Χρήσιμα βίντεο, έξυπνες ιδέες, βελτιώσεις εργαλείων

Ευχαριστώ! Κατάφερα να το βρω σε μικρές διαστάσεις στο grobotronics, θα κοιτάξω και aliexpress/temu για να δω διαφορές στις τιμές.
Ακόμα μια χρήση που βρίσκω για τον 3d printer.. μόνο ο χώρος μου μένει για να πάρω έναν, μαζί με ένα laser.

• Like
Reactions: Χιωτης
Αααααπιθαααανο προσαρτημα!

Ίσως με αυτό το δράπανο και πάλι θα το σκεφτόμουν https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...arias/drapanokatsavido-108v-li-sthor-62155023
Πως καθαρίζουμε μετά το δράπανο; Καλά, για το DEWΑLT ουτε για αστείο. Το καθαρίζω λες και είναι όπλο :ROFLMAO::ROFLMAO::LOL:

Ίσως με αυτό το δράπανο και πάλι θα το σκεφτόμουν https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...arias/drapanokatsavido-108v-li-sthor-62155023
Πως καθαρίζουμε μετά το δράπανο; Καλά, για το DEWΑLT ουτε για αστείο. Το καθαρίζω λες και είναι όπλο :ROFLMAO::ROFLMAO::LOL:
Ο καλός ο μάστορας έχει τη λύση και σε αυτό δηλαδή αν βάφεις κίτρινα τα κάγκελα θα χρησιμοποιήσεις dewalt αν τα βάφεις μαύρα parkside performance αν τα βάφεις κόκκινα milwaukee αν τα βάφεις πορτοκαλί black and decker....

• Like
Reactions: newbie
Μετά από δυόμισι χρόνια που χρησιμοποιώ το αγαπημένο μου παγκοπριονο της DeWalt, είπα να το περιποιηθώ λιγάκι.

Χρησιμοποίησα επιτέλους το ρολόι γράφτη που είχα αγοράσει από το bangood (τώρα έχει 27€ και νομίζω πως είναι εξαιρετικό VFM (y)).
Ο δίσκος είχε μια ελάχιστη απόκλιση, γύρω στα 12 εκατοστά του χιλιοστού.

dw1.jpg

Το επιβεβαίωσα και με ένα φιλεράκι. (και χωρίς το ρολόι γράφτη, όταν ακουμπούσα τον φράχτη σχεδόν πάνω στο δίσκο, το φιλερ έδειχνε πως πράγματι ο δίσκος πάταγε λίγο λοξά)

dw2.jpg

Για τη ρύθμιση ακολούθησα τις απλούστατες οδηγίες της συμπαθέστατης Tamar.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απλώς ξεσφίγγεις τα 2 alen που έχει από κάτω, και με ένα ξύλινο σφυράκι χτυπάς προς την κατεύθυνση που θέλεις να κινηθεί το μοτέρ. Συμβουλή: Ξεσφίξτε ελάχιστα ώστε όταν θα σφίξετε πάλι, να μην αλλάξει η ρύθμιση.

dw3.jpg

Σε 2 λεπτά, το ρολογάκι έδειχνε πως ο δίσκος μου ευθυγραμμίστηκε σχεδόν τέλεια :D και έτσι ... προχώρησα στην επομένη βελτίωση.

dw4.jpg

Προσθήκη Soft start.

Είχα αγοράσει από το Ali ένα module με 5€ περίπου

Ακολούθησα φυσικά τις οδηγίες του Κυριάκου, αλλά και ενός άλλου καλού κυρίου που τα λέει άπλα και κατανοητά.

Απαραίτητο βοήθημα αυτή η εύκαμπτη προέκταση για το κατσαβίδι μου για να φτάσει στις 4 πίσω βίδες που κρατάνε το κουτί του διακόπτη.

dw5.jpg

Από εκεί και πέρα έβαλα παντού κοσάκια για να μη χαλάσω την original καλωδίωση (αφού είναι ακόμα σε εγγύηση)

dw6.jpg

Και αυτό, υπόθεση μισής ώρας.

Τώρα το DeWalt μου ξεκινάει γλυκά γλυκά, και πηγαίνει ... ολόισια :D

Αν χρειαστείτε καμιά βοήθεια, καμιά διευκρίνηση, μετά χαράς :)

Εξυπνο, αλλα μονο για καθετες τομες.

Επισης ξερετε γιατι υπαρχει η τρυπα στα τρυπανια φτερου?
Εδω η απάντηση.

Επισης τι εργαλειαρα ειναι αυτο!!!

Last edited:
Το εργαλείο ατσαλίνας είναι της γερμανικής Katimex:
Υπάρχει παρεμφερές και στην Ελλάδα της Milwaukee, αλλά σε τσουχτερή τιμή:

• Like
Reactions: newbie
ενας τροπος συσφιξης ξυλων με την χρηση μοχλου....
αναρωτιεμαι αν μια τριτη βιδα θα τον κλειδωνε αρκετα σφικτα

• Like
Reactions: Chris_mar and dk31
Λοιπόν, ξέρω πως δεν είναι το σωστό θέμα για να το βάλω αλλά δεν βρήκα κάποιο που να ταιριάζει, κι επειδή δοκίμασα αυτό που αφορά κυρίως τα βίντεο το βάζω εδώ: στον Chrome εγκαταστήστε το extension 'Sider'.
Μπήκα στο youtube και δοκίμασα την 'Δημιουργία σύντομου βίντεο'.
Μου έκανε ένα βίντεο συμπτυγμένο και...μεταγλωττισμένο! Από τα αγγλικά το είχε μεταφράσει, με φωνή, στα ελληνικά!
Χωρίς καν να το ζητήσω!
Ε-ΚΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ!

(δοκιμάστε και τη 'Σύνοψη βίντεο', σου βγάζει το κείμενο του βίντεο (απομαγνητοφώνηση) σε περίληψη αλλά και ολόκληρο)

(κι αφού μπαίνει σε Chrome μπαίνει και σε όσους βασίζονται στον Chrome ή στον Chromium όπως ο Brave και πολλοί άλλοι)

Last edited:
Σε όσα δοκίμασα ήταν αρκετά καλή αλλά όχι καλύτερη από του Google Translate αφού αυτό χρησιμοποιεί, ή κάποιο παρόμοιο.
πχ αντί να πει η 'εμβάθυνση σε κάτι' λέει η 'βύθιση σε κάτι', όπως θα έγραφε και το Google Translate.