Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

Φίλε lykman και Δημήτρη μιαs και μόνο εσείs βοηθάτε,
Μπορείτε σαs παρακαλώ και θα το γράψω για τελευταία
φορά,γιατί μάλλον έγινα κουραστικόs,μπορείτε να ρίξετε
μια ματιά στο πόστ 249,γιά να λυθούν και οι τελευταίεs απορίεs;

Ευχαριστώ πάρα πολύ και ιδιαίτερα τον φίλο lykman,
γιά την υπομονή και την βοήθειά του...
:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

Για πες πιο συγκεκριμένα, τι απορία έχει μείνει? :operator:

Re: Απάντηση: Re: Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

Για πες πιο συγκεκριμένα, τι απορία έχει μείνει? :operator:

Τα κομμάτια που έγραψα στο πόστ 224 & 226 γίνεται με κάποιο τρόπο
να μετρήσουμε περίπου πόση κατανάλωση έχουν;

Επίσηs ισχύει και η ερώτηση,τα κομμάτια είναι καλά και σε καλή
τιμή,η κάποιοs έχει να προτείνει κάτι καλύτερο;

Η κάρτα δικτύου που έχω ποστάρει έχει μια αρνητική ψήφο από τον Λυκ μαν.
Μπορείτε να προτείνετε κάποια καλύτερη;

Λοιπόν, σχετικά με την πραγματική κατανάλωση του Intel D945GCLF2 οι μόνες μετρήσεις που βρίσκω μιλάνε για κατανάλωση 41W σε idle και 45W σε full load, οπότε μαζί με μνήμη, σκληρό, κάρτα δικτύου, τροφοδοτικό λογικά είσαι λίγο πάνω από τα 50W. Αλλά και πάλι καμία σχέση με κατανάλωση συμβατικού PC.

Το board είναι μια χαρά, αλλά δεν ταιριάζει με το κουτί. Θέλεις ειδικό κουτί για Mini-ITX form factor.

Όσο για κάρτα δικτύου, αν θέλεις κάτι καλό κοίτα για κάποια με Intel ή 3Com chipset. Διαφορετικά, οι υπόλοιπες είναι λίγο-πολύ ίδια πράγματα..

Λοιπόν, σχετικά με την πραγματική κατανάλωση του Intel D945GCLF2 οι μόνες μετρήσεις που βρίσκω μιλάνε για κατανάλωση 41W σε idle και 45W σε full load, οπότε μαζί με μνήμη, σκληρό, κάρτα δικτύου, τροφοδοτικό λογικά είσαι λίγο πάνω από τα 50W. Αλλά και πάλι καμία σχέση με κατανάλωση συμβατικού PC.

Το board είναι μια χαρά, αλλά δεν ταιριάζει με το κουτί. Θέλεις ειδικό κουτί για Mini-ITX form factor.

Όσο για κάρτα δικτύου, αν θέλεις κάτι καλό κοίτα για κάποια με Intel ή 3Com chipset. Διαφορετικά, οι υπόλοιπες είναι λίγο-πολύ ίδια πράγματα..

Αυτή η κάρτα είναι καλή;
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616203
Έχειs κάποια να προτείνειs;

Όσο αφορά το κουτί πιά είναι η γνώμη σου γι'αυτό;
http://www.magicom.gr/store/index.php?target=products&product_id=29803

Πάντωs το link που δίνω για το κουτί είναι για Mini-ITX form factor...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650622

Last edited:
Η κάρτα είναι μια χαρά, το κουτί του λίνκ είναι ενδιαφέρον, αλλά έχω ενδοιασμούς λόγω πολύ μικρών διαστάσεων. Δεν ξέρω αν σου φτάνει η μια θέση για 2.5" δίσκο, αν χωράει το board σου στο ύψος, αν ψύχεται επαρκώς, αν είναι αθόρυβο, κτλ.

Το άλλο κουτί που είχες ανεβάσει όντως κάνει, στραβομάρα μου. Απλά θα έχεις ένα κενό εκεί που θα έμπαινε το τροφοδοτικό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

Τα κομμάτια που έγραψα στο πόστ 224 & 226 γίνεται με κάποιο τρόπο
να μετρήσουμε περίπου πόση κατανάλωση έχουν;

Επίσηs ισχύει και η ερώτηση,τα κομμάτια είναι καλά και σε καλή
τιμή,η κάποιοs έχει να προτείνει κάτι καλύτερο;

Η κάρτα δικτύου που έχω ποστάρει έχει μια αρνητική ψήφο από τον Λυκ μαν.
Μπορείτε να προτείνετε κάποια καλύτερη;

Νομίζω ότι η κατανάλωση των ~40w που αναφέρει ο Δημήτρης είναι για πλήρες configuration στο d945gclf2, αλλά παρά την τωρινή αϋπνία μου, θα το ψάξω αύριο για σίγουρα...

Επίσης, για την κάρτα δικτύου για να γίνω πιο συγκεκριμένος μιας και είπα ότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, να πω οτι το chipset που έχει δεν τα πάει καλά με το λίνουξ, καθώς και ότι είναι αρχαία σαν σχεδίαση...

Επίσης αυτό το κουτάκι της Morex που δίνεις στο λινκ, έχει μεν ενσωματωμένο τροφοδοτικό, αλλά δεν έχει θύρα για να αξιοποιήσεις αν χρειαστεί την pci του Μ/Β σου...

