Class D

Αυτός που κάνει 25' πρέπει να είναι παντελώς άσχετος με τέτοιες καταστάσεις. Έλεος μία κόλληση θέλει στα xlr!

Έχω ακούσει τέτοια πολλά. Γι' αυτό προτιμώ να μην βλέπω τα εσώτερα DIY κατασκευών

Κουτιά πήρα από τους Κινέζους της Ghent audio.

Το μοντέλο που πήρα είναι το πρώτο στη σειρά (Ncore -mx soldering).

Για όσους δεν θέλουν να μπλέξουν με κολλήσεις, να πάρουν το Ncore -mx3 μόνο που θέλει πένσα crimping.

Το καλό με τα κουτιά αυτά είναι ότι έχουν αρκετές τρύπες εξαερισμού και κάτω και επάνω.

Δυστυχώς μου τα έστειλαν με κούριερ και πλήρωσα 100 Ευρώ επιπλέον τελωνείο...

Το βίδωμα του module και του τροφοδοτικού στο κουτί είναι πανεύκολο. Μου πήρε 15 λεπτά και για τα 2 κανάλια.

Τα υπόλοιπα τα ανέλαβε ο Σάββας. Απίστευτη προσοχή στη λεπτομέρεια, όσο νάναι, πήρε ώρα.

Πάντως το έφτιαξε πολύ πολύ καλύτερο από τον τυπά στο youtube...

Το DIY για ήχο δεν είναι ηλεκτρολογική δουλειά. Αν θες τα πράγματα να γίνουν με ακρίβεια, δεν βιάζεσαι
Δεν μ' αρέσει ο τρόπος που έχει βιδώσει ο τυπάς τα καλώδια ηχείων. Εσωτερικά θα έπρεπε να τα πιάσει συστρέφοντάς τα αναλόγως όχι όπως του βίντεο
Στο έτοιμο κιτ της hypex, στο tutorial βίντεο (webshop της hypex), τα καλώδια δεν συστρέφονται καν

Πάντως ο τυπάς είναι τυχερός γιατί έχει μπόρνες με το επιπρόσθετο που τις κάνουν να μην γυρίζουν και επιπλέον το καλώδιο βιδώνεται
Επειδή έπρεπε να τα κολήσω έτσι όπως θέλω εγώ (καλή κόληση + μεγάλη επιφάνεια -> μεγάλη θερμοκρασία) και επειδή η μπόρνες ήταν απλές και όχι επώνυμες, το αποτέλεσμα ήταν όταν να γυρίζουν όταν έβαζες πολύ δύναμη. Σιγά μην έτρωγε επιπλέον ώρα ο ηλεκτρονικός να το διορθώσει.
Συνήθως αυτά συμβαίνει μ' εμένα, για μια λεπτομέρεια τρώω την περισσότερο ώρα (αγύριστο κεφάλι όμως, δεν βάζω μυαλό)

Ακόμα και γι' αυτά που θεωρούμε απλά, θα πρέπει να εξηγηθείς για να μην ... παρεξηγηθείς

Γι' αυτό λέω για τους nc500, μια χαρά τιμή τα δίνει η Nord

Όντως σιγά μην διόρθωνε τίποτα ο ηλεκτρονικός, στην καλύτερη θα μου έλεγε "μάπα μπόρνες είχε το κουτί" και τέλος. Αν είναι και μένα έτσι, μπορεί να σε ενοχλήσω με ένα π.μ. αν μπορείς να μου προτείνεις με ένα link κάποιες τις προκοπής που να μην στοιχίζουν όσο το 1/3 του κιτ γιατί δεν έχω ιδέα από αυτά (την λέξη μπόρνα την άκουσα πρώτη φορά πριν 2-3 μήνες)

Οι λεπτομέρειες στις συνδέσεις φαίνονται αρκετά καλά στην παρακάτω εικόνα

2w71urm.jpg

Τα καλώδια των ηχείων καλύτερα να συνδέονται στους κονέκτορες του module από μέσα προς τα έξω. Είναι λίγο πιο δύσκολο αλλά και ασφαλέστερο. Ο τύπος στο youtube δεν το κάνει.

Επίσης, όπως είπε και ο Σάββας, πρέπει να συστραφούν μέχρι τις μπόρνες.

Επίσης προσοχή στη γείωση του XLR (φαίνεται και αυτή στη φωτογραφία).

Τα μόνα καλώδια που δεν παρέχονται είναι αυτά που πάνε από το module στις μπόρνες (Τα κόκκινα -μαύρα).

(Θόδωρε, μην συμβουλευτείς τον Θανάση τι να βάλεις εκεί, μπορεί τα 10 εκατοστά που χρειάζονται να στοιχίζουν περισσότερο από τα υπόλοιπα ncore)

:flipout::flipout::flipout:

Ευχαριστώ Έκτωρ! Θα προσπαθήσουμε να τα κάνουμε όσο πιο κοντά με την φωτο. Μια ερώτηση, τα καλωδιάκια αυτά (κόκκινα μαύρα) από που να τα πάρω και πως να τα ζητήσω; (sorry για το μέγεθος της ασχετοσύνης)

Απάντηση: Re: Class D

Ευχαριστώ Έκτωρ! Θα προσπαθήσουμε να τα κάνουμε όσο πιο κοντά με την φωτο. Μια ερώτηση, τα καλωδιάκια αυτά (κόκκινα μαύρα) από που να τα πάρω και πως να τα ζητήσω; (sorry για το μέγεθος της ασχετοσύνης)

Μπορείς από εδώ ,αν πήρες και το κουτί

http://www.ghentaudio.com/kit/belden8473.html

Το καταντήσαμε how to built ncore το θέμα. Τεσπα.
Η πιο προσιτή λύση για έτοιμη κατασκευή επώνυμη, απ' όσο ξέρω, είναι της NAD

g745M22-F.jpg

IMG_2023_zpstnj13unt.jpg

Φυσικά με δικό της buffer

IMG_2030_zpseuvur80u.jpg

Last edited:
Στην Αμερικη έχει κάπου στα 2990$ με αυτή την τιμή συμφερει και δεν απεχει και πολυ σε τιμη απο το να κανεις κατι αντίστοιχο με αντίστοιχα συστατικά από την hypex. Εδώ στην ελλαδα βλεπω η τιμη ειναι 4400e δυστυχως

http://www.diyaudio.com/forums/class-d/277792-brand-new-nad-m22-hypex-cheaper-than-diy.html

Ρε θηρίο Θεόδωρε τα παρήγγειλες τα nc400;:drummer:

Πήρα ένα για το κεντρικό μου που έχει μεγάλο πρόβλημα με την οδήγηση. Αν μείνω ευχαριστημένος και πάνε και όλα καλά με την συναρμολόγηση θα πάρω ακόμα 2 για τα L&R, ένα τον επόμενο μήνα και ένα τον μεθεπόμενο για να μπορέσω να βγάλω από την εξίσωση έναν 5καναλο rotel που καίει πολύ και δεν κάνει και δουλειά πλέον.

χαχα μας έστειλες αδιάβαστους :worshippy:
καλά λένε τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι!

Σε τρία χρόνια θα τα έχω βγάλει μόνο και μόνο από την διαφορά στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Class D :marchmellow:

Ο Άγγελος φταίει....άκουσε του Έκτωρ και ήρθε από το σπίτι γεμάτος ενθουσιασμό και μου είπε τα καλύτερα λόγια και επειδή τα αυτιά του τα εμπιστεύομαι περισσότερο από τα δικά μου, είπα να κάνω την αγορά.

Απάντηση: Re: Class D

Έψαξα 2-3 εβδομάδες να βρω τα belden 1307a αλλά δεν τα βρήκα στην Ελλάδα.

Τελικά βολεύτηκα με ανώνυμα πολύκλωνα χάλκινα 6N - τεφλον 1,5 καρέ.

Προσοχή! Μην πάρεις χοντρά καλώδια. Το πολύ 2 καρέ. Παραπάνω, θα ζοριστείς πολύ να τα βάλεις στο module.

Υ.Γ. Κάτι μου λέει πως θα μετακομίσουμε στην DIY...

πολύ ενδιαφέρον θα ήτω μια πρόχειρη ακουστική σύγκριση ανκορίων-crown.

Αλλά σε δικό σας σύστημα να μου πείτε εσείς άποψη, εγώ γερνάω και όλα τα ακούω ωραία.

χαχαχα

ΥΓ: savvas X, γουη χεβ σαμ γουερκ του ντου, ντου γιου χεβ ε μομπαηλ νάμπερ?

Re: Απάντηση: Re: Class D

Έψαξα 2-3 εβδομάδες να βρω τα belden 1307a αλλά δεν τα βρήκα στην Ελλάδα.

Τελικά βολεύτηκα με ανώνυμα πολύκλωνα χάλκινα 6N - τεφλον 1,5 καρέ.

Προσοχή! Μην πάρεις χοντρά καλώδια. Το πολύ 2 καρέ. Παραπάνω, θα ζοριστείς πολύ να τα βάλεις στο module.

Υ.Γ. Κάτι μου λέει πως θα μετακομίσουμε στην DIY...

...will do!...και πάλι thanks Αυτός ο Ιωαννίδης τα χει αυτά λες; Θα πάρω αν είναι και αυτά που μου είπε ο Πέτρος προαιρετικά http://www.neutrik.com/en/xlr/xlr-chassis-connectors/a-series/

είναι φθηνά και όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια online.

Μόλις τα ζευγαρώσει ο Τέο βούρ στο συγκριτικό Στέργιο αν υπάρχει χρόνος και διάθεση.

Re: Απάντηση: Class D

Αλλά σε δικό σας σύστημα να μου πείτε εσείς άποψη, εγώ γερνάω και όλα τα ακούω ωραία.

χαχαχα

Εγώ είμαι μέσα εννοείται. Απλά να ρθει και ο δεύτερος με το καλό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χρόνος και διάθεση πάντα υπάρχει αρκεί να μη παίξουμε σε τρελές εντάσεις....ένα πουλάκι μου είπε πως του Στέργιου του αρέσει να παρτάρει.

χαχαχα

Στο ΥΓ η απάντηση είναι όχι

Στην Αμερικη έχει κάπου στα 2990$ με αυτή την τιμή συμφερει και δεν απεχει και πολυ σε τιμη απο το να κανεις κατι αντίστοιχο με αντίστοιχα συστατικά από την hypex. Εδώ στην ελλαδα βλεπω η τιμη ειναι 4400e δυστυχως

http://www.diyaudio.com/forums/class-d/277792-brand-new-nad-m22-hypex-cheaper-than-diy.html

Τον έχω απο τέλη 2104, αγορασμένος απο την αντιπροσωπεία 2.500