Class D

Απάντηση: Re: Class D

Η λογική της εταιρείας είναι αν δεν μπορείς να το φτιάξεις μην το αγοράσεις ή τέλος πάντων δώσε έξω να στο φτιάξουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί την ψέγουμε. Το πουλάει ξεκάθαρα σε κιτ προς συναρμολόγηση.

Το πουλάει ,το 400,και με το κλειδί στο χέρι

https://www.hypexshop.com/DetailServlet?detailID=7616

Ακόμα και στην σελίδα που ανεβάσες Πέτρο γράφει τρεις (3) φορές την λέξη DIY και καμία την λέξη εγγύηση.
Ας το κάνουμε ξεκάθαρο στους φίλους λοιπόν γιατί καλόμαθημένοι απο εγγυήσεις πολυετείς εως και ισόβιες δεν αργούμε να την πατήσουμε.

Σωστό,οπότε οι φίλοι που τα έχουν μπορούν να μας πουν,θα ξέρουν.

Και πόσα θα σου παρει ο ηλεκτρονικος ?
Κι αν δεν παιζει τα αναμενομενα ?

20-30e εγω που ρωτησα εδω τον ηλεκτρολογο/ηλεκτρονικο μου.

Τι να μην παίζει τα αναμενόμενα? Γιατί...φοβάσαι μην σφίξει μια από τις βίδες 1/4 της στροφής παραπάνω και χαλάσουν τα μπάσα; Η μήπως πρέπει να είναι χαιεντάς ο ηλεκτρονικός για να μπορέσει να το συναρμολογήσει επάξια;

Όσο για την εγγύηση είναι πολύ απλό, είναι 2 χρόνια... εκτός αν ο κατασκευαστής αναφέρει κάτι διαφορετικό.
Τώρα αν καποιος θέλει 20 χρόνια+ εγγύηση....τότε μπορεί να αγοράσει μπουτικ amp και να πληρώσει τα ανάλογα χρήματα....και αυτός που έχει το x hypex, αν πάθει κάτι καποιο κομμάτι του κιτ κάτι μετά από τα δυο χρόνια...μπορεί να αγοράσει το ανταλλακτικό πληρώνοντας όσο κάνουν τα μεταφορικά για να στείλεις τον μπουτικ amp στη μαμά.

Είναι ντιούικα και για την συγκεκριμένη κοινότητα τα προορίζει η hypex,το αναφέρει ρητά.
Το οτι ειναι εύκολο δεν λέει τιποτα,υπαρχουν άλλα ντιούικα projects πολύ ευκολότερα.

Αλήθεια,ξανά ρώτησα,από εγγυήσεις πως πάνε;
1600 είναι σοβαρό ποσό...

Q: I have a module that broke down. Do I have warranty?

A: You have a standard warranty of two years on a Hypex product (one year for OEM products). We consider ourselves to be very flexible when it comes to this subject. However, when we find extensive modifications made by yourself which prevents us from repairing the module or is even the cause of the failure itself, we may charge you for the repair or even decide not to repair the module at all.

Από εδώ

Λάθος κατάλαβα τότε. Αλλά ακόμα και έτσι, ας υποθέσουμε ότι βρίσκεις στην Ελλάδα του σήμερα, το συγκεκριμένο ενισχυτή που σε ενδιαφέρει σε καποιο κατάστημα....
Θα το έχει στημένο στην έκθεση; Αν το έχει, θα είναι στημένο με τα ηχεία σου;...και με όλα τα αλλά κομμάτια της αλυσίδας σου;....και ακόμα και αν, μια στο εκατομμύριο, έχει στο μαγαζί ακριβώς το ίδιο setup με σένα....θα ακούγεται το ίδιο στο χώρο σου όταν θα το φέρεις σπίτι;

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το ρίσκο δεν το γλιτώνεις έτσι κι αλλιώς....

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πραγματικά δεν νομίζω. Φαντάζομαι το κιτ το εχεις δει, πες μου τι μπορεί να πάει στραβά στην συναρμολόγηση (στο nc 400 αναφέρομαι)

Δες λίγο και το βιντεακι....πραγματικά,έχω lego που είναι πιο δύσκολα και εγώ δεν έχω πιάσει κατσαβίδι στο χέρι μου ποτέ. Για τον ηλεκτρονικό δεν το συζητάω πόσο απλό είναι... του έστειλα το βιντεακι και γελούσε ο άνθρωπος...ντρεπόταν να μου πει πόσα λεφτά θα ζητούσε και μου είπε να το κάνω μόνος μου.

https://www.youtube.com/watch?v=NMm4GsUDyLI

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πραγματικά δεν νομίζω. Φαντάζομαι το κιτ το εχεις δει, πες μου τι μπορεί να πάει στραβά στην συναρμολόγηση (στο nc 400 αναφέρομαι)

Δες λίγο και το βιντεακι....πραγματικά,έχω lego που είναι πιο δύσκολα και εγώ δεν έχω πιάσει κατσαβίδι στο χέρι μου ποτέ. Για τον ηλεκτρονικό δεν το συζητάω πόσο απλό είναι... του έστειλα το βιντεακι και γελούσε ο άνθρωπος...ντρεπόταν να μου πει πόσα λεφτά θα ζητούσε και μου είπε να το κάνω μόνος μου.

https://www.youtube.com/watch?v=NMm4GsUDyLI

νομίζω σου είπε ο Εκτορας, πόση ώρα αφιέρωσε ο Σάββας.
(ο Σαββας, όχι ένας ηλεκτρολόγος)

Θοδωρή ,σίγουρα χρειάζεται ώρα ακόμη και στη περίπτωση των κουτιών που έχουν πάνω τους μπόρνες ,διακόπτες ,κλπ,κλπ .Δεν έχει καμία σχέση με τη κατασκευή του βουβαλιού [π.χ] ,αλλά σίγουρα χρειάζεται προσοχή και κάποιο χρόνο για να γίνουν

Ωρα δεν μου ειπε, γιατι ποση ωρα εκανε? ...και αν εκανε παραπανω ωρα μηπως εκανε και αλλα κολπα μεσα? Δεν ξερω.

Παντως εγω που δεν τον ξερω τον Σαββα και δεν εχω καποιον να με βοηθησει με αυτα, ρωτησα τον ανθρωπο με τον οποιον συνεργαζομαι στην δουλεια και μου ειπε 20-30 ευρω. (παντα μιλαμε για να κανει αυτα που ειδε στο βιντεακι)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλά δεν θα μαλώσουμε για την ώρα, πάντως το συγκεκριμένο πρέπει να είναι από τα πολύ απλά projects. Ο ηλεκτρολόγος/νικος μου χρεώνει 40 με 50 το μεροκάματο και συνήθως σε 8 ώρες γκρεμίζει το μισό σου σπίτι και περνάει ένα κάρο καλωδιώσεις από όπου θες μέχρι τον πίνακα....για να με βοηθήσει με το nc400 πόσα έπρεπε να μου ζητήσει δηλαδή?

Σου είπα θα στο φτιάξω εγώ και το μόνο που θα σου κοστίσει είναι καμία μπύρα για την δίψα! Τι ανησυχείς;

Ωρα δεν μου ειπε, γιατι ποση ωρα εκανε? ...και αν εκανε παραπανω ωρα μηπως εκανε και αλλα κολπα μεσα? Δεν ξερω.

Παντως εγω που δεν τον ξερω τον Σαββα και δεν εχω καποιον να με βοηθησει με αυτα, ρωτησα τον ανθρωπο με τον οποιον συνεργαζομαι στην δουλεια και μου ειπε 20-30 ευρω. (παντα μιλαμε για να κανει αυτα που ειδε στο βιντεακι)

Καλά δεν θα μαλώσουμε για την ώρα, πάντως το συγκεκριμένο πρέπει να είναι από τα πολύ απλά projects. Ο ηλεκτρολόγος/νικος μου χρεώνει 40 με 50 το μεροκάματο και συνήθως σε 8 ώρες γκρεμίζει το μισό σου σπίτι και περνάει ένα κάρο καλωδιώσεις από όπου θες μέχρι τον πίνακα....για να με βοηθήσει με το nc400 πόσα έπρεπε να μου ζητήσει δηλαδή?

Εκείνο που θέλω να πω (επειδή δεν ξέρεις τον Σάββα) είναι ότι για να αφιερώσει όση ώρα αφιέρωσε ο Σάββας και να του δώσει τη σημασία που του έδωσε, δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Αυτός που κάνει 25' πρέπει να είναι παντελώς άσχετος με τέτοιες καταστάσεις. Έλεος μία κόλληση θέλει στα xlr!

(είμαι λαϊκό παιδί με Βεργίνα θα την βγάλω!)

Το DIY για ήχο δεν είναι ηλεκτρολογική δουλειά. Αν θες τα πράγματα να γίνουν με ακρίβεια, δεν βιάζεσαι
Δεν μ' αρέσει ο τρόπος που έχει βιδώσει ο τυπάς τα καλώδια ηχείων. Εσωτερικά θα έπρεπε να τα πιάσει συστρέφοντάς τα αναλόγως όχι όπως του βίντεο
Στο έτοιμο κιτ της hypex, στο tutorial βίντεο (webshop της hypex), τα καλώδια δεν συστρέφονται καν

Πάντως ο τυπάς είναι τυχερός γιατί έχει μπόρνες με το επιπρόσθετο που τις κάνουν να μην γυρίζουν και επιπλέον το καλώδιο βιδώνεται
Επειδή έπρεπε να τα κολήσω έτσι όπως θέλω εγώ (καλή κόληση + μεγάλη επιφάνεια -> μεγάλη θερμοκρασία) και επειδή η μπόρνες ήταν απλές και όχι επώνυμες, το αποτέλεσμα ήταν όταν να γυρίζουν όταν έβαζες πολύ δύναμη. Σιγά μην έτρωγε επιπλέον ώρα ο ηλεκτρονικός να το διορθώσει.
Συνήθως αυτά συμβαίνει μ' εμένα, για μια λεπτομέρεια τρώω την περισσότερο ώρα (αγύριστο κεφάλι όμως, δεν βάζω μυαλό)

Ακόμα και γι' αυτά που θεωρούμε απλά, θα πρέπει να εξηγηθείς για να μην ... παρεξηγηθείς

Γι' αυτό λέω για τους nc500, μια χαρά τιμή τα δίνει η Nord

Last edited: