Chord Mojo

Δεν το έχω παραγγείλει ακόμα. Απλά το φλερτάρω :-)

Που καταντήσαμε οι πυροβολημένοι, να φλερτάρουμε dacs αντί για γυναίκες :D

http://www.superbestaudiofriends.or...0ii-chord-mojo-shootout-w-andromeda-iem.2252/

Μου άρεσε το graph και σε γενικές γραμμές συμφωνώ.Το mojo πάντως είναι εθιστικό,αν και λίγο πιο warm απ'όσο θα'θελα,αλλά πρέπει να'ναι στις 2 επιλογές μαζί με ifi micro για όποιον ψάχνει για φορητό high end audio.

http://www.superbestaudiofriends.or...0ii-chord-mojo-shootout-w-andromeda-iem.2252/

Μου άρεσε το graph και σε γενικές γραμμές συμφωνώ.Το mojo πάντως είναι εθιστικό,αν και λίγο πιο warm απ'όσο θα'θελα,αλλά πρέπει να'ναι στις 2 επιλογές μαζί με ifi micro για όποιον ψάχνει για φορητό high end audio.

Τί λέει ο τύπος; Βγάζει όντως ψηφιακίλα το Mojo;

Ενώ όπως καταλαβαίνετε έχω μεγάλη αγάπη για το Mojo, δεν έχω το 500άρικο που ζητάει η απόκτησή του οπότε κοιτάζω και για μη φορητές εναλλακτικές λύσεις.

Σήμερα ψάχνοντας, έπεσα τυχαία πάνω σε ένα Yulong U200 usb dac-amp. Βρήκα γι' αυτό κάποια reviews, όχι πολλά αλλά πλέον έχω μάθει να τα αποκωδικοποιώ ώστε να καταλαβαίνω αν κάτι θα μου αρέσει ή όχι. Αν δω τις λέξεις lean, bright, grain, digital έχω φύγει χιλιόμετρα. Αν δω natural sounding, organic, analog, smooth, refined τότε έχει ενδιαφέρον! Αυτό το Yulong U200 έχει στα reviews σχεδόν όλες τις λέξεις από τη δεύτερη ομάδα και ταυτόχρονα πολύ καλή ανάλυση, μεγάλη στερεοφωνική εικόνα και λεπτομέρεια και πολύ καλά νούμερα σε παραμορφώσεις, crosstalk, dynamic range κλπ. Η τιμή του δε είναι περίπου 320 , αρκετά λιγότερο από το Mojo οπότε σκέφτομαι σοβαρά να το «χτυπήσω».
Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ καλός αντίπαλος του Mojo σε desktop κατηγορία βέβαια, που σε κάποιους τομείς θα το νικήσει το Mojo αλλά σε κάποιους σίγουρα θα χάσει.

Τί γνώμη έχετε γι' αυτό;

Εγω κρατιεμαι γενικώς με τη σκέψη "είμαι φτωχός, αγοράζω ακριβά".
Φαντάζεσαι τον εαυτό σου για πενταετία με δαυτο;
Πας για τυφλή αγορά σε προϊόν με αμφίβολη μεταπωλητικη αξία;
Δεν ξέρω.

Εγω κρατιεμαι γενικώς με τη σκέψη "είμαι φτωχός, αγοράζω ακριβά".
Φαντάζεσαι τον εαυτό σου για πενταετία με δαυτο;
Πας για τυφλή αγορά σε προϊόν με αμφίβολη μεταπωλητικη αξία;
Δεν ξέρω.
+1
Κάνε υπομονή κ πάρε το Mojo όταν μπορείς!

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

ok, Mojo wins!

Για πες μας φίλε Alatar, μετά από μερικές μέρες οι εντυπώσεις σου για το Mojo είναι ακριβώς ίδιες ή έχεις να μας πεις κάτι καινούργιο;
Επίσης με ενδιαφέρει κατά ένα μέρος η χρήση του ως dac σε δικάναλο σύστημα με ενισχυτή. Επειδή οι απόψεις διίστανται στο νετ για τις επιδόσεις του καθαρά ως dac, έχεις να σχολιάσεις κάτι γι' αυτό;

ok, Mojo wins!

Για πες μας φίλε Alatar, μετά από μερικές μέρες οι εντυπώσεις σου για το Mojo είναι ακριβώς ίδιες ή έχεις να μας πεις κάτι καινούργιο;
Επίσης με ενδιαφέρει κατά ένα μέρος η χρήση του ως dac σε δικάναλο σύστημα με ενισχυτή. Επειδή οι απόψεις διίστανται στο νετ για τις επιδόσεις του καθαρά ως dac, έχεις να σχολιάσεις κάτι γι' αυτό;

Η γνώμη μου παραμένει η ίδια,πολύ καλό dac/amp για τα λεφτά του και upgrade για όποιον θέλει καλύτερο ήχο σε σχέση με iphone,fiio x3,x5 αλλά όλα τα άλλα που διαβάζεις στο hype fi για σύγκριση με ακριβά desktop είναι ανοησίες.
http://www.head-fi.org/t/784602/cho...d-please-read-the-3rd-post/9390#post_12259792

Δεν έχει true line out δηλ.can't bypass mojo amp αλλά λόγω digital filter το σήμα είναι καθαρό όταν χρησιμοποιείς εξωτερικό ενισχυτή.To dac είναι πολύ καλό,λεπτομερές,βγάζει δυναμικό,non fatiguing και transparent/resolving ήχο,το μπάσο είναι σφιχτό,λεπτομερές με καλό decay αλλά too polite για τα γούστα μου,imaging σε υψηλό επίπεδο και η soundstage έχει βάθος αλλά δεν είναι πολύ ανοικτή αλλά intimate.

To dac είναι υψηλού επιπέδου έχω διαβάσει δυιιστέμενες απόψεις για το amp,αν μπορεί να οδηγήσει π.χ hd800s άλλοι λένε είναι καλό αλλά όχι στο full potential,px lean sounding,lack of bass,dynamics αλλά ένα valhalla 2 λύνει το πρόβλημα,και το mojo dac είναι ακόμα πιο καλός συνδυασμός με ακριβά αmp ie Taurus Mk II/Vega,αρκετοί είναι ευχαριστημένοι και το'χουν συνδυάσει με HD800s/HE1000.

Οσοι από Θεσσαλονίκη κανονίστε ένα meeting για να το ακούσετε.

Τυγχανει να το εχω ακουσει 2 φορες να οδηγει τα HD800 και θα ελεγα πως δεν υστερει σημαντικα ακομα και απο "τερατα" οδηγησης οπως ο Schiit Mjolnir.
Εχω ακουσει και τους 2 συνδυασμους και το mojo τα οδηγουσε παραπανω απο αξιοπτεπως.

Τυγχανει να το εχω ακουσει 2 φορες να οδηγει τα HD800 και θα ελεγα πως δεν υστερει σημαντικα ακομα και απο "τερατα" οδηγησης οπως ο Schiit Mjolnir.
Εχω ακουσει και τους 2 συνδυασμους και το mojo τα οδηγουσε παραπανω απο αξιοπτεπως.

Aυτή είναι η εικόνα που έχω σχηματίσει,αλλά δεν δίνεις 1500 ευρώ για HD800s για να τα οδηγείς αξιοπρεπώς,χρειάζονται προφανώς σοβαρό amp και δεν εννοώ volume level,το mojo οδηγεί άνετα 600ohm headfones.Πάντως είναι πολύ καλή αγορά για φορητό,εναλλάσω τα se846 με ibasso dx90 vs dx90 + mojo και το dac toy mojo είναι ανώτερο,πιο δυναμικός,γεμάτος,καθαρός ήχος,το μπάσο πιο βαθύ,σφιχτό αν και λίγο λιγότερο σε ποσότητα.Tο dx90 είναι ένα απ'τα καλύτερα mid daps ακόμα και τώρα με
dual sabre ES9018K2M ,πολύ λεπτομερές player αλλά το mojo είναι πιο hifi.

Δεν κρατήθηκα άλλο και παρήγγειλα κι εγώ το Mojo. Θα μου έρθει περί τις 22 Ιουλίου.

Θα γράψω κι εγώ εντυπώσεις μετά τις πρώτες δοκιμές από την πλευρά ενός άπειρου σε hi-end ήχο.
Μέχρι στιγμής είχα στην κατοχή μου αρκετά dac-amps, φορητά και desktop, όλα αξίας λιγότερο από 300 .
Για να δούμε, αξίζει όντως το Mojo τα λεφτά του;

Δεν κρατήθηκα άλλο και παρήγγειλα κι εγώ το Mojo. Θα μου έρθει περί τις 22 Ιουλίου.

Θα γράψω κι εγώ εντυπώσεις μετά τις πρώτες δοκιμές από την πλευρά ενός άπειρου σε hi-end ήχο.
Μέχρι στιγμής είχα στην κατοχή μου αρκετά dac-amps, φορητά και desktop, όλα αξίας λιγότερο από 300 .
Για να δούμε, αξίζει όντως το Mojo τα λεφτά του;

Με γειά και καλές ακροάσεις.Αν δεν έχεις αγοράσει ακουστικά/headfone θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις σε neutral/bright cans το mojo έχει εμφανώς ζεστό τόνο και ένα warm ακουστικό μπορεί να κάνει τον τόνο υπερβολικά warm/dark και βαρετό.

Σας ευχαριστώ και τους δυο! :smile:

Ακουστικά έχω ήδη τα Philips Fidelio X1, τα οποία έχουν σχετικά ζεστό ήχο.
Είχα υπόψιν μου ότι και το Mojo έχει ελαφρώς ζεστό ήχο αλλά το ρίσκαρα για να διορθώσω τον V-shape χαρακτήρα των Fidelio.
Ίσως αντισυμβατικό, να έπρεπε να αλλάξω ακουστικά, πάντως αν δεν πετύχει το ταίριασμα, θα πουλήσω τα fidelio X1 και ίσως επιστρέψω το Mojo.

Μια χαρά θα ταιριάξει με τα X1, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις γι' αυτό.

Μόλις απογοητεύτηκα γιατί είδα στο amazon orders ότι το Mojo φτάνει Πέμπτη 28 Ιουλίου. :bigcry:

Ίσως το καλό πράγμα αργεί να γίνει ...

Παρέλαβα σήμερα το Mojo. Το έχω βάλει ήδη να φορτίζει και το απόγευμα που θα γυρίσω από τη δουλειά θα κάνω τις πρώτες ακροάσεις.

Οι πρώτες μη ηχητικές εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Εξαιρετικά στιβαρή κατασκευή με σκληρό και χοντρό περίβλημα (aircraft-grade aluminum).
Η εμφάνισή του είναι κάτι σαν παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών. Συμπαθητικούλι δηλαδή :-) και πιο μικρό απ' ότι φαντάζεται κανείς.
Μόνο μικρό παράπονο, το καλώδιο USB που έχει μέσα είναι πολύ κοντό. Αμέσως λες χρειάζομαι ένα μακρύτερο. Ευτυχώς η αγορά έχει τα πάντα από αυτά...

Αναμένετε στο ακουστικό σας για νέο post με τις πρώτες ηχητικές εντυπώσεις ...

Υπάρχει burn-in effect είτε στ' αυτιά μου είτε στο Mojo.

Στην αρχή, τα πρώτα λεπτά μου ακουγόταν λίγο flat, βαρετός o ήχος. Ίσως η συνήθεια σε glare που έβγαζαν οι πηγές που είχα μέχρι πρότεινος (Fiio 18 και Schiit Modi / Magni 2). Τώρα μετά από καμιά ώρα μου φαίνεται οκ!

Κατά τ' άλλα τι να λέμε! Ο ήχος είναι hi-end. Αφήνει την κατηγορία Schiit Modi 2 / Magni 2 πολύ πίσω.
Τι να πρωτοπω! Ακούω χροιές/υφές στα όργανα και λεπτομέρειες που δεν ήξερα πριν ότι υπήρχαν. Ο διαχωρισμός οργάνων είναι άριστος! Αρμονικές στο ανώτερο φάσμα που ήταν ανύπαρκτες στην κατηγορία κάτω των 300 που έπαιζα πριν. Μόνο να ακούσετε πώς «σβήνει» ο ήχος από τα πιατίνια...

Αυτά προς το παρόν. Δηλώστε ποιοί ενδιαφέρεστε να το ακούσετε και κανονίζουμε συνάντηση....