Τελικά εδώ στην Ελλάδα, μόνο ιδιοκατασκευές για κουτιά mini-itx... Λογικές τιμές και αξιόλογο κουτί, μάλλον δεν βρίσκεις...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

Επίσης, για την κάρτα δικτύου για να γίνω πιο συγκεκριμένος μιας και είπα ότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, να πω οτι το chipset που έχει δεν τα πάει καλά με το λίνουξ, καθώς και ότι είναι αρχαία σαν σχεδίαση...

Έχειs να προτείνειs κάποια;

Επίσηs το PicoPSU-90 Power Kit πωλείται μόνο στο εξωτερικό;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC

Έχειs να προτείνειs κάποια;

Επίσηs το PicoPSU-90 Power Kit πωλείται μόνο στο εξωτερικό;

Δεν έχω δοκιμάσει κάποια άλλη, θα αγόραζα όμως με μεγαλύτερη σιγουριά κάποια intel ή 3com, όπως έγραψε ήδη ο Δημήτρης νωρίτερα...

picoPSU αν έχουν τα Ελληνικά καταστήματα, θα το έχουν διπλή τιμή... Ασε που δεν θυμάμαι να έχω δει πουθενά...

ξερει καποιος ενα link,για δουμε καταναλωσεις notebook?
με ενσωματωνενη καρτα γραφικων,αν ηταν δυνατον.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικο

Αυτό το picoPSU είναι καλό;
http://www.magicom.gr/store/index.php?target=products&product_id=29834:chinscratch:

τσου

α) έχει καταργηθεί, και στην θέση του υπάρχει το 90άρι που λέμε τόση ώρα
β) δεν είναι διαθέσιμο
γ) με συνολικό κόστος pico80 + powerbrick + P4 adaptor =120 αγοράζεις 2.5 picoPSU90 από εκεί που σου λέμε...

Φίλε Lykman εαν το παραγγείλω από εδώ:

http://www.mini-box.com/picoPSU-90-power-kit

θα πληρώσω λέs και τελωνείο;
επείδη δεν έχω κάνει αγορέs μέσω internet,(παρά μόνο για
rapidshare),γνωρίζειs την διαδικασία;
είναι ασφαλέs;
παίρνει πολλέs μέρεs να έρθει το προιόν;
Υπάρχει κάποια επιβάρυνση του ποσού;

Re: Απάντηση: Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907990

Μπαταρία: 6-cell Li-ion, 48,8W, 4400 mAh με 2,5 περίπου ώρες αυτονομία

αν υποθεσουμε οτι τα παραπανω στοιχεια ειναι αληθινα,τοτε εχει καταναλωση 19.5w?

Δεν είναι λίγο ακριβό;879.00 :nounder:

Τα κομμάτια που συζητάμε αυτέs τιs μέρεs δεν ξεπερνούν τα 254,7 ευρώ...-bye-

Απάντηση: Re: Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

Φίλε Lykman εαν το παραγγείλω από εδώ:

http://www.mini-box.com/picoPSU-90-power-kit

θα πληρώσω λέs και τελωνείο;
επείδη δεν έχω κάνει αγορέs μέσω internet,(παρά μόνο για
rapidshare),γνωρίζειs την διαδικασία;
είναι ασφαλέs;
παίρνει πολλέs μέρεs να έρθει το προιόν;
Υπάρχει κάποια επιβάρυνση του ποσού;

Δεν μπορώ να πω για κάτι που δεν έχω δοκιμάσει... Εγώ (αλλά και άλλοι που γράφουν στο παρόν τόπικ αν διαβάσεις τα παλιά μηνύματα) τα πήραμε από ebay, από το λινκ που έδωσα και εγώ τώρα, αλλά έχει δωθεί και παλιότερα (και το ακολούθησα και εγώ)... Από εκεί ήρθε (σε μένα τουλάχιστον) αρκετά γρήγορα, καλά συσκευασμένο, χωρίς τελωνεία και ιστορίες... Κατευθείαν στην είσοδο της πολυκατοικίας μου... :grinning-smiley-043

Τώρα βέβαια αν δεν έχεις paypal ή αν δεν έχεις κάποια πιστωτική... υπάρχει και εδώ θεματάκι...

@ GEORGE.B
για παραδειγμα το εφερα,επειδη αναφερει τα watt στα χαρακτηριστικα του τα οποια εαν αληθευουν,οσο αναφορα την καταναλωση,
θα τα εχω σαν οδηγο για κατι αλλο πολυ πιο φθηνο.

Re: Απάντηση: Re: Χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος PC ;

Δεν μπορώ να πω για κάτι που δεν έχω δοκιμάσει... Εγώ (αλλά και άλλοι που γράφουν στο παρόν τόπικ αν διαβάσεις τα παλιά μηνύματα) τα πήραμε από ebay, από το λινκ που έδωσα και εγώ τώρα, αλλά έχει δωθεί και παλιότερα (και το ακολούθησα και εγώ)... Από εκεί ήρθε (σε μένα τουλάχιστον) αρκετά γρήγορα, καλά συσκευασμένο, χωρίς τελωνεία και ιστορίες... Κατευθείαν στην είσοδο της πολυκατοικίας μου... :grinning-smiley-043

Τώρα βέβαια αν δεν έχεις paypal ή αν δεν έχεις κάποια πιστωτική... υπάρχει και εδώ θεματάκι...

Γνωρίζειs αν χρεώνεσαι κάτι παραπάνω από την τιμή που γράφει το προιόν;:chinscratch:

Paypal υπάρχει...:BDGBGDB55: