cerwin vegA XLS 215

I love :love: cerwin vega!!:worshippy:

rkc2l4.jpg

Άλλη μιά φώτο απο τη χθεσινοβραδυνή συνεύρεση του Cerwin Vega XLS-215:worshippy: με το ATC SCM50ASLT:chinscratch: (350 watt class AB tri-amp pack, active version)!! :speechless-smiley-0

6p5aie.jpg

Last edited:
για λέγε, για λέγε, έγινε ακρόαση και των δύο; εντυπώσεις; με τι συνοδά παίξανε;

Εχω μεγάλη περιέργεια με τι ενισχυτές τα παίξατε. Περιμενουμε συγκριτικά κ εντυπωσεις :eek:

Τα vega επαιζαν με 2χ150 classD omega και τα ATC με προ classe και τους εσωτερικούς ενισχυτές τους. Τα ATC είναι εξαιρετικά ηχεία ..μέχρι να ακούσεις τα 215. Λες δε μπορεί, πως γίνετε αυτό;; Τα ATC έχουν εξαιρετική λεπτομέρεια ιδιαίτερα στα μεσουψηλά και σου δίνουν την αίσθηση του χειρουργικού εργαλείου. Τα 215 έχουν παραπλήσια ανάλυση, ή διαφορά όμως είναι στον όγκο και την ακρίβεια του ήχου που παράγει, σε όλο το φάσμα δίνοντά σου την αίσθηση πως είσαι μέσα στο χώρο που γίνετε το μουσικό γεγονός, είτε είναι ο Καβάκος στο Μέγαρο, είτε ο Αμπλιανίτης στο μπαράκι με την κιθάρα του, είτε οι REM στο στάδιο! Τα ATC έχοντας 350w ανα κανάλι(50t+100m+200w) "τελείωναν" ποιό νωρίς, απο τα 2χ150 του omega, προφανώς και λόγω των 95,5db του vega. O Χώρος ήταν σχετικά μεγάλος και αυτό πιθανώς δεν ευνοούσε τα ATC στα χαμηλά, εξού και μία προσπάθεια(ανεπιτυχής μάλλον) για συμπλήρωμα του χαμηλού των ATC με ένα ...velodyne. Ίδια αίσθηση μου είχαν αφήση και τα ATC40. Με τα vega έχεις την αίσθηση πως δεν λείπει τίποτε απο την μουσική. Το φινίρισμα βεβαίως δεν συγκρίνετε... Για το θέμα τιμής δεν μιλώ. Παρακαλώ όσοι ΔΕΝ τα έχουν ακούσει να ΜΗΝ μυρικάσουν γνώμες αλλών ή περιοδικών.

Απάντηση: Re: cerwin vegA XLS 215

Εύλογη ερώτηση/απορία: Αυτά που μας περιέγραψες, μπορεί να τα επιβεβαιώσει και ο κάτοχος των ATC ή είναι προσωπική σου άποψη ;

Και εγώ θα ήθελα να την ακούσω, γιατί η σύγκριση είναι ανάλογη με το να συγκρίνεις το καρπούζι με το παστίτσιο.
Ομολογώ ότι δεν έχω ακούσει μεγάλα CV βέβαια.

Γιατί, αν μυρηκάσουν( τα μέλη δεν είναι κατσίκες) τι θα γίνει?

Θα έχει ενδιαφέρον να μυρηκάσουμε μόνο τη συγκεκριμένη που βγάζει ηχεία δεκαπλάσιας τιμής (και όχι τυχαίας μάρκας) άχρηστα. :p
Νταξ...
Τα μεν κάνουν 1.200 , τα δε 15.000.
Προτείνω κάπταιν να ανταλλάξεις τα rockport με ένα speakerwall από CV. :p

Θα έχει ενδιαφέρον να μυρηκάσουμε μόνο τη συγκεκριμένη που βγάζει ηχεία δεκαπλάσιας τιμής (και όχι τυχαίας μάρκας) άχρηστα. :p
Νταξ...

Οι μονάδες τους κάνουν δεν κάνουν κανένα 20ρικο η μία...:Banane0:

Τα vega XLS-215 είναι ηχεία "φαινόμενο" ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς την τιμή τους! Τα ATC 50 είναι πολύ καλά, αλλά για σχετικά μικρούς χώρους(30-40τμ).Θεωρώ(προσωπικά) ΠΑΡΑ πολλά τα χρήματα που ζητάν οι Άγγλοι. Η γνώμη μου είναι πως εαν υπάρχει περιορισμός με την εμφάνιση των Vega (κακά τα ψέμματα,σε σαλόνι δύσκολα εμφανίζονται..) άλλη εξαιρετική λύση (..που έχω ακούσει) με μεγάλο ασυμπίεστο ήχο, είναι οι Κυκλώπες απο Geometric Harmony:fahne90: οι οποίοι μπαίνουν άνετα σε σαλόνι.

@magellan "Γιατί, αν μυρηκάσουν( τα μέλη δεν είναι κατσίκες) τι θα γίνει?"

Το λέω διότι πολλές φορές μέλη εκφέρουν γνώμες και γίνονται εριστικοί, είτε εκθιάζοντας, είτε κατηγορώντας χωρίς να έχουν άμεση δική τους γνώμη, παρα μόνο με αυτό που διάβασαν η άκουσαν απο άλλους που άκουσαν.

@tsimisce πιστέυεις πως ένα ηχείο που κοστίζει 15000 χρειάζετε την βοήθεια ενος sub που κοστίζει 565€; Είπα την γνώμη μου αφού πρώτα τα ακουσα.

Τελικά, θα μας πεις και τη γνώμη του κατόχου των ATC για έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα από τη δοκιμή ;

Re: Απάντηση: Re: cerwin vegA XLS 215

Εύλογη ερώτηση/απορία: Αυτά που μας περιέγραψες, μπορεί να τα επιβεβαιώσει και ο κάτοχος των ATC ή είναι προσωπική σου άποψη ;

ΔΕν μπαίνουν στο σαλόνι του Κατόχου των ATC τα vega, όπως δεν τα έχω στο δικό μου(λόγω εμφάνισης). Η άποψη είναι η δική μου, αλλά τα συμπεράσματα είναι περίπου τα ίδια. Να σου πω πως υπήρχε ήδη στο χώρο ένα velodyne όπως προείπα για υποβοήθηση(ανεπυτηχής απο ότι κατάλαβα..) των ATC. Αυτό απο μόνο του κάτι λέει.

Νταξ...

Λεω κάπου οτι είναι "άχρηστα";; Τα έχεις ακούσει;;