cerwin vegA XLS 215

Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Βλακεία κάναμε.. αφού τα ξέρατε όλα έπρεπε να σας ρωτήσουμε για να αποφύγουμε και το κουβάλημα... Να ξαναπώ για όσους δε διαβάζουν (όπως γράφω πιό πίσω) πως τα ATC είναι εξαιρετικά ηχεία. Αυτό δεν κάνει αυτόματα τα vega χάλια ηχείο. Επίσης το οτι είναι πολύ καλό το vega δεν κάνει "άχρηστο" το ATC. Ο χώρος είναι 60+τμ. Εκεί τα κουβαλήσαμε για να περάσουμε καλά και να σχολιάσουμε καλοπροαίρετα βγάζοντας ο καθένας τα συμπερασματά του τρώγωντας υπέροχη πίτσα.

Δεν βάζεις λεπτομέρειες και με στεναχωρείς...
Η πίτσα τι είχε;
Από που την πήρατε.
Συγκριτικό με άλλες πιτσαρίες έχετε κάνει;

Η μουσική που παίξαμε ήταν απο M. Αμπλιανίτη, τη μουσική απο το ratatoulle,eric clapton και διάφορα απο τζαζ. Δυστυχώς δε βάλαμε νταπα τσι.. Τα ηχεία που έχω στο σαλόνι μου είναι τα αυτά (...συμφωνω απόλυτα με τον κ. Παναγόπουλο) Στον άλλο χώρο έχω AS sirene AS artemis και τα XLS 215(πάνω απο ένα χρόνο). Τα 215 ακούγωνται πιό σωστα απο τα Advance(μπορείτε να διαβάσετε το review) κατα τη γνώμη μου.

Φίλε μου, μπορεί να βλέπεις να αντιδράμε οι περισσότεροι παλιοί... Αλλά έχουμε τους λόγους μας.
Ξέρεις πόσος κόσμος βασίζεται στα posts των fora για να κάνει αγορές;
Και καλά, να καεί κάποιος και να πάρει μια μπαχατέλα των 15 ευρώ δεν έγινε και τίποτα.
Εδώ μιλάμε (πλέον) για 1.5 μισθό.
Πρέπει να προσέχουμε τι προτείνουμε, τι συγκρίνουμε και σε τι συμπεράσματα οδηγούμε τους αναγνώστες μας.
Γιατί στο τέλος ξέρεις τι θα πουν...
"Ο μπιπ ο τάδε, ο κουφός, με έκαψε και πήγα και πήρα αυτά τα ντουλάπια που δεν παίζουν τίποτα!"
Εσύ μπαίνεις με τον ενθουσιασμό σου (και πολύ καλά κάνεις) να γράψεις αυτά που θέλεις και μπορεί να βρεθείς ξαφνικά σε μία δυσάρεστη θέση να απολογείσαι για τον όποιο βλαμμένο θα πάει να αγοράσει γουρούνι στο σακί επειδή το διάβασε στο ίντρενε.

Πάντα φιλικά.

@tzimisce

Κι από μένα φιλικά,

σεβαστή η επιθυμία σου να σώσεις τον ανυποψίαστο υποψήφιο αγοραστή που ενδεχομένως μπορεί να παρασυρθεί σε λανθασμένη αγορά.

Αλλά γιατί δεν κάνεις την επιθυμία σου πράξη και δεν επισκέπτεσαι έναν από τους φίλους κατόχους των XLS215 ώστε να διαμορφώσεις ιδία άποψη;
Ότι είχες δύο παρόμοια ηχεία όταν ήσουν φαντάρος, δεν νομίζω ότι βοηθάει πολύ.

Και μετά μπορείς να μας σώσεις όλους εμάς τους ανυποψίαστους υποψήφιους αγοραστές.

Τουλάχιστον όσοι έχουμε γράψει για ATC (ως αναφορά-σύγκριση) έχουμε ακούσει και τα μεν και τα δε. Προσωπικά είχα τα 40άρια ένα-δυο χρόνια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Η πίτσα τι είχε;
Από που την πήρατε.

Φίλε μου, μπορεί να βλέπεις να αντιδράμε οι περισσότεροι παλιοί... Αλλά έχουμε τους λόγους μας.
Ξέρεις πόσος κόσμος βασίζεται στα posts των fora για να κάνει αγορές;
Και καλά, να καεί κάποιος και να πάρει μια μπαχατέλα των 15 ευρώ δεν έγινε και τίποτα.
Εδώ μιλάμε (πλέον) για 1.5 μισθό.
Πρέπει να προσέχουμε τι προτείνουμε, τι συγκρίνουμε και σε τι συμπεράσματα οδηγούμε τους αναγνώστες μας.
Γιατί στο τέλος ξέρεις τι θα πουν...
"Ο μπιπ ο τάδε, ο κουφός, με έκαψε και πήγα και πήρα αυτά τα ντουλάπια που δεν παίζουν τίποτα!"
Εσύ μπαίνεις με τον ενθουσιασμό σου (και πολύ καλά κάνεις) να γράψεις αυτά που θέλεις και μπορεί να βρεθείς ξαφνικά σε μία δυσάρεστη θέση να απολογείσαι για τον όποιο βλαμμένο θα πάει να αγοράσει γουρούνι στο σακί επειδή το διάβασε στο ίντρενε.

Πάντα φιλικά.

Αν και μάλλον έχουμε την ίδια άποψη γενικά,δεν συμφωνώ περί σωσίματος ή μάλλον συμφωνώ αλλά το βλέπω ανέφικτο.
Δεν υπάρχουν αθώα θύματα όπως λέει κι ο φιλόσοφος.
Αν κάποιος θέλει να φάει το κεφάλι του,θα το φάει.Είτε με ηχεία,είτε με καλώδια,είτε με ματζούνια,κλπ...
Την περιγραφή του φίλου την βλέπω λογική γιατί αντικατοπτρίζει αυτό που ακριβώς αντιπροσωπεύει αυτό το ηχείο:ενθουσιασμό.
Την σύγκριση βέβαια δεν την βλέπω λογική,είναι ακριβώς αυτό που είπες,καρπούζι με παστίτσιο.
Αλλά όσον αφορά την επιλογή,περί ορέξεως...μετράει τι είναι σημαντικό στον καθένα...

Originally Posted by Tzimisce
Η πίτσα τι είχε;
Από που την πήρατε.

Σ αυτό τι θες να σου απαντήσω τώρα; (@magellan το δικό μου ήταν χιούμορ.)

Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, ακριβώς για αυτό γράφω και εγώ τη γνώμη μου για αυτά που ακούω. Όποιος επιθυμή μπορεί να ακούσει και με τα δικά του αυτιά και να αποτυπώσει τη δική του άποψη. Επι τη ευκαιρία υπάρχουν διαθέσιμα για ακρόαση ATC 7 δίπλα σε AS sirene και XLS-215για φιλικά συμπεράσματα.

Βρε μην γράφεις διέυθυνση...Πές όποιος ενδιαφέρεται με πμ...

Δεν το σβήνει κάποιος;

Αλλά γιατί δεν κάνεις την επιθυμία σου πράξη και δεν επισκέπτεσαι έναν από τους φίλους κατόχους των XLS215 ώστε να διαμορφώσεις ιδία άποψη;
Ότι είχες δύο παρόμοια ηχεία όταν ήσουν φαντάρος, δεν νομίζω ότι βοηθάει πολύ.

Και μετά μπορείς να μας σώσεις όλους εμάς τους ανυποψίαστους υποψήφιους αγοραστές.

Δεν πάω να σώσω κανέναν από τη βλακεία του να αγοράσει γουρούνι στο σακί. :smile:
Απλά δεν θεωρώ ότι μπορεί κάποιος να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα συγκρίνοντας ηχεία που έχουν διαφορά τιμής στο δεκαπλάσιο.
Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το συγκεκριμένο μοντέλο και σίγουρα θέλω να το ακούσω.
Αλλά θα τα συγκρίνω με ηχεία της τάξης τους και προφανώς από ότι έχω ακούσει από άλλους φίλους θα είναι και κορυφαία.

Originally Posted by Tzimisce
Η πίτσα τι είχε;
Από που την πήρατε.

Σ αυτό τι θες να σου απαντήσω τώρα; (@magellan το δικό μου ήταν χιούμορ.)

Και το δικό μου. :smile:
Θεωρώ τη διαδικασία (πίτσες, μπύρες, παρέα, χαβαλέ) σημαντικότερη των όποιων συμπερασμάτων βγουν.
Έχω καλέσει στο σπίτι φίλους για ακρόαση "έκπληξη" και τους έβγαλα κάτι fullrange των 5 ευρώ με σωλήνα αποχέτευσης για καμπίνα, συνδεδεμένα σε κινέζικο tripath των 10 και το blue sky.
Σε σύγκριση με τα ATC τα 40άρια στον Copland και το Esoteric.

Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, ακριβώς για αυτό γράφω και εγώ τη γνώμη μου για αυτά που ακούω. Όποιος επιθυμή μπορεί να ακούσει και με τα δικά του αυτιά και να αποτυπώσει τη δική του άποψη. Επι τη ευκαιρία υπάρχουν διαθέσιμα για ακρόαση ATC 7 δίπλα σε AS sirene και XLS-215για φιλικά συμπεράσματα.

Τα AS δεν μου αρέσουν και τα 7άρια είναι άδικο να τα συγκρίνεις με τα XLS.
Τα XLS από μόνα τους θα ήθελα να τα ακούσω βέβαια...

Ξεκινώ, ζητώντας συγνώμη για αυτό που ακολουθεί.
Είναι γραμμένο καλοπροαίρετα. :smile:

Να με συμπαθάτε, μα νομίζω πως είστε πολύ αυστηροί, έως άδικοι.

Δυσπιστείτε με όσους υπερθεματίζουν των Cerwin Vega.
Ωραία, καλά κάνετε.
Βέβαια...δεν είναι μόνο ένας που γράφει υπέρ τους και, παρόλα αυτά, εξακολουθείτε να μην (απο)δέχεστε τη θετική τους γνώμη.
Ωραία, καλά κάνετε και πάλι.
Τις (ηχητικές/μουσικές) εμπειρίες που έχει ο καθένας, τις γνωρίζετε; Αν όχι, ρωτήστε τους!
Για τον έναν, σας διαβεβαιώνω πως είχε και έχει πολλά και διαφορετικά ηχητικά μηχανήματα - και κατά πολύ ακριβότερα των Cerwin Vega.
Δε μετράει; Ωραία, ας μη μετράει ούτε αυτό!

Ο ισχυρισμός πως έτσι προστατεύετε υποψήφιους αγοραστές, δε "στέκει".
Αν έστεκε, θα το κάνατε σε κάθε πρόταση που γίνεται για οποιοδήποτε "μηχάνημα", στο forum.
Και, ειδικά, σε πολύ πιο ακριβά "μηχανήματα" από τα Cerwin Vega. Ωστόσο, δε συμβαίνει (συχνά).
Γιατί; Εκεί, δεν υπάρχει κίνδυνος για τον υποψήφιοι αγοραστή; Μήπως επειδή το "ακριβό" θεωρείται αυτονόητα και "καλό";

Αναφέρθηκε, ακόμα και το "υφάκι". Μάλιστα...
Ξεκίνησα να διαβάζω τις δημοσιεύσεις των τελευταίων δύο ημερών και αυτό που αντιλήφθηκα
(με το δικό μου μυαλό, που ίσως είναι περιορισμένων δυνατοτήτων),
είναι πως το "υφάκι" υπάρχει σε μερικά σημεία των δικών σας απαντήσεων.
Σας ενόχλησε που, στο τέλος, το μέλος tzam65 (το οποίο δε γνωρίζω), απάντησε με μία ελαφρά δόση ειρωνείας;
Και πολύ άντεξε και καλά έκανε. Εσείς τον οδηγήσατε εκεί!
Αν θέλετε, διαβάστε τις τελευταίες πέντε σελίδες αυτού του θέματος και παρατηρείστε τις δημοσιεύσεις όλων.

Δε μου αρέσει η αγένεια. Θέλω να είμαστε ευγενικοί μεταξύ μας.
Προσπαθώ να το κάνω. Αν δεν το καταφέρνω, ζητώ συγνώμη.
Το ίδιο, περιμένω από τον καθένα. Δυστυχώς, τα παλιά μέλη και οι συντονιστές φέρουν μία μεγαλύτερη ευθύνη, σε αυτό.
Χρειάζεται το δικό τους καλό παράδειγμα, προς όλους τους "νεότερους".

Επίσης, δε χρειάζεται να φοβόμαστε το "διαφορετικό", το..."αιρετικό"!
Ας το εξετάσουμε και, κατόπιν, ας το κρίνουμε.
Θέλετε να ακούσετε τα ηχεία; Ακούστε τα και εκφέρετε τη γνώμη σας.
Και, μάλιστα, διορθώστε επί τόπου τις λανθασμένες εντυπώσεις που τυχόν υπάρχουν για αυτά!
Τώρα, αν σας έλεγα να πάρετε μαζί και κάποιο σύστημα μέτρησης, θα με κοροϊδεύατε...:p

Ευχαριστώ! -bye-

Έχω καλέσει στο σπίτι φίλους για ακρόαση "έκπληξη" και τους έβγαλα κάτι fullrange των 5 ευρώ με σωλήνα αποχέτευσης για καμπίνα, συνδεδεμένα σε κινέζικο tripath των 10 και το blue sky.
Σε σύγκριση με τα ATC τα 40άρια στον Copland και το Esoteric.

βρε αθεόφοβε, αυτά τους έβαλες;;;;; Για αυτό δεν σε κάνει παρέα πια κανείς;; :flipout:

...Τα XLS από μόνα τους θα ήθελα να τα ακούσω βέβαια...[/QUOTE]

Η πίτσα ήτο DYI της οικοδέσποινας.. άψογη.

Τα XLS είναι διαδέσιμα είτε στο χώρο μου, είτε σε φίλου(που έχει κι αυτός). Μπορούμε να κανονίσουμε και κουβάλημα για συνέυρεση ηχείων και ανταλλαγή φιλικών πάντα απόψεων.

Ξεκινώ, ζητώντας συγνώμη για αυτό που ακολουθεί.
Είναι γραμμένο καλοπροαίρετα. :smile:

Να με συμπαθάτε, μα νομίζω πως είστε πολύ αυστηροί, έως άδικοι.

Δυσπιστείτε με όσους υπερθεματίζουν των Cerwin Vega.
Ωραία, καλά κάνετε.
Βέβαια...δεν είναι μόνο ένας που γράφει υπέρ τους και, παρόλα αυτά, εξακολουθείτε να μην (απο)δέχεστε τη θετική τους γνώμη.
Ωραία, καλά κάνετε και πάλι.
Τις (ηχητικές/μουσικές) εμπειρίες που έχει ο καθένας, τις γνωρίζετε; Αν όχι, ρωτήστε τους!
Για τον έναν, σας διαβεβαιώνω πως είχε και έχει πολλά και διαφορετικά ηχητικά μηχανήματα - και κατά πολύ ακριβότερα των Cerwin Vega.
Δε μετράει; Ωραία, ας μη μετράει ούτε αυτό!

Ο ισχυρισμός πως έτσι προστατεύετε υποψήφιους αγοραστές, δε "στέκει".
Αν έστεκε, θα το κάνατε σε κάθε πρόταση που γίνεται για οποιοδήποτε "μηχάνημα", στο forum.
Και, ειδικά, σε πολύ πιο ακριβά "μηχανήματα" από τα Cerwin Vega. Ωστόσο, δε συμβαίνει (συχνά).
Γιατί; Εκεί, δεν υπάρχει κίνδυνος για τον υποψήφιοι αγοραστή; Μήπως επειδή το "ακριβό" θεωρείται αυτονόητα και "καλό";

Αναφέρθηκε, ακόμα και το "υφάκι". Μάλιστα...
Ξεκίνησα να διαβάζω τις δημοσιεύσεις των τελευταίων δύο ημερών και αυτό που αντιλήφθηκα
(με το δικό μου μυαλό, που ίσως είναι περιορισμένων δυνατοτήτων),
είναι πως το "υφάκι" υπάρχει σε μερικά σημεία των δικών σας απαντήσεων.
Σας ενόχλησε που, στο τέλος, το μέλος tzam65 (το οποίο δε γνωρίζω), απάντησε με μία ελαφρά δόση ειρωνείας;
Και πολύ άντεξε και καλά έκανε. Εσείς τον οδηγήσατε εκεί!
Αν θέλετε, διαβάστε τις τελευταίες πέντε σελίδες αυτού του θέματος και παρατηρείστε τις δημοσιεύσεις όλων.

Δε μου αρέσει η αγένεια. Θέλω να είμαστε ευγενικοί μεταξύ μας.
Προσπαθώ να το κάνω. Αν δεν το καταφέρνω, ζητώ συγνώμη.
Το ίδιο, περιμένω από τον καθένα. Δυστυχώς, τα παλιά μέλη και οι συντονιστές φέρουν μία μεγαλύτερη ευθύνη, σε αυτό.
Χρειάζεται το δικό τους καλό παράδειγμα, προς όλους τους "νεότερους".

Επίσης, δε χρειάζεται να φοβόμαστε το "διαφορετικό", το..."αιρετικό"!
Ας το εξετάσουμε και, κατόπιν, ας το κρίνουμε.
Θέλετε να ακούσετε τα ηχεία; Ακούστε τα και εκφέρετε τη γνώμη σας.
Και, μάλιστα, διορθώστε επί τόπου τις λανθασμένες εντυπώσεις που τυχόν υπάρχουν για αυτά!
Τώρα, αν σας έλεγα να πάρετε μαζί και κάποιο σύστημα μέτρησης, θα με κοροϊδεύατε...:p

Ευχαριστώ! -bye-

Eυχαριστούμε εμείς...

Την επόμενη φορά που θα χρειαστούμε διαχειριστές για την Κατηγορία, θα σας έχουμε υπ´όψιν..

Τώρα με συγχωρείς φίλε Σταύρο.

Ποιός σου είπε,ότι δεν έχουμε ακούσει όλοι τα συγκεκριμένα ή πολλά παρόμοια (πρίν αρκετά χρονια δεν ξέρω άν είναι τα ίδια με τα σημερινά),αλλά πέρα απ' αυτό:

-Τα υλικά και το συνολικό στήσιμο των συγκεριμένων ηχείων,θα αποτελεσουν την εξαίρεση-το "θαύμα" που θα ξεπεράσει το γεγονός,ότι είναι ημιΡΑ φθηνά-προχειροφτιαγμένα απο κάθε άποψη ηχεία(κι ακριβά μάλλον άν αναλογιστείς το συνολικό κόστος τους).
-Με λιγότερα χρήματα παίρνεις αντίστοιχα καλύτερης ποιότητας κι απόδοσης ηχεία PA και Hi Fi.(ΜΑ,JBL,DALI,TANNOY,REVEL....).Αυτό το συνεχές κόλλημα κι ο υπερβολικός εκθειασμός των συγκεκριμένων με ξενίζει τουλάχιστον.Εχει γίνει καμιά τέτοια σύγκριση με ομοειδή ηχεία παραπλήσιας τιμής;Πότε,πώς κι απο ποιούς;

Ετσι για το...χόμπυ ρε γαμώτο,πολύ ευχαρίστως να οργανώσουμε μια σοβαρή ακρόαση με επιλεγμένα συνοδά και πρόγραμμα και τα ξαναλέμε.Εγώ είμαι ανοιχτός σε κάτι τέτοιο...

Last edited:

Να πώ για τις ηχητικές προσλαμβάνουσες, πως έχω παρευρεθεί σε τελική πρόβα (χωρίς οχλοβοή δηλαδή..) για παράσταση του Μ. Χατζιδάκη, του κ. Μ. Πλέσσα και της κ Ν. Μούσχουρη εκτός των άλλων. Για τo U3 έλαβον και την γνώμη της κ. Καραϊνδρου, την οποία βέβαια έχω απολάυση στο μέγαρο.

Πάντως, μ' αυτά και μ' αυτά, το ενδιαφέρον για την αγορά των δύο συγκεκριμένων ζευγαριών ηχείων της δοκιμής, αναμένεται να έχει παντελώς αντίστροφη πορεία, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους αντιπροσώπους τους...

Τώρα με συγχωρείς φίλε Σταύρο.

Ποιός σου είπε,ότι δεν έχουμε ακούσει όλοι τα συγκεκριμένα ή πολλά παρόμοια (πρίν αρκετά χρονια δεν ξέρω άν είναι τα ίδια με τα σημερινά), αλλά πέρα απ' αυτό:

-Τα υλικά και το συνολικό στήσιμο των συγκεριμένων ηχείων,θα αποτελεσουν την εξαίρεση-το "θαύμα" που θα ξεπεράσει το γεγονός,ότι είναι ημιΡΑ φθηνά-προχειροφτιαγμένα απο κάθε άποψη ηχεία(κι ακριβά μάλλον άν αναλογιστείς το συνολικό κόστος τους).
-Με λιγότερα χρήματα παίρνεις αντίστοιχα καλύτερης ποιότητας κι απόδοσης ηχεία PA και Hi Fi.(ΜΑ,JBL,DALI,TANNOY,REVEL....).Αυτό το συνεχές κόλλημα κι ο υπερβολικός εκθειασμός των συγκεκριμένων με ξενίζει τουλάχιστον. Εχει γίνει καμιά τέτοια σύγκριση με ομοειδή ηχεία παραπλήσιας τιμής; Πότε, πώς κι απο ποιούς;

Ετσι για το...χόμπυ ρε γαμώτο,πολύ ευχαρίστως να οργανώσουμε μια σοβαρή ακρόαση με επιλεγμένα συνοδά και πρόγραμμα και τα ξαναλέμε.Εγώ είμαι ανοιχτός σε κάτι τέτοιο...
Επικέντρωσα στην αντιμετώπιση του φίλου tzam65 - καθώς και άλλων υποστηρικτών των ηχείων.
Δεν έχω αναφερθεί στο ελάχιστο, στα συγκεκριμένα ηχεία!

Κατά πάσα πιθανότητα, τα ηχεία είναι καλά για την τιμή τους - ίσως και πιο πάνω από αυτήν.
Από την άλλη, ίσως να μη συγκρίνονται με πολλά άλλα, όντας υποδεέστερα!
Ωστόσο, εκ των προτέρων και παρά τις όποιες αμφιβολίες (μου), δεν αποκλείω τίποτα!

Ακριβώς, δε, επειδή αποτελεί ένα χόμπι, είναι χαζό να "τρωγόμαστε" μεταξύ μας.
Αν θέλετε μια σοβαρή ακρόαση, κανονίστε το!
Επαναλαμβάνω, με κίνδυνο να γίνω...γραφικός (πάντως, συντονιστής δεν επιθυμώ να γίνω! :p ), δεν τα...μετράτε (τα ηχεία!) κιόλας; ;)

Eυχαριστούμε εμείς...

Την επόμενη φορά που θα χρειαστούμε διαχειριστές για την Κατηγορία, θα σας έχουμε υπ´όψιν..

Βρε συ Κώστα, δεν θα μας φάει ο Σταύρος. (στο εγγυώμαι...):a0210: