CD Vs LP

Re: Απάντηση: Re: CD Vs LP

Τουλάχιστον είναι γνωστοί σε όλους, πιστεύω, οι λόγοι υποβάθμισης του αναλογικού με κακής ποιότητας δίσκους βινυλίου και της προετοιμασίας του κοινού, με την βοήθεια και κάποιων πουλημένων ειδικών, να δεχτούμε την έλευση του cd.

Ε, ναι καλέ, αυτό είναι γνωστό σε όλους. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως το ποταπό άτομο πίσω από όλην αυτήν τη σκευωρία, ως εμπνευστής και ηθικός αυτουργός, ήμουν Εγώ. :p

Ε, ναι καλέ, αυτό είναι γνωστό σε όλους. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως το ποταπό άτομο πίσω από όλην αυτήν τη σκευωρία, ως εμπνευστής και ηθικός αυτουργός, ήμουν Εγώ. :p

σώπα ρε θηρίο, πότε γεννήθηκες ?:fahne90:

Κολοκύθια με ρίγανη και σάλτσα , και η πιο τελευταία κάρτα απο pc με το κατάλληλο software ( να μην μιλήσω για καμιά σπέσιαλ στουντιακη yamaha !!) πατάει στο λαιμό απροκάλυπτα και το πιο ακριβότερο πλατό και κοιτά από πολύ ψηλά σπεσιαλ cdp

μην βαράτε όλοι μαζί ένας ένας !!! έτσι ???

Απάντηση: Re: CD Vs LP

Κολοκύθια με ρίγανη και σάλτσα , και η πιο τελευταία κάρτα απο pc με το κατάλληλο software ( να μην μιλήσω για καμιά σπέσιαλ στουντιακη yamaha !!) πατάει στο λαιμό απροκάλυπτα και το πιο ακριβότερο πλατό και κοιτά από πολύ ψηλά σπεσιαλ cdp

:damnyou: :slapface: :violent-smiley-008: :dead: :violent-smiley-011:

Κρατήστε τα CDs σας και προφυλάξτε τα σαν κόρη οφθαλμού: οι εξωτερικοί "σκληροί" και οι συσκευές αποθήκευσης -και το iPod, στην ουσία, μιά τέτοια είναι- έχουν μέσο όρο ζωής γύρω στα 5 χρόνια. Μετά, χάνεις ολόκληρη τη δισκοθήκη σου και ψάχνεσαι.

E... καλά μην τρελαθούμε κι όλας ! Εδώ ενας απλός Seagate ήταν το black box ενός διαστημικού λεωφορειου το 1976 και σήμερα έγινε recover των δεδομένων μιας που βρέθηκε ! Οι σκληροί δίσκοι δεν χαλάνε ρε παιδιά μέσα σε μια 5αετία και 10αετία . Ούτως η άλλως υπάρχει και το φθηνό backup! Κάντε ενα σε κάποιον σημερινό USB με 500 Giga των 100 ευρώ και βάλτε τον στην ντουλάπα . Τί να πάθει δηλαδή ένας σκληρός που κάθεται σε ένα rack ακίνητος δέκα χρόνια και δουλεύει πέντε ώρες μόνο την ημέρα, όταν σε ένα Pc δουλεύει σαν σκλάβος? Αν είναι έτσι, κλάψτε τα ps3 σας...σε πέντε χρόνια.

Το θέμα είναι εαν θα πάμε σε σκληρό (music server) + dac ή εαν θα πάμε σε BluRay και new generation BR-Dacs. Τα CD φυσικά θα παίζουν παντούυυυ.

:violent-smiley-030::antlers: Θα σε φάω κερατά που περνάς τα CD σε σκληρό :BDBDG54: και μετά τα πουλάς.

Υπάρχει πάντα και η λύση να κρατάτε τα αρχεία σας σε Raid Array δηλαδή σε συστοιχία πολλαπλών δίσκων που παρέχει ασφάλεια δεδομένων αν χαλάσει ένας δίσκος!

Απάντηση: Re: CD Vs LP

Ποιά στουντιακή Yamaha μάς λές εσύ τώρα; Ακόμα και η ταπεινή εξωτερική USB Creative 96/24 το πατάει.
Πού να ακούσετε DVD Audio 96/24 πού έχω γράψει εγώ από βινύλια, καθαρισμένα με software από τα χριτς χρατς που παίζουν κλάσεις ανώτερα από τα πρωτότυπα.

Ποιά στουντιακή Yamaha μάς λές εσύ τώρα; Ακόμα και η ταπεινή εξωτερική USB Creative 96/24 το πατάει.
Πού να ακούσετε DVD Audio 96/24 πού έχω γράψει εγώ από βινύλια, καθαρισμένα με software από τα χριτς χρατς που παίζουν κλάσεις ανώτερα από τα πρωτότυπα.

Ελπίζω μαζί με τα χριτς χράτζ να μην έφυγε και η μισή λεπτομέρεια και πληροφορία.. α.. και να αναγνωρίζουμε και με τί κεφαλή έγινε η ανάγνωση ! Κουίζ !

Παιδια μην παραμυθιαζεστε η ουσια ειναι κυριως στο DAC!

Αυτό ακριβώς είχα ισχυριστεί κι εγώ σε κάποιο άλλο post όταν έγραψα ότι δοκιμάσαμε σκληρό δίσκο και τρείς διαφορετικούς οδηγούς (από πολύ φτηνιάρηκους blue sky έως στιβαρότατους Sony ES με clamp) πάνω στο λαμπάτο DAC της Advance και σε Α-Β test ήταν αδύνατον να καταλάβουμε ποιός έπαιζε κάθε φορά.
Και βγήκαν κάποιοι να απαντήσουν ότι το DAC της Advance δεν είναι DAC αναφοράς... Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα...

Οσον αφορά τό αν "λέει" το DAC της Advance... High Fidelity σελίδα 43.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CD Vs LP

Ελπίζω μαζί με τα χριτς χράτζ να μην έφυγε και η μισή λεπτομέρεια και πληροφορία.. α.. και να αναγνωρίζουμε και με τί κεφαλή έγινε η ανάγνωση ! Κουίζ !

H Creative δίνει μαζί με την εξωτερική USB 96/24 Sound Blaster ένα πρόγραμμα Wave Editor (προφανώς θα το δίνει και με άλλες κάρτες) το οποίο άν και οπτικά μοιάζει σαν μια απλοποιημένη έκδοση του Sound Forge στην πράξη ο καθαρισμός του βινυλίου από τα χριτς χρατς δουλεύει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ! Χωρίς καμμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ επίπτωση στην ποιότητα του ήχου παρά μόνο την αφαίρεση των ενοχλητικών θορύβων. Σε αντίθεση με τον καθαρισμό του φαινομενικά καλύτερου Sound Forge που όμως κάνει και ζημιά στην ποιότητα του ήχου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CD Vs LP

H Creative δίνει μαζί με την εξωτερική USB 96/24 Sound Blaster ένα πρόγραμμα Wave Editor (προφανώς θα το δίνει και με άλλες κάρτες) το οποίο άν και οπτικά μοιάζει σαν μια απλοποιημένη έκδοση του Sound Forge στην πράξη ο καθαρισμός του βινυλίου από τα χριτς χρατς δουλεύει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ! Χωρίς καμμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ επίπτωση στην ποιότητα του ήχου παρά μόνο την αφαίρεση των ενοχλητικών θορύβων. Σε αντίθεση με τον καθαρισμό του φαινομενικά καλύτερου Sound Forge που όμως κάνει και ζημιά στην ποιότητα του ήχου.

Παιδιά, γενικά η αποθορυβοποίηση θέλει δυστυχώς πολλά λεφτά για να "μην
πετάξεις και το μωρό με το νερό του μπάνιου"
όπως έλεγε και κάποιος. Τα έχω πληρώσει και τα ξέρω. Καλύτερα περάστε τα βινύλια όπως είναι και βλέπετε αργότερα.
Θ.Ζ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CD Vs LP

Συμφωνώ. Ο θόρυβος δεν επηρεάζει ψυχοακουστικά την ακρόαση της μουσικής.

