Chord Hugo DAC

Περίεργα πράγματα
Και το έχω ξαναπεί – ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι
Να κάνει διακοπές το DAC
Και εγώ να είμαι στην πόλη και να μη κάνω διακοπές
Δε το δέχομαι
:D

Στη διανομή Archphile υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης της μνήμης buffer.

Μια χαρά τότε,ας δοκιμάσει να αυξάνει μέχρι να εξαλειφθεί το πρόβλημα (αν προέρχεται από κει).
Αυξάνοντας το buffer αυξάνεται και το latency βέβαια αλλά αν είναι να παίξει σωστά μικρό το κακό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Περίεργα πράγματα
Και το έχω ξαναπεί – ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι
Να κάνει διακοπές το DAC
Και εγώ να είμαι στην πόλη και να μη κάνω διακοπές
Δε το δέχομαι
:D

:flipout:

Υπάρχει και χειρότερο. Να είσαι διακοπές με το hugo και αυτό να... συνεχίζει τις διακοπές. :)

Δύο φώτο από το τελευταίο απόκτημα:

Attachments

• IMG_20150515_080229.jpg
    IMG_20150515_080229.jpg
    95.4 KB · Views: 121
  • IMG_20150515_080303.jpg
    IMG_20150515_080303.jpg
    145.3 KB · Views: 121
Δεν το βλέπεις πίσω κρυμμένο? :)

Είναι το Schiit Wyrd Δημήτρη. Ένα "audiophile single-port usb hub" που βελτίωσε τον ήχο του Hugo ακόμη περισσότερο.

Εκτελεί χρέη inline usb regenaration και φιλτραρίσματος τάσης.

Το κίνητρο ήταν ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα τόσο του ίδιου του σχεδιαστή όσο και των χρηστών, η usb είσοδος δεν αποτελούσε τον καλύτερο τρόπο σύνδεσης λόγω της έλλειψης isolation...

πάντως ... υπάρχει κάποιο θέμα?
βλέπω περιορισμένο ενθουσιασμό, οι διακοπές αυτές μόνο στα υπευψηλής είναι?

Επειδή δίνω ιδιαίτερη σημασία στο "first contact":

- "Ηρεμότερη" αναπαραγωγή - οι ίδιες θαυμαστές λεπτομέρειες (ή/και περισσότερες) μέσα από ένα ακόμη πιο "μαύρο" background.
- Λιγότερο harshness, ειδικότερα στις φωνές.
- Ακόμη μεγαλύτερο βάθος - εντυπωσιακό!
- Γενικότερα, ο ήχος θα μπορούσε να πει κανείς ότι "hiendίζει" ακόμη περισσότερο.

Για 115 τελικό κόστος δεν το συζητάμε...

Ρε συ Νίκο, για πες μου, έχεις παροδικές διακοπές 1 sec. με αναπαραγωγή dsf αρχείων?

Δοκίμασε και 24/192. Έχεις μήπως παραμόρφωση στο ξεκίνημα τέτοιων κομματιών?

Σε ρωτάω γιατί πάνω κάτω έχουμε το ίδιο σετάπ...

Ένα άλλο ωραίο χαρακτηριστικό Νίκο είναι ότι μπορείς να σβήνεις πλέον το hugo όχι από τον διακόπτη του αλλά από το Wyrd.

Το τελευταίο έχει "κανονικό" διακόπτη και κόβει τελείως την έξοδο στη usb (προς το hugo).

Έτσι το hugo "σβήνει" και η μπαταρία παύει να αδειάζει, ακόμα και αν δεν έχει συνδεθεί ο φορτιστής...

Καλημέρα Σταύρο

ναι εχω λίγη παραμόρφωση, για πολυ λίγο στην αρχή των HD αρχείων, αλλα απο οτι εχω καταλάβει ειναι αναμενόμενο (;)
να ρωτήσω, δηλαδή αυτο το schiit, τροφοδοτεί το γιουγκο; Εγω νόμιζα οτι απλά κάνει ´καθαρισμό´ Του σήματος που παίρνει απο το USB.
Για πες,

Στα Red Book + 24/94 δεν παρατηρείται το φαινόμενο Νίκο.

Άρα πιθανότατα έχουμε κάποιο θέμα με το Archphile στις ανώτερες δειγματοληψίες....

Το Schiit Wyrd το σκέφτηκα (και καλά έκανα) σαν "βελτιωτή" της εξόδου usb του Raspberry.

Στην ουσία αναδημιουργεί τα σήματα D-, D+ του διαύλου usb κάνοντας χρήση πολύ καλού ρολογιού (20 ppm) και καθαρής τοπικής σταθεροποιημένης τροφοδοσίας!

Συνδέεις το Wyrd στην έξοδο usb του Raspberry με ένα (επιπλέον) καλώδιο που καταλήγει σε Type B.

Κατόπιν, συνδέεις την έξοδο του Wyrd στο Hugo με το δικό του καλώδιο (της συσκευασίας του Hugo).

Πρέπει να ενημερωθεί ο Μιχάλης (tuxx) μπας και μπορέσει να βγάλει κάποιο συμπέρασμα με τη χρήση των buffers στο Arch...

Στην ουσία αναδημιουργεί τα σήματα D-, D+ του διαύλου usb κάνοντας χρήση πολύ καλού ρολογιού (20 ppm) και καθαρής τοπικής σταθεροποιημένης τροφοδοσίας!
..

ένα σήμα με ήδη λάθος χρονισμένα D-D+ (ή έστω όχι απόλυτα χρονισμένα) δηλαδή αν του βάλεις μετά ένα πολύ καλό ρολόι με 5 ppm θα δώσει χρονισμό 5 ppm?

Το RPi2 πάντως δεν βγάζει και το καθαρότερο σήμα...

Υποθέτω ότι στην πράξη το regenerated σήμα έχει λιγότερο θόρυβο και αυτός είναι ο λόγος που τελικά το Hugo το "εκφράζει" με την αύξηση του βάθους της ηχογράφησης...

Λάκη, διάβασε λίγο πιο πίσω...

Το RPi2 πάντως δεν βγάζει και το καθαρότερο σήμα...

προφανώς.
αλλά αυτό που κουοτάρισες (προφανώς από κάπου - δεν το λες εσύ) για το τί κάνει το γουιρντ δεν πείθει. Εκτός αν είναι κάτι άλλο.

Tα ίδια και με το ifi usb power. Πιο καθαρό feed στο δικό μου το dac. Κάνει δουλίτσα. Σταύρο ακόμα δεν δοκίμασες από άλλο pc - laptop για τις ψιλοδιακοπές?

Σταύρο,το wyrd γαλβανική απομόνωση δεν κάνει.
Ούτε την τροφοδοσία του υπολογιστή διακόπτει προφανώς,αν το έκανε δεν θα λειτουργούσε το hugo αφού απαιτεί το +5.
Στα data δεν νομίζω να μπλέκεται,θα έβαζε jitter αν το έκανε.
Στην ουσία δηλαδή φιλτράρει την τροφοδοσία λογικά.

Αν κάνοντας μόνο αυτό έχεις τέτοια βελτίωση δύο είναι τα τινά.
Είτε το hugo τροφοδοτείται κατευθείαν από τον υπολογιστή (που δεν,έχει μπαταρία) είτε το rasp είναι προβληματικό σε κάποιο σημείο ή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.
Λογικά και μόνο σκεπτόμενος τα παραπάνω.

Απάντηση: Re: Chord Hugo DAC

Tα ίδια και με το ifi usb power. Πιο καθαρό feed στο δικό μου το dac. Κάνει δουλίτσα. Σταύρο ακόμα δεν δοκίμασες από άλλο pc - laptop για τις ψιλοδιακοπές?

τι εννοεις με το ''πιο καθαρό feed'';

Όχι ακόμη και θα σου πω γιατί.

Μπορεί στην "άλλη πλατφόρμα" να μην εντοπίζονται αυτά τα προβλήματα αλλά να παρουσιάσει άλλα, κάτι που θέλει το χρόνο του.

Και δεν προτίθεμαι να το ψάξω αυτή τη στιγμή προτού ολοκληρώσω τη λίστα προβλημάτων στην υπάρχουσα πλατφόρμα (RPi2/Archphile)...

Αυτό κάνει Δημήτρη. Ψάξτο λίγο...

δεν νομίζω να υπάρχει κάτι να ψάξω Σταύρε...
ενας λάθος χρονισμός δεν διορθώνεται με προσθήκη πάνω του ενός πιό σωστού χρονισμού.
ΑΝ κάνει αυτό.