Class D τελικοί;

Τον Audiolab σε ποιά θέση του ποτενσιόμετρου τον χρησιμοποιείς? 12 η ώρα? πιο πάνω? πιο κάτω?

Τον Audiolab σε ποιά θέση του ποτενσιόμετρου τον χρησιμοποιείς? 12 η ώρα? πιο πάνω? πιο κάτω?

Σε όλες. Και μετά τις 12 γυρνάει όταν λείπει η γάτα.
Σημαντικά σπανιότερα βέβαια... :ears:

Ότι θα παίζει καλύτερα από τα Audiolab είναι μάλλον δεδομένο. Αλλά μάλλον δε θα σε καλύψει από άποψη έντασης.

Το LM ανεβάζει watt όσο ανεβάζεις τα V μέχρι κάπου στα ~70W...
http://www.audiosector.com/nigc_kit-users_guide.pdf

Αλλά αρχίζει και έχει άλλες απαιτήσεις σε ψύξη και προφανώς πέφτει η απόδοση μαζί με την αξιοπιστία.

Σε τι λεφτά προσανατολίζεσαι σύνολο?

Ότι θα παίζει καλύτερα από τα Audiolab είναι μάλλον δεδομένο. Αλλά μάλλον δε θα σε καλύψει από άποψη έντασης.

Το LM ανεβάζει watt όσο ανεβάζεις τα V μέχρι κάπου στα ~70W...
http://www.audiosector.com/nigc_kit-users_guide.pdf

Αλλά αρχίζει και έχει άλλες απαιτήσεις σε ψύξη και προφανώς πέφτει η απόδοση μαζί με την αξιοπιστία.

Σε τι λεφτά προσανατολίζεσαι σύνολο?

Αρχικά θέλω να κάνουμε κουβέντα σε αυτό το thread, την έρευνα...
Τα χρήματα, αν πρέπει να δώσω ένα μπατζετ, ενδεικτικά θα ήθελα να είναι στα 500-600.
Δεν μιλάμε για άμεσες αγορές. Δεν υπάρχει σάλιο.

Κάνω την έρευνά μου γύρω γύρω... προκύπτουν απορίες, τις συζητώ εδώ μαζί σας... έτσι μαθαίνω κι' όλα 2-3 πραγματάκια...
Μέχρι να φτάσω δλδ να έχω στον κουμπαρά κάποιο ποσό, θέλω να έχω ήδη κάνει την έρευνα.

Επίσης... αν σταματήσω να ασχολούμαι... θα με πάρει από κάτω η καθημερινότητα.
Οπότε ασχολούμαι, για να απασχολούμαι... για να ξεφεύγω. :ADFADF1:

A OK :)

Οπότε θα δοκιμάσουμε και τα δικά μου 25W που θά ναι έτοιμα σε κανά μήνα πάνω κάτω...

Ε ξερω γω... σε είδα φορτσάτο... μια με τους γρανίτες, μια με τους ενισχυτές :D

Αν τα βάλεις στο σύστημα τα κλασντέδια θα πάθεις πλάκα. Θα ακους πολλά περισσότερα πράγματα στην ηχογράφηση... πρίμα βελούδο, μπάσα γρανίτη... αν μετά απο κανα μήνα βάλεις πάλι τον οντιολάμπα....

Δε ξέρω, πάντως μην τον πουλάς καλού-κακού! Τα γκεηνκλοουν παίζνε ωραία, αλλά θα ηθελα μεγαλύτερη ισχύ...

Αν τα βάλεις στο σύστημα τα κλασντέδια θα πάθεις πλάκα. Θα ακους πολλά περισσότερα πράγματα στην ηχογράφηση... πρίμα βελούδο, μπάσα γρανίτη... αν μετά απο κανα μήνα βάλεις πάλι τον οντιολάμπα....

Ναι και η άλλη άποψη... για πε, για πε τις εμπειρίες σου... με τί Class D έχεις ακούσει?

Δε ξέρω, πάντως μην τον πουλάς καλού-κακού! Τα γκεηνκλοουν παίζνε ωραία, αλλά θα ηθελα μεγαλύτερη ισχύ...

Τον Οντιολαμπ θα τον πουλήσω αν πεισθώ ότι τα καινούργια παιχνίδια είναι πράγματι καλύτερα.
Διότι αν εξαιρέσουμε την δύναμη... δεν παίζει άσΚημα με τα 805. Όχι ιδανικά αλλά καθόλου άσΚημα...
Οπότε στην οικονομική κατηγορία που θέλω να παίξω, δεν ξέρω αν θα βρώ εύκολα αντίπαλό του.

Είναι και ο λόγος που κοιτάω στην DIY κατεύθυνση... να φτιάξουμε με κανά φιλαράκι (for whom the bell tolls) κανά καλό παιχνιδι ώστε όσο γίνεται πιο οικονομικά να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα...

Αρχικά θέλω να κάνουμε κουβέντα σε αυτό το thread, την έρευνα...
Τα χρήματα, αν πρέπει να δώσω ένα μπατζετ, ενδεικτικά θα ήθελα να είναι στα 500-600.
Δεν μιλάμε για άμεσες αγορές. Δεν υπάρχει σάλιο.

Κάνω την έρευνά μου γύρω γύρω... προκύπτουν απορίες, τις συζητώ εδώ μαζί σας... έτσι μαθαίνω κι' όλα 2-3 πραγματάκια...
Μέχρι να φτάσω δλδ να έχω στον κουμπαρά κάποιο ποσό, θέλω να έχω ήδη κάνει την έρευνα.

Επίσης... αν σταματήσω να ασχολούμαι... θα με πάρει από κάτω η καθημερινότητα.
Οπότε ασχολούμαι, για να απασχολούμαι... για να ξεφεύγω. :ADFADF1:

Ποσο σε νιωθω...

στα λεφτα που ψαχνεις δεν σε βλεπω να κανεις ευκολα δουλεια.αν ανεβεις στο 800αρι με hypex ucd400 (τα παλια) θα τον φας τον audiolab.αν πας στα 1200+ χτυπας το ncore και ξεχνας το θεμα ενισχυτη ανεξαρτητως τιμης(σχεδον).
εναλλακτικα με chip amp lme49810 500watt απο connexelectronic η απο ebay θα κανεις φοβερο δουλεια με κατω απο 600ευρα.

http://www.ebay.co.uk/itm/LME49810-...pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item33777a17f4

στα λεφτα που ψαχνεις δεν σε βλεπω να κανεις ευκολα δουλεια.αν ανεβεις στο 800αρι με hypex ucd400 (τα παλια) θα τον φας τον audiolab.αν πας στα 1200+ χτυπας το ncore και ξεχνας το θεμα ενισχυτη ανεξαρτητως τιμης(σχεδον).

Μπορείς να μου δώσεις λινκ για τα ncore, περικαλώ?

εναλλακτικα με chip amp lme49810 500watt απο connexelectronic η απο ebay θα κανεις φοβερο δουλεια με κατω απο 600ευρα.

http://www.ebay.co.uk/itm/LME49810-...pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item33777a17f4

Φοβερή δουλειά σε σχέση με τον Audiolab εννοάς ή τζενεραλυ σπικινγκ?

φοβερη δουλεια σε σχεση με τον audiolab και στα επιπεδα τον ucd400 με λιγοτερα χρηματα δηλ.τζενεραλυ σπικινγ αλλα περισσοτερη προσωπικη δουλεια.
για κατι καλυτερο μονο σε ιδιοκατασκευη σε ταξη Α με πολυ λιγοτερα ομως watt σε παρομοιο κοστος π.χ.f5 η ncore σε πολυ παραπανω κοστος.

Gainclone με το κλασσικό LM3886, τεχνικά ο.κ, το ηχείο δεν πέφτει κάτω από τα 5,5 ωμ και η φάση μένει στο +-45:
http://www.stereophile.com/images/archivesart/805bawFIG01.jpg

Από ήχο θα είναι πολύ μεγάλη έκπληξη αν μπορεί να τα βάλει με τον audiolab.

Έχει δίκιο ο Στέργιος, τα χρήματα είναι λίγα για μεγάλες αξιώσεις. Κλώνοι πάντως υπάρχουν αρκετοί εδώ στο φόρουμ,αν μπορούσε κάποιος να σου φέρει έναν να τον ακούσεις...
Ο δικός μου δεν κάνει, είναι ο μικρός, 2χ15-17 βατ στα 8 ωμ.

φοβερη δουλεια σε σχεση με τον audiolab και στα επιπεδα τον ucd400 με λιγοτερα χρηματα δηλ.τζενεραλυ σπικινγ αλλα περισσοτερη προσωπικη δουλεια.
για κατι καλυτερο μονο σε ιδιοκατασκευη σε ταξη Α με πολυ λιγοτερα ομως watt σε παρομοιο κοστος π.χ.f5 η ncore σε πολυ παραπανω κοστος.

Δεν κάνει ο φ5 ομως για τα 805...οι pass παίζουν φοβερά αλλά να χεις κ το ανάλογο ηχείο αλλιώς δεν θα ικανοποιήσει...σίγουρα για τη περίπτωσή του καλύτερα κάτι πιο δυνατό...κι εγώ για τα ice θα κοίταζα αν τα νκορ φαίνονται ακριβά... ή μετά ιδιοκατασκευή ενός καλού κυκλώματος ΑΒ με πολύ πολύ λιγότερα λεφτά...