Παντως παιδια για μενα το προβλημα δεν ειναι στο cd ως μεσο αλλα στους αχρηστους, βιαστικους κτλ κτλ ηχοληπτες που δεν κανουν καλα τη δουλεια τους. Ή στις δισκογραφικες που ως στοχο εχουν μονο το κερδος.

Δεν εχουμε ολοι μας cd με καταπληκτικες ηχογραφησεις? Αν ολα μας τα cd ηταν ετσι θα διαμαρτυρομασταν? Αν ολα τα cd του εμποριου ηταν ηχογραφημενα σαν τα cd της Chesky για παραδειγμα θα ειχαμε παραπονο? Αρα το cd ως μεσο εχει πολλα να δωσει. Αλλου ειναι το προβλημα.

Ακομα και hd downloads να βγουνε αν γινει βιαστικη και χωρις σεβασμο στο πελατη δουλεια μηπως παλι το αποτελεσμα να μην ειναι αυτο που περιμενουμε?

Αρα για μενα το προβλημα δεν ειναι στο μεσο και τις δυνατοτητες του αλλα σε πολλα αλλα πραγματα...

Re: Απάντηση: CD Vs LP

Δεν εχουμε ολοι μας cd με καταπληκτικες ηχογραφησεις?
Σε απειροελάχιστες περιπτώσεις!

Από όλα τα CD και βινύλια που έχω, το μοναδικό CD που είναι γραμμένο καλύτερα από το LP είναι το Best of Fleatwood Mac.

Αν ολα μας τα cd ηταν ετσι θα διαμαρτυρομασταν? Αν ολα τα cd του εμποριου ηταν ηχογραφημενα σαν τα cd της Chesky για παραδειγμα θα ειχαμε παραπονο?
Σου αρέσουν οι ηχογραφήσεις της Chesky????? Εγώ βρίσκω ότι όλες οι ηχογραφήσεις τους έχουν τους ίδιους έντονους χρωματισμούς/χαρακτήρα και ακούγονται το ίδιο!

Αρα για μενα το προβλημα δεν ειναι στο μεσο και τις δυνατοτητες του αλλα σε πολλα αλλα πραγματα...
Ακρίβώς στις δυνατότητες του CD (44Κhz/16Bit) ως μέσο είναι το πρόβλημα........

Ένας φίλος παλαιότερα χαρακτήρισε το CD ως "Medium-Fi" και είχε απόλυτο δίκιο!

Ultra ενα τουλαχιστον 5-10% της δισκοθηκης μου αποτελειται απο καταπληκτικες ηχογραφησεις. Και οταν λεω καταπληκτικες το εννοω. Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο μικρο το ποσοστο οσο αναφερεις.

Ναι οι ηχογραφησεις της Chesky μου αρεσουν πολυ!

Τελος παντων εγω θεωρω οτι αν οι ηχογραφησεις ηταν πιο προσεγμενες δεν θα ειχαμε κανενα πραπονο απο το cd ως μεσο παρολο που βαση προδιαγραφων δεν δειχνει να προσφερει και πολλα.

Απλά οι ηχογραφήσεις της Chesky,δεν είναι πουσαρισμένες.Υπάρχουν πραγματικά δυναμικά.Πολλούς αυτό τους ξενίζει,χώρια που ζορίζεται απο πολύ-πάρα πολύ το σύστημα(πιθανότατα πολλά δεν τα βγάζουν πέρα) για ν' αποδώσει σ' ικανές εντάσεις,όλο το δισκάκι.

Απλά οι ηχογραφήσεις της Chesky,δεν είναι πουσαρισμένες.Υπάρχουν πραγματικά δυναμικά.Πολλούς αυτό τους ξενίζει,χώρια που ζορίζεται απο πολύ-πάρα πολύ το σύστημα(πιθανότατα πολλά δεν τα βγάζουν πέρα) για ν' αποδώσει σ' ικανές εντάσεις,όλο το δισκάκι.

Eτσι οπως τα λες ειναι Διονυση.