Χάμπα Χάμπα (ή όταν ο προ μπορεί να είναι ο "σπασμένος" κρίκος)!

Eρωτηση.. αν μπει αλλο ενα φετ μπροστα ως μπαφερ ωστε το ποντασιομετρο να ειναι στη μεση τι λετε παιζει?

Τώρα ο στόχος είναι η κατασκευή phono αντίστοιχης ποιότητας με jfet (πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί το "ακριβό" dact ct100 :) ).

Πιθανά εμπορικά κιτ τα Boozhound και Le Pacific. Γνώμες?

Όχι το έχω ακόμα και περιμένει τη σειρά του. Αλλά διαβάζω πολύ καλά πράματα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άριστες εντυπώσεις έχω και από το phonoclone ελαφρά τροποποιημένο, αλλά είναι με opamps

Τα PCB ήταν περίπου 40 ευρώ, και σύνολο κάπου 150 αν θυμάμαι καλά. Αλλά ήθελε και κάποια συγκεκριμένα jfet που δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα σε ματσαρισμένα σετ. Ψάξε κάπου υπάρχει και thread εδώ στο avclub και κάποια παιδιά είχαν πάρει και ματσάραν μόνοι τους.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://avclub.gr/forum/showthread.php/110504-Το-νέο-παιχνίδι-του-Νίκου-Salas-Folded-Simplistic-Phono

Απάντηση: Re: Χάμπα Χάμπα (ή όταν ο προ μπορεί να είναι ο "σπασμένος" κρίκος)!

Το έχεις ακούσει?

Υπήρξε ένας στήν Αμερική πού αφού εξάντλησε τό BHL του μέ άριστα υλικά, ενεργά φίλτρα καί shunt τροφοδοτικά, έφτιαξε καί FSP καί ανέφερε τίς εξής μεταξύ τους παρατηρήσεις:
http://www.diyaudio.com/forums/analogue-source/129126-simplistic-njfet-riaa-1281.html#post3950232
Νά καί τό folded simplistic του. Παίζει από ένα wilson benesch full circle πικάπ (κομπλέ μέ τόν carbon βραχίονα καί τήν κεφαλή τους). Είναι πολύ προσεκτικός στό DIY καί τά είχε κάνει σωστά καί τά δύο, ίσως νά είναι αρκετά βάσιμες οί παρατηρήσεις του.

398409d1391756535-simplistic-njfet-riaa-1.jpg

Η κατασκευή ως τώρα αποδεικνύεται ως η πιο σημαντική, single-step αναβάθμιση που έγινε ποτέ στο χώρο μου!

Δε θέλω να ξαναδώ αυτόν τον τελεστικό (ΟΡΑ627) μπροστά μου...

Η κατασκευή ως τώρα αποδεικνύεται ως η πιο σημαντική, single-step αναβάθμιση που έγινε ποτέ στο χώρο μου!

Δε θέλω να ξαναδώ αυτόν τον τελεστικό (ΟΡΑ627) μπροστά μου...

....μαλισταααα....
μερικες ερωτησεις που καποιος θαπρεπε να εχει ηδη κανει μεσα σε 12 σελιδες...
γνωριζεις τι χωρητικοτητα εισοδου εχει το κ170?
γνωριζεις οτι λογω υψηλης χωρητικοτητας μονο σε cascade δουλευουν σωστα τα κ170?
γνωριζεις τι PSRR εχει το τροφοδοτικο που εφτιαξες? Μηπως 30-40db στην καλυτερη περιπτωση?
γνωριζεις τι παραμορφωση εχει αυτο που εφτιαξες?
ματσαρισες και 2 φετ που θα παιξουν σε διαφορετικα καναλια!
ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΙΚΑ!!
γιατι αραγε τοσοι κατασκευαστες δεν εχουν τιμησει την τοπολογια σου?
μαλλον δεν εχεις ακουσει σοβαρο προενισχυτη εστω και 627
τωρα τα ζητω και μπραβο απο κατω δειχνουν ημιμαθεια η αμαθεια για εμενα
καλη η προσπαθεια σου αλλα μην παιρνεις και αλλους στο λαιμο σου
τι θα ελεγες για το ΜΑΟ ΜΑΟ?

Σταύρο θά συμφωνήσω μαζί σου.Μπορεί νά έχει τίς όποιες ενστάσεις γιά οσα διατύπωνεις ,αλλά τό ύφος του είναι κάκιστο
Προφανώς η ευγένεια δέν είναι στό μενού