Chord Hugo DAC

Εκεί υπάρχει σοβαρότερο πρόβλημα (heavy cpu load > έντονοι θόρυβοι, όχι όμως διακοπές). Αλλά ο Μιχάλης (tuxx) το αποδίδει στο custom mpd.

Το αποδίδω εκεί μην μπορώντας να κάνω δοκιμές με άλλα καλώδια, τροφοδοσία, sd card, μην ξέροντας πως παίζει το Hugo dsd με άλλες διανομές, Windows κλπ.

Ως πρώτο βήμα θα πρέπει να παίξει σωστά το dsf με τον μαμά mpd. Αφού λυθεί αυτό προχωράμε και στον mpd που παίζει ISO.

Φυσικά Μιχάλη.

BTW, ξέρεις μήπως αν υπάρχει εντολή να επιστρέφει τη τάση τροφοδοσίας του RPi2 ή των usb διεπαφών του?

Μην τα ισοπεδώνεις όλα. Δυστυχώς, hearing is believing...

Κανένας δεν εκταμίευσε για dac χωρίς ακρόαση. Η μήπως όχι? :)

Ευχαριστώ!

............................................................

εκταμίευσα εγώ, και μάλιστα με προκατάθεση σε λογαριασμό,
πιστεύω δεν είμαι ο μοναδικός (τουλάχιστον ήμουν κ@λ%φαρδος και δεν το μετάνιωσα)

σόρρυ δεν το κατάλαβα,

είχα πάρει το metrum octave από τον κατασκευαστή

Η ακρόαση με το hugo είναι μια ατελείωτη εμπειρία.

Όλα ακούγονται "εκ νέου" με καινούριες πληροφορίες που ξεθάβονται με αξιοθαύμαστη ευκολία.

Δοκίμασα ακρόαση με τα (mediocre πλέον) ηχεία μου όπου πολλά - αλλά όχι όλα - από τα πλεονεκτήματα του dac έγιναν φανερά.

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να ακούσω πολύ ώρα.

Συνηθισμένος στο επίπεδο των Hifiman, η "νορμάλ" αναπαραγωγή στο χώρο μου φαντάζει πλέον αστεία.

Μήπως πρέπει να δρομολογήσω πλέον για ένα αξιόλογο ζευγάρι ηχεία? :)

Συνεχίζεται...

Audio Physic Step SLE, FirstWatt F5, Hubba-Hubba.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...υπάρχει και ένας καρα-τουμπανιασμένος McCormack DNA .5 στο πατάρι...

Σταύρο για το πρόβλημα που προέκυψε δοκίμασες άλλο pc - laptop με foobar π.χ. ?

Last edited:
Όχι ακόμη. Είμαι στη φάση της αξιολόγησης και απολαμβάνω μουσική.

Ένα προβληματάκι είναι. Θα το λύσουμε.

Αυτό το dac είναι format-agnostic. Κάτι ξεχασμένα Γιαπωνέζικα mp3 binaural τα παίζει απερίγραπτα.

Ένα απ' αυτά έχει ηχογραφημένες κανονιές από θωρακισμένο σε ανοικτό υπαίθριο χώρο.

Θυμήθηκα ποιο κομμάτι ήταν μετά... την πρώτη κανονιά. Πρέπει να χτύπησα 150 σφυγμό, άνετα!

Πιστεύω μέχρι το βράδυ να μπορέσω να γράψω πλήρεις ακουστικές εντυπώσεις.

Για αρχή, αν έπρεπε να δηλώσω ένα μόνο - αλλά το πιο εντυπωσιακό - χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στο hugo (δύσκολη απόφαση, έχει πολλά καλά), αυτό θα ήταν το... βάθος της ηχογράφησης!

Σταυρο να έχεις υπόψην ότι πρέπει να είναι συνέχεια μπόυνια φορτισμένο ,

γιατί ..
ανά τακτα διαστήματα θα αλάζει η εσωτερική αντίσταση της κεντρικής τροφοαδοσίας με αποτέλεσμα διαφορετική γέυση ,,

Μην ανησυχείς Βασίλη μου. :)

Το έχω πάντα ON και πάντα στο φορτιστή (έχει σοφιστικέ σύστημα φόρτισης).

Απλά όταν ξεκινούν οι ακροάσεις, ο φορτιστής βγαίνει... από τη πλευρά της πρίζας (έχει δίοδο εσωτερικά το Hugo).

Δε πέφτει ποτέ κάτω από 90%.

BTW, η απόλυτη ΙΜΟ απόδοση στις χαμηλές είναι απορίας άξιο με δεδομένο τη τροφοδοσία...

Καλησπερα Σταυρο,
εισαι συγουρος οτι ειναι ΟΚ να το εχεισ συνεχως στο ΟΝ?
ρωταω γιατι με εκνευριζει απιστευτα καθε φορα που το ανοιγω να παταω το πολυ μικρο κουμπακι (crossfeed) και να ψαχνω τον ανυπαρτκτο διακοπτη!
επισης γιατι το βγαζεις απο την πριζα οταν κανεις ακροαση?

Ξέρω τι λέω Νίκο. Το έχω ψάξει πολύ πριν το αγοράσω.

Δεν χρειάζεται να το σβήνεις για home use.

To άναψε / σβήσε χαλάει το διακόπτη. Το βάλε / βγάλε του φισακιού τροφοδοσίας θα χαλαρώσει την υποδοχή στο Hugo.

Ο ίδιος ο Rob Watts το έχει όλη μέρα αναμμένο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το βγάζω από τη πρίζα για να μην έχουν ΚΑΜΜΙΑ σχέση τα κυκλώματα του Hugo με τη "βρώμικη" τάση του δικτύου AC.

Δεν υπάρχει πρόβλημα περαιτέρω εκφόρτισης των μπαταριών διότι αυτό εμποδίζεται από δίοδο στο εσωτερικό ειδικά για το σκοπό αυτό.

Εγώ μέχρι τώρα το άναψα μια φορά, έβαλα τα καλώδια μια φορά, σύνδεσα το φορτιστή και το άφησα στη μόνιμη θέση του.

Η μόνη επέμβαση πλέον αφορά στη ρύθμιση της στάθμης...

Σεβασμός στο μικρό στο έπακρο... :)

Σταυρο να έχεις υπόψην ότι πρέπει να είναι συνέχεια μπόυνια φορτισμένο ,

γιατί ..
ανά τακτα διαστήματα θα αλάζει η εσωτερική αντίσταση της κεντρικής τροφοαδοσίας με αποτέλεσμα διαφορετική γέυση ,,

Mήπως είσαι λίγο υπερβολικός Βασίλη;

Επειδή έχω και εγώ ένα ανάλογο ντάκ το ifi micro ποτέ δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο και την μπαταρία την χρησιμοποιώ πολύ μα πολύ τακτικά.

Πιστεύω οτι πέρα απο υψηλή ενεργειακή αποτελεσματικότητα σαν κατανάλωση η μπαταρία σε αυτά τα ντάκ είνα τόσο μεγάλη που για να φτάσει να παρατηρηθεί κάτι τέτοιο -αν συμβεί- θα μιλάμε για σχεδόν διψήφιο αριθμό ωρών ακρόασης.. Δεν νομίζω οτι ακούει κανείς οκτώ ώρες σερί που και πάλι και που το ξελίγωσα μια φορά το δικό μου επίτηδες (σε τρείς τέσσερις μέρες) δεν παρατήρησα κάτι που να μου τράβηξε την προσοχή στον ήχο..

Σταυρο; λέει ο Rob Watts κάτι σχετικό με αυτό;

Καλησπερα Σταυρο,
εισαι συγουρος οτι ειναι ΟΚ να το εχεισ συνεχως στο ΟΝ?
ρωταω γιατι με εκνευριζει απιστευτα καθε φορα που το ανοιγω να παταω το πολυ μικρο κουμπακι (crossfeed) και να ψαχνω τον ανυπαρτκτο διακοπτη!
επισης γιατι το βγαζεις απο την πριζα οταν κανεις ακροαση?

Παιδιά τα ντάκ αυτά είναι φτιαγμένα με βασικό γνόμωνα την ευχρηστία και την ευελιξία. Μην σπάτε το κεφάλι σας με τα άν και τα ίσως. Απλά βάλτε τα να δουλέψουν όπως σας βολεύει και αυτά θα δουλέψουν όπως πρέπει! Και μην τα φοβάστε, όση ώρα και να μείνουν αναμένα απλά παίζουν καλύτερα και δεν παθαίνουν τίποτα.

O Rob αναφέρει ότι δεν πρέπει να αφήνεται το Hugo να εκφορτιστεί κάτω του 20% (κόκκινη ένδειξη) ή να εκφορτιστεί τελείως κάτι που οδηγεί στο αυτόματο σβήσιμο της συσκευής.

Δεν αναφέρει τίποτα για μείωση της απόδοσης όσο η μπαταρία εκφορτίζεται. Και δε νομίζω να συμβαίνει κάτι τέτοιο...

Αναφέρει όμως κάτι το οποίο θεωρώ πραγματικό επίτευγμα για φορητή συσκευή τέτοιου είδους:

μέγιστη απαραμόρφωτη (unclipped) τάση εξόδου >5V @ 300 Ω και μέγιστο ρεύμα 500 mA με Rout = 0.075 Ω.

Για να σας προλάβω, οι δύο μπαταρίες 4.2 V είναι συνδεδεμένες σε... σειρά. Αλλιώς πως θα γινόταν? :)

Η διάρκεια αυτόνομης λειτουργίας έχει χονδρικά ως εξής:

- Περίπου 9 ώρες (headphone use).
- Περίπου 14 ώρες (home use).

Και πραγματικά, το χαμηλό απ' αυτό το μαραφέτι δεν μπορείτε να το φανταστείτε / διανοηθείτε αν δεν το ακούσετε.

Είμαι περίεργος να το ακούσω καρφωμένο κατευθείαν σε δύο ενεργά ATC 100!