Χρεωκοπια και τέλος...και το High End

Λογικο αυτο που λες,αλλα ταυτοχρονα τραγικο,ενας πωλητης να χανει μια πωληση 1000 ευρω για 1.7% διαφορα.

Αυτο το 1.7% ειναι που κανει την διαφορα στον πελατη σου απ'οτι περιγραφεις.

Το θεμα των ανησυχιων που ακουμε καθημερινα απο φιλους και πελατες για σωστο aftersales service,που θα ηταν ακομη ενα συν για να αγορασει καποιος στην Ελλαδα και Κυπρο,ας μην το αναλυσουμε τωρα,ειναι γνωστο.......

Μα δε φταίει ο πωλητής γι' αυτό!

Α) Ο πελάτης ποτέ δε πέρασε από το κατάστημα, δεν πήρε καν τηλέφωνο να μάθει τιμή, κοίταξε περιοδικά, κοίταξε skroutz και μετά το αγόρασε απο το εξωτερικό γιατί στο skroutz το βρήκε ακριβότερο και στα περιοδικά είδε λιανική τιμή.
Δε μπήκε στον κόπο να ψάξει και για καταστήματα που ΔΕ διαφημίζονται στο skroutz!

B) Ένα Γερμανικό προϊόν, στη χώρα του, δεν έχει μεταφορικά, δεν έχει διαφήμιση, δεν έχει κόστος το κατάστημα, είναι στον κατασκευαστή.
Ε! 17 ευρώ, το 1,7% στα 1.000,00 είναι απόλυτα λογική διαφορά... δε συμφωνείτε?...

Σκεφτείτε τώρα ότι, πολλοί αντιπρόσωποι στην Ελλάδα πωλούν φθηνότερα από τη χώρα κατασκευής...

Ναι! :-)))))

Αφού κάνω εισαγωγές, έχω αντιπροσωπείες στο portfolio μου και ξέρω πόσο αγοράζω και πόσο πουλάω! ;-)
Πες μας τοτε ενα παραδειγμα.

Δεν γνωριζω τι εισαγεις,αλλα ενα μηχανημα που πουλας π.χ 5000 ευρω,πες μας ποσο σου κοστιζει,και σε 24 ωρες να σου βρω το ιδιο με μινιμουμ 15% διαφορα με παραδοση στην πορτα σου.

Αν βρισκεις την διαφορα των 17 ευρω στα 1000 τοσο δικαιολογημενη ωστε να χασεις την πωληση,τι να πω;

Δεν γνωριζω τι εισαγεις,αλλα ενα μηχανημα που πουλας π.χ 5000 ευρω,πες μας ποσο σου κοστιζει,και σε 24 ωρες να σου βρω το ιδιο με μινιμουμ 15% διαφορα με παραδοση στην πορτα σου.

Αν βρισκεις την διαφορα των 17 ευρω στα 1000 τοσο δικαιολογημενη ωστε να χασεις την πωληση,τι να πω;

To οποιο θα το εχεις "επεξεργαστει" πριν, θα το εχεις ακουσει διεξοδικα, και θα μπορεσεις να το αποκτησεις με (αν θελεις) και με καποιον αλλο απο της μετρητοις τροπο (πχ. δοσεις, ανταλλαγη κλπ).

Υγ. Δεν παιρνω θεση υπερ του Αντωνη (isovitis), αλλα απο την αλλη δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις αγορων απο το εξωτερικο οι ιδιες....

Υγ2. Μολις πριν 2 ωρες μου ηρθε απο Ιαπωνια κατι που παρηγγειλα την περασμενη Τεταρτη.... 50% φτηνοτερα απο οτι εδω.

To οποιο θα το εχεις "επεξεργαστει" πριν, θα το εχεις ακουσει διεξοδικα, και θα μπορεσεις να το αποκτησεις με (αν θελεις) και με καποιον αλλο απο της μετρητοις τροπο (πχ. δοσεις, ανταλλαγη κλπ).

Υγ. Δεν παιρνω θεση υπερ του Αντωνη (isovitis), αλλα απο την αλλη δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις αγορων απο το εξωτερικο οι ιδιες....

Υγ2. Μολις πριν 2 ωρες μου ηρθε απο Ιαπωνια κατι που παρηγγειλα την περασμενη Τεταρτη.... 50% φτηνοτερα απο οτι εδω.

Αν τα μηχανηματα απο πωλητες του εξωτερικου δεν ειχαν ψηλα εξοδα αποστολης το προβλημα θα ηταν απο τραγικο εως καταστροφικο...............

Μην πουμε για καλωδια,κεφαλες,αξεσουαρ οπου τα κερδη των αντιπροσωπων ειναι τεραστια,μεχρι και 3-4 φορες το κοστος.

Συμφωνοι,η χωρα ειναι μικρη σε σχεση με αλλες.

Το internet ομως δεν λυπαται κανεναν."Θανατος σου,η ζωη μου" παει το πραμα κι'οποιος αντεξει

Προσωπικά έχω δει αρκετά τιμολόγια και έχω μάθει και αλλα τόσα με αστρονομικά κέρδη για τους πωλητές οπότε δεν με πειθετε παίδες...Και όσες εταιρείες δεν προσφέρουν τέτοιο κέρδος απλά δεν προτιμουνται απο τους αντιπροσώπους. ΔΕΝ λέω ότι πάντα είναι έτσι αλλα τα παραδείγματα είναι παρα πολλά.

Re: Απάντηση: Χρεωκοπια και τέλος...και το High End

Προσωπικά έχω δει αρκετά τιμολόγια και έχω μάθει και αλλα τόσα με αστρονομικά κέρδη για τους πωλητές οπότε δεν με πειθετε παίδες...Και όσες εταιρείες δεν προσφέρουν τέτοιο κέρδος απλά δεν προτιμουνται απο τους αντιπροσώπους. ΔΕΝ λέω ότι πάντα είναι έτσι αλλα τα παραδείγματα είναι παρα πολλά.
Πολυ σωστο,εκτος βεβαια κι αν ενας αντιπροσωπος δεν εχει αναγκη λεφτων και το κανει για το κεφι του επειδη του αρεσει η Α μαρκα.

Αν υποθεσουμε οτι ενας αντιπροσωπος κανει 50% κερδος(αφου καποιοι φιλοι εδω λενε οτι οι αντιπροσωποι δεν κερδιζουνοσα λεγεται),αρα ενα μηχανημα των 1000 ευρω σε κοστος το πουλαει 1500.

Αν ο αντιπροσωπος αυτος εχει μεταπωλητες,δεν τους κανει,λεμε τωρα 30% εκπτωση;Αρα τους το χρεωνει 1050 ευρω.

Κερδιζει ο αντιπροσωπος δηλαδη 50 ευρω;;;;;;;;;

Και ειναι ακομη στο παζαρι;;;;;;;;

Ας μην κρυβομαστε πισω απο το δακτυλακι μας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χρεωκοπια και τέλος...και το High End

Πολυ σωστο,εκτος βεβαια κι αν ενας αντιπροσωπος δεν εχει αναγκη λεφτων και το κανει για το κεφι του επειδη του αρεσει η Α μαρκα.

Αν υποθεσουμε οτι ενας αντιπροσωπος κανει 50% κερδος(αφου καποιοι φιλοι εδω λενε οτι οι αντιπροσωποι δεν κερδιζουνοσα λεγεται),αρα ενα μηχανημα των 1000 ευρω σε κοστος το πουλαει 1500.

Αν ο αντιπροσωπος αυτος εχει μεταπωλητες,δεν τους κανει,λεμε τωρα 30% εκπτωση;Αρα τους το χρεωνει 1050 ευρω.

Κερδιζει ο αντιπροσωπος δηλαδη 50 ευρω;;;;;;;;;

Και ειναι ακομη στο παζαρι;;;;;;;;

Ας μην κρυβομαστε πισω απο το δακτυλακι μας.

Πάνο, εξ' όσων γνωρίζω αυτό άπτεται της πολιτικής του αντιπροσώπου και των κομματιών που θα ζητηθούν. Κάνω λάθος?

Κάποιες αντιπροσωπείες για παράδειγμα διατηρούν τιμές κατά πολύ μεγαλύτερες από τις αλυσίδες ηλεκτρικών ενώ είμαι σίγουρος ότι κάνουν και διαφορετική τιμή στον μεταπωλητή των 5 κομματιών σε σχέση με τις τα "supermarket"...

(Δεν μιλάω βέβαια για hiEnd κομμάτια που πουλάν έτσι κι αλλιώς ελάχιστα κομμάτια...)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χρεωκοπια και τέλος...και το High End

Πάνο, εξ' όσων γνωρίζω αυτό άπτεται της πολιτικής του αντιπροσώπου και των κομματιών που θα ζητηθούν. Κάνω λάθος?

Κάποιες αντιπροσωπείες για παράδειγμα διατηρούν τιμές κατά πολύ μεγαλύτερες από τις αλυσίδες ηλεκτρικών ενώ είμαι σίγουρος ότι κάνουν και διαφορετική τιμή στον μεταπωλητή των 5 κομματιών σε σχέση με τις τα "supermarket"...

(Δεν μιλάω βέβαια για hiEnd κομμάτια που πουλάν έτσι κι αλλιώς ελάχιστα κομμάτια...)

Ασφαλως και η ποσοτητα ριχνει την τιμη πιο κατω.Αυτο επιβεβαιωνει αυτο που λεω,διοτι ο εισαγωγεας/αντιπροσωπος προφανως πρεπει να εχει αρκετο κερδος,ωστε να μπορει στην μεγαλη ζητηση να δωσει χαμηλοτερη τιμη στον μεταπωλητη του,που ισως να ειναι και αλυσιδα καταστηματων),και να κερδιζει κι'αυτος.

Dalanik,κατι που δεν αναφερα σχετικα με το ερωτημα σου,ειναι οτι,μια αλυσιδα καταστηματων,η,supermarket που απορροφουν ενα πολυ μεγαλο μερος των εισαγωγων ενος αντιπροσωπου,εχει και την πολυτελεια/δυναμη να πουλαει φτηνα.
Ναι στο high-end δεν μπορει να λειτουργησει κατι αναλογο,αλλα δεν υπαρχει περιπτωση ενας εισαγωγεας να μην εχει μια λιανικη τιμη,τουλαχιστον δυο φορες το κοστος του και πιστευω ειμαι συντηρητικος σ'αυτο.

Re: Απάντηση: Χρεωκοπια και τέλος...και το High End

Δηλαδη οι εμποροι κερδιζουν λογοτερα απο τους κατασκευαστες?
Ελα να σοβαρευτουμε:)

Φανταζομαι πως οχι, αλλα δεν θα μου κανει εντυπωση αν ο κατασκευαστης κερδιζει λιγοτερα απο οσα κερδιζουν συνολικα οι - οποιοι - λοιποι κρικοι της αλυσιδας...

Σοβαρευτηκαμε καθολου :-)

Κυριοι το θεμα του νηματος ειναι η οικονομικη κριση που μαστιζει τα πορτοφολια μας, και οχι η χιλιοειπωμενη συζητηση για το αν οι παραγγελιες απεξω ειναι πιο φθηνες απο την εδω αγορα, και αν κονομανε οι αντιπροσωποι.
Αλλα και ετσι να ειναι, το θεμα ειναι οτι μεχρι τωρα οι περισσοτεροι απο μας δουλευαν με την ευλογημενη δοση ,και καναν το χομπυ ή την τρελλα τους, οπως θετε πειτε το.
Τωρα τα πραματα εχουν αλαξει, δεν ξερεις αν θα εχεις την δουλεια σου αυριο για να πληρωσεις την επομενη δοση,οποιος δεν τοχει καταλαβει η χαζος ειναι η λεφτας.
Ακομη και οι δημοσιοι υπαλληλοι που ηταν οι πιο χαλαροι στο μηνας μπαινει μηνας βγαινει ειναι χ@σμ@νοι πανω τους.
Και πολλα αλλα που ερχονται και θαναι χειροτερα ακομη, ο στοχος ειναι ξεκαθαρος και τοπε και ο παπατριχας στην ΔΕΘ, θα δουλευει ο ενας στους δυο στο καθε ζευγαρι και ο μισθος αγοραστικα θαναι κοντα στα χιλια ευρω, γιαυτο συμβιβαστειτε η πατε ξενιτια(μιλαω παντα για μισθοσυντηρητους ανθρωπους)

Last edited by a moderator:

Πω πω! Δε σας "προλαβαίνω"! :-))))

Leema Acoustics Pulse III: τιμή Ελλάδας 1.700,00 , καινούργιο, σφραγισμένο

Στο Seven Oaks θα βρεις φθηνότερη τιμή για τα demo τους ;-)

Σου βάζω αγγλικό προϊόν, λόγω τις ιδιότητάς σου και της χώρας που βρίσκεσαι ( μου τα "ψιθύρησαν" ;-) ), σου κάνω το ψάξιμο εύκολο :-)

Κυριοι το θεμα του νηματος ειναι η οικονομικη κριση που μαστιζει τα πορτοφολια μας, και οχι η χιλιοειπωμενη συζητηση για το αν οι παραγγελιες απεξω ειναι πιο φθηνες απο την εδω αγορα, και αν κονομανε οι αντιπροσωποι.

Αυτό ετοιμαζόμουν να γράψω, από το πληκτρολόγιό μου το πήρατε! :-)

Το θέμα αλλιώς ξεκίνησε και αλλού πάει η συζήτηση. Υπάρχουν άλλες σελίδες στο avclub όπου έχει συζητηθεί διεξοδικά τά περι εισαγωγών και αντιπροσώπων και θεωρώ ότι είναι περιττό να ξανασυζητιέται. Η κρίση είναι κρίση, κρίση της συγκεκριμένης οικονομίας που λέγεται καπιταλισμός και νομίζω ότι επ'αυτού καλά θα ήταν να εξελιχθεί η συζήτηση. Λ.Σ.

Κυριοι το θεμα του νηματος ειναι η οικονομικη κριση που μαστιζει τα πορτοφολια μας....

Οχι ακριβώς...Θέματα σχετικά με την οικονομική κρίση υπάρχουν σε αφθονία
στην Επί Παντός..

Αλλά και ούτε οι παραγγελίες μέσω internet και οι "απολογίες"
των αντιπροσώπων είναι το θέμα..

Το θέμα είναι αν όντως η (παγκόσμια)οικονομική κρίση αγγίξει και τους αγοραστές
πανάκριβων μηχανημάτων και κατ´επέκταση γονατίσει τους αντίστοιχους κατασκευαστές...

Πολλοί από τα μεγάλα ονόματα, ήδη έχουν καταλάβει τι γίνεται,βλέποντας
τα κορυφαία τους( και πανάκριβα μοντέλα) να μένουν με ελάχιστες παραγγελίες,
και έχουν στραφεί σε πιό προσιτές σειρές..Η Krell πχ είναι ένας από τους αυτούς..

Από την άλλη πάλι, πάντα θα υπάρχουν οι λιγοστοί για το κορυφαίο ηχείο της
Sonus Faber πχ. που παρά τα 180 χιλιάρικα που ζήταγε για την αποκτησή του
τα 30 αριθμημένα ζεύγη εξαφανίστηκαν σε ελάχιστο χρόνο....

Από την άλλη πάλι, πάντα θα υπάρχουν οι λιγοστοί για το κορυφαίο ηχείο της
Sonus Faber πχ. που παρά τα 180 χιλιάρικα που ζήταγε για την αποκτησή του
τα 30 αριθμημένα ζεύγη εξαφανίστηκαν σε ελάχιστο χρόνο....

Υπάρχει περίπτωση να μην βρεθούν 30 ή και περισσότεροι τέτοιοι ´;

Σύμφωνα με την Moody's Analytics “the top 5 percent of American earners are responsible for 35 percent of consumer spending, while the bottom 80 percent engage in only 39.5 percent of consumer outlays,” while “the top 10 percent of earners received 50 percent of all income, while they accounted for only 22 percent of spending.”

Ο ισοβίτης (που ήμουν και στο μαγαζί του νωρίτερα) γράφει κάποια πράγματα έχοντας κατά νου τις δικές του τιμές.
Δεν είναι πάντα έτσι όμως...
Σήμερα μου έδωσε ο Έλληνας αντιπρόσωπος τιμή 1480 ευρώ για ένα DAC, τη στιγμή που ο αντιπρόσωπός του σε άλλη χώρα (όχι της κατασκευής του) μου το στέλνει στο σπίτι μου με 980 Ευρώ και δικαίωμα επιστροφής εντός 10 ημερών.

Δηλαδή αν εγώ το πλήρωνα λίγο πριν τη σημερινή κρίση 1500 ευρώ θα ήμουν ΟΚ, και τώρα που το ψάχνω παραπάνω λόγω οικονομικού σφιξίματος είμαι σκιτζής; Και φταίει η κρίση αν δεν το αγοράσω τελικά; Δε νομίζω...
Ας μου το έδινε 1100, άντε 1150 δε θα είχα πρόβλημα αν τον έκρινα ότι θα με εξυπηρετήσει αν χρειαστώ...
Και ο ξένος αντιπρόσωπος , βγάζει κέρδος. Αν προσθέσεις και τα μεταφορικά του, θα μπορούσε με το ίδιο κέρδος η και 10% παραπάνω να το πουλάει και ο Έλληνας.

Είτε ο κατασκευαστής πουλάει με άλλες τιμές σε άλλες χώρες, η ο δικός μας περιμένει να πουλήσει ένα DAC για να βγάλει το ΤΕΒΕ του δίμηνου!!
Εξαγωγές οι Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν. Έχει δίκιο ο ισοβίτης. Εκτός που δεν υπάρχει το προϊόν, μας σκοτώνουν τα μεταφορικά. Είναι πανάκριβα σε σχέση με τα μεταφορικά μεταξύ άλλων κρατών.
Εν κατακλέιδι, αν τα περιθώρια κέρδους κάποιων αντιπροσώπων / εμπόρων στην Ελλάδα περιοριστούν, ίσως υπάρχει μέλλον στο High - End, σε σχέση φυσικά με τις διεθνείς τάσεις...