Χάμπα Χάμπα (ή όταν ο προ μπορεί να είναι ο "σπασμένος" κρίκος)!

CRC όπως στο σχέδιό σου.
H μόνη διαφορά για τώρα είναι ότι έχω 1Ω αντίσταση αντί για 10Ω μιας και δεν έχω καλή ποιότητα.

Η αλήθεια είναι ότι πάντα προτιμούσα μικρότερες αντιστάσεις έτσι κι αλλιώς.

Ά και τους πλαστικούς 10uF που δεν θα τους βάλω εξ αρχής. Θα τους δοκιμάσω κοντά στο φορτίο αργότερα. Για τους mica στις διόδους επίσης έχω αμφοβολίες...

Αλλά σκοπεύω να κάνω πολλές δοκιμές έτσι κι αλλιώς, οι οποίες θα γίνονται παράλληλα και στο custom DCB1 μου

Εξόδου θα μπεί Κ73-16 στα 10uF και πότ θα μπεί 10στροφο linear Vishay/Spectrol στα 20Κ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ά και έχω και bleeder 4,7K που δεν είδα στο δικό σου

Καλό είναι σ’ αυτό το σημείο να δώσω κάποιες διευκρινήσεις.

Το σχέδιο του νήματος αφορά στην προτεινόμενη εκδοχή του Νίκου (Πετραλιά). Ο τρόπος υλοποίησης καθώς και η επιλογή των συγκεκριμένων υλικών πάλι αναφέρονται στις συστάσεις του Νίκου.

Το ίδιο και οι ακουστικές εντυπώσεις. Αναφέρονται στο συγκεκριμένο σχέδιο αλλά και στα συγκεκριμένα υλικά.

Βέβαια οποιοσδήποτε θα μπορούσε να επιλέξει τα δικά του ψαγμένα υλικά (π.χ. πανάκριβους ηλεκτρολυτικούς ή πυκνωτές εξόδου) αλλά και να διαφοροποιηθεί βάζοντας τις δικές του "σχεδιαστικές πινελιές".

Ενδέχεται όμως να πάρει τελείως διαφορετικό ακουστικό αποτέλεσμα.

Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων. :)

Στη διάθεσή σας για λεπτομερές BoM σε όσους τολμήσουν...

Συνημμένο το ΒοΜ (σε μορφή link στο eBay) με τις απαραίτητες διευκρινήσεις.

Το μόνο που λείπει είναι ο επιλογέας δύο εισόδων, τον οποίο είχα επίσης spare. Όποιος επιθυμεί μπορώ να του βρω στο eBay έναν παρόμοιο με ανάλογα χαρακτηριστικά.

Attachments

Το κυκλωματικό - τοπογραφικό εξαρτημάτων μπορείτε να το βρείτε στο ποστ #74.

Παιδιά χίλια συγνώμη. Οι πυκνωτές εξόδου είναι 4.7 μF (και όχι 2.2). Τους μπέρδεψα με αυτούς του FSP. :)

Το λινκ:

http://www.ebay.com/itm/2-AudioPhil...813?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a36732375

Τον βρήκα!

Αυτόν τον διακόπτη χρησιμοποίησα. Προτείνεται ανεπιφύλακτα:

http://www.ebay.com/itm/C-K-COMPONE...al_Components_Supplies_ET&hash=item51aa57dcc6

... με τη διαφορά ότι ο συγκεκριμένος διακόπτης έχει και ενδιάμεση θέση (ΟΝ - OFF - ON).

Και βέβαια, καμία σχέση με διακόπτες που θα βρείτε σε Κατουμά, Φανό, κλπ.

Ζητώ ξανά να με συγχωρέσετε.

Διόρθωση για τον διακόπτη. Χρησιμοποιήστε το παρακάτω link:

(είναι τύπου ON - ON, ο σωστός τύπος γι' αυτόν τον προ - η θέση OFF έστω και προσωρινά θα δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα θορύβου κατά τις ακροάσεις).

http://www.ebay.com/itm/C-K-COMPONE...al_Components_Supplies_ET&hash=item3f3128c2ab

Last edited:
Το low component count καθώς και η (σύντομη) διαδρομή από άκρο-σε-άκρο αποτελούν σαφές πλεονεκτήματα της παρούσας κατασκευής:

Attachments

• aaaaaa.jpg
    aaaaaa.jpg
    26.1 KB · Views: 142
Ενδιαφέρουσα επιλογή διόδων... τις έχεις συγκρίνει καθόλου με MUR?

Και για όσους επιθυμούν πηγή για την "μαύρη ομορφιά":

http://www.ebay.com/itm/Alps-High-g...mponents_Supplies_ET&var=&hash=item51b9231ac7

Η μόνη διαφορά είναι ο τύπος. Στο παραπάνω λινκ, το ποτ είναι γραμμικού τύπου, ενώ στο δικό μου λογαριθμικό (το οποίο έχει πιο ομαλή αυξομείωση της έντασης).

Γραμμικό μιας στροφής θα είναι θέμα... θα φτάνει στο παρά τέταρτο και θα είναι παραπάνω από τσίτα.

Απο αυτο του Αρεκ εχω παρει 2 (μονοφωνικά) για τα ζωα που ετοιμάζουμε. Η ποιότητα ειναι πραγματικά περαν καθε φαντασίας. Και ειναι Πολωνικα Σταυρο ;-)

Νάτοι πάλι οι Πολωνοί... :)

Η εκδοχή με τον τηλεχειρισμό, οπτικά τουλάχιστον, είναι out-of-this-world!

Please define "ζώα". :)

Απο αυτο του Αρεκ εχω παρει 2 (μονοφωνικά) για τα ζωα που ετοιμάζουμε.

Δεν θελω να χαλασω το νημα με οφ τοπικ, παρε με να σου πω κανα 2 πικαντικες λεπτομέρειες. Του Πολωνου τα ποτ ειναι οτι καλύτερο εχω δει πάντως. Εγω του ειχα ζητήσει να μου τα κανει με διακριτές αντιστάσεις και οχι SMD.