Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

Re: Απάντηση: Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

τωρα αν καποιος το θελει για κατεβαστηρι 24/7 και λοιπες ψιλοδουλειες,ισως καποια στιγμη κανει αποσβεση του κεφαλαιου.

Αν υπολογίσειs ότι η κιλοβατώρα κοστίζει 0,085 ευρώ Χ 24 ώρεs Χ 365 μέρεs,
βγαίνει 100 ευρώ κέρδοs τον χρόνο,αν βάλω αυτό το μηχανάκι που καίει 20 watt,αντί του δικού μου που καίει 155 watt.:grandpa:

θεωρητικά,περίπου απόσβεση σε 3 χρόνια...:BDGBGDB55:

σιγουρα κανεις οικονομια για 24/7 αλλα μην περασουμε απο την υπερβολη των επιδοσεων(βλ.8πυρηνους cpu,κτλ),στην υπερβολη της καταναλωσης.

Re: Απάντηση: Re: Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

31631892-2-120-back-4.gif

:bigcry::BDGBGDB55::flipout:

την τυχη μου ρε γ@μ@τ@ παλι

sorry αλλα ο τιτλος του θεματος ειναι

Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

και αυτο ειναι απο τα πιο οικονομικα με 23w full ,μικρο (το φτηνο ειναι σχετικο) και ομορφο κουτακι που παιζει μεχρι 720p .

βεβαιως!!
...........παρα να γεμιζω το σπιτι μηχανακια,οχι!!
σιγουρα θα προτιμουσα κατι οικονομικοτερο απο αυτο που εχω τωρα,πρεπει να καταναλωνει >180w,αλλα απο την αλλη,θελω να κανω και την δουλεια μου.

Είναι μεγάλη υπόθεση να υπάρχει μηχάνημα αφοσιωμένο στο κατέβασμα / streaming / file serving / κτλ. επί 24ώρου βάσης.

Έχεις συνολικά μικρότερη κατανάλωση, μπορείς να το βάλεις κάπου που να μην ακούγεται, κάνει τη δουλειά του χωρίς να ενοχλεί τις εφαρμογές σου, και επιπλέον μπορείς να του φορτώσεις και ένα πιο "ταιριαστό" λειτουργικό σύστημα, όπως π.χ. Windows Home Server με όλα τα "καλούδια" που το συνοδεύουν.

Μπροστά σε αυτά, τα ~300 που θα κοστίσει δεν πιστεύω ότι είναι πολλά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

Έχω το SpeedStream 4200 και συνδέομαι μέσο ethernet.

Eπειδή δεν το ξέρω και τώρα δεν προλαβαίνω να το ψάξω, είναι ΚΑΙ router, ή απλά έχει μια θύρα ethernet?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC

Eπειδή δεν το ξέρω και τώρα δεν προλαβαίνω να το ψάξω, είναι ΚΑΙ router, ή απλά έχει μια θύρα ethernet?

Απλά έχει μια θύρα ethernet,
και μια usb.

Τα κομμάτια που έγραψα στο πόστ 224 & 226 γίνεται με κάποιο τρόπο
να μετρήσουμε περίπου πόση κατανάλωση έχουν;

Επίσηs ισχύει και η ερώτηση,τα κομμάτια είναι καλά και σε καλή
τιμή,η κάποιοs έχει να προτείνει κάτι καλύτερο;

Η κάρτα δικτύου που έχω ποστάρει έχει μια αρνητική ψήφο από τον Λυκ μαν.
Μπορείτε να προτείνετε κάποια καλύτερη;

Δυστυχώς δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να συνδεθεί με 1000άρι ρούτερ... Οπότε έχεις εδώ ένα θεματάκι που αν κάποιος άλλος ξέρει, θα πρεπει να σου πει, μην γίνει κάποια λάθος επιλογή...

Δεν μπορείς για gigabit ethernet απλά αν συνδέσεις τις κάρτες μεταξύ τους...

Δημήτρη, κάποτε αυτό ήταν και δικιά μου απορία (πιθανότατα και μέσα σε αυτό το τόπικ). Τότε είχε ειπωθεί, οτι το χιλιάρι δεν παίζει με κρος... Παρά μόνο με ρούτερ. Μέχρι κατοστάρι δίκτυο είναι ΟΚ με κρος...

Στην περίπτωση του όμως που θέλει διπλές κάρτες δικτύου, μήπως θα ήταν ευκολότερο (ίσως και φτηνότερο) ένα χιλιάρι ρούτερ? Ωστε και να μοιράσει ίντερνετ παντού, αλλά και να μην μπλέκει με καρφωτές ρυθμίσεις και άλλα τέτοια?

Κι εγώ έτσι ήξερα, αλλά μετά έμαθα ότι γίνεται και με cross.. οπότε, στην ανάγκη..

Δηλαδή για να καταλάβω,δεν γίνεται στο κατεβαστήρι που έχει
μια θύρα ethernet,να συνδέσω το siemens 4200 και μετά να βάλω
εξτρά στό κατεβαστήρι και μια κάρτα δικτύου για να συνδέσω και τον άλλο
υπολογιστή;

Γίνεται, αλλά όπως λέει και ο φίλος lykman παραπάνω είναι σαφέστατα πιο σωστό να βάλεις ένα μικρό 1000άρι switch και να κάνεις τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη.

Θα έχεις και το πλεονέκτημα του ότι αν "πέσει" το κατεβαστήρι για οποιοδήποτε λόγο, το κυρίως PC σου θα εξακολουθεί να έχει Internet. Διαφορετικά, καπούτ.

Όποιοs μπορεί παρακαλώ αs ρίξει μια ματιά στο πόστ 249,
γιά να λυθούν και οι τελευταίεs απορίεs...:nounder:

Και μιαs και είναι επίκαιρο το EEE BOX διαβάστε και το παρακάτω:

Το καινούργιο Eee Box PC προσφέρεται με ...ιό!
Η Asus ανακοίνωσε πως το Eee Box desktop pc πωλείται με ιό που τρύπωσε στον υπολογιστή από το εργοστάσιο παραγωγής του.
Συγκεκριμένα το D drive περιέχει τον ιό "recycled.exe". Με το που ανοίξει κάποιος τον υπολογιστή, ο ιός αντιγράφεται στο C ή σε οποιαδήποτε USB flash μνήμη και εξωτερικό σκληρό δίσκο!
Παρότι έχουν γίνει πολλές προσπάθειες μέχρι τώρα, προκειμένου να δοθούν περισσότερες πληροφορίες στον διεθνή τύπο, η Asus κρατάει χαμηλούς τόνους στις ανακοινώσεις της, αφήνοντας έτσι σε αγωνία αρκετούς χρήστες και αγοραστές του καινούργιου της υπολογιστή.
Έτσι, η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει αν ο ιός έχει διεισδύσει μόνο στα ιαπωνικά της μοντέλα, ενώ δεν ξέρουμε πως έγινε κάτι τέτοιο, πως δηλαδή μπήκε ιός σε καινούργιο υπολογιστή χωρίς κάτι τέτοιο να γίνει αντιληπτό.

Πηγή
http://www.pcw.gr/Article/Security/eee_pc_box_virus_recycler_asus_Asustek/240-3577.html