cerwin vegA XLS 215

Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Αλητεία, έτσι ακριβώς!

Αλλά πάλι καλά τα 215, είναι σαλονάτα. Τι να πω κι εγώ που έχω βάλει στο μάτι τα ενεργά CVA-28.

cva21cva28.jpg

Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

έχω παγώσει την αγορά.το σετάκι της nad άλλαξε λίγο τα σχέδια.αν έχω νέα θα επανέλθω:a0210:

"Ζημιά" του κάναμε του bassman. Πήρε τo σετ της NAD και αναζητά τώρα καλύτερα ηχεία από τα "αλήτικα" Cerwin!

Όλα σχεδόν τα ηχεία πάνω από το χιλιάρικο έχουν πιο εκλεπτυσμένο ήχο, οπότε σίγουρα θα βρεθεί κάτι καλό.

Βέβαια κανένα δεν θα είναι Vega 215!

Tι ευχάριστο νήμα! Τελικά βλέπω ότι γινόμαστε πολλοί fans σιγά σιγά! Εχω ζήσει με τη σειρά ΑΤ και συγκεκριμένα το 20 (8'') σε συνδυασμό με τον ΝΑD 304 και με τα AT100 σε μαγαζι- στεκι που ακομα αναπολω τον ηχο τους! Τωρα στο σαλόνι μου βρισκονται τα VE12 με τον NADΤ743. H ποιότητα κατασκευής γενικά δεν ενθουσιάζει αλλά το ηχητικό αποτελεσμα συγκρίνεται άνετα με ηχεία μεγαλύτερου κόστους! Εχω αλλάξει μόνο την εσωτερική καλωδίωση των ηχείων και το αποτέλεσμα είναι ακρως ικανοποιητικό! Τα 80 watt οδηγουν ανετα τα ηχεία αλλά ενας τελικος NAD 275 θα ηταν καλυτερο ταίρι. Η σειρα xls πάντως δείχνει αρκετά ενδιαφέρουσα και ίσως λίγο ποιοτικότερη από τη VE. Θα ηθελα να ακουσω τα xls πως παίζουν γιατι δειχνουν καπως αλλιώτικα από τα VE.

η πλάκα είναι ότι το νήμα ξεκίνησε με απορίες σχετικά με τα xls215 και προσπαθώντας να ακούσω γνώμες.τελικά τα ηχεία τα άκουσα αλλά συνέβη το εξής.σε όλα τα φόρουμ που μπήκα και σε video σε youtube πολύ μεγάλο ποσοστό είχε το σετ της nad 275 bee kai c165 bee μαζί με τα 215.τελικά όταν άκουσα το σετ αυτό εντυπωσιάστηκα και πλέον εδώ και 2 μήνες είμαι απόλυτα ευχαριστημένος δουλευοντας το με 2 ηχεία 8ιντσα πολύ μικρότερου κόστους.

όμως ακόμα με τρώνε τα xls 215 γιατί είναι ιδιαίτερα ηχεία....

H Vega πάντα ήταν, είναι, και θα είναι υπέρ του vfm (value for money), που εγώ θα παρέφραζα με "wfm" (wow for money) βάσει του ενθουσιώδους χαρακτήρα των μεγάλων της ηχείων και δη των XLS-215.

Απάντηση: Re: cerwin vegA XLS 215

Ομολογώ ότι με χαλάει λίγο, που εσωτερικά δεν βλέπω "διαφορά ποιότητας" σε σχέση με τα VE μου... Βέβαια... if it works...

Δεν πειραζει:) Ασε δε το αλλο: αν πειραξεις το οτιδηποτε,δεν θα παιζει ετσι:) Τις τελευταιες μερες τα παιζω με εναν 600+watt στο καναλι και το αποτελεσμα ειναι...αστα να πανε:)) Απλα σε τετοιες σταθμες,καλο ειναι να μην εχει φαει κανεις...;) :P
Και καταφερνουν να κανουν πραγματα που αλλα ηχεια ουτε καν...ονειρευονται σε τιμη...της πλακας και δεν αναφερομαι μονο στο θεμα των εντασεων,αλλα και στο οτι παιζουν πολυ ομορφα και γεματα ακομα και σε πολυ χαμηλες σταθμες...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: cerwin vegA XLS 215

Aπ ότι βλεπω παντως το υλικο της καμπινας δειχνει να ειναι εξ ολοκληρου mdf ενω στα VE ειναι mdf το γυρω γυρω και νοβοπαν η μπροστινη και πισω μπαφλα.

καλησπερα συμφορουμιτες.. ειμαι και εγω φαν των συγκεκριμενων ηχειων..αλλα επειδη δεν βρισκω καπου να τα εχουν ντεμο..υπαρχει καμια ψυχη να τα εχει να τα ακουσω??? για τα xls 215 κοιταω...

ευχαριστω

Απάντηση: Re: cerwin vegA XLS 215

καλησπερα συμφορουμιτες.. ειμαι και εγω φαν των συγκεκριμενων ηχειων..αλλα επειδη δεν βρισκω καπου να τα εχουν ντεμο..υπαρχει καμια ψυχη να τα εχει να τα ακουσω??? για τα xls 215 κοιταω...

ευχαριστω

Ευπροσδεκτος,εχεις πμ. Αρκει βεβαια να εισαι απο Αθηνα.

Re: Απάντηση: Re: cerwin vegA XLS 215

ευχαριστω για την προσκληση με την πρωτη ευκαιρια θα σου ερθω

Παρακαλω Αντρεα,δεν κανει τιποτα:) Το θεμα θα προκυψει αν τελικα σου αρεσουν τα ηχεια,γιατι δυστυχως η διαθεσιμοτητα τους ειναι προβλημα και χρειαζεται υπομονη...

Τα Δικά μου ήρθαν, μέσω amazon!!:music-smiley-005: Τα βλέπεις και γελάς! τα ακούς και κλαίς ..για τα λεφτά που'χεις "πετάξει" σε άλλα ηχεία!!!:Banane0::Banane0: ..νέα διάσταση στο "ασυμπίεστος ήχος"!!

Last edited:
Ζηλεύω τους κατόχους και όσους τα έχουν ακούσει. Δε μπορώ, αν δεν το έλεγα θα έσκαγα. :Banane0:

Πολύ τα γουστάρω, όντως!!!!!!!

Re: ATC Loudspeakers.

Καλά τα Cerwin Vega αλλά μιλάμε για τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας ηχεία.
Είναι καλά για πάρτι...
Πολύ καλά για υψηλές στάθμες...
Πολύ ευαίσθητα και με πάρα πολύ μπάσο...
Ότι πρέπει για ηλεκτρονική μουσική με ψεύτικο μπάσο να σου κάνουν το σπίτι καμπριολέ...
Πιο κάγκουρας πεθαίνεις...