Re: Σαύρες...αγγλικής σχολής...
Είχα την εντύπωση ότι αναφερόταν σε ακρόαση ταυτόχρονα με το mdac, όχι γενικότερα..
Έχω πει την άποψή μου για το "άκουσα τον τάδε ενισχυτή εκεί, το άλλο dac αλλού, τα ηχεία στου Τάκη, κτλ κτλ". No point.
Τα συστήματα μπορεί να αλλάζουν, αλλά ένας φροντισμένος χώρος μένει και πάντα βοηθάει. Διαφορετικά απλά δεν μπορείς να κρίνεις σωστά / αντικειμενικά τα μηχανήματα.
Σε αυτά τα δύο θα διαφωνήσουμε Δημήτρη.
Αν και οι ακροάσεις έγιναν συγκριτικά και με το mdac οπότε τα συμπεράσματα δεδομένα, μιας και δεν άκουγε μόνος του.
Η πρώτη διαφωνία μας έγκειται στη πίστη μου ότι μια πηγή οφείλει να παίζει καλά με όλα τα συστήματα.
Ασχέτως αν προσωπικά προσπαθώ να την χρησιμοποιήσω σαν "equalizer" η σωστή πηγή οφείλει να παίξει σωστά σε οποιοδήποτε καλό σύστημα.
Μπορείς να ξεκινήσεις ή να τελειώσεις με την πηγή.
Επιπρόσθετα αν έχεις συγκρίνει δύο diy sabre με το mdac, εστιάζοντας σε 3-4 σημεία, εύκολα μπορείς να κάνεις τη σύγκριση με άλλα sabre που θα ακούσεις οπουδήποτε, αρκεί να γίνει σύγκριση στον ίδιο χώρο με τα πρώτα...
Δεν είναι δυνατόν πχ το δικό μου ή του Frag να έχουν μικρότερη σκηνή απο το Mdac, την ίδια ή μεγαλύτερη απο κάποιο τρίτο και το τρίτο να έχει μεγαλύτερη ή ίδια σκηνή με το MDAC...
Σε οποιοδήποτε χώρο ή σύστημα όλα αυτά, αρκεί να γίνεται η σύγκριση των πηγών μαζί / ταυτόχρονα.
Φυσικά συμφωνώ ότι, εδώ άκουσα αυτό και εκεί άκουσα το άλλο, απλά δεν έχει νόημα. Καμία αμφιβολία για αυτό.
+++
Δεύτερον imo ένα φροντισμένος χώρος πιθανόν να δουλέψει σωστά για κάποιο ηχείο και λάθος για άλλο...
Δε νομίζω ότι φτιάχνει κανένας σοβαρός άνθρωπος το χώρου, χωρίς να μετρήσει τη συμπεριφορά των ηχείων του σε αυτόν.
Εκεί για μένα βρίσκεται και ο φαύλος κύκλος.
Ότι η απόδοση του ηχείου εξαρτάται απο το χώρο και η συμπεριφορά του χώρου απο το ηχείο
Αυτό που σκέφτομαι ώς λύση που na αξίζει, είναι να ισοσταθμίζεται (για να είναι vfm) η φροντίδα του χώρου, με την αξία των ηχείων... να πάει πακέτο.
Πιστεύω με την όποια αλλαγή των ηχείων χρειάζονται αντίστοιχα νέες μετρήσεις και νέα φροντίδα.
Ίσως όχι δραστικά διαφορετική, αλλά πάντως η ίδια δεν θα φτάνει. Δεν διεγείρουν με τον ίδιο τρόπο όλα τα ηχεία, συγκεκριμένο χώρο.
μα για ακροαση δυο βουβαλιων σε αντιπαραθεση με το mdac μιλαω. Του Νικου και του Φραγκ, με διαφορα μηνων. Δε θα μιλουσα ποτε για διαφορες μεταξυ μηχανηματων σε αλλα συστηματα και χωρους, μιας και οι μεγαλυτερες διαφορες θα ερχονταν απο τα διαφορετικα συνοδα-χωρο.
Έτσι ακριβώς.