cerwin vegA XLS 215

Νομίζω πως οι συγκρίσεις πρέπει να γίνονται και με βάση το τι γουστάρει να ακούει ο καθένας.
Και το ότι η Wega έχει τόσους πολλούς φανατικούς που αν δει κάποιος τα έξω φόρουμ,τα ταΐζουν από ενισχυτικά δεκάδων χιλιάδων ευρώ δεν είναι τυχαίο.
Δεν θα μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι να πάνε σε άλλα ηχεία δεδομένου πως το χρήμα υπήρχε;
Οπότε μάλλον μπαίνουμε σε πεδία γούστου που εκεί όλα είναι σεβαστά.
Οκ,η εμφάνιση τους είναι...κάπως.Και πολλοί τα γουστάρουν άσχημα..
Αλλά εγώ σου λέω,είσαι εκλεπτυσμένος αισθητικά,η γυναίκα γκρινιάζει,είναι κι αντικείμενο που είναι μεσ' την μέση...
Και δεν τους πατάς και μια μαύρη λάκα αργότερα αν θέλεις;
Πόσο θα κόστιζε;
Κι έτσι θα έχεις ΚΑΙ την εμφάνιση..

Νομίζω πως οι συγκρίσεις πρέπει να γίνονται και με βάση το τι γουστάρει να ακούει ο καθένας.
Και το ότι η Wega έχει τόσους πολλούς φανατικούς που αν δει κάποιος τα έξω φόρουμ,τα ταΐζουν από ενισχυτικά δεκάδων χιλιάδων ευρώ δεν είναι τυχαίο.
Δεν θα μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι να πάνε σε άλλα ηχεία δεδομένου πως το χρήμα υπήρχε;
Οκ,η εμφάνιση τους είναι...κάπως.Και πολλοί τα γουστάρουν άσχημα..
Αλλά εγώ σου λέω,είσαι εκλεπτυσμένος αισθητικά,η γυναίκα γκρινιάζει,είναι κι αντικείμενο που είναι μεσ' την μέση...
Και δεν τους πατάς και μια μαύρη λάκα αργότερα αν θέλεις;
Πόσο θα κόστιζε;
Κι έτσι θα έχεις ΚΑΙ την εμφάνιση..
ο

Α,ναι, βεβαιως,εχει ηδη επισημανθει πως xls215=live με οσα συν η πλην συνεπαγεται αυτο για τον καθεναν μας.Οπως ειχε γραψει σε προηγουμενη απαντηση του ενας συμφορουμιτης πολυ ευστοχα,με τα wega εισαι στις πρωτες θεσεις κοντα στην ορχηστρα,ζεις και αισθανεσαι το μουσικο γεγονος. Αυτο δεν ειναι απο ολους επιθυμητο,η εστω προτεραιοτητα στην επιλογη τους,κατι απολυτα σεβαστο. Εχει επισης αναφερθει,πως ενω ειναι ευαισθητα,δεν ειναι και τοσο ευκολα,λογω μεγαλων κωνων,ενω ειναι ιδιαιτερα αποκαλυπτικα στους προηγουμενους κρικους της αλυσιδας και μαλλον αυτος ειναι και ο λογος που οι φαν τους τα οδηγουν με μεγαλα και ακριβα ενισχυτικα.Τα προβληματα περι χωρου-γυναικας κλπ κλπ,ευτυχως προσωπικα δεν τα εχω,οποτε δεν υπαρχει καν σκεψη για αισθητικες επεμβασεις,ασε που και να γινουν,παλι...κασονια θα ειναι,οποτε...:))

Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πουθενά στημένα να κάνουμε μια ακρόαση?

Εμποδίζει η οθόνη μου αλλιώς θα σου 'λεγα εγώ αν υπάρχουν για ακρόαση! Ξέρω... δικαιολογίες! :2thumb22sup:

Βέβαια, κάποιοι δεν πτοούνται από την έλλειψη χώρου:

richards-audio-nirvana-speakers.jpg

Και μάλιστα με Perreaux ενισχυτικά:

richards-audio-nirvana-audio-rack.jpg

http://www.perreaux.com/blog/index.cfm/2012/10/29/Richards-Audio-Nirvana

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πουθενά στημένα να κάνουμε μια ακρόαση?

Μετά τα τόσα θετικά που διαβάζω για το συγκεκριμένο μοντέλο θα ήθελα πολύ να το ακούσω, να πάρω κι εγώ μια γεύση.
Χμμμμ...:chinscratch:

Απάντηση: Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Εμποδίζει η οθόνη μου αλλιώς θα σου 'λεγα εγώ αν υπάρχουν για ακρόαση! Ξέρω... δικαιολογίες! :2thumb22sup:

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Βρε λες? Μη μου βαζεις ιδεες,αυτες οι φωτο πρεπει να διαγραφουν ταχιστα:))

C. W. για κεντρικό;
Ας ελπίσουμε πως οι καναπέδες που θα ειναι απέναντι από τα θηρία να ειναι καρφωμενοι..
Respect και τα ρέστα μου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

μια ερώτηση βλέπω 5 cv το έκτο που είναι?????το αντικατέστησες με τα άλλα 2 μάυρα τα οποία μου φαίνετια ότι είναι kLipsch?
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

Και το ότι η Vega έχει τόσους πολλούς φανατικούς που αν δει κάποιος τα έξω φόρουμ,τα ταΐζουν από ενισχυτικά δεκάδων χιλιάδων ευρώ δεν είναι τυχαίο.
Αν θα μπορούσαν λέει;;;
Η Vega το παίζει αλλιώς το παιχνίδι και στο συγκεκριμένο "αλλιώς" υπάρχουν και πανάκριβες λύσεις, όπως αυτή (δείτε την ενότητα "Headroom"). Τα πάντα στη φόρα από το πρώτο βάτ και ασυμπίεστα ως το τέρμα. Απλά άλλος ήχος, θέμα γούστου όπως είπες.
Η νιρβάνα του Vegάκια... σωστά;

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

μια ερώτηση βλέπω 5 cv το έκτο που είναι?

Με το κομμάτι πωλούνται τα XLS-215. Ο άνθρωπος πήρε ένα πέμπτο κομμάτι για κεντρικό.

C. W. για κεντρικό;

Γιατί όχι; Δεν υπάρχει καλύτερο κεντρικό για τα 215 από... ένα ακόμη 215!

Μέγα μειονέκτημα βέβαια το ύψος, που αναγκάζει τον χρήστη με προβολέα να σηκώσει ως το ταβάνι το πανί του.

Αλλά, μένοντας στο δικάναλο της υπόθεσης, πώς αναπνέουν τα bass-reflex στα 215 που είναι κολλλημένα στον τοίχο και στις γωνίες είναι το ζήτημα στο σύστημα της φωτό.

Μέγα μειονέκτημα βέβαια το ύψος, που αναγκάζει τον χρήστη με προβολέα να σηκώσει ως το ταβάνι το πανί του.

Θα μπορούσε να βάλει δυο στο πλάι όμως...

Ισως τα εχει ταπωσει. Οσο χαμηλο και να τους εκοψε,δεν νομιζω να τους λειψει. Δεν εχουμε και την φωτο με την πισω αρμαδα των ηχειων. Για σκεψου αλλη μια τριαδα 215:) Με ενα συνολακι 16 15ιντσων μπορει και να εχει ενα υποτυπωδες χαμηλο. Στην θεση του θα εβαζα κι ενα 8ιντσο sub για να τα βοηθησει:)
Πλακα πλακα παντως,οι σταθμες που θα φτανει ενα τετοιο συστημα,αν σε παρασυρουν ( που ειναι πιθανοτατο...) σε λιγο καιρο θα σε κουφανουν...db ατελειωτα,που επειδη ειναι ασυμπιεστα και απαραμορφωτα δεν τα καταλαβαινεις πως σε (ισως και μικρο) βαθος χρονου θα κανουν την ζημια τους...

Last edited:

Θα μπορούσε να βάλει δυο στο πλάι όμως...

Δύο στο πλάι για κεντρικό δεν είναι πλέον κεντρικό.

Για τους κατόχους 215 αυτό που θα πρότεινα είναι ένα μονό όρθιο XLS-15, που βολεύεται καλύτερα όντας 23 εκατοστά κοντύτερο του 215.
Το 1,03 ύψος είναι υποφερτό, το 1,26 είναι ψηλό για κεντρικό, ακόμη και για τηλεόραση.

Δεν εχουμε και την φωτο με την πισω αρμαδα των ηχειων. Για σκεψου αλλη μια τριαδα 215:)

5 είναι τα 215 που έχει και τα έχει όλα μπροστά όπως στη φωτό.

Για τα πίσω:
"2 Cerwin Vega VS120 in the rear". Το αναφέρει στο κείμενο.

Δύο στο πλάι για κεντρικό δεν είναι πλέον κεντρικό.

Για τους κατόχους 215 αυτό που θα πρότεινα είναι ένα μονό όρθιο XLS-15, που βολεύεται καλύτερα όντας 23 εκατοστά κοντύτερο του 215.
Το 1,03 ύψος είναι υποφερτό, το 1,26 είναι ψηλό για κεντρικό, ακόμη και για τηλεόραση.

Γιατί;;
Δυο γυρισμένα στο πλάι, τουίτερ με τουίτερ, μια χαρα θα ήταν!
(Αστειεύομαι,εννοείται...)