ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ

Δύο βασικά προβλήματα που εχουμε σήμερα στο ψηφιακό ήχο είναι η αποθήκευση και η ανάγνωση.

οι εξελίξεις δεν θα έρθουν τόσο από προ-τελ-ηχεια όσο από τα μέσα πληροφορίας (πηγές) και αποθήκευση πληροφορίας (δισκοι).

οταν αυριο τα cd αντικατασταθούν από κάτι με την χωρητικότητα των σημερινών menory stick και δεν θα έχουμε πρόβλημα αποθήκευσης, θα αλλάξουν και οι πηγές,´θα μπορέσουμε να ακούσουμε κάτι πολύ κοντα στη πραγματικότητα.

δεν μιλάμε για αρχεία MP3 αλλά απίστευτης ψηφιακής αναλυσης παραγωγές.

ερώτηση
τι πιστέυετε οτι θα επικτρατήσει, οι 2.0 ή οι 7.1 παραγωγές;
ή τα μαυρα, παλια, δισκάκια θα εξακολουθήσουν να υπερέχουν;

Y.Γ η Nike πιστευει οτι ο εμπορικός της εχθρός είναι η Nokia

Απάντηση: Re: ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ

Δύο βασικά προβλήματα που εχουμε σήμερα στο ψηφιακό ήχο είναι η αποθήκευση και η ανάγνωση.

Ο κ. Γραμματικάκης θα έπρεπε να σας είχε διδάξει ότι δεν υπάρχει "ψηφιακός ήχος"

Από την μια σας ενόχλησε αυτό που έγραψε ο κ. Λ.Στεφανίδης για την "στερεοφωνική πραγματικότητα" και από την άλλη εσείς ο ίδιος αναφέρεστε σε πράγματα που δεν υπάρχουν.

Ο ήχος είναι ήχος, δεν υπάρχει στη φύση "ψηφιακός ήχος" -bye-

sorry sorry εχετε απολυτο δικιο

αλλα αν ελεγα για ψηφιακη κωδικοποιηση της πληροφοριας κτλ....

κατηγορήθηκα πριν

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.

Παρόλο που για να αντικαταστήσουμε ψηφιακά το αναλογικό σήμα χρειαζόμαστε άπειρη δειγματολειψία με άπειρο μέγεθος δείγματος, πιστεύω ότι το μέλλον είναι ψηφιακό και "άυλο". Η ιστορία έχει δείξει ότι επικρατεί το πρακτικότερο, εργονομικότερο και φθηνότερο μέσο και όχι το πιο ποιοτικό απαραίτητα. Κάποια στιγμή μπορεί τα ψηφιακά αρχεία ήχου, απαλλαγμένα από jitter, να ακούγονται καλύτερα από βινύλια και μαγνητοταινίες.

Το θέμα είναι λοιπόν πως θα πετύχουμε την απόλυτη αναπαραγωγή ήχου από αρχεία σε υπολογιστή με τα μέσα που υπάρχουν σήμερα.

Απάντηση: Re: ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ

Παρόλο που για να αντικαταστήσουμε ψηφιακά το αναλογικό σήμα χρειαζόμαστε άπειρη δειγματολειψία με άπειρο μέγεθος δείγματος, πιστεύω ότι το μέλλον είναι ψηφιακό και "άυλο". Η ιστορία έχει δείξει ότι επικρατεί το πρακτικότερο, εργονομικότερο και φθηνότερο μέσο και όχι το πιο ποιοτικό απαραίτητα. Κάποια στιγμή μπορεί τα ψηφιακά αρχεία ήχου, απαλλαγμένα από jitter, να ακούγονται καλύτερα από βινύλια και μαγνητοταινίες.

Το θέμα είναι λοιπόν πως θα πετύχουμε την απόλυτη αναπαραγωγή ήχου από αρχεία σε υπολογιστή με τα μέσα που υπάρχουν σήμερα.

Με τι κόστος;

Μέχρι τότε τί κάνουμε, αν φυσικά θα γίνει κάτι τέτοιο που λές. Μακάρι!
Μπορεί να περάσει ζωή ολόκληρη και δεν είμαστε αθάνατοι. Γι' αυτό προσωπικά ακούω τα βινύλιά μου που παρέχουν καλύτερο και ανώτερο ποιοτικά ήχο και συναισθηματική εμπλοκή που είναι και το ζητούμενο στην υπόθεση της ακρόασης μουσικής είτε ζωντανά είτε από σύστημα αναπαραγωγής.
Τί λες πόσο χρονικό διάστημα θα πάρει να γίνει και πόσο θα κοστίζει; Λ.Σ.

Το μόνο που θες είναι μια έξοδος με όλες τις δυνατότητες, πχ HDMI για ασυμπίεστο εξακάναλο ψηφιακό ήχο. Το software του υπολογιστή θα κάνει την αποκωδικοποίηση και από κει και πέρα η αλυσίδα θα είναι λίγο-πολύ όπως σήμερα.

Φιλικους χαιρετισμους σε ολους!

Hi-End ειναι το συστημα μας οταν δεν νιωθουμε οτι ακουμε απο συστημα.

Θα μπορουσαμε να γραψουμε σελιδες επι σελιδων στην παραπανω γραμμη, αλλα για να γινει κατανοητο πρεπει να γινει μια ακροαση σε ενα τετοιο συστημα για να αλλαξει το συμπαν γυρω μας.

Δυστυχως δεν ειναι ευκολο να συμβει και νομιζω οτι το 99% απο εμας δεν το εχουμε νιωσει ποτε.

Την αγαπη μου σε ολα τα μελη του avforum.-bye-

Η καλύτερη λύση σήμερα για audiophile ήχο από αρχεία είναι ένας υπολογιστής με εξωτερικό τροφοδοτικό, solid state δίσκο, εξωτερική κάρτα ήχου με σύνδεση ethernet, το λογισμικό ASIO4all για παράκαμψη του Kmixer των Windows και αρχεία FLAC αναπαραγόμενα από το Foobar2000.

Κόστος όχι πάνω από 1000 ευρώ με οθόνη.

Re: Απάντηση: ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ

Εγω δεν θα βαλω οικονομικα κτιτηρια.
Θα βαλω ομως ακουστικα κριτηρια.
Στο hi fi νονιζω πως ακουμε την μουσικη μας χωρις μα μας ελκυει αυτο που ακουμε, ενω στο hi end θαυμαζουμε τους υπεροχους ηχους που ερχονται στα αυτια μας πηγαινοντας κατευθειαν στην ψυχη και νιοθωντας κατι διαφορετικο το οποιο δεν εξηγηται με λογια.

Διαφωνω καθετα,
και ρωταω το εξης απλο πραγμα.
Ποιος ο λογος να ακουμε κατι το οποιο δε μας ελκυει;
Πραγματικα δε θα μπορουσα να διανοηθω ποτε τον εαυτο μου να ακουει μουσικη που δε μου αρεσει, δε με ελκυει και στο κατω κατω που να μην γουσταρω ρε αδερφακι μου. Ακουει ποτε κανεις κατι που δε του αρεσει τη καθε στιγμη; Δεν ειμαι ουτε μηδενιστης, ουτε θελω να τα ισοπεδωσω ολα, αλλα κατι την ταπεινη μου αποψη δεν υπαρχει hi-end. Υπαρχει μονο hi-fi και πανω απ'ολα υπαρχει ο λογος που δινουμε ολα αυτα τα χρηματα, η Μουσικη. Οπως δεν υπαρχει τελεια ηχογραφηση, ετσι δεν υπαρχει και τελεια αναπαραγωγη, ουτε κατι κοντα σ'αυτο. Το μονο που υπαρχει ειναι ενας εσωτερικος συμβιβασμος στο να ακουσω κατι που ειναι απλα αποδεκτο σε σχεση με τη ζωντανη εκτελεση ενος ακουσματος. Απο 'κει και περα ολα τα υπολοιπα εχουν να κανουν καθαρα με το περιεχομενο του εκαστοτε ακουσματος και τα ξεχωριστα συναισθηματα που δημιουργει στον καθενα μας. Η μουσικη που ακουω ειναι μουσικη χωρις στιχους και "πολλα λογια". Ξερω οτι ποτε δε θα αγγιξει το ζωντανο, ειναι ομως αρκετο για να μου δημιουργησει τα ιδια συναισθηματα. Το να θαυμαζω τους υπεροχους ηχους που ερχονται πρωτα στ'αυτια μου και στη συνεχεια αγγιζουν το βαθος της ψυχης μου δεν ονομαζεται hi-end, ονομαζεται Απολαυση Της Μουσικης. Τα "εργαλεια" (το εκαστοτε ηχοσυστημα) ειναι απλως το μεσο για να το επιτυχω αυτο και δεν θα μπω ποτε στο τρυπακι να προσπαθησω να ακουσω με τεχνητο τροπο το ζωντανο, γιατι ειναι ακατορθωτο. συμφωνω ομως στο να προσπαθησω να στησω και να βελτιωσω ενα συστημα του οποιο το ακουσμα θα αρεσει πολυ στα αυτια μου, αυτο ομως δε σημαινει οτι θα φτασω το ζωντανο, ουτε κατι κοντα σε αυτο. Μη ξεχναμε οτι σε ενα ζωντανο προγραμμα δεν ακους μονο, βλεπεις κιολας και ειναι αυτος ο μαγικος συνδιασμος ακοης και ορασης που σου δημιουργει τετοια συναισθηματα που δεν ειναι καθολου ευκολο να δημιουργηθουν πουθενα αλλου.
Τελος (επειδη πολλα ειπα :flipout:) θα ηθελα να πω οτι ισως να μην ειμαι το καταλληλο ατομο για να κρινω τη διαφορα αναμεσα σε hi-fi και hi-end, λογω ηλικιας αλλα και εμπειριων, αλλα ηθελα να εκφερω τη γνωμη μου χωρις να θελω να θιξω κανεναν (αν και δεν πιστευα ποτε οτι θα εγραφα κατι στη Hi End κατηγορια του forum). Anyway απολαυσε τη μουσικη, και...
"Μη χανεις το πανεμορφο δασος κοιταζοντας το πανακριβο τζιπ σου που σε πηγε ως εκει" δεν εχει νοημα. (ο νωον νοητω)
:worshippy::worshippy::worshippy:

To hi-fi αποτελεί υπερσύνολο του high-end.

Το high-end αναφέρεται σε όλων των ειδών τα προϊόντα και υπηρεσίες:

http://en.wikipedia.org/wiki/High_end

Ας σκεφθεί κάποιος ότι με 1000 ευρώ μπορεί να αγοράσει πολυκάναλο ραδιοενισχυτή home theater με όλες τις ανέσεις. Μπορεί όμως με τα ίδια χρήματα να αγοράσει έναν και μοναδικό ηλεκτρολυτικό πυκνωτή τροφοδοσίας για να τροφοδοτήσει το ένα κανάλι του στερεοφωνικού ενισχυτή του!!!

"Μη χανεις το πανεμορφο δασος κοιταζοντας το πανακριβο τζιπ σου που σε πηγε ως εκει" δεν εχει νοημα. (ο νωον νοητω)

μη το βλέπεις έτσι ελαφριά με τα μηχανάκια.

δες το οτι τα καλά μηχανάκια (οπως τα ορίζουν ως hi-end) ειναι ενα καθαρόαιμο τζιπ το οποίο μπορεί να σε πάει μέσα στο δάσος να δεις ολες του τις λεπτομέριες και να το θαυμάσεις περισσότερο, ενω τα άλλα ειναι σαν ένα SUV που μπορεί να σε πάει μέχρι κάπου...

γιατί και εγω τραγουδαω, αλλά αλλιως τραγουδαει ο Burdon...

μη το βλέπεις έτσι ελαφριά με τα μηχανάκια.

δες το οτι τα καλά μηχανάκια (οπως τα ορίζουν ως hi-end) ειναι ενα καθαρόαιμο τζιπ το οποίο μπορεί να σε πάει μέσα στο δάσος να δεις ολες του τις λεπτομέριες και να το θαυμάσεις περισσότερο, ενω τα άλλα ειναι σαν ένα SUV που μπορεί να σε πάει μέχρι κάπου...

γιατί και εγω τραγουδαω, αλλά αλλιως τραγουδαει ο Burdon...

ισα ισα που δεν το βλεπω καθολου ελαφρια, γιατι ακομη και μεσα απο ενα καθαροαιμο τζιπ (η ενα τριαλ τζιπ) δεν θα μπορεσεις ποτε να αγγιξεις το δεντρο, ποσο μαλλον να ανεβεις πανω. ισως να μην ηταν πολυ κατανοητο το παραδιγμα μου, αλλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι οσο κοντα και να φτασεις στο ζωντανο απο ενα ηχοσυστημα ποτε δεν θα γινει ζωντανο. οσο κοντα και να φτασεις στο δεντρο με ενα τζιπ, ποτε δε θα ανεβεις πανω του (εκτος κι αν το γκρεμισεις πρωτα :flipout::flipout::flipout:, αμα πεσει ομως το δεντρο... αστα να παν' καντο καλυτερα κουτσουρα για το τζακι :grandpa:)