cerwin vegA XLS 215

@magellan "Γιατί, αν μυρηκάσουν( τα μέλη δεν είναι κατσίκες) τι θα γίνει?"

Το λέω διότι πολλές φορές μέλη εκφέρουν γνώμες και γίνονται εριστικοί, είτε εκθειάζοντας, είτε κατηγορώντας χωρίς να έχουν άμεση δική τους γνώμη, παρά μόνο με αυτό που διάβασαν η άκουσαν απο άλλους που άκουσαν.
Μην προδικάζεις, σε παρακαλώ, τη συμπεριφορά των μελών, δεν είναι σωστό. Δε μπορείς να γνωρίζεις εκ των προτέρων τι θα γράψουν και πως θα συμπεριφερθούν οι άλλοι. Αποτελεί προκατάληψη επίσης.

Η διατύπωση γνώμης και η αντιπαράθεση είναι ελεύθερη και χρήσιμη, πάντα εφ' όσον γίνεται μέσα στα πλαίσια της ευπρέπειας και του αμοιβαίου σεβασμού του συνομιλητή.

Αν παραβιαστούν αυτά τα όρια, τότε απλούστατα επιλαμβάνεται η διαχείριση, που είναι και αρμόδια για τέτοια ζητήματα.

Καλή συνέχεια... -bye-

Λεω κάπου οτι είναι "άχρηστα";; Τα έχεις ακούσει;;

Όταν λες ότι παίζουν χειρότερα από ηχεία που κοστίζουν το 1/10 της τιμής τους, εμμέσως πλην σαφώς τα καθιστάς άχρηστα φίλε μου...
Και στη μουσική δεν είναι μόνο το ντάπα ντούπα τσιζ τσιζ.
Αν ήταν έτσι δεν θα είχαμε λόγο να αγοράσουμε ηχεία.
Θα βολευόμασταν με 1 sub και 2 κόρνες.
Αλλά είπαμε, το καρπούζι δεν είναι καλύτερο από το παστίτσιο επειδή είναι πιο γλυκό.

Μπορώ να δεχτώ ότι τα CV παίζουν καλύτερα από ηχεία της κατηγορίας τιμής τους.
Ίσως και ανώτερης κατηγορίας.
Αλλά ότι παίζουν καλύτερα από οποιοδήποτε ηχείο κοστίζει 10 φορές την τιμή του δεν μπορώ να το δεχτώ με τίποτα.
Είναι θέμα μονάδων, φυσικής, budget, κλπ κλπ

Και πριν αρχίσει -λέμε τώρα- οποιαδήποτε αντιπαράθεση, για πείτε μας με ποιά πηγή και με τι είδους μουσικό πρόγραμμα ακούσατε. Ο κόσμος θέλει λεπτομέρειες! :ears:

Όταν λες ότι παίζουν χειρότερα από ηχεία που κοστίζουν το 1/10 της τιμής τους, εμμέσως πλην σαφώς τα καθιστάς άχρηστα φίλε μου...
Και στη μουσική δεν είναι μόνο το ντάπα ντούπα τσιζ τσιζ.
Αν ήταν έτσι δεν θα είχαμε λόγο να αγοράσουμε ηχεία.
Θα βολευόμασταν με 1 sub και 2 κόρνες.
Αλλά είπαμε, το καρπούζι δεν είναι καλύτερο από το παστίτσιο επειδή είναι πιο γλυκό.

Μπορώ να δεχτώ ότι τα CV παίζουν καλύτερα από ηχεία της κατηγορίας τιμής τους.
Ίσως και ανώτερης κατηγορίας.
Αλλά ότι παίζουν καλύτερα από οποιοδήποτε ηχείο κοστίζει 10 φορές την τιμή του δεν μπορώ να το δεχτώ με τίποτα.
Είναι θέμα μονάδων, φυσικής, budget, κλπ κλπ

Στον συγκεκριμένο χώρο τα ATC δεν απέδιδαν τον όγκο της μουσικής που απέδιδε το VEGA. ΔΕν είπα πουθενά "χειρότερα. Όσο για το πως ακούγονται οι μουσικές να σου πω πως στο σπίτι έχω ένα Yamaha U3(πιάνο),2 κιθάρες ,2 βιολιά και ένα τυμπανο μικρών διαστάσεων, Ως εκ τούτου κάτι έχω ακούσει(καθημερινά..) απο αληθινές νότες και "χροιές" οργάνων. Επίσης έχω επισκευθεί πολλές φορές το μέγαρο για αληθινές συναυλίες όπως και χώρους με μικρά σύνολα ζωντανής μουσικής. Έχεις ακούσει τα vega XLS 215 ή τα ATC να μας πείς τη δικής σου γνώμη;

μου προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό ακούω από πολλούς ότι αυτό το ηχείο είναι εξαιρετικό.

Έχω δει κόσμο να πουλάει τα χαϊεντάδικα ηχεία του για να πάρει τα xls215.

Ακόμα και μαγκνεπανόφιλους, κάτι που με προβληματίζει ιδιαίτερα τολμώ να πω.

Είναι τα XLS 215 ένα καλά κρυμένο μυστικό της audio κοινότητας???

Το σίγουρο είναι ότι δεν μπαίνουν τα ρημάδια σε σαλόνι με τίποτα. Αν είχα dedicated χώρο θα προσπαθούσα οπωσδήποτε να τα ακούσω.

Φαντάζομαι να βγάλω τα Chario από το σαλόνι και να βάλω αυτά! (χαχαχαχα) :violent-smiley-030: (<η γυναίκα μου είναι αυτή)

Κατά καιρούς οι παλιότεροι των φόρα θα θυμάστε ότι κάθε τόσο έβγαινε και μια ιστορία η οποία δημιουργούσε αντιδράσεις (πχ ιστορία με το bluesky ως φονέα γιγάντων-player).

Είναι αυτά τα CVega άλλη μια τέτοια ιστορία ή όχι?

Στη Θεσσαλονίκη τα έχει κανένας?

ΥΓ: να πω ότι παρόλο που έχω ακούσει αρκετά πράγματα στη ζωή μου, δυσκολεύομαι ΠΟΛΥ να πιστέψω ότι τα ενεργά 50ρια της ATC έπαιξαν υποδεέστερα ή περίπου το ίδιο με τα CV!
Σε αυτό βοηθάει αυτό που διάβασα ότι "χρειάζονται και υποβοήθηση από sub".
Επειδή έχω ακούσει το 50ρι αρκετές φορές, πιστεύω ότι:
α)κάτι δε πάει καλά με το στήσιμο στο χώρο ή με τα συνοδά ή και τα δυο μαζί και
β)η φυσική ανωτερότητα του cv σε θέματα επιφανείας των γούφερ και η προσέγγιση της εταιρίας προς αυτή την κατεύθυνση (άφθονο χαμηλό) σας ιντριγκάρισε, σας "γλύκανε" με αποτέλεσμα να μη μπορείτε να έχετε μια αντικειμενική άποψη για το συγκριτικό αυτό άκουσμα, κάτι το οποίο είναι εντελώς φυσιολογικό.

Θα θέλαμε πολύ να ενημερωθούμε για τις απόψεις του ιδιοκτήτη των ATC για την άτυπη κόντρα αυτή, αλλά και για άλλες λεπτομέρειες όπως το είδος της μουσικής αλλά και την πηγή και τις λεπτομέρειες αυτής για να έχουμε καλύτερη εικόνα.

Last edited:
Εγώ πάλι πιστεύω πως το όλο θέμα είναι ο χώρος.
Οσο καλό κι αν είναι ένα ηχείο,αν ο χώρος είναι μεγάλος και το φτάσουμε στα όρια του (κι αυτό και τα ενισχυτικά του) είναι μοιραίο να ακουστεί κακό.
Και μην ξεχνάμε πως το C.V. απαιτεί το ένα τρίτο της ισχύος έναντι του ATC για να αναπαράγει τις ίδιες στάθμες,χώρια το γεγονός των πολύ περισσότερων λίτρων,μεγαλυτέρων μονάδων,κλπ..
Μάλλον λοιπόν το αποτέλεσμα που αναφέρει ο φίλος έχει βάση...ο χώρος είναι αυτός που τις πιο πολλές φορές προδικάζει το αποτέλεσμα.
Ειδικά όταν τα ακούσματα απαιτούν στάθμες,μην ξεχνάμε πως υψηλή πιστότητα σημαίνει πίστη και στις στάθμες του αναπαραγόμενου γεγονότος και σε ένα μεγάλο χώρο αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο...

