Class D

Τα chario είναι φημισμένα για το που κατεβαίνουν!

Δεν ξέρω αν είναι αυτά που βρήκα με ένα γρήγορο ψάξιμο,αλλά εδώ στην τρίτη απάντηση αυτός δείχνει να ξέρει πολλά για το ηχείο και μιλάει για τρία Ohm σε όλο το φάσμα.
Ρίξε ματιά και πες μας.

Ναι, τρία Ohm, αλλά resistive δηλαδή χωρίς μιγαδικό χαρακτήρα. Οπότε δεν θεωρείται πολύ δύσκολο φορτίο.

Εξάλλου αμέσως μετά λέει ότι οδηγείται εύκολα από λαμπάτο από τις μπόρνες των 4 Ω.

Ναι,το είδα κι εγω παρακάτω.
Όσο να ' ναι όμως πρέπει να λαμβάνεται υπ´ όψιν στην επιλογή,πρέπει ο κατασκευαστής του ενισχυτικού να δηλώνει ρητά πως οδηγεί τέτοια ηχεια.

Τα νεα D δεν έχουν τέτοιο θέμα παντως,οδηγούν κι ακομα χαμηλότερα.

Re: Απάντηση: Class D

Ναι,το είδα κι εγω παρακάτω.
Όσο να ' ναι όμως πρέπει να λαμβάνεται υπ´ όψιν στην επιλογή,πρέπει ο κατασκευαστής του ενισχυτικού να δηλώνει ρητά πως οδηγεί τέτοια ηχεια.

Τα νεα D δεν έχουν τέτοιο θέμα παντως,οδηγούν κι ακομα χαμηλότερα.

Ποια ειναι τα νεα D ?

Μηπως εννοεις τον nc400 ? Γιατι αυτον τον ειχα φτιαξει το 2012.

Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι μας αποφεύγουμε να ταξινομήσουμε με βαθμολογία -αστεράκια ή κατηγορία τα μηχανήματα , μεταξύ μας τώρα, πόσο λάθος να κάνουμε;( και αυτό χωρίς δόλο). Εμείς δεν τα τσεπώνουμε από εταιρίες που κατά το συμφέρον τους βαθμολογούν!Εντάξει με την υποκειμενική κρίση μας αλλά είναι δυνατόν να ακούσουμε τόσα πολλά μηχανάκια;χρειάζεται μία κατάταξη ιδιαίτερα για κάποιους που ζούνε επαρχία!
Πχ κάποιος έγραψε στο φόρουμ οτι ο crown xls 1502 δεν παίζει(σε ήχο) καλύτερα από έναν τελικό του χιλιάρικου.Άλλος γνωστός μου-μη βαράς Θανάση- σε πηγαδάκια μάλλον τα Nc400 παίζουν κοντά στον brystol 4bb ε δε μπορεί κάπου τους κατατάσσουμε.
ουφ το είπα και ησύχασα !:HTEHETH63:

Κοιτά, 70 πόντοι πιο κοντή σκηνή με τα ncore είναι σοβαρό πληγμα. Απο την αλλη είχαν τα θετικά τους σε θέματα καθαρότητας. Overall πιο λεπτός ήχος... Δεν ξέρω. Προβληματιστηκα όπως είπα. Και αν θυμάