cerwin vegA XLS 215

με τι ενισχυτικα, σε τι χωρο και με τι μουσικη; να τα στησουμε αμα θες. να ακουσω τι βρισκεις. να βαλουμε και bob marley ομως. οχι τερμα μπιτια... να παιξει και electropop βεβαια.. και να μη με πας σε αλανα!

Κόντρα με τα 215 εννοούσα.

Αλλά γίνεται και με άλλα ηχεία. Αλλά ποια;! Με τα JBL 9900 π.χ. θα είχε ενδιαφέρον, ή με τα ATC 300.
Σε σαλόνι 40τμ με Vega CVA θα ακούσεις τον Marley, όπως δεν τον άκουσες ποτέ.
Φέρε όποιο ηχείο θες που να σηκώνει πάνω από 100db spl. Και στο τέλος θα μου πεις με ποια ηχεία πέρασες πιο καλά.
Εκτός και αν δεν είναι αυτός ο σκοπός, δηλ. να γουστάρουμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Σε πάω μια κόντρα άμα λάχει με τα CVA-28+CVA-121, χαχα! Δεν αποκλείεται να αναθεωρήσεις για τα PA!

Αίσθηση live είναι η αίσθηση ότι ζούμε το πραγματικό μουσικό γεγονός, όποιο κι αν είναι αυτό, ξεχνώντας ότι ακούμε από ηχεία.

Τα 1150 είναι ληστεία γι' αυτά που μπορούν να προσφέρουν τα 215.

Γιαννη δεν τα εχω ακουσει,αλλα δεν αμφιβαλλω καθολου! Αλλωστε ΡΑ απο ΡΑ εχει διαφορα,ενω και η Wega εχει εμπειρια στον επαγγελματικο ηχο. Φανταζομαι ο Διονυσης εννοει το ''κακο'' ΡΑ,που περα απο κοπανημα και ντιμπια που κανουν χυλο τον εγκεφαλο και το στομαχι,δεν προσφερουν κατι αλλο...
Τα 1150e ειναι αστειο για αυτο που μπορουν να κανουν και να σου προσφερουν αυτα τα ηχεια και εκει νομιζω πως ειναι και το ''κλειδι'' της ιστοριας μας,απλα γιατι δεν υπαρχει κατι αλλο.Και να επαναλαβω πως δεν αναφερομαι σε μεγαλες σταθμες,αλλα σε σταθμες που ακουμε σε πολυκατοικια στις 2 το πρωι,οπου τα ακους ολα,χωρις να ενοχλησεις! Αυτο φιλε Γιαννη,δεν το κανουν πολλα ηχεια,το ξερεις...;)

Last edited:
Για πολυκατοικία και 2 το πρωί υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα ηχεία του ανταγωνισμού να επιλέξει κανείς. Γι'αυτό υπάρχουν κι εκείνα, χαχα!

Δεν θα έλεγα ότι τα 215 είναι και τα πλέον κατάλληλα για τέτοια χρήση. Aλλά καταλαβαίνω αυτό που λες ότι αποδίδουν γεμάτα και σε χαμηλές εντάσεις.

Με τόσα εγκώμια, πως να το κάνουμε, μιά περιέργεια σχετικά με τον ήχο και την απόδοση αυτών των ηχείων την έχω.

Και επειδή έχω ακούσει PA, μπορώ να πώ πως υπάρχει καλό PA, κατάλληλο και για μικρούς-μεσαίους χώρους (π.χ. προβάδικα). Τέτοια είναι για παράδειγμα κάποια Yamaha που έχω ακούσει. (Ή JBL). Δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα μοντέλα, απλά θέλω να τονίσω ότι δεν πρέπει να έχουμε προκαταλήψεις.

Γι' αυτό και τα XLS 215 κινούν το ενδιαφέρον.

Δεν κανονίζετε κάποια μικρή ιδιωτική μάζωξη για τους περίεργους, εσείς οι κάτοχοι των ηχείων;
Βάζετε τη μουσική, θα βάλουμε τα ποτά και τα μεζεδάκια για το πάρτυ! :laugh:

Υ.Γ. Καλό Πάσχα... -bye-

Καποιοι φιλοι εχουν ερθει σε μενα στο διαστημα που τα εχω,δυο εκ των οποιων κολλησαν το μικροβιο και ηδη τα χαιρονται στον χωρο τους. Οποιος θελει,απλα pm me και το κανονιζουμε.Καλο ειναι να εχει μαζι του τον ενισχυτη του και σιντακια που τα ξερει,προκειμενου να βγαλει λιγο πιο ασφαλη συμπερασματα. Ο χωρος μου δυστυχως ειναι μικρος και δεν επιτρεπει μαζωξη:( Καλημερες και χρονια πολλα στους εορταζοντες:)

καλησπερα και απο μενα ξανα...

λοιπον καταρχας ευχαριστω τον audioj για την προσκληση στο χωρο του ... εψαχνα ηχεια κολωνες γυρισα 50 μαγαζια ακουσα 500 ζευγη ηχειων απο φτηνα εως ακριβα παντα για την δικη μου τσεπη ακριβα...το ακριβοτερο ηταν κατι μονιτορ audio στα 1500 περιπου... με κανενα ηχειο δεν ειπα μμμ τα αξιζει τα λεφτα του..κατα την γνωμη μου γενικα οι τιμες στα ηχεια ειναι υπερ υπερ εκτιμημενες αλλα τεσπα δεν ειναι κριτηριο για να μην αγορασεις...οπως ελεγα με κανενα ηχειο δεν ειπα ουαου μου αρεσαν τα monitor audio αλλα οταν ρωτησα αν μπορω να τα βαλω σε ενταση η απαντηση ηταν αρνητικη διοτι τετοιου ειδους ηχεια δεν προοριζονται για μεγαλες εντασεις..παρολα αυτα δεν επαιζαν ασχημα αλλα το οτι δεν μπορουσα να τα δυναμωσω πολυ (στα τσακιρ κεφια) και τα μπασα τους ηταν απογοητευτικα κατεληξα να ψαχνομαι για ηχεια και κοιτωντας ειδα τα cerwin xls..τεραστιο ηχειο για οτι εψαχνα οχι οτι με χαλασε ..μην πολυλογω πηγα στον συμφορουμιτη να το ακουσω ... ακουσα ενα ηχειο το οποιο ειναι ακουραστο στα αυτια σε αρκετα μεγαλες εντασεις... ο ηχος δεν αλλοιωνετε με τιποτα το μπασο τους ειναι απλα απιστευτο λογικο κιολας οσο αφορα τις ψηλες πολυ καθαρες φωνες καμια σχεση με τσιριχτα pa αλλων εποχων...γενικως ενα πολυ "δυνατο ηχειο" σε πολυ καλη τιμη για οτι προσφερει και πολυ καλη ποιοτητα σε φωνη ... τα μονα αρνητικα ο ογκος και η εμφανιση...για μερικους παντα.τωρα για μερικους που λενε οτι ειναι υπερβολη τα ηχεια ειδικα σε μικρους χωρους..δεν λεω ειναι αλλα δεν πιστευω να τον χαλασε κανεναν μια πορσε με 500 αλογα και ας την ετρεχε στην ελλαδα χωρις δρομους...ελπιζω να καταλαβαινετε το νοημα.την παραγγελια μου την εκανα ηδη και ειμαι στο ψαξιμο ενισχυτικων ....τωρα για τα ενισχυτικα οσες επιλογες εχω δει ειναι στο θεο...οποτε μαλλον για αρχη μεχρι να μαζεψουμε κανα φραγκο βλεπω να παιρνω καναν pa ενισχυτη να κανω την δουλεια μου..εχω και εναν μικτη της gemini απο παλια.. αν εχετε να προτεινετε κατι ελευθερα....

Last edited:
@ andreasl123
Ευχάριστο και εντυπωσιακό! :smile:

Με το καλό να τα παραλάβεις λοιπόν και φυσικά θα περιμένουμε και τις δικές σου εντυπώσεις... :ciao:

ναι σαι καλα φιλε μου με το καλο να ερθουν και μετα οσες εντυπωσεις θελετε :)

με το καλο να ερθουν..
ο tzo ειχε προτεινει...

Ο συνδυασμός προ και τελικού της NAD είναι πολύ καλή επιλογή. Θα σου προσφέρει πολύ καλύτερο ήχο από τη χρήση μίκτη.
Για να μην πέσουν όμως όλα μαζί, ξεκίνα τις αγορές πρώτα από τα ηχεία και τον τελικό και χρησιμοποιείς στο μεσοδιάστημα τον μίκτη μέχρι να πάρεις τον προ.

http://avmentor.gr/reviews/group_test_pre_power_amps_4k_2011_2.htm

υπαρχει βεβαια και ο ποιο οικονομικος στα μισα λευτα αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα καλυπτει το ηχειο

http://www.audioreview.com/cat/amplification/amplifiers/nad/c-270/prd_125423_1583crx.aspx

Καλώς τον adreasl123 στο (ατυπο) club των CVs!! Το να ακούς το XLS-215 είναι εμπειρία! Πολλοί νομίζουν πως λόγω καταγωγής και εμφάνισης είναι για Γκάπα - γκούπα και Μπουμ - τσι!! ανάμεσά τους και εγώ μέχρι να τα ακούσω εκτεταμένα.. Τώρα πλεον είμαι ευτυχής ιδιοκτήτης διότι το πρόσθεσα (αβλεπή) στην μικροσυλλογή των ηχείων μου. Να πω για τους "άπιστους", πως μέσα στο σπίτι (κοντά στα 215) υπάρχει ένα Yamaha U3(πιάνο),2 κιθάρες(ακουστική & κλασική) και ένα Βιολί και ως(τουλάχιστον) εκ τούτου υπάρχει το άκουσμα του φυσικού ήχου των οργάνων. Τα XLS 215 είναι απο τα πιό ασυμπίεστα και αληθοφανή σε ήχο ηχεία που κυκλοφορούν κατα τη γνώμη μου.

Για να γραφουμε καλα λογια,τα ''τσιμπησε'' 150ευροπουλακια παραπανω το αμαζον...Αρα 1300e με τα μεταφορικα,αρα πλεον πολυ κοντα στην τιμη του Νακα,μονο που ο τελευταιος δεν τα εχει (ακομα τουλαχιστον ) διαθεσιμα...

πηρε φωτία το thread να γουστάρουμε!!!!
τα ηχεία πρέπει να τα ακούσει κάποιος για να έχει πλήρη εικόνα.όσοι είχαν τρέλα να παίζουν με Pa ακόμα και σε σπίτι θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι τα xls 215 δεν είναι το ίδιο πράγμα,έχουν πιο μουσική απόδοση,παρόλο που τρομάζουν εμφανισιακά. ο audioj έχει κάνει άριστη περιγραφή στο πως παίζουν....και μην ξεχνάμε ότι η τιμή τους για αυτά που προσφέρουν μετράει πολύ στις σημερινές συνθήκες!

Κι εγώ που πίστευα οτι με τα VE 12 εχω μεγάλα ηχεία μάλλον θα λεω οτι έχω ηχεία γραφείου για τον υπολογιστη!

εννοώ μήπως τα πάρουμε φτηνότερα αν πάμε κάμποσα άτομα,ομαδική αγορά πως να το πω.