Εγώ πάλι πιστεύω πως το όλο θέμα είναι ο χώρος.
Οσο καλό κι αν είναι ένα ηχείο,αν ο χώρος είναι μεγάλος και το φτάσουμε στα όρια του (κι αυτό και τα ενισχυτικά του) είναι μοιραίο να ακουστεί κακό.
Και μην ξεχνάμε πως το C.V. απαιτεί το ένα τρίτο της ισχύος έναντι του ATC για να αναπαράγει τις ίδιες στάθμες,χώρια το γεγονός των πολύ περισσότερων λίτρων,μεγαλυτέρων μονάδων,κλπ..
Μάλλον λοιπόν το αποτέλεσμα που αναφέρει ο φίλος έχει βάση...ο χώρος είναι αυτός που τις πιο πολλές φορές προδικάζει το αποτέλεσμα.
Ειδικά όταν τα ακούσματα απαιτούν στάθμες,μην ξεχνάμε πως υψηλή πιστότητα σημαίνει πίστη και στις στάθμες του αναπαραγόμενου γεγονότος και σε ένα μεγάλο χώρο αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο...

To ATC ως ενεργό έχει μέσα του τους ενισχυτές που "πρέπει" ούτως ή άλλως! Δεν έχουμε επιλογή σε αυτό.

Το θέμα είναι το πόσο μεγάλος ήταν ο χώρος τελικά???

@magellan "Γιατί, αν μυρηκάσουν( τα μέλη δεν είναι κατσίκες) τι θα γίνει?"

Το λέω διότι πολλές φορές μέλη εκφέρουν γνώμες και γίνονται εριστικοί, είτε εκθιάζοντας, είτε κατηγορώντας χωρίς να έχουν άμεση δική τους γνώμη, παρα μόνο με αυτό που διάβασαν η άκουσαν απο άλλους που άκουσαν.

Γιατί όταν βλέπω αυτό το tweeter στο 1,10 μου κάνει κάπως?

Σε χαμηλές στάθμες τα συγκρίνατε ή άλλος ήταν ο σκοπός του τεστ όπως κάνουν οι πιτσιρικάδες ανά την υφήλιο?

http://www.youtube.com/watch?v=5ulHpvQ7kmw

http://www.youtube.com/watch?v=HobI6LjyydQ

http://www.youtube.com/watch?v=lqJoPZvnTQg

Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

μου προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό ακούω από πολλούς ότι αυτό το ηχείο είναι εξαιρετικό.

Έχω δει κόσμο να πουλάει τα χαϊεντάδικα ηχεία του για να πάρει τα xls215.

Ακόμα και μαγκνεπανόφιλους, κάτι που με προβληματίζει ιδιαίτερα τολμώ να πω.

Οι τελευταίοι μέσα στον καημό τους από την έλλειψη μπάσου πέφτουν με τα μούτρα στα σκληρά!

Κατά καιρούς οι παλιότεροι των φόρα θα θυμάστε ότι κάθε τόσο έβγαινε και μια ιστορία η οποία δημιουργούσε αντιδράσεις (πχ ιστορία με το bluesky ως φονέα γιγάντων-player).

Αν θυμόμαστε λέει?

Μόνο που τα bluesky τώρα πια θα πρέπει να αναπαύονται εν τόπω χλοερώ!

Οχι..Πιστεύω πως είναι ηχείο ειδικών αποστολών..Αριστο για κλαμπ, πάρτυ, και εντυπωσιασμό
φίλων και γειτόνων!

Last edited:

Αν θυμόμαστε λέει?

Μόνο που τα bluesky τώρα πια θα πρέπει να αναπαύονται εν τόπω χλοερώ!

Εχω δυο πληρως λειτουργικα και μαχιμα...

Ή...
Μαλλον το ενα το δανεισα ...

To ATC ως ενεργό έχει μέσα του τους ενισχυτές που "πρέπει" ούτως ή άλλως! Δεν έχουμε επιλογή σε αυτό.

Το θέμα είναι το πόσο μεγάλος ήταν ο χώρος τελικά???

Αυτό είναι το θέμα.
Για 60 τ.μ. πχ.,η focal προτείνει Grand Utopia..(καλά,το ξέρω,έμποροι είναι αλίμονο..) αλλά θέλω να πω πως το κάθε τι έχει τα όρια του.
Και προς τα πάνω και προς τα κάτω.
Υπάρχει πουθενά στο site της ATC αναφορά για κάλυψη χώρων;Κοιτάζω αλλά δεν βλέπω..
Πάντως για μεγάλο χώρο,μάλλον τα 150άρια προορίζονται...

Στον συγκεκριμένο χώρο τα ATC δεν απέδιδαν τον όγκο της μουσικής που απέδιδε το VEGA. ΔΕν είπα πουθενά "χειρότερα.

Άρα τα CV υπερτερούσαν στο χαμηλό.
Οk, δεν φέρνω καμία αντίρρηση σε αυτό. Όπως είπα είναι και θέμα φυσικής. Και σίγουρα τα CV θα διέγειραν το χώρο εντυπωσιακά περισσότερο από τα ATC.
Βέβαια δεν είναι αυτό που ψάχνω εγώ στη μουσική, οπότε περί ορέξεως...
Στα 16 μου μπορεί να χαιρόμουν όταν το χαμηλό ανέμιζε τα μαλλιά μου, τώρα δεν έχει μείνει τρίχα για να κουνηθεί!

Όσο για το πως ακούγονται οι μουσικές να σου πω πως στο σπίτι έχω ένα Yamaha U3(πιάνο),2 κιθάρες ,2 βιολιά και ένα τυμπανο μικρών διαστάσεων, Ως εκ τούτου κάτι έχω ακούσει(καθημερινά..) απο αληθινές νότες και "χροιές" οργάνων. Επίσης έχω επισκευθεί πολλές φορές το μέγαρο για αληθινές συναυλίες όπως και χώρους με μικρά σύνολα ζωντανής μουσικής.

Χαίρομαι που ασχολείσαι με τη μουσική και όχι με τα μηχανήματα.

Έχεις ακούσει τα vega XLS 215 ή τα ATC να μας πείς τη δικής σου γνώμη;

Τα XLS όπως είπα και πιο πάνω, δεν τα έχω ακούσει.
Έχουν περάσει από τα χέρια μου κάποια παλιά CV, είχα ενθουσιαστεί τότε θυμάμαι (πιτσιρικάς 16 χρονών ήμουν άλλωστε) αλλά ακόμη και κάτι Klipsch που είχα αγοράσει στη θέση τους μου είχαν ακουστεί πιο ισορροπημένα.
Για τα ATC τι να πω;
Έχω τα 40άρια και φυσικά έχω ακούσει και τα 50άρια.
Δεν είναι ηχεία εντυπωσιασμού ούτε ηχεία για κάποιον που απαιτεί στάθμες.
Έχουν άλλα χαρίσματα που τα βρίσκεις δύσκολα σε ηχεία της κατηγορίας τους αλλά για να τα πάρεις πρέπει φυσικά να κάνεις υποχωρήσεις σε άλλα σημεία, που προφανώς άλλα ηχεία της κατηγορίας τους υπερτερούν.

Αν άκουγα Deep House σε εκκωφαντικές στάθμες ή αν ήμουν party animal θα έπαιρνα σίγουρα τα CV.
Επειδή όμως όταν ακούω μουσική τα πιτσιρίκια κοιμούνται και δεν είμαι fan της ηλεκτρονικής μουσικής, προτιμώ να βλέπω πιο σφαιρικά τον ήχο.

Απάντηση: Re: cerwin vegA XLS 215

Τα vega XLS-215 είναι ηχεία "φαινόμενο" ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς την τιμή τους! Τα ATC 50 είναι πολύ καλά, αλλά για σχετικά μικρούς χώρους(30-40τμ).Θεωρώ(προσωπικά) ΠΑΡΑ πολλά τα χρήματα που ζητάν οι Άγγλοι. Η γνώμη μου είναι πως εαν υπάρχει περιορισμός με την εμφάνιση των Vega (κακά τα ψέμματα,σε σαλόνι δύσκολα εμφανίζονται..) άλλη εξαιρετική λύση (..που έχω ακούσει) με μεγάλο ασυμπίεστο ήχο, είναι οι Κυκλώπες απο Geometric Harmony:fahne90: οι οποίοι μπαίνουν άνετα σε σαλόνι.

Είναι φανερό,ότι σε γοητεύουν τα υποτιθέμενα μπάσα των επαγγελματικών μπασοκουτιών αλλά επομένως κι ο "ήχος" των αντίστοιχων...ναών.Με την δική σου λογική,μόνο τέτοια θάπρεπε να έχουμε σπίτια μας,δεδομένου ότι κοστίζουν ελάχιστα κι είναι υπερμεγέθη.:Banane0:

Το ποιοτικό ηχείο θέλει και τα ανάλογα συνοδά,ενώ παράλληλα είναι αποκαλυπτικό και των εγγραφών.Ετσι δεν με εντυπωσιάζει,όταν λές ότι το συγκεκριμένο μπασοκούτι έπαιξε καλύτερα απο τα 50αρια.Επίσης κι οι κύκλωπες δεν έχουν καμιά σχέση σαν κατασκευές ή στην απόδοση με τα συγκεκριμένα.

Απάντηση: Re: cerwin vegA XLS 215

Άρα τα CV υπερτερούσαν στο χαμηλό.
Οk, δεν φέρνω καμία αντίρρηση σε αυτό. Όπως είπα είναι και θέμα φυσικής. Και σίγουρα τα CV θα διέγειραν το χώρο εντυπωσιακά περισσότερο από τα ATC.
+1
Απλώς για την εικόνα,με μπακαλίστικο υπολογισμό,η επιφάνεια των μεγαφώνων για τα μπάσα είναι 7 φορές μεγαλύτερη στα C.V.(2 15' το καθένα δεν έχει επάνω,δεν κάνω λάθος ε; ).
Το ερώτημα είναι βέβαια,τι μπάσο,αλλά μόνο αν ακούσει κανείς μπορεί να ξέρει...

Last edited:

Αν είναι όντως έτσι τότε ησύχασα...
Ούτε τον παππού (Marantz 67SE) δεν κατάφερε να πλησιάσει το blue sky!

edit: Τόση ώρα ψάχνω για ένα σοβαρό βίντεο με τα XLS 215, μόνο κάγκουρες βρίσκω...

Re: Απάντηση: Re: cerwin vegA XLS 215

Το ερώτημα είναι βέβαια,τι μπάσο,αλλά μόνο αν ακούσει κανείς μπορεί να ξέρει...

Πββββ δδδδδ δδδδπββββββ πρρρρρρρ πββββββ ντουπρρρρρρρρρρρρ δδδδδδδδδδδδ

Απάντηση: Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

edit: Τόση ώρα ψάχνω για ένα σοβαρό βίντεο με τα XLS 215, μόνο κάγκουρες βρίσκω...
xls-215-i-03.jpg

Σε καλά Home Cinema παίζουν πολύ.

Last edited:

Με τα ATC SCM300ASL με τα διπλά 15ιντσα, θα έπρεπε να γίνει η σύγκριση.

Μάθαμε να κοιτάζουμε τους μεγάλους κώνους με μισό μάτι και να τους συνδυάζουμε στο μυαλό μας αποκλειστικά με πάρτι και κλαμπ,
ξεχνώντας ότι υπάρχουν και hiend ηχεία με διπλά 15ιντσα. Αλλά θέλουμε και το ξεχνάμε αυτό, αφού οι hiend υλοποιήσεις ξεφεύγουν κατά πολύ από το μπάτζετ μας.
Πολλά ελληνικά σαλόνια θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τα ATC300, τα πορτοφόλια μας απλά δεν αντέχουν.
Κι ευτυχώς ή δυστυχώς υπάρχουν τα XLS215 και μας θυμίζουν τι χάνουμε.

ATC SCM300ASL - 35.000 Ευρώ
scm300asl.png

Cerwin-Vega XLS-215 - 1.350 Eυρώ
vegaxls215.png