Class D τελικοί;

Από τα παλιά hypex πιθανολογώ καλύτερα θα παίζουν τα καινούρια ice...αλλά δε ξέρω κιόλας....

Ωχ μπήκε ο Χάρης... σε βλέπω με πολυενισχυόμενα 805 με active cross με ενσωματωμένο dsp και convolution filters στο player σου...:music-smiley-005::Banane0::worshippy:

Re: Απάντηση: Class D τελικοί;

Πόσα watt χρειάζεσαι?

Το ενδεχόμενο της δυ-ενίσχυσης το έχεις αποκλείσει?

Με 250 καλά είμαι... :-)
Αστειεύομαι.

Δεν είναι μόνο θέμα βατ... ας έχω σωστή οδήγηση και δεν με νοιάζουν τα νούμερα.

Για διενίσχυση, όχι, δεν σκέφθηκα.
Ας μην μπλέξουμε διενίσχυση όμως σε θέμα για class d τελικούς, θα μπερδέψει το πράμα.
Με ένα ΠΜ όμως θα ήθελα πολύ να ακούσω την πρότασή σας λιιιγο πιο ολοκληρωμένα... :-)

Οι υπόλοιποι τί γνώμη έχετε γι' αυτό το μηχανάκι;

Να ρωτήσω και κάτι γενικότερο;
Αυτό που χαρακτηρίζει τα class d, τί θα λέγαμε ότι είναι;
Δύναμη φαντάζομαι, αλλά πέραν αυτής;
Είναι λεπτομερέστατα και αυτό σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι;
Κάτι άλλο;

Μήπως δλδ καταλάβω κάπως το χαρακτήρα τους... αν υπάρχει βέβαια κάποιο κοινό χαρακτηριστικό/γνώρισμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Class D τελικοί;

Πάντως δεν ξέρω γενικά για τα class D,αλλά για τα ncore,όπου κι όποιον έχω διαβάσει λέει πως η αναπαραγωγή είναι εντελώς ουδέτερη και αχρωμάτιστη.
Βγάζουν ακριβώς ότι τους βάλεις,γι' αυτό και οι του 'γλυκού' ήχου,προτιμούν μαζί τους γλυκές πηγές,οι του μόνιτορ ήχου βρίσκονται στο στοιχείο τους και σε συνδυασμό με την δύναμη,την ικανότητα τους για πολύ δύσκολα φορτία και την διαφάνεια τους,τα βάζουν πριν από μεγάλα μόνιτορ ηχεία όπου η λεπτομέρεια στην αναπαραγωγή λένε πως είναι συγκλονιστική>
Εδώ μετράει και το γούστο βέβαια.

Αυτό που χαρακτηρίζει την Class D είναι χαμηλή κατανάλωση και η χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας.

Τώρα σχετικά με τον ήχο, από τον Bel Cando S300 που είχα (ICE της BnO) θά λεγα ότι έρχεται προς το ψυχρό, με αρκετή ατάκα στο μεσαίο, αλλά υπολείπεται κατά πολύ σε λεπτομέρεια, βάθος και λοιπά καλούδια που έχω πάρει από αντίστοιχης τιμής λαμπάτους ή τρανζιστοράτους.

Αλλά γενικά δε συμπαθώ τις γενικεύσεις. Προτιμώ να βλέπω κάθε μηχανάκι σαν ξεχωριστή οντότητα.

Όπως γενικά δε συμπαθώ την προσκόλληση στα ονομαστικά Watt σαν ένδειξη... Έχω δεί μικρά 20W μονομπλοκάκια να παίρνουν και να σηκώνουν μεγάλα ηχεία, τρίπαθα να χορεύουν στο ταψί 2μισάρια magnepan, και έχω δεί πολλά μηχανάκια με πολλά watt να είναι πλαδαρά, γλυκούτσικα και χωρίς ανάλυση...

Σε κάθε περίπτωση φυσικά αν μπορείς να δανειστείς για δοκιμή διάφορα μηχανάκια θα ήταν το ιδανικό για να δείς τι σου ταιριάζει.

Πολυ σημαντικο στοιχειο εαν πας για ncore, ειναι η ταση εξοδου του προενισχυτη, καποιοι μιλανε για πανω απο 12-14 βολταμπερ? για να ξυπνησουν, ο Μπακ ξερει περισοτερα.

χθες είχα μια εμπειρία με συγκριτικό ενισχυτών (στο χαλαρό βέβαια...) όπου πέραν του γούστου που είναι σχετικό, μας εξέπληξε ευχάριστα ένας behringer inuke 3000!

Δηλαδή πιο value for money ενισχυτής δε πιστεύω να υπάρχει.

Και αμα βάλεις και καμιά κουρτίνα μπροστά...πέφτει πολύ γέλιο!

Αν ήσουνα κοντά θα στον έφερνα να κουνήσουμε λιγάκι τα 805...

Αστείρευτη δύναμη ο κερατάς...

Τα γούφερ των millenium έγιναν στρατιωτάκια χθες!

Πάντως τo connexelectronic 60W του ttquattro (post #7) που έχω ακούσει, έπαιζε φανταστικά τόσο με τα AS Xanadu όσο και με τα AS Aiolos τα οποία δεν τα λες και ευκολοδήγητα ηχεία (ειδικά τα Xanadu).

χθες είχα μια εμπειρία με συγκριτικό ενισχυτών (στο χαλαρό βέβαια...) όπου πέραν του γούστου που είναι σχετικό, μας εξέπληξε ευχάριστα ένας behringer inuke 3000!

Δηλαδή πιο value for money ενισχυτής δε πιστεύω να υπάρχει.

Και αμα βάλεις και καμιά κουρτίνα μπροστά...πέφτει πολύ γέλιο!

Αν ήσουνα κοντά θα στον έφερνα να κουνήσουμε λιγάκι τα 805...

Αστείρευτη δύναμη ο κερατάς...

Τα γούφερ των millenium έγιναν στρατιωτάκια χθες!

Κολάστηκα....
Βρε λες;;

Κολάστηκα....
Βρε λες;;

δε κοστίζει και πολλά...

το μόνο πρόβλημα είναι ο θόρυβος που κάνει το ανεμιστήρι, σαν να απογειώνεται καναντέρ ένα πράμα! έκανα τη δοκιμή να το αποσυνδέσω αλλά χωρίς να παίζει και σε ένα λεπτό από 25 βαθμούς τα τσιπάκια πήγανε στους 37 και ψιλοφοβήθηκα.

Δε ξέρω βέβαια ποια είναι η ασφαλής θερμοκρασία λειτουργίας τους οπότε θα δοκιμάσω με κάποιο άλλο ανεμιστηράκι ή καμιά ψύκτρα ή αν μερακλώσω μπορεί να βάλω και καμιά υδρόψυξη.

Ο ενισχυτής παίζει πάρα πολύ επάνω από το μέσο όρο (δε θέλω να μιλήσω συγκεκριμένα γιατί θα γίνω γραφικός) αλλά θεωρώ ότι χρειάζεται "παίξιμο" με την προενίσχυση. Ένα λαμπάτο μπάφερ ίσως να έκανε δουλειά, σε μερικές ηχογραφήσεις μου ακούστηκε σκληρός.

Αλλά και πάλι μπορεί να φταίει το γεγονός ότι αυτός ο ενισχυτής σε προκαλεί να παίξεις δυνατά, πολύ δυνατά για να δεις τα όρια του, οπότε είναι ίσως και λίγο λογικό αυτό που άκουσα.

Αν έκλεινες τα μάτια δε θα πήγαινε ο νους σου ότι μπροστά σου υπάρχει ηχείο βάσης με 2 6μισάρια, με καμία κυβέρνηση...

Τελικά για ακόμη μια φορά θα πω ότι η οδήγηση μαζί με την τοποθέτηση στο χώρο είναι το παν...

δε κοστίζει και πολλά...

το μόνο πρόβλημα είναι ο θόρυβος που κάνει το ανεμιστήρι, σαν να απογειώνεται καναντέρ ένα πράμα! έκανα τη δοκιμή να το αποσυνδέσω αλλά χωρίς να παίζει και σε ένα λεπτό από 25 βαθμούς τα τσιπάκια πήγανε στους 37 και ψιλοφοβήθηκα.

Δε ξέρω βέβαια ποια είναι η ασφαλής θερμοκρασία λειτουργίας τους οπότε θα δοκιμάσω με κάποιο άλλο ανεμιστηράκι ή καμιά ψύκτρα ή αν μερακλώσω μπορεί να βάλω και καμιά υδρόψυξη.

Ο ενισχυτής παίζει πάρα πολύ επάνω από το μέσο όρο (δε θέλω να μιλήσω συγκεκριμένα γιατί θα γίνω γραφικός) αλλά θεωρώ ότι χρειάζεται "παίξιμο" με την προενίσχυση. Ένα λαμπάτο μπάφερ ίσως να έκανε δουλειά, σε μερικές ηχογραφήσεις μου ακούστηκε σκληρός.

Αλλά και πάλι μπορεί να φταίει το γεγονός ότι αυτός ο ενισχυτής σε προκαλεί να παίξεις δυνατά, πολύ δυνατά για να δεις τα όρια του, οπότε είναι ίσως και λίγο λογικό αυτό που άκουσα.

Αν έκλεινες τα μάτια δε θα πήγαινε ο νους σου ότι μπροστά σου υπάρχει ηχείο βάσης με 2 6μισάρια, με καμία κυβέρνηση...

Τελικά για ακόμη μια φορά θα πω ότι η οδήγηση μαζί με την τοποθέτηση στο χώρο είναι το παν...

37 στα τσιπάκια και φοβήθηκες?
για γκουκλάρισε τον τύπο τους να δεις ποιές είναι οι cruisng θερμοκρασίες.

Ε ναι 37 βαθμοί είναι μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα για μας... για τα τσιπάκια είναι μάλλον δροσιά...

Βέβαια για νά χουν ανεμιστήρα θ ανέβει κι άλλο λογικά αν παίζεις πολύ ώρα δυνατά...

Όντως 37 κελσίου είναι πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Υπόψιν επίσης ότι τα ASX125 του θέματος δεν είναι 2x225@8 ohm.... Γεφυρωμένα δίνουν (1x) 225w. Η B&O τα δίνει ως 2x125w@4 ohm

Εγώ πάντως οδηγώ τα ηχεία μου με τα 1000ρια ICE... τώρα από σύγκριση... γενικώς καλά μου ακούγονται, πάντως σε οδήγηση δεν αντιλαμβάνομαι ζήτημα (B&W 801N).

Δεν έχουν, φυσικά, ανεμιστήρα, και σε εντάσεις ζεσταίνονται ελαφρώς, αλλά καμία σχέση με το πώς θα έκαιγε, διόρθωση, ζεματούσε, ενισχυτής τρανζίστορ. Άνετα βάζεις και αφήνεις το χέρι σου όση ώρα θέλεις επάνω τους, ακόμη και μετά από 2 ώρες χρήση.

Last edited:
δε κοστίζει και πολλά...

Πανάθεμα τα για φουρφούρια..
Μπορείς να ανεβάσεις μια φώτο τους και διαστάσεις να δούμε τι παίρνει;
Έχουμε φάει την ζωή μας στους υπερχρονισμούς και τις υδροψύξεις,κάποια γιατρειά θα βρούμε.....