Chord Mojo

Re: Απάντηση: Chord Mojo

Πέτρο ευχαριστούμε για τις εντυπώσεις,έστω και με το παρόμοιο Hugo,μια ιδέα την δίνει πάντως αν είναι τόσο ίδιο όσο λέει ο Σταύρος. Πάντως προσωπικά όσα πιο πολλά διαβάζω τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι. Από ότι δείχνουν πάντως τα πράγματα,οι ως τώρα εντυπώσεις δικαιώνουν την αιτία για την οποία κατασκευάστηκε κι όχι κάτι παραπάνω.

Δεν είχα καμία πρόθεση να καταθέσω εντυπώσεις που θα είναι χρήσιμες σε άλους.

Απλά κατέθεσα αναλυτικά τις προσωπικές μου απορίες σε συγκεκριμένους συμφορουμιτες τους οποίους γνωρίζω και των οποίων η άποψη έχει σημασία για εμένα.

Αυτό το ξεκαθάρισα στο τέλος του προηγούμενου post μου προσπαθώντας να αποφύγω την όποια παρεξήγηση.Άν κάποιος τις βρεί χρήσιμες το θεωρώ απολύτως τυχαίο χωρις φυσικά να έχω πρόβλημα. Οπότε κανένας λόγος δεν υπάρχει να με ευχαριστήσετε.

Ευχαριστώ.

Last edited:
Εσύ τώρα γιατί ευχαριστείς?
Αν θές να ευχαριστείς πρέπει να ευχαριστείσαι κιόλα.
Αμοιβαιότητα βρε παιδί
:flipout::flipout::flipout:

Ευχαριστώ!

Δεν μπορώ να σου πω για το line out, αφού δεν το άκουσα από κει.

Σαν άκουσμα θεωρώ (δυστυχώς από μνήμης) ότι πρέπει να ακούγεται καλύτερα από το ifi micro.

'Έχει όμως δικό του τρόπο μουσικής παρουσίασης.

Ίσως έπρεπε να το ακούσεις (Hugo) με καλύτερα ακουστικά υποθέτω και πάλι.

Εμένα μου άρεσε ο ήχος και δεν μου φάνηκε κλινικός, αλλά αρκετά λεπτομερής.

Τώρα επειδή μου άρεσε εμένα όσο και αν έχετε εμπιστοσύνη στα λεγόμενα μου θα πρέπει να το ακούσετε και σεις για να βγάλετε σαφή συμπεράσματα για το αν σας αρέσει.

Συμφωνώ με τον Πάνο ότι κανένα μηχάνημα δεν παίζει πάνω από την τιμή του, όλα παίζουν εκεί περίπου που κοστολογούνται, και το Hugo το έκανε πριν μερικά χρόνια γιαυτό και η πιο αλμυρή τιμή, τώρα που υπάρχει ανταγωνισμός νομίζω ότι το Mojo έχει κοστολογηθεί σωστά και ας έχει ηχητικές ομοιότητες (δεν το ξέρω επαναλαμβάνω αυτά που λέγονται από τον κατασκευαστή) με το Hugo, μένει ο Σταύρος να περάσει από τον Πάνο (θα ήθελα να είμαι και εγώ μαζί) να επιβεβαιωθεί του λόγου το αληθές.

Δεν ξέρω κατά πόσο σε βοήθησε Πέτρο η απάντηση μου.

Ακουστικά, και σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει, πιστεύω ότι το Mojo είναι ένα Hugo με κάπως διαφοροποιημένο flavor ("ζεστότερο"). Οι ειδικοί (δηλ. reviewers) θα έχουν το πρώτο λόγο...

Το Hugo εκτιμήθηκε πριν βγει στην αγορά ότι θα πουλήσει σε λίγους και εκλεκτούς (εξ' ου και η υψηλή τιμή λιανικής, λόγω του μικρού εκτιμούμενου όγκου πωλήσεων) αλλά τελικά πούλησε σε πολύ περισσότερους (+10k).

Το Mojo εκτιμάται ότι θα πουλήσει περί τα 20k.

Στην τιμή που δίνεται και με βάση τις δυνατότητές του το βρίσκω ήδη πετυχημένο...

Xρήστο κατ' αρχάς ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.

Το ερώτημα που ανέλυσα μπορεί να συνοψισθεί στα εξής. Το Ifi Micro μου με ευχαριστεί πολύ και υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις μου απο αυτό, δηλαδή την ακρόαση απο ακουστικά (δεν είμαι φανατικός headfier και το ξέρεις) και απο το δευτερο μου πιό "γίηνο" σύστημα (αλλα και σαν ρεζερβα στο μεγάλο δεν τα πάει καθόλου άσχημα).
Μπορεί το Mojo να μουδώσει το κάτι παραπάνω συνολικά και σε όλες τις αποστολες για τις οποίες το πρόορίζω; To Ifi μου έχει βγεί εξαιρετικό και παντός καιρου θα μπορέσει το Mojo να αποφέρει βελτίωση σε σχέση με το Ifi σε όλες τις χρήσεις που κάνω;

Aυτό που κατάλαβα εγώ είναι όχι. Το Mojo δέν έχω καμία αμφιβιλία οτι σε συγκεκριμένους τομείς υπερέχει όπως στην τρισδιάστατη απεικόνιση και στην ανάλυση οπου αν παίζει στο 80% του Hugo θα τσακίζει τον ανταγωνισμό σε αυτούς τους τομείς. Στους υπόλοιπους απο τα γραφόμενα διαπιστώνω οτι για εμένα δεν καλύπτει κάποια βασικά κριτήρια όπως το ίδιο ποιοτική Line Out με την έξοδο ακουστικών και κάποια θέματα γουστου δικά μου, των οποίων η έλειψη ακυρώνει τα όποια πλεονεκτήματα του σε συγκκριμένους τομείς όπως ανέφερα.

Αυτό ρωτούσα λοιπόν να επιβεβαιώσω όσο γίνεται φυσικά μέσα απο μια συζήτηση. Ας σημειωθεί οτι δεν ενδιαφέρομαι να ξεζουμίζω το ντάκ του πεντακοσάρικου σε κάποιο ηχητικό τομέα αλλα ενδιαφέρομαι για κάτι πολύ τίμιο που παράλληλα να είναι και του αλωνιού και του σαλωνιού στα πλαίσια της κατηγορίας του φυσικά. Για τα υπόλοιπα υπάρχει (ή μάλλον πολύ σύντομα θα υπάρξει) άλλο ντάκ πιό κατάλληλο για ..επικίνδυνες αποστολές..

Το Mojo απο ότι έγραψες και εσύ και ο Παναγιώτης στο "αλώνι" δεν τα πάει καθόλου άσχημα αποτελώντας μια πολύ καλή λύση με σοβαρά ηχητικά πλεονεκτήματα για όποιον θα είναι το μόνο του ντάκ και θα το χρησιμοποιεί κυρίως απο ακουστικά και στα πλαίσια της λογικής..
Στο σαλόνι όμως κατάλαβα οτι η έλειψη σταδίου εξόδου και σωστής line out συνδεσμολογίας με RCA έχει σοβαρές συνέπειες στην ηχητική του απόδωση κάτι που εμένα με χάλασε αφου η χρήση που του κάνω είναι 30% απο ακουστικά 70% απο ενισχυτή-ηχεία.

Αναμένω και την κατάθεση του Παναγιώτη που κάτι παραπάνω θα έχει να πεί απο ότι κατάλαβα..

Last edited:
Ναι Πέτρο, αφού έχεις ήδη το micro, και δεν κάνεις χρήση ακουστικών πολύ, θεωρώ ότι δεν σου είναι απαραίτητο.

Βέβαια ακόμα δεν έχουν γίνει σωστές ακροάσεις αφού το ακούσαμε μόλις μετά την πρώτη φόρτιση (δηλαδή άστρωτο) μόνο με ακουστικά και δεν είχαμε να το συγκρίνουμε με κάτι άλλο.

Πιστεύω ότι σύντομα τα πράγματα θα είναι ξεκάθαρα αφού γίνουν και άλλες δοκιμές.

Χρήστο δοκιμάσατε την διάρκεια της μπαταρίας ιδίως με τα αδηφάγα ακουστικά που βάλατε?
Επίσης..έχει δυνατότητα να παίζει όσο φορτίζεται?

Χρήστο δοκιμάσατε την διάρκεια της μπαταρίας ιδίως με τα αδηφάγα ακουστικά που βάλατε?
Επίσης..έχει δυνατότητα να παίζει όσο φορτίζεται?

Πολύ σημαντική ερώτηση αυτή. Λογικά Ναι αφού βλέπω μάλιστα ότι φορτίζει από άλλη θύρα από αυτή των δεδομένων. Αλλά για να ακούσουμε και από τους έχοντες την επιβεβαίωση.

@Totsipaki
Πέτρο διάβασα προσεκτικά όσα γράφεις σχετικά με Mojo και Micro. Έχω τις εξής παρατηρήσεις:

-Όσον αφορά τα ακουστικά για να βγάλεις σίγουρα συμπεράσματα, αυτά πρέπει να είναι εντελώς ουδέτερα. Τα Sony MH1c (τα έχω, τα ξέρω) σίγουρα δεν είναι. Τα AKG K272 θα τα εμπιστευόμουν περισσότερο. Αν ήταν τα K271θα τα εμπιστευόμουν απόλυτα, εκείνα είναι εντελώς monitor. (Τα έχω και τα ξέρω).

Η τρισδιάστατη εικόνα και σκηνή δεν είναι καθόλου ασφαλές κριτήριο. Δεν έχει τόση σημασία η έκταση και το μέγεθος της, έχει πολλή περισσότερη σημασία πόσο σωστή είναι. Στην ηχοληψία βελτιώνουμε τη στερεοφωνική εικόνα με διάφορα κολπάκια, π.χ. με EQ σε συχνότητες στα 15 KHz περίπου, ή βελτιώνοντας το presence στα 6,5 KHz, κλπ.
Άλλο όμως να το κάνει ο ηχολήπτης για να πετύχει κάτι συγκεκριμένο και άλλο να στο κάνει ένα μηχάνημα πάντοτε και παντού. Που σημαίνει συγκεκριμένο χαρακτήρα, απομάκρυνση από την ουδετερότητα.

Αντίστοιχα το κλινικό άκουσμα που αναφέρεις εγώ το αντιλαμβάνομαι ως λεπτότερα μεσαία, με λιγότερο σώμα. Που σημαίνει ένα μικρό, ανεπαίσθητο ίσως βύθισμα στο αντίστοιχο τμήμα της σχετικής καμπύλης.
Γράφοντας τις εντυπώσεις σου από τα δύο μηχανήματα διαπιστώνεις ότι το ένα έχει συγκεκριμένο χαρακτήρα. Είσαι έμπειρος ακροατής, το πιστεύω, δε θα το αμφισβητήσω, έτσι θα είναι!
Στις περιπτώσεις αυτές που έχουμε διαφορές χαρακτήρα κυρίως -και που είναι μικρές, διότι αν ήταν πολύ μεγάλες δε θα γινόταν συζήτηση- προτιμότερο είναι να διαλέξουμε το μηχάνημα εκείνο που προσφέρει ένα μακρόχρονο, ξεκούραστο και συνολικά ισορροπημένο άκουσμα και για μιά μεγάλη ποικιλία πολλών και διαφορετικών εγγραφών. Εάν λάμπει σε κάποιες εγγραφές, απογοητεύει ή εκνευρίζει σε άλλες, τούτο αποτελεί ένδειξη χαρακτήρα που παρεμβαίνει.
Αν μας αρέσει ο συγκεκριμένος χαρακτήρας, αυτό είναι άλλο ζήτημα. Αλλά να γίνεται συνειδητά, εν γνώσει.

Στην περίπτωση σου όμως θα σκεφτόμουν και κάτι άλλο: Αντί για αλλαγή μήπως θα ήταν σκόπιμο να εξετάσεις την περίπτωση βελτίωσης του ίδιου του Micro με την προσθήκη κάποιων αξεσσουάρ περιφερειακών της ίδιας της iFi, π.χ. iPurifier 1 ή 2, iPower, Gemini ή Mercury;
Εάν πράγματι τα παραπάνω προσφέρουν βελτίωση και πόση εύκολα μπορείς να το διαπιστώσεις με μία επίσκεψη στον αντιπρόσωπο.

Το αποτέλεσμα θα με ενδιέφερε και προσωπικά. Έχω σκεφτεί να δοκιμάσω τις προσθήκες στο μικρότερο Nano iDSD του οποίου είμαι κάτοχος και θα ήθελα να μάθω αν αξίζουν τον κόπο. Αν και τούτη την περίοδο "Δεί δή χρημάτων, ώ άνδρες Αθηναίοι", κλπ., κλπ.

Σημειώνω πάντως οτι το Nano το χρησιμοποιώ, μόνο ως DAC/Amp ακουστικών, τίποτ' άλλο. -bye-

Μιχάλη το Ifi το χρησιμοποιώ ήδη μετο iUSB 3.0 της ίδιας εταιρίας με εντυπωσιακά αποτελέσματα αν και με σημαντικό κόστος.
To αξεσουαρ αυτό όμως δεν προορίζεται για το Ifi αλλα για το άλλο ντάκ που θα έρθει για χρήση στο κυρίως σύστημα, απλά τώρα το χρησιμοποιώ και με το Ifi που προς το παρόν είναι το μόνο μου ντάκ.

Όπως κατάλαβες ποτέ δεν είχα σκοπό να ξεζουμίσω το μικρό μου ντάκ κυρίως γιατί δεν αντιλαμβάνομαι να έχει σοβαρές ελείψεις στα κρίσιμα σημεία της ηχητικής αναπαραγωγής πόσο μάλλον αν λάβει κανείς υπόψιν και την τιμή του. Επίσης για τους ίδιους λόγους δεν έχω καμια ιδιαίτερη όρεξη να μπώ σε διαδικασίες εκτός και αν άξιζε τον κόπο δηλαδή αν κάτι στοίχιζε περίπου το ίδιο και τα έκανε όλα και εμφανώς καλύτερα. Απο ότι κατάλαβα στην προκειμένη περίπτωση αυτό δέν συμβαίνει αν και αναμένω και την άποψη του Παναγιώτη.
Για το καλύτερο είμαι σε αναμονή και ευτυχώς έχω την δυνατότητα να το αποκτήσω γιατι είναι και πολύ ακριβότερο.

Όσον αφορά το θέμα των ακουστικών αν και ήμουνα σαφής το ξαναλέω πιό απλά. Και εγώ θεωρώ την άποψη που σχημάτισα απο τα AKG ως την πιό έγκυρη. Και παρότι θεν θεωρώ το εαυτό μπυ φανατικό ακουστικάριο, αν αυτό που άκουσα απο τα ακουστικά ήταν το βασικό κριτήριο για την επιλογή ενός ντάκ με αποκλειστική αποστολή το Head Fi η επιλογή μου θα ήταν το Ifi ακόμα και αν ήμουν αναγκασμένος να πληρώσω το ίδιο ποσό με το Hugo και μάλιστα χωρίς καμία αναστολή.

Την άποψή σου για τον ήχο ως άποψη δεν θα την σχολιάσω μόνο θα σταθώ στο οτι συμφωνω οτι ένα μηχάνημα ήχου οφείλει να ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του πάντα με την ηχητική του συμπεριφορα χωρίς να επιβάλει τον χαρακτήρα του και χωρίς να κουράζει. Απο εκεί και πέρα αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου συμπεριλαμβανομένου και εμένα..

Last edited:
Το γυρίζουμε σιγά σιγά σε φιλοσοφική συζήτηση... :)

Εγώ πάντως αν ήμουν reviewer, θα δοκίμαζα το Mojo αποκλειστικά σε ρυθμό usb audio (UAPP) με καλό κινητό και πολύ καλά IEM ακουστικά (άντε και με κάνα δυό μεγάλα over ear), και προς χάριν πληρότητας, θα πρόσφερα και μια σύντομη ηχητική αντιπαράθεση με το μεγαλύτερο αδελφάκι (Hugo).

Τ-ί-π-ο-τ-α άλλο...

Το γυρίζουμε σιγά σιγά σε φιλοσοφική συζήτηση... :)

Εγώ πάντως αν ήμουν reviewer, θα δοκίμαζα το Mojo αποκλειστικά σε ρυθμό usb audio (UAPP) με καλό κινητό και πολύ καλά IEM ακουστικά (άντε και με κάνα δυό μεγάλα over ear), και προς χάριν πληρότητας, θα πρόσφερα και μια σύντομη ηχητική αντιπαράθεση με το μεγαλύτερο αδελφάκι (Hugo).

Τ-ί-π-ο-τ-α άλλο...

Μα να μην μάθουμε πως συμπεριφέρεται και σαν επιτραπέζιο ντακ (με ηχεία κτλ); Αν το εκανε κ αυτο σωστά τοτε θα μιλούσαμε σιγουρα για λάθος τιμολόγηση..

Ανάλυσα σε προηγούμενα ποστς ότι δεν υπάρχει κανένα λάθος τιμολόγησης.

Ας ελπίσουμε ότι όλες οι απαντήσεις θα δοθούν στο επερχόμενο review...

To Mojo δύναται να φορτιζει ενω αναπαραγάγει αλλα σύμφωνα με την εταιρεία ανεβαζει λιγο θερμοκρασία. Το ποσο δεν το εχω δοκιμάσει ακομα (ειναι καινούργιο και δεν θελω να ταλαιπωρήσω την μπαταρια του).

Η πρόβλεψη ειναι για 8-10 ωρες, οταν βάλαμε επάνω 2 μεγαλα ακουστικά και μαζι με την προηγούμενη χρηση θα ελεγα οτι το 8 ωρες (νορμαλ) χρήσης ειναι ρεαλιστικό.

Σημερα λογικα θα παίξει και παλι επάνω στο μεγάλο σύστημα, θα επανέλθω επ'αυτού (οποτε και θα μπορω να απαντήσω στον Πετρο- Τσιπακι).

Είδατε πόσο ίδιο είναι σε διαστάσεις με το ΑΚ;
Το είχα γράψει πιο πίσω πως θα βρει πολύ κοινό στους κατόχους του εν λόγω player...
Κ από όσο βλέπω στο head-fi έχει ήδη βρει μπόλικους...

Ξέθαψα και το jack>RCA καλωδιακι μου, οι εντυπώσεις για τον συνδυασμό Mojo+ 2 channel stereo σύστημα παραμένουν οι ίδιες. Πρεπει να εχω χασει ενα 30% του εύρους της σκηνης του συστήματος με τα οργανα να ειναι σχεδόν αποκλειστικά αναμεσα στα ηχεια (πράγμα απιθανο για το σύστημα μου, οσοι φιλοι το γνωρίζουν ξερουν για τι μιλαω).

Δεν το εχω ψάξει ακομα αλλα δυσκολεύομαι να πιστεψω οτι ειναι το ιδιο στάδιο εξοδου με το Hugo, το οποιο οταν το ειχαμε ακούσει εδω σε καμια περίπτωση δεν έστηνε τοσο μαζεμένη σκηνη.

Δεν ανοιγεις λίγο την κλιση απο τα ηχεια προς τα εξω μήπως κάτσει; εκτός αν ακούγεται λεπτοηχο μετα η κανει τρύπα.