cerwin vegA XLS 215

Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Και πολλών άλλων θα έλεγα..
Έτσι. Ποιός δεν θα'θελε να τ' άκουγε με δυο Απόλλωνες της Rogue?

Βασικά, για να πας στα Βέγκα έχεις επιλέξει πρώτιστα ήχο και όχι φτήνια.
Φτηνά είναι κι άλλα που όμως δεν παίζουν... σαν Βέγκα.

Για τους αξιότιμους βεγκάκηδες είδα έχει αρκετό στοκ η κινοτεχνική:
http://stock.kinotechniki.gr/company/CerwinVega

Πάντως παρόλες τις διαφωνίες και μερικά επικριτικά που διαβάζω, η εταιρία αν μη τι άλλο έχει υπερπολυετή ιστορία στον ήχο σε σχέση με κάποιους κατασκευαστές που δεν τους ξέρει η μάνα τους... και γίνονται γνωστοί για λίγο και μετά ξεχνιούνται... από τον ειδικό τύπο.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cerwin-Vega

Ισως τα εχει ταπωσει. Οσο χαμηλο και να τους εκοψε,δεν νομιζω να τους λειψει.

Έχεις δοκιμάσει να ταπώσεις τα bass-reflex; Σε δικές μου δοκιμές με τα 15άρια και τα 12άρια Vega της VS σειράς, δεν θυμάμαι να είχα καλό αποτέλεσμα.

Πόση απόσταση από τον πίσω τοίχο είναι ιδανικό να υπάρχει για τα 215;

Απάντηση: Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Έχεις δοκιμάσει να ταπώσεις τα bass-reflex; Σε δικές μου δοκιμές με τα 15άρια και τα 12άρια Vega της VS σειράς, δεν θυμάμαι να είχα καλό αποτέλεσμα.

Πόση απόσταση από τον πίσω τοίχο είναι ιδανικό να υπάρχει για τα 215;

Δεν το εχω δοκιμασει-τσεκαρει,δεν με ενοχλησε κατι δλδ και δεν το επιχειρησα. Θα το δοκιμασω παντως,ετσι,για να δω τι επιπτωσεις θα εχει. Παντως,αξιοπεριεργο ειναι πως ειδικα το αριστερο ηχειο,καποια στιγμη ηταν γωνιασμενο,αλλα δεν επηρεαστηκε ιδιαιτερα το χαμηλο. Τελικη παντως θεση μετα απο λιγες δοκιμες,εμεινε στο μισο μετρο απο τον πισω τοιχο και 40 απο τον πλαινο. Γενικα δειχνει καλοβολο απο πλευρας τοποθετησης,ενω τωρα τελευταια που τα παιζω με αρκετα μεγαλο ολοκληρομενο ( 600wrms/8ohms/channel)ειναι η πρωτη φορα που μου δειχνει πως θα ηθελε μεγαλυτερο χωρο απο την υπογα μου,κατι ανεφικτο,γιατι αν τα παω στο σαλονι καποια θα με σουταρει απ'το σπιτι...:)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Για όλα τα Vega o χώρος είναι ο μόνος περιοριστικός παράγοντας:

526888_608674389158976_503823923_n.jpg

https://www.facebook.com/CerwinVega.Philippines

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

p1010031qp.jpg

p1010028wl.jpg

βαριά , τεράστια, επιβλητικά στο χώρο, πανέμορφα.τα έβαλα όπως είπε και ο audioj 40cm από τον τοίχο.
ηχητικά είναι νωρίς να πω πολλά πράγματα.ταχύτητα έχουν και σκηνή Live πολύ καλή.
ήρθαν με έξτρα ασφάλειες για πάρτυ(ξέχασαν και κάρτα από ω.ρ.λ) .απορία έχω πως κάποιοι ζητούν και έξτρα sub 21".

Καλορίζικα! Περιμένουμε εντυπώσεις πώς θα τα οδηγήσει ο Nad!

Βαριά δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι, στα 53 κιλά, αν σκεφτούμε ότι έχει δύο 15ιντσα γούφερ το καθένα. Αντίθετα, θα τα έλεγα ελαφριά. Π.χ. τα ATC SCM300ASLT είναι 96 κιλά.

Αν πάρω ποτέ XLS-215, θα σκεφτώ σοβαρά την ενίσχυση της καμπίνας. Στο VS-15 θυμάμαι παλιά άκουγα τριγμούς στην καμπίνα όταν κολλούσα το αυτί μου πάνω στο ξύλο ή νιώθοντας την καμπίνα με τις παλάμες.

Για τα 21'' προφανώς σε μένα θα αναφέρεσαι. Όχι, δεν θα έπαιρνα έξτρα υπογούφερ για δικάναλο αν είχα τα XLS-215. Τα 21'' τα πήρα για τα Zingali ΗΜ115, που το 15ιντσό τους είναι πιο "midbass-ένιο" και όχι "μπουμπουνιστό", όπως στα Vega. Για το πολυκάναλο βέβαια, σε ταινίες, πάντα χρειάζεται ένα καλό σαμπ (ή πολλαπλά) που να κατεβαίνει στα 20Hz στα 100db.

Το αποφάσισες ε, μπράβο! Περιμένουμε φωτό από το unboxing!

ευχαριστώ πολύ

Αντε,με το καλό!
ευχαριστώ και εσύ ψηνόσουν κάποτε.....

αντε και σε ATC κάποια στιγμή

αστειεύομαι φυσικά

καλορίζικα και κοίτα να τα χαρείς όσο πάει, ναι?

γιατί όχι και atc κάποτε???

Μεγειά!
ευχαριστώ

Καλορίζικο! Περιμένουμε εντυπώσεις!
ευχαριστώ

Έχω την εντύπωση ότι στρώνουν όσο περνάνε οι μέρες.Αυτό το λέω διότι γλυκαίνει ο ήχος τους μέρα με την μέρα και ειδικά τα γούφερ κάπως σαν να γίνονται λιγότερο σφιχτά.
Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος.Παίζουν ξεκούραστα και ακόμα και πολύ σιγά ακούς τα πάντα με λεπτομέρεια.Οι κόρνες και τα τουιτερ δεν κουράζουν.Έχουν πολυ καλή στερεοφωνική εικόνα με εντύπωση LIve σκηνής πρα´γμα που θεωρώ το μεγάλο τους ατού.

Μπάσο αστείρευτο και γεμάτο αλλά γενικά σε μεγάλες εντάσεις δεν τα έχω δουλέψει πολύ.

Παίζει ρόλο το ύψος που κάθεσαι και τα ακούς γιατί πρέπει να είσαι στην ίδια ευθεία με το midrange εκεί μου φαίνεται ότι ακούγεται καλύτερα.Επίσης τα κάτω κάτω γούφερ ξυπνάνε λίγο πιο μετά μου φαίνεται γιατί παίζουν χαμηλότερες συχνότητες,ετσι είχα διαβάσει και τουλάχιστον ηχητικά είναι αντιληπτό.

O nad φαίνεται επαρκής μέχρι στιγμής και τους δίνει καθαρό ήχο (_tzo είχες δίκιο για το σετάκι). :2thumb22sup:

θα επανέλθω και θα προσπαθήσω να ανεβάσω βίντεο με διάφορα είδη μουσικής.

Με γεια! Να τα χαίρεσαι!
Αυτό είναι το βασικό, το σύστημά μας να μας ευχαριστεί και να μην μπορούμε να το κλείσουμε.

Γεια!! Αν κατάλαβα πήρες 2 sub των 21"??
Εχω XLS-215 και ένα ενεργό 15" της vega αλλα θα ήθελα σαν τρελός να πάρω και 21" πως είναι η ακρόαση και η αίσθηση;

όχι για το θεό δεν έχω πάρει sub έξτρα.μέχρι στιγμή είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.δεν έχει προκύψει ανάγκη για έξτρα μπάσο :devil-smiley-029:.γενικά όταν είναι να γίνει αναπαραγωγή σε υψηλές στάθμες καλό είναι κάθε αντικείμενο προς πιθανή πτώση να προφυλάσσεται(κάδρα κορνίζες ποτήρια σε τραπέζια) διότι από κάποιο σημείο και μετά όλα μετακινούνται.:twoguns:

σε χαμηλές στάθμες τα ηχεία είναι ξεκούραστα κ μουσικά κα τα ακούς όλα.σε νορμάλ στάθμες μαρέσει που παίζουν καθαρά και παράλληλα ο καναπές νιώθει κλωτσιές από το μπασο.Αυτό είναι το deep crunchy bass που λέει η cv.Σε υψηλές στάθμες ο nad φαίνεται επαρκής και το πιο σημαντικό πχ τον είχα 2 ώρες στην μέση και δεν παραμόρφωνε σε κανένα κομμάτι.από ελληνικά έντεχνα,jazz ακόμα και με beatakia.
Δεν ξέρω η διενίσχυση αν θα άλλαζε κάτι σημαντικά.Σε ταινίες που τα έχω βάλει νομίζω δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω αν και από home cinema είμαι άσχετος.

Για πες μας εσύ εντυπώσεις....πάντως αρκετός κόσμος ζητάει και έξτρα sub τα 21" είναι κτήνη και θέλουν χώρο πιστεύω.εγώ οριακά είμαι με τα xls 215.αν έχεις φώτο και επιθυμείς ανεβασέ τες.

εγώ μόλις βρω καλή κάμερα θα ανεβάσω βιντέο με διάφορα κομμάτια.

τα ηχεία τα συστήνω ανεπιφύλακτα και γενικά όσοι τα έχουν τα πρότείνουν γιατί είναι ευχαριστημένοι.

Γεια!! Αν κατάλαβα πήρες 2 sub των 21"??
Εχω XLS-215 και ένα ενεργό 15" της vega αλλα θα ήθελα σαν τρελός να πάρω και 21" πως είναι η ακρόαση και η αίσθηση;

Σε άλλον τρελό μάλλον αναφέρεσαι! Θα θαυμάσεις τα δύο 21'' στο link της υπογραφής μου.

Δεν εχω παράπονο απο το μπάσο απλά εχω τρελαθεί με την απόδοση που έχουν όταν παίζουν σε υψηλές στάθμες. Το σπίτι αν και είναι καινούριο εχει θέματα με διάφορα...
Τα παίζω με τον ενισχυτή της μαμάς Vega CXA-10 και δε τον εχω δει να ζορίζεται καθόλου. Τα ελέγχων με μήκτη της Numark και η πηγή μου είναι PS3 με HDMI...
Δεν έχω ακούσει άλλα XLS-215 αλλα νομίζω πως δε γίνεται να παίξουν και πολύ καλύτερα... Το δε sub LW-15X βαράει σε τρελό με την προενίσχυση που παίρνει απο το μήκτη. Αυτά! Αν κάποιος εχει κάτι καλύτερο σε ιδέα...

Ευχαριστούμε για τη φωτό Σάκη και καλωσήρθες στο φόρουμ!

Πολύ καλύτερο ήχο θα έχεις αν χρησιμοποιήσεις hi-fi προενισχυτή και τελικό. Θα στο επιβεβαιώσει και ο bassman αυτό, που ακολούθησε την ίδια πορεία.

Ένα 70-80% το έχεις βέβαια και όπως είσαι, οπότε κάνε αλλαγές μόνο αν σε παίρνει οικονομικά.​

Σάκη είχα pa χρόνια στο σπίτι.κάποια καλά μηχανήματα έχουν καλό και ποιοτικό ήχο αλλά μέχρι ενός σημείου.ο tzo είχε απόλυτο δίκιο για την στροφή σε hifi ενισχυτικά.έχουν μεγάλη διαφορά.αν σε παίρνει οικονομικά κάνε στροφή με δεδομένο ότι σε νοιάζει να πάρεις την μέγιστη δυνατή ποιότητα από τα ηχεία με ένταση παράλληλα.

πάντως ακόμα και όπως είσαι ένα καλό μικτάκι όπως σειρά pioneer djm θα σου κάνει εμφανή διαφορά...εγώ πήγα από tele-numark-vestax και τελος και πιο πολυ ευχαριστημένος με ένα djm400 pionner 2 καναλο.

Χαίρομαι που σας βρήκα και που μου επιβεβαιώνετε πως δεν είμαι ο μόνος που εχει τρέλα με τη Vega!
Η κίνηση που μου προτείνεις είναι να κάνω στην άκρη τον ενισχυτή της Vega και τον μικτη και να τα αντικαταστησω με άλλα;; Σε λίγο θα βάλω και μια φέτα ράδιο της Yamaha T-500 τον οποίο θα ελέγχων απο τον μίκτη... Thanks για τις συμβουλές!!

Ναι, το σετ της Nad είναι σίγουρη, δοκιμασμένη λύση. Το χρησιμοποιούν με επιτυχία πολλοί κάτοχοι Vega ανά τον κόσμο.

Για tuner θα σου πρότεινα το Denon 1510. Θα σε ξελογιάσει το μπάσο του! Εγγυημένα.

Για περισσότερα διάβασε εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthre...a-TX-497-VS-Denon-TU-1510AE-VS-Marantz-ST6003

Τα 215 (όπως και το σαμπ) καλό θα είναι να τα βάλεις να κάτσουν πάνω σε Auralex Gramma. Θα καθαρίσει το χαμηλό σου.