Χρήσιμα βίντεο, έξυπνες ιδέες, βελτιώσεις εργαλείων

Re: Χρησιμα βιντεο, εξυπνες ιδεες, βελτιώσεις εργαλειων

Κώστα άν καί δέν τό έχω σέ τέτοιες κατασκευές,δέν μπορώ νά μήν δώσω τά εύσημα γιά τόν κόπο σου. :a0210:

Απάντηση: Χρησιμα βιντεο, εξυπνες ιδεες, βελτιώσεις εργαλειων

Κώστα πολύ δουλειά & κόπος. Θα προτιμούσα καλύτερη ποιότητα ξυλείας.

Καλημέρα. Άξιος !!

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!Κώστα δεν είναι τόσο κοπιαστικο όσο το παρουσιάζω.Με τον ξύλινο φράχτη δεν παιδευτικα λιγότερο. Αυτό που με εκνεύρισε στον ξύλινο ήταν ότι οι πλαϊνοι οδηγοί για να κινείται παράλληλα πρέπει να είναι όσο ποιο εφαρμοστα γίνεται. Όμως με τις συστολες διαστολες του ξύλου φρακαρε συχνά.Γι'αυτο επέλεξα μεταλλική κατασκευή και να ανοίξω T-tracks για οδηγούς.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδιά καλημέρα!
Θέλω να ρωτήσω κάτι τα παιδιά που γνωρίζουν από επαναφορτιζομενες μπαταρίες λιθίου 18650 (Μιχάλης ''Χιωτης'' φαντάζομαι).
Θέλω να αντικαταστησω τις μπαταρίες των 12V Parkside που έχω ώστε να έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα. Άνοιξα εχθές την μπαταρία του 12V dremel και θέλω να αγοράσω αυτές
https://www.devobox.com/index.php?id_product=306&controller=product&id_lang=2
ώστε να 2πλασιασω την χωρητικότητα.
Γράφουν ότι είναι δεν έχουν ενσωματωμένη προστασία οι συγκεκριμένες.Οι μπαταρίες που χρησιμοποιουν τα Parkside εργαλεία είναι χωρίς προστασία και έχουν controllers στην θήκη τους η στο εργαλείο και τον φορτιστή που τις προστατεύει από επικίνδυνη φόρτιση-εκφορτιση η δεν έχουν και πρέπει να πάρω μπαταρίες με ενσωματωμένη προστασία?
Ελπίζω τα παιδιά που ασχολούνται με φακούς η ηλεκτρονικό τσιγάρο να μας δώσουν τα φώτα τους.

Παιδιά καλημέρα!
Θέλω να ρωτήσω κάτι τα παιδιά που γνωρίζουν από επαναφορτιζομενες μπαταρίες λιθίου 18650 ....

Καλημέρα,
έχω αντικαταστήσει τις 5 μπαταρίες του δραπανοκατσάβιδου 18V με τις ίδιες Panasonic NCR18650B που βλέπεις και οι Parkside που είχε μέσα ήταν επίσης unprotected - μπορείς επομένως να προχωρήσεις άφοβα.
Παρεμπιπτόντως ο ωφέλιμος χρόνος λειτουργίας όπως ήταν αναμενόμενο υπερδιπλασιάστηκε (από 1500 σε 3400mAh)

Last edited:

Καλημέρα,
έχω αντικαταστήσει τις 5 μπαταρίες του δραπανοκατσάβιδου 18V με τις ίδιες Panasonic NCR18650B που βλέπεις και οι Parkside που είχε μέσα ήταν επίσης unprotected - μπορείς επομένως να προχωρήσεις άφοβα.
Παρεμπιπτόντως ο οφέλιμος χρόνος λειτουργείας όπως ήταν αναμενόμενο υπερδιπλασιάστικε (από 1500 σε 3400mAh)
Τέλεια!
Ευχαριστώ πολύ. Θα το προχωρήσω άμεσα γιατί με 15 για το 12V είναι καλή αναβάθμιση. Τις είχες πάρει από εξωτερικό η από εδώ?Γιατί από aliexpress τις έχω βρει μισό τιμής αλλά δεν ξέρω αν τις σταματάνε τελωνείο τώρα πια.

είχα πάρει από gearbest μια 20άδα τις καλές εποχές, πριν ενταθούν οι περιορισμοί στις αποστολές μπαταριών λιθίου. Αν θυμάμαι καλά κάτι λιγότερο από 3/τεμ. Αν ήξερα τι θα επακολουθήσει θα είχα στοκάρει καλύτερα :)

Στο τελωνείο αν η αξία είναι < 22 δεν έχεις προβλημα γιατί μπορείς να κάνεις πολλαπλή παραγγελία, το θέμα είναι αν στέλνουν καν Ελλάδα

Aν θες να διπλασιασεις την χωρητικοτητα, παρε μια εξτρα μπαταρια :)

Mπορεις βεβαια να αλλαξεις τα στοιχεια της μπαταριας αλλα θελει μεγαλη προσοχη στην σωστη συνδεσμολογια και τεραστια προσοχη στην σωστη κολληση που πρεπει να γινει 'επαγγελματικα' και σχεδον ακαριαια για να μην επηρρεαστει η μπαταρια λιθιου ιδιως εαν δεν εχει ελασματα (αυτακια), οπως δηλαδη αυτες που εχεις στο λινκ.

Τα λεω αυτα γιατι η χημεια των μπαταριων λιθιου παρ'ολη την εξελιξη της μεχρι σημερα ειναι ακομα ασταθης και πρεπει να προσεχουμε οταν τις ζεσταινουμε, εστω στιγμιαια στους 200+ βαθμους με κολλητηρι. Οπως πρεπει να προσεχουμε να μην βραχυκυκλωσουν.

Εν ολιγοις -και μετα λογου γνωσεως- δεν θα συνιστουσα σε καποιον που δεν ξερει ακριβως τι, γιατι και πως να το κανει- να επιχειρησει αλλαγη στοιχειων λιθιου σε battery pack.

Τώρα πια με τους περιορισμούς, μια εναλλακτική λύση για να βγει καλή η τιμή ανά μπαταρία, είναι να βρει κανείς κάποιο αξιόπιστο Powerbank που να έχει 18650.
Τελευταία κάποιοι έγραφαν για ένα Lexman 10400 mah στο leroy merlin που λογικά από το μέγεθος πρέπει να είχε 4x18650 μπαταρίες, με κόστος γύρω στα 12 ευρώ. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο video review για επιβεβαίωση.
Αντίστοιχη κίνηση είχα κάνει κάποια στιγμή ανοίγοντας ένα xiaomi για να πάρω τις 4 LG 18650 που είχε μέσα.

Αν κάποιος θέλει λοιπόν, μπορεί να δει μήπως του ταιριάζει και αυτή η μέθοδος.

Αρκει βέβαια στην επομενη σειρα να κανεις το τελειο περασμα ωστε να μεινει ιδια η γραμμή.

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

παιδια, εχει να προτεινει κανεις κανενα Αμερικανικο/αγγλικο καναλι στο ΥΤ αναλογο του δικου μας Χαλαση?
Δηλαδη να δειχνει μηχανουργικα προτζεκτ, βατα στον ασχετο/αρχαριο.
ευχαριστω...