Στον συγκεκριμένο χώρο τα ATC δεν απέδιδαν τον όγκο της μουσικής που απέδιδε το VEGA. ΔΕν είπα πουθενά "χειρότερα.
Άρα τα CV υπερτερούσαν στο χαμηλό.
Οk, δεν φέρνω καμία αντίρρηση σε αυτό. Όπως είπα είναι και θέμα φυσικής. Και σίγουρα τα CV θα διέγειραν το χώρο εντυπωσιακά περισσότερο από τα ATC.
Βέβαια δεν είναι αυτό που ψάχνω εγώ στη μουσική, οπότε περί ορέξεως...
Στα 16 μου μπορεί να χαιρόμουν όταν το χαμηλό ανέμιζε τα μαλλιά μου, τώρα δεν έχει μείνει τρίχα για να κουνηθεί!
Όσο για το πως ακούγονται οι μουσικές να σου πω πως στο σπίτι έχω ένα Yamaha U3(πιάνο),2 κιθάρες ,2 βιολιά και ένα τυμπανο μικρών διαστάσεων, Ως εκ τούτου κάτι έχω ακούσει(καθημερινά..) απο αληθινές νότες και "χροιές" οργάνων. Επίσης έχω επισκευθεί πολλές φορές το μέγαρο για αληθινές συναυλίες όπως και χώρους με μικρά σύνολα ζωντανής μουσικής.
Χαίρομαι που ασχολείσαι με τη μουσική και όχι με τα μηχανήματα.
Έχεις ακούσει τα vega XLS 215 ή τα ATC να μας πείς τη δικής σου γνώμη;
Τα XLS όπως είπα και πιο πάνω, δεν τα έχω ακούσει.
Έχουν περάσει από τα χέρια μου κάποια παλιά CV, είχα ενθουσιαστεί τότε θυμάμαι (πιτσιρικάς 16 χρονών ήμουν άλλωστε) αλλά ακόμη και κάτι Klipsch που είχα αγοράσει στη θέση τους μου είχαν ακουστεί πιο ισορροπημένα.
Για τα ATC τι να πω;
Έχω τα 40άρια και φυσικά έχω ακούσει και τα 50άρια.
Δεν είναι ηχεία εντυπωσιασμού ούτε ηχεία για κάποιον που απαιτεί στάθμες.
Έχουν άλλα χαρίσματα που τα βρίσκεις δύσκολα σε ηχεία της κατηγορίας τους αλλά για να τα πάρεις πρέπει φυσικά να κάνεις υποχωρήσεις σε άλλα σημεία, που προφανώς άλλα ηχεία της κατηγορίας τους υπερτερούν.
Αν άκουγα Deep House σε εκκωφαντικές στάθμες ή αν ήμουν party animal θα έπαιρνα σίγουρα τα CV.
Επειδή όμως όταν ακούω μουσική τα πιτσιρίκια κοιμούνται και δεν είμαι fan της ηλεκτρονικής μουσικής, προτιμώ να βλέπω πιο σφαιρικά τον ήχο.