ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ

Αν έχεις βαρεθεί πρόβλημά σου και δικαίωμά σου, όπως και δικαίωμά μου να εκφράζω τις απόψεις μου.
Νομίζω ότι είναι θετική από μένα η παρεχόμενη πληροφόρηση στα γραφόμενα του φίλου. Γιατί όντως έχει δίκιο για τα όσα λέει, ΑΛΛΑ υπάρχουν και δύο εξαιρέσεις τις οποίες γνωρίζω και οφείλω να τις αναφέρω.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω άλλες παρόμοιες περιπτώσεις σχεδίασης μηχανημάτων που συνήθως τα φτηνά των εταιρειών είναι και 'φτηνές' σχεδιάσεις.
Η απάντησή μου δεν ήταν σε ερώτηση το ποιες εταιρείες εκτιμά κάποιος.
Δεν βαρέθηκες με τόσα και τόσα άλλα!!
Θα χαιρόμουν να μου έλεγες ότι βαρέθηκες να ακούς τα μηχανήματα αυτά και θέλεις κάτι καλύτερο.

Κάποτε ρώτησαν τον Thelonius Monk γιατί έπαιζε συνέχεια τις λιγοστές του συνθέσεις.
"Για να με ακούσουν" ήταν η απάντηση. Λ.Σ.

Κυριε Στεφανιδη δηλαδη ως εμπειρος στο χωρο δεν εχετε να προτεινετε καμια αλλη εταιρια εκτος απο αυτες που αντιπροσωπευετε?

Φυσικά και έτσι θα είναι, αλλά αν π.χ. η συναυλία είναι ακουστική και η ηχογράφηση θα είχε γίνει με τα μικρόφωνα τόσο κοντά στα όργανα, τότε μπορεί μεν να είχες περισσότερη *ανάλυση* [;;;!!!] στο σπίτι από την ηχογράφηση, αλλά στην ουσία θα άκουγες μια πολυμονοφωνική ηχογράφηση που δεν θα είχε καμία σχέση με την
στερεοφωνική παραγματικότητα που άκουσαν τα αφτιά σου.

δηλαδή κύριε Στεφανίδη πιστευετε οτι η πραγματικότητα ειναι στερεοφωνική;;;

επειδη έχουμε δύο αυτιά;;;;

όπως θέλουμε το σύστημα μας
lingerie-d.jpg

και όπως το ακούμε
lingerie2.jpg

Last edited:
η ηχος παράγεται από μία πηγη
μπορούν να παραχθούν δευτερογενείς ήχοι από τα χαρακτηριστικα της ιδιας της πηγης ακόμα και ανακλάσεις.
πολλές πηγές μαζί δημιουργούν ενα σύνθετο ηχητικό αποτέλεσμα
οι ανακλάσεις που δημιουργούνται από τον χώρο και η θέση ακροασης διαμορφώνουν το τι πραγματικά ακούμε.
σε άλλα σημεία του χωρου τα ηχητικά κύματα των πηγών συμβαλουν ενισχυτικά και σε άλλες όχι.

αυτο λέει εκλαϊκευμενα η επιστήμη

μια ακίνητη πηγή παράγει έναν ηχος ο οπόιος έχει, ένταση (db), συχότητα(hz) και διέυθυνση
αν μια πηγή κινείται (πχ, Τζαγκερ) βρίσκουμε τα χαρακτητιστικά της με τη βοήθεια του Doppler υπερβολή... και αυτό εξηγείτε

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΟΣ

H στερεογωνία ξεκίνησε τα τελευταία 50-60 χρόνια και αρχικά αν θυμάστε όλες οι ηχογραφήσεις είχαν σε κάθε κανάλι (LR) και από ενα βασικό όργανο.
άκουγες π.χ. την ντραμς από αριστερα και το σαξόφωνο δεξιά

οι παραγωγή άλλαξε και κάποια όργανα τα έχει μοιρασμένα LR για να τα ακούμε κέντρο (αν καθόμαστε απέναντυ) κάποια τα έχει δεξια κάποια αριστερα και μπορεί να τα αλλάζει στη πορεία και άλλα τα οποία τα έχει και στα δύο κανάλια, σε ένα πέρισσότερο, για να ακούγονται μεταξύ κέντρου και δεξία ή κέντρου και αριστερα.
Μια παραγωγή μπορεί στήνει την βασική στερεοφωνική εικόνα που λέμε.

με ένα αφτί στερεοφωνικά θα ακους....ενα στερεοφωνικό σύστημα
με ένα μάτι βλέπεις σε δύο διαστασεις....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ

Κυριε Στεφανιδη δηλαδη ως εμπειρος στο χωρο δεν εχετε να προτεινετε καμια αλλη εταιρια εκτος απο αυτες που αντιπροσωπευετε?
Ε!! να μην ξεχνιόμαστε!! Είπα κι' εγώ, είναι δυνατόν!!!
Άργησες αλλά το είπες το ποίημα! Λ.Σ.

nbullamatsis, αλήθεια έτσι ξεκίνησε η στερεοφωνία;
Αυτό που περιγράφεις δεν είναι στερεοφωνία. Να μην πω τί είναι!!
Η πραγματική στερεοφωνία είχε αρχίσει πολύ πριν από αυτό που εσύ θεωρείς ως στερεοφωνία.
Με ένα αφτί δεν ακούμε στερεοφωνικά δηλαδή δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τον περιβάλλοντα χώρο και τους ήχους του.
Το θέμα το είχαμε καλύψει σε άλλη συζήτηση. Λ.Σ.

δηλαδή κύριε Στεφανίδη πιστευετε οτι η πραγματικότητα ειναι στερεοφωνική;;;
επειδη έχουμε δύο αυτιά;;;;

Φυσικά και είναι στερεοφωνική η πραγματικότητα. Εκτίνεται στις τρεις διαστάσεις. Διαφορετικά θα είχαμε διαφορετική αντίληψη του χώρου και δεν θα υπήρχε ο λόγος ούτε και η ανάγκη της προσπάθειας της καταγραφής και αναπαραγωγής της πραγματικότητας αυτής όπως π.χ. μια μουσική ακουστική συναυλία.
Αν δεν ακούμε στερεοφωνικά τότε γιατί αρχίσαμε να ηχογραφούμε στερεοφωνικά;;;;; Γιατί αναπτύξαμε την απαραίτητη τεχνολογία;;;;;
Αν η στερεοφωνική πραγματικότητα δεν θα υπήρχε αφού δεν μπορούμε να την αντιληφθούμε, επομένως ποιος ο λόγος να την καταγράψουμε;;;; Λ.Σ.

Απάντηση: Re: ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ

Κharmacoma, ωραίο avatar έχεις...:music-smiley-005:

Θα'ρθεις ρε για ακροαση?

Θα αλλάξει και το username του σε " ΚharmaMAC"

Γιατι πριν ηταν KharmaGryphon? :ears:
Παρε και τον εργολαβο και ελατε απο το σπιτι.

η ηχος παράγεται από μία πηγη
μπορούν να παραχθούν δευτερογενείς ήχοι από τα χαρακτηριστικα της ιδιας της πηγης ακόμα και ανακλάσεις.
πολλές πηγές μαζί δημιουργούν ενα σύνθετο ηχητικό αποτέλεσμα
οι ανακλάσεις που δημιουργούνται από τον χώρο και η θέση ακροασης διαμορφώνουν το τι πραγματικά ακούμε.
σε άλλα σημεία του χωρου τα ηχητικά κύματα των πηγών συμβαλουν ενισχυτικά και σε άλλες όχι.

αυτο λέει εκλαϊκευμενα η επιστήμη

μια ακίνητη πηγή παράγει έναν ηχος ο οπόιος έχει, ένταση (db), συχότητα(hz) και διέυθυνση
αν μια πηγή κινείται (πχ, Τζαγκερ) βρίσκουμε τα χαρακτητιστικά της με τη βοήθεια του Doppler υπερβολή... και αυτό εξηγείτε

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΟΣ

H στερεογωνία ξεκίνησε τα τελευταία 50-60 χρόνια και αρχικά αν θυμάστε όλες οι ηχογραφήσεις είχαν σε κάθε κανάλι (LR) και από ενα βασικό όργανο.
άκουγες π.χ. την ντραμς από αριστερα και το σαξόφωνο δεξιά

οι παραγωγή άλλαξε και κάποια όργανα τα έχει μοιρασμένα LR για να τα ακούμε κέντρο (αν καθόμαστε απέναντυ) κάποια τα έχει δεξια κάποια αριστερα και μπορεί να τα αλλάζει στη πορεία και άλλα τα οποία τα έχει και στα δύο κανάλια, σε ένα πέρισσότερο, για να ακούγονται μεταξύ κέντρου και δεξία ή κέντρου και αριστερα.
Μια παραγωγή μπορεί στήνει την βασική στερεοφωνική εικόνα που λέμε.
.....
......
Εύγε !
Αλλά μιλάς μια 'γλώσσα' που δεν γνωρίζει .......
Τι να πεις σε κάποιον που πιστεύει στην "στερεοφωνική πραγματικότητα" :chinscratch:

Για το τι είναι Hi-End για το καθένα, είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, αφού δεν υπάρχει όρος.

Γενικά καλό είναι να γράφουμε πράγματα που ισχύουν σε ότι αφορά τα 'τεχνικά' και αντικειμενικά θέματα και όχι να λέμε ασυναρτησίες.....
Ασυναρτησία λοιπόν είναι το "στερεοφωνική πραγματικότητα" και δεν πρέπει να λέγεται γιατί δεν ισχύει.
Αν κάνω λάθος παρακαλώ τον Λ.Σ. να μας το ορίσει ή καλύτερα να μας παραθέσει τον ορισμό από κάποιο ανάλογο site που ασχολείται με τον ήχο.

Αν θέλουμε να περιγράψουμε τον τρόπο εντοπισμού μια ηχητικής πηγής δεν θα μιλήσουμε για 'στερεοφωνική πραγματικότητα' αλλά χρόνο άφιξης και διαφορά έντασης.

Re: Απάντηση: Re: ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ

Εύγε !
Αλλά μιλάς μια 'γλώσσα' που δεν γνωρίζει .......
Τι να πεις σε κάποιον που πιστεύει στην "στερεοφωνική πραγματικότητα" :chinscratch:

Για το τι είναι Hi-End για το καθένα, είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, αφού δεν υπάρχει όρος.

Γενικά καλό είναι να γράφουμε πράγματα που ισχύουν σε ότι αφορά τα 'τεχνικά' και αντικειμενικά θέματα και όχι να λέμε ασυναρτησίες.....
Ασυναρτησία λοιπόν είναι το "στερεοφωνική πραγματικότητα" και δεν πρέπει να λέγεται γιατί δεν ισχύει.
Αν κάνω λάθος παρακαλώ τον Λ.Σ. να μας το ορίσει ή καλύτερα να μας παραθέσει τον ορισμό από κάποιο ανάλογο site που ασχολείται με τον ήχο.

Αν θέλουμε να περιγράψουμε τον τρόπο εντοπισμού μια ηχητικής πηγής δεν θα μιλήσουμε για 'στερεοφωνική πραγματικότητα' αλλά χρόνο άφιξης και διαφορά έντασης.
"Χέστηκε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί" Λ.Σ.

Αρκεί κύριοι.Πολιτισμένα και στο θέμα παρακαλώ.

Δεν νομίζω,ότι μας κολακεύουν σαν ενήλικες και μορφωμένα άτομα τα περί ασυναρτησιών και τα περί φατμέ.

Τέτοιου είδους μηνύματα θα διαγράφονται απο εδώ και πέρα.

δεν εχει νοημα για το forum να αποδειχθει οτι εγω ´η καποιος αλλος εχει δικιο και καποιος αλλος αδικο.
ουτε βεβαια να συμφωνουμε ολοι οταν μιλαμε για καπως αφηρημενες εννοιες οπως ειναι ´´ ειναι hi-end´´, εγω αφηρημενη την βλεπω καθως τα πραματα απο ενα επιπεδο και πανω ειναι σχετικα...
νοημα εχει να παρουμε κατι απο την κουβεντα αλλα και να δωσουμε

ο ισχυρογνωμων και ημιμαθης, δεν βοηθαει τον εαυτο του, οχι εμενα δεν εχω αναγκη, συνηθως πληρωνομαι για τετοιου ειδους πληροφοριες, εδω κανουμε χομπυ....

και αν καποιος εχει δικους του ορισμους για την πραγματικοτητα, δικαιωμα του
αυτος χανει πελατες, οχι εγω...αμα μου πει οτι ακου το στερεοφωνικο παιξιμο
της κιθαρας του Knofler....σιγουρα δεν θα αγορασω απο αυτον....

ενας δασκαλος μου στο πανεπιστημιο (τοτε), ο Γραμματικακης, ο οποιος ειναι και σε μεγαλη ηλικια και σαν επιστημονας αναγνωρισμενος παγκοσμιως, ειναι λιγοτερο εγωιστης απο εμας οταν προκειτε για ανταλλαγη αποψεων στην επιστημη του

ενας δασκαλος μου στο πανεπιστημιο (τοτε), ο Γραμματικακης, ο οποιος ειναι και σε μεγαλη ηλικια και σαν επιστημονας αναγνωρισμενος παγκοσμιως, ειναι λιγοτερο εγωιστης απο εμας οταν προκειτε για ανταλλαγη αποψεων στην επιστημη του

Κορυφη.

Κύριοι θα ήθελα να παρακαλέσω να σταματήσει ποιά αυτή η άγονη προσωπική αντιπαράθεση.

Στον επόμενο καυγά το θέμα θα κλειδωθεί.