Χαλαρή ακρόαση SACD/CD players... με μια πινελιά από "σαύρα"

Δεν έχω ακούσει κανένα τους, αλλά τεχνολογικά να ξέρεις ότι διαφέρουν πολύ. Το Yamaha είναι ένα εξαιρετικό player από κατασκευαστική άποψη με κορυφαίο DAC, του οποίου η αρχή λειτουργίας κυριάρχησε τη δεκαετία 2000-2010. Η όλη υλοποίηση είναι υποδειγματική από τεχνική άποψη. Το Audiolab έχει τελείως διαφορετικό είδος DAC, πιθανόν το είδος που θα κυριαρχήσει στην τρέχουσα δεκαετία; Ως ποιότητα κατασκευής όμως δε φτάνει στα επίπεδα του Yamaha. Βέβαια, το τι επίπτωση έχουν όλα αυτά στον ήχο, μόνον μια ακρόαση θα σε πείσει. Από την εμπειρία μου πάντως οι διαφορές μεταξύ ψηφιακών πηγών, από ένα επίπεδο και πάνω, είναι μάλλον μικρές.

Δεν καταλαβαίνω που το διάβασες για θόρυβο από το μηχανισμό του. Επειδή έχω αλλάξει αρκετά player νομίζω πως δύσκολα θα βρεις μηχανισμό καλύτερο. Όσο για το πώς παίζει νομίζω πως παίζει πολύ παρά πάνω από τα χρήματα που ζητεί η Yamaha. Σε δόκιμη που έκανα με ένα CD των 11.000 που έφερε ένας φίλος μου δεν μπορέσαμε να δούμε διάφορα.

Έχω αποκτήσει ένα ρότελ μεταχειρισμένο - rcd 991 το οποίο έχει πολύ καλό ήχο
αλλά όλο προβλήματα στον μηχανισμό. Σκέφτομαι να πάω σε αγορά καινούργιου κάποια στιγμή
μπας και καταφέρω να ακούσω cd επιτέλους.
(το ρότελ όσο έπαιξε μετά από μάστορα από αλλαγές κεφαλών κλπ έπαιζε καλά).
Διάβασα προσεκτικά όλο το νήμα και ψιλοψήνομαι για το Yamaha.
Μήπως έχεις ακούσει το παραπάνω ρότελ έτσι ώστε να μπορείς να μου περιγράψεις
σε αντιπαραβολή με το yamaha ενδεικτικά τι γίνεται?
Ή κάποιος άλλος φίλος που τα ξέρει και τα 2 μηχανάκια και έχει άποψη για τον ήχο τους?
Είναι το κονδύλι μεγάλο και είναι κρίμα να πάμε βαδίζοντας στην τύχη.
Ευχαριστώ.

Το Yamaha έχει μια πολύ ωραία έξοδο ακουστικών με dedicated ενισχυτή. Πάρε τα ακουστικά σου, πήγαινε στον Νάκα και άκουσε. Ενδέχεται να το έχει στημένο και με ηχεία, αλλά εγώ θα προτιμούσα να το ακούσω "σκέτο," ώστε να μην συμμετέχουν στην αλυσίδα τα υπόλοιπα.

γεγονος ειναι το οτι το yamaha περαν των επιδοσεων δεν <παιζεται> απο την αποψη κατασκευης ...κλασεις ανωτερο απο οτι κυκλοφορει εως τα 2000-2500 ευρω.......ισως και παραπανω...

@haralas
νομίζω ότι κάπου είδα ότι πήρες πρόσφατα το Μdac;
αν όντως είναι έτσι, το έχεις ακούσει μήπως συγκριτικά με το 2000;
είναι στα υπόψην για αγορά όπως και το 8200 και με ενδιαφέρουν οι απόψεις σας μέχρι να μπορέσω να πάω να τα ακούσω

το 2000 δεν το εχω ακουσει αλλα το m dac οντως ειναι κελεπουρι .......εξαιρετο μηχανημα σε πολυ ελκυστικη τιμη ...

Το Yamaha έχει μια πολύ ωραία έξοδο ακουστικών με dedicated ενισχυτή. Πάρε τα ακουστικά σου, πήγαινε στον Νάκα και άκουσε. Ενδέχεται να το έχει στημένο και με ηχεία, αλλά εγώ θα προτιμούσα να το ακούσω "σκέτο," ώστε να μην συμμετέχουν στην αλυσίδα τα υπόλοιπα.

Δυστυχώς δεν ακούω με ακουστικά οπότε δεν υπάρχει εμπειρία για να καταλάβω τι παίζει...
Επίσης νομίζω ότι μόνο πάνω στο δικό μου σύστημα θα ακούσω τις διαφορές με τον προκάτοχο σωστά.
Τέσπα,
Μέχρι το ΣΚ περιμένω ένα φίλο να φέρει ένα pioneer που έχει αποκτήσει πρόσφατα και σχετικά οικονομικό, το pd6 αν θυμάμαι καλά
το μοντέλο και βλέπουμε.
Πάντως για το yamaha είμαι έτοιμος ψημένος που λένε.....
Αν κάποιος τυχερός ιδιοκτήτης του έχει εξοχικό ή κάτι άλλο Σαλαμίνα και έχει όρεξη για βόλτα βάζω προβατίνες , μανιτάρια, κρασί, καραβάκια κλπ σχετικά.:D
Ευχαριστώ.

Σήμερα ήρθε σπίτι το pioneer που είχα αναφέρει σε προηγούμενο ποστ.
Η έκπληξη ήταν μεγάλη γιατί έπαιζε ακριβώς ίδια με το ρότελ και
τα 2 cdps έπαιζαν ακριβώς ίδια με το Pc το οποίο φοράει την ένδοξη soundblaster audigy
(χωρίς ντακ , όλα από την αναλογική τους έξοδο).
Το τεστ έγινε με ακαριαίες εναλλαγές από τον προενισχυτή και στα 3 μηχανάκια
με το ίδιο τραγούδι στο ίδιο σημείο και ήταν εκπληκτικό το ότι δεν ακούσαμε την παραμικρή
διαφορά 4-5 νοματαίοι.
Τι να πει κανείς:chinscratch:

Last edited by a moderator:
Μια μικρή βοήθεια από κάποιους ανθρώπους σχετικούς που τυχόν διαβάζουν.
Ξέρει λοιπόν κανείς κάποια μαγαζιά πέριξ του κέντρου που να μπορώ να ακούσω
το Yamaha?
Ή και στην Αττική γενικότερα (νομίζω ότι έχω δει τον Νάκα κάπου
στην ΑΓ.Παρασκευή αν δεν κάνω λάθος). Κάποια άλλα εκτός τον αντιπρόσωπο?
Πολύ πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα να υπάρξει χρόνος για γύρα.
(Αν θεωρείται είδος διαφήμισης ας δοθούν οι πληροφορίες με π.μ.)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Η λίστα με τα καταστήματα του Νακα είναι εδώ:

Το πιθανότερο είναι να εξυπηρετηθείς καλύτερα από υα καταστήματα του κέντρου. Οπωσδήποτε θα πρέπει να τηλεφωνήσεις προηγουμένως, ώστε να βεβαιωθείς ότι το συγκεκριμένο κατάστημα έχει αυτά που θέλεις και να κλείσεις ραντεβού για ακρόαση...

Καλή αναζήτηση! -bye-

Η λίστα με τα καταστήματα του Νακα είναι εδώ:

Το πιθανότερο είναι να εξυπηρετηθείς καλύτερα από υα καταστήματα του κέντρου. Οπωσδήποτε θα πρέπει να τηλεφωνήσεις προηγουμένως, ώστε να βεβαιωθείς ότι το συγκεκριμένο κατάστημα έχει αυτά που θέλεις και να κλείσεις ραντεβού για ακρόαση...

Καλή αναζήτηση! -bye-

Σε ευχαριστώ.
Ελπίζω να τα καταφέρω μόνο να πάω γιατί έχουμε και κάτι παρανοϊκούς (να μην πω τίποτα άλλο)
που θέλουν να κλείσουν τα λιμάνια μεγαλοβδομάδα!!:furious3:

Μικρής βοήθειας συνέχεια.

Αναφορικά με το yamaha
ψάχνοντας βρήκα και το s1000 που ενώ οπτικά είναι ίδιο φαίνεται να έχει διαφορά μόνο στην balance.
Είναι όντως έτσι?
Υπάρχει αλλού κάποια διαφορά ή έστω κάποια σημαντική διαφορά?????
somebody help:ears: