Χρήσιμα βίντεο, έξυπνες ιδέες, βελτιώσεις εργαλείων

Αυτό που λέει ο Νικόλας (Osatosa) είναι οτι δεν χρειάζεσαι Ferrari όταν θες να πεταχτείς μέχρι το περίπτερο.
Επειδή τα τελευταία χρόνια είμαι συχνά μέσα σε μηχανουργεία αυτό που βλέπω είναι οτι ακριβά τρυπάνια μπαίνουν μόνο στις μηχανές.
Όλες οι άλλες «εξωτερικές» δουλειές γίνονται με συνηθισμένα τρυπάνια χύμα τα οποία βέβαια φροντίζουν να τα έχουν σε άριστη κατάσταση τροχίζοντας τα.
Επειδή όμως εμείς εδώ απ’ τη μία δεν είμαστε μηχανουργείο αλλά χομπίστες και καταναλωτικοί κι απ’την άλλη αν πάμε να τροχίσουμε τρυπάνι είναι σίγουρο οτι θα το στομώσουμε τελείως 🙁, προσπαθούμε να δούμε τι λύσεις υπάρχουν ώστε να κάνουμε τη δουλειά μας γρήγορα και σωστά αλλά και όσο οικονομικά γίνεται.
Έχω αγοράσει πολλές φορές χύμα τρυπάνια κοβαλτίου απ’το χρωματοπωλείο και είναι μια χαρά.

ναι αλλά τα καρβιδιου κωστα θελουν και πετρα κορουνδιου ;)
με σταθερο δραπανο βασης τα ντεβαλτ και γενικα τα 8% δεν θα εχουν προβλημα
τα καρβιδια περαν της σκληροτητας τους, ερχονται σε βιομηχανικη χρηση αρκετα πιο φθηνα απο τα υπολοιπα γιατι φθειρονται ελαχιστα στην συνεχη χρηση
για αυτο και τα χρησιμοποιουν ολες οι βιομηχανιες

Να καταλήξετε να μου πείτε και εμένα τι να πάρω για σωστές τρύπες που έχω και το φοβερό τελευταίο σταθερό τρυπάνι της γνωστής μάρκας ;) .
Έχω πάρει χύμα και μια σειρά Bosch CYL-9 Multi-Construction για να αναβαθμιστώ ...αλλά την προσέχω με αποτέλεσμα να είναι στο συρτάρι... :ROFLMAO:
Υποδείξεις λίγα και καλά ....κυρίως για το σταθερό....με το χέρι ξέρω να παίζω... :ROFLMAO:

Να καταλήξετε να μου πείτε και εμένα τι να πάρω
Ποπ κόρν να πας να πάρεις κι εσύ για να το απολαύσουμε.
Από τρυπάνια πάρε ότι νομίζεις γιατί μέχρι το καλοκαίρι να το συζητάνε άκρη δεν θα βγάλουν. :D :D
Δεν τους κόβω να είναι αυτό το ζητούμενο ούτως ή άλλως... :p

Tα κοινα τρυπανια μεταλλου, κοβαλτιου, τιτανιου, black oxide απο καλες μαρκες οπως SKF, dewalt, bosch ΔΕΝ μπορουν να τρυπησουν καποια κραματα ατσαλιου που εχουν υποστει επιπλεον σκληρυνση (hardening treatment). Ουτε στο κολωνατο, ουτε φυσικα με το χερι.

Οπως αυτος ο διαολος εδω (plug cutter/ρουμποτρυπανο) που με ταλαιπωρησε χτες για να ανοιξω μια τρυπα 4μμ στο κορμακι του για να του αλλαξω χρηση και να το μετατρεψω σε βοηθητικο bit βιδωματος.

plug-cutter-10mm-tactix-545119.jpg

Παρτε αεριουχα ροφηματα και σκασμενο καλαμποκι και καθιστε να σας πω αργοτερα και στο καταλληλο νημα, πως τελικα ανοιχτηκε ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ η τρυπα με αλλο εργαλειο. Τελικα επιβεβαιωνεται για αλλη μια φορα οτι τα εργαλεια (και τα αναλωσιμα) κανουν τον μαστορα και οχι το αντιθετο 🙃

θα σας αφησω να ανακαλυψετε μονοι σας τον τροπο που γραπωνει η κατασκευη ακομα και ενα φυλλο χαρτι

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τωρα απο 1 ευρω το πακετο με επαναχρησιμοποιουμενα δεματικα, ποιος θα κατσει να ταλαιπωρειται ετσι :)

...Αν και εχω ενα πακετο μεσαιου μεγεθους επαναχρησιμοποιουμενα δεματικα, δεν τα εχω χρησιμοποιησει ουτε μια φορα!!

Τωρα απο 1 ευρω το πακετο με επαναχρησιμοποιουμενα δεματικα, ποιος θα κατσει να ταλαιπωρειται ετσι :)

...Αν και εχω ενα πακετο μεσαιου μεγεθους επαναχρησιμοποιουμενα δεματικα, δεν τα εχω χρησιμοποιησει ουτε μια φορα!!
Καλά αυτά του jumbo δεν ξέρω αν θα είναι επαναχρησιμοποιούμενα μετά από 1-2 μήνες...

Καλά αυτά του jumbo δεν ξέρω αν θα είναι επαναχρησιμοποιούμενα μετά από 1-2 μήνες...

Μια χαρα ειναι, τα εχω βαλει και σε εξωτερικο χωρο στον κηπο εδω και μια πενταετια και βαστανε ακομα.

Και λεω για τα τσιπικα τα παμφθηνα τα απλα του jumbo.

Επειδη χρησιμοποιω παρα πολλα χρονια δεματικα, εχω καταληξει οτι τα καλυτερα απο ολα που εχω χρησιμοποιησει, ειναι τα benman με καλη σχεση τιμης αποδοσης.

δεν ειναι θεμα οικονομιας, αλλα θεμα αναγκης... πχ σε ενα καμπιγκ, εψαχνα να βρω κανενα πεταμενο κομματι συρμα για να στερεωσω κατι. βρηκα ενα περασμενο δεματικο σε ενα κλαδι, το ανοιξα και εκανα την δουλεια μου.
το ιδιο και οταν ερνουσα μονωσεις στο ηλιοθερμο....που να κατεβαινω στο σπιτι. εκοψα ενα μεγαλυτερο απο αλλου και το ξαναχρησιμοποιησα

δεν ξερω αν αληθευει, αλλα ριχτε μια ματια

δεν ξερω αν αληθευει, αλλα ριχτε μια ματια

Εντυπωσιακό!
Πρώτη φορά διάβασα για το ξύλο παουλώνια το οποίο είναι εξαιρετικά μαλακό. Έτσι δικαιολογείται ο θρυμματισμός του.