Clarke-Tech ET9000 με Ε2

dennis2007: Το OpenPLI είναι ένα project ανοιχτού λογισμικού. Δε πληρώνονται οι προγραμματιστές για τη δουλειά τους, το κάνουν από προσωπική ευχαρίστηση.

Ναι, οι υπότιτλοι στα mkv είναι χαμηλής προτεραιότητας, όπως και η αναπαραγωγή mkv γενικότερα. Μπορείς να επιστρέψεις στην παλαιότερη έκδοση που δούλευε. Αυτή τη στιγμή γίνεται η αλλαγή στο openpli 2.1 build environment, με αρκετές βελτιώσεις για το μέλλον, και εκεί έχει πέσει το βάρος της ομάδας. Επιπλέον, είναι καλοκαίρι και ο κόσμος πάει διακοπές, δε κάθεται να προγραμματίζει.

Σε λογισμικά που αναπτύσσονται συνέχεια (όπως το OpenPLI 2.x) τέτοια προβλήματα είναι απολύτως λογικά. Επίσης, το OpenPLI δεν ασχολείται μόνο με τους ETx000, όπως και για τους ΕΤx000 δεν υπάρχει μόνο το OpenPLI. Μπορείς να δοκιμάσεις άλλα images, όπως το Sifteam OpenEE.

Last edited:
Μάλιστα κατάλαβα. Αδιαφορία δηλαδή από την clark tech να υποστηρίξει αυτούς που υποστηρίζουν τον δέκτη. Με αποτέλεσμα σχεδόν αχρήστευση σε όλα τα νέα image του media player ( ένα απλό play χωρίς καμία άλλη δυνατότητα ούτε pause ούτε ff ούτε rew ούτε υπότιτλους).

Μάλιστα κατάλαβα. Αδιαφορία δηλαδή από την clark tech να υποστηρίξει αυτούς που υποστηρίζουν τον δέκτη. Με αποτέλεσμα σχεδόν αχρήστευση σε όλα τα νέα image του media player ( ένα απλό play χωρίς καμία άλλη δυνατότητα ούτε pause ούτε ff ούτε rew ούτε υπότιτλους).

Όχι, δε κατάλαβες. H clarke tech δεν έχει σχέση με το OpenPLI. Το OpenPLI δεν είναι Blackhole που τα παίρνει από την VU+ ούτε Gemini που τα παίρνει από την DMM. Είναι ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα και τον γράφουν άτομα σαν κι εμένα, σαν χόμπυ και σαν ευχαρίστηση. Δε μπορείς να απαιτείς κάτι από τέτοιο project. Αν κάτι δε σου αρέσει, μάθε να προγραμματίζεις και διόρθωσέ το!

μαλλον δεν καταλαβες. δεν απαιτησα τιποτα απο το pli. εγω μιλησα για την εταιρεια clarke tech η x-trend η οπως αλλιως λεγεται.

Το ότι μία έκδοση ενός Image παίζει σωστά υπότιτλους σε mkv και μια άλλη έκδοση ενός Image δε τους παίζει σωστά, δεν είναι κάτι για το οποίο φέρει ευθύνη η Clarke-tech/X-trend. Αυτοί δίνουν το δέκτη με δικό τους image. Αν εκεί δε παίζει σωστά ο υπότιτλος, τότε διαμαρτυρήσου εκεί.

Όσον αφορά το OpenPLI, επειδή είμαι μέλος της ομάδας ανάπτυξης, το πρόβλημα είναι γνωστό και γίνεται προσπάθεια να διορθωθεί με το σωστό τρόπο. Αν αυτό πάρει 1 βδομάδα, 1 μήνα ή 1 χρόνο, δε το ξέρω και δε μπορεί κανείς να δεσμευτεί για ένα open source project.

όλα τα image έχουν σαν βάση το pli οπότε έχουν πρόβλημα, ακόμη και το εργοστασιακό. Ευχαριστώ για την υπόδειξη για το που θα διαμαρτυρηθώ.

όλα τα image έχουν σαν βάση το pli οπότε έχουν πρόβλημα, ακόμη και το εργοστασιακό. Ευχαριστώ για την υπόδειξη για το που θα διαμαρτυρηθώ.

Το εργοστασιακό έχει βάση παλαιότερο OpenPLI στο οποίο δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα (αλλά μπορεί να υπάρχουν άλλα). Υπάρχουν και άλλα images που δεν έχουν σχέση με το PLI (Sifteam). Δε καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημά σου, μάλλον δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργεί ο κόσμος του Linux και του open source. Δεν απαιτείς κάτι, είσαι ευγνώμων όταν σου το προσφέρουν. Το ότι διάλεξες δέκτη με open source κώδικα έχει αυτές τις επιπτώσεις. Μπορείς να διαλέξεις κάποιον άλλον. Το ίδιο πρόβλημα έχει το OpenPLI σε όλους τους δέκτες που υποστηρίζει, δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στους ETx000.

Το et9000 εχει τα προβληματα του, ναι ok.

Το παιρνεις ομως γνωριζοντας οτι το λογισμικο του ειναι σε συνεχη αναπτυξη απο ομαδες εκτος των εταιριων δηλ. χομπιστες.

Τωρα, οτι ολα δεν δουλευουν σωστα, ναι δεν δουλευουν, αλλα και οι δυνατοτητες που σου προσφερει το ανοικτο λογισμικο δεν θα το βρεις σε δεκτες που δεν το χρησιμοποιουν.

Επειδή έχω αρχίσει να σκέφτομαι την αγορά δέκτη λίνουξ, κατά πάσα πιθανότητα τον xtrend 5000, ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους του ET9000, μπορεί να γίνει (γιατί εαν γίνεται μάλλον θα πάρω με δυο tuner) το εξής με τα δύο tuner του δέκτη: α) στο ένα tuner να συνδέσω το μοτερ της κεραίας ωστε να μπορώ να το γυρίζω σε όποιον δορυφόρο θέλω και β) στο άλλο tuner να έχω συνδεμένα δυο lnb για 13 και 19 μοίρες με διακόπτη.

Υ.Γ Καλό τριήμερο σε όλους και καλή επιστροφή.

Re: Απάντηση: Clarke-Tech ET9000 με Ε2

Επειδή έχω αρχίσει να σκέφτομαι την αγορά δέκτη λίνουξ, κατά πάσα πιθανότητα τον xtrend 5000, ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους του ET9000, μπορεί να γίνει (γιατί εαν γίνεται μάλλον θα πάρω με δυο tuner) το εξής με τα δύο tuner του δέκτη: α) στο ένα tuner να συνδέσω το μοτερ της κεραίας ωστε να μπορώ να το γυρίζω σε όποιον δορυφόρο θέλω και β) στο άλλο tuner να έχω συνδεμένα δυο lnb για 13 και 19 μοίρες με διακόπτη.

ναι,γίνεται

Σας ευχαριστώ για την απάντηση.
Αλλάζουν τα σχέδια..........πάω για τον ΕΤ9000

Re: Απάντηση: Clarke-Tech ET9000 με Ε2

Γίνεται αλλά γιατί να θες να το κάνεις έτσι; Με αυτό τον τρόπο περιορίζεις τις δυνατότητες εγγραφών σου. Το καλύτερο είναι twin lnb σε 19/13 και μοτέρ, 2 τετραπλοί διακόπτες diseqc και δύο κάθοδοι προς το δέκτη. Έτσι και τα δύο tuner έχουν πρόσβαση σε 19/13 και μοτέρ.

malakudi δεν ήξερα ότι γίνεται αυτό που μου έγραψες, έγω σχεδιάζω να βάλω ένα διπλό lnb για της 13 και ένα μονό για 19, ώστε το ένα tuner του δέκτη να συνδέεται απευθείας με το μοτερ και το άλλο 13/19 με διακόπτη diseqc. Περιορίζονται οι εγγραφές έτσι όπως το σχεδίαζα(δεν είχα σκεφτεί τις εγγραφές), δεν ήξερα ότι το μοτερ μπορεί να μπει σε θέση στο diseqc και να λειτουργεί.
Για να καταλάβω, τα δυο διπλά lnb και μοτέρ συνδέονται στις τρεις από τις 4 εισόδους του diseqc και μια μένει κενή, έτσι δεν είναι;

Να διευκρινίσουμε κάτι?

Αφού ο δέκτης μπορεί να δίνει εικόνα ταυτόχρονα και απο scart και απο HDMI και μάλιστα διαφορετικά κανάλια, έχοντας δομημένη καλωδίωση RCA στο σπίτι, μπορώ να έχω θέαση δεύτερου ανεξάρτητου καναλιού σε άλλο δωμάτιο? Multiview δλδ....και αν ναι, επηρρεάζεται αυτό από το surf lock της κάρτας?