Class D τελικοί;

Re: Απάντηση: Class D τελικοί;

Υπόψιν επίσης ότι τα ASX125 του θέματος δεν είναι 2x225@8 ohm.... Γεφυρωμένα δίνουν (1x) 225w. Η B&O τα δίνει ως 2x125w@4 ohm

Εγώ πάντως οδηγώ τα ηχεία μου με τα 1000ρια ICE... τώρα από σύγκριση... γενικώς καλά μου ακούγονται, πάντως σε οδήγηση δεν αντιλαμβάνομαι ζήτημα (B&W 801N).

Δεν έχουν, φυσικά, ανεμιστήρα, και σε εντάσεις ζεσταίνονται ελαφρώς, αλλά καμία σχέση με το πώς θα έκαιγε, διόρθωση, ζεματούσε, ενισχυτής τρανζίστορ. Άνετα βάζεις και αφήνεις το χέρι σου όση ώρα θέλεις επάνω τους, ακόμη και μετά από 2 ώρες χρήση.

Ο τύπος αναφέρει συγκεκριμένα: ICEpower 125ASX2
Μήπως είναι x2 (διπλά)?
Δεν γνωρίζω ΚΑΘΟΛΟΥ απ' αυτά... οποτε εν φανεί κοτσάνα το παραπάνω, μην λιθοβολήσετε... είμαι και αίλουρας και θα το αποφύγω κι' όλα... :firstprize:

Είναι που δεν έχει ψύκτρες η πλακέτα... το φουρφούρι βλέπεις τους έβγαινε φθηνότερο. Κανονικά αυτά πέρα από μια καλή ψύκτρα δεν χρειάζονται τίποτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Class D τελικοί;

Ο τύπος αναφέρει συγκεκριμένα: ICEpower 125ASX2
Μήπως είναι x2 (διπλά)?
Δεν γνωρίζω ΚΑΘΟΛΟΥ απ' αυτά... οποτε εν φανεί κοτσάνα το παραπάνω, μην λιθοβολήσετε... είμαι και αίλουρας και θα το αποφύγω κι' όλα... :firstprize:

ASX2 λέγεται η σειρά γενικά. Το 2, προφανώς εκ του ότι οι πλακέτες είναι στέρεο (όχι όπως την Α σειρά που έχω). Οι προδιαγραφές της σε στέρεο λειτουργία είναι 2x65w@8ohm@1%THD, όπως βλέπεις στο λινκ που έβαλα. Η φωτο που έβαλες έχει δύο γεφυρωμένες πλακέτες.

Απάντηση: Re: Class D τελικοί;

send μπορείς να μου δώσεις κανά link για τιμές για τα 1000ρια?

Έχουν σταματήσει, θαρρώ. Χώρια που τα πουλούσαν απευθείας σε κατασκευαστές νομίζω. Ο δικός μου είναι ένας W4S που τον πήρα ως προσωρινή λύση για τα, χρήζοντα ιδιαιτέρως καλής ενίσχυσης, 801 Nautilus... ωστόσο έμεινε.

Πανάθεμα τα για φουρφούρια..
Μπορείς να ανεβάσεις μια φώτο τους και διαστάσεις να δούμε τι παίρνει;
Έχουμε φάει την ζωή μας στους υπερχρονισμούς και τις υδροψύξεις,κάποια γιατρειά θα βρούμε.....

Ok,την βρήκα την άκρη.
Ένας 80άρης Noctua και δεν ακούγεται το παραμικρό όπως αναφέρουν σε κανα πεντάρι φόρουμς που έψαξα.
Κι αν εγκατασταθεί χαμηλά στο ρακ κάτω απ' τα υπόλοιπα,το ξεχνάς τελείως.

Είναι που δεν έχει ψύκτρες η πλακέτα... το φουρφούρι βλέπεις τους έβγαινε φθηνότερο. Κανονικά αυτά πέρα από μια καλή ψύκτρα δεν χρειάζονται τίποτα.

Απλά το μηχάνημα είναι για rack όπου ψύκτρες δεν έχουν και νόημα μιας και το μηχάνημα δεν αναπνέει

Πολυ σημαντικο στοιχειο εαν πας για ncore, ειναι η ταση εξοδου του προενισχυτη, καποιοι μιλανε για πανω απο 12-14 βολταμπερ? για να ξυπνησουν, ο Μπακ ξερει περισοτερα.

γενικα τα hypex θελουν 3.5-4 volt για να παιξουν.παντως ετσι και ριξης καμια 10αρια και πανω πεφτουν σαγονια.με 2 volt δεν....

Οπότε θέλουμε ενισχυτή για να οδηγήσουμε τον ενισχυτή? :p

οι περισσοτεροι προενισχυτες βγαζουν 14-18volt.

Οι περισσότεροι προενισχυτές έχουν συμμετρική τροφοδοσία +/- 15 V, οπότε είναι αδύνατον να βγάζουν 18 V.

άσχετα όμως με αυτό αν ο τελικός δέχεται 2V μέγιστο σήμα εισόδου, δεν καταλαβαίνω τί κερδίζεις δύνοντάς του 14V ή και παραπάνω.

Οι περισσότεροι προενισχυτές έχουν συμμετρική τροφοδοσία +/- 15 V, οπότε είναι αδύνατον να βγάζουν 18 V.

Προφανώς και είναι λάθος αυτό που γράφω........... έλειψη ύπνου βλέπεις.

άσχετα όμως με αυτό αν ο τελικός δέχεται 2V μέγιστο σήμα εισόδου, δεν καταλαβαίνω τί κερδίζεις δύνοντάς του 14V ή και παραπάνω.

προφανως δεν δινης 14 volt αφου θα κλιπαρη ωστοσο ακουγονται πολυ πιο γεματοι και δεν ισχυη με τους hypex αλλα με ολους τους τελικους απλα οι συγκεκριμενη ειναι και λιγο αναισθητοι και ειναι πιο ακουστο το φαινομενο.
υποθετω ειναι κατι αντιστοιχο με τα ηχεια που ενω ενα ηχειο αντεχη π.χ.100watt παιζη καλυτερα με εναν ενισχυτη 200-300 η και παραπανω watt.

Μπερδεύτηκα...

Για δεδομένο ενισχυτή και δεδομένη επιθυμητή ένταση στα ηχεία, τα V που πρέπει να δώσει ο προενισχυτής είναι επίσης δεδομένα.

Οι δικοί μου Hypex πάντως μια χαρά παίζουν είτε τους οδηγώ από τον Pioneer LX83 (τυπική έξοδος line), είτε από τον DIY δικάναλο προ μου (AD797) είτε απ' ευθείας από το βουβάλι (IVY III balanced).

ποσα volt βγαζη ο προ σου;

Πέμπτη βραδάκι θα έχω σπίτι τα ncore για καμιά δεκαριά μερούλες..(οι άνθρωποι σε αυτό το χόμπι δεν θα σταματήσουν να με εκπλήσσουν..:grinning-smiley-043 )
Θα ακούσω και θα αναφέρω αρμοδίως.Έχω να φάω πολύ ξύλο υποψιάζομαι,χε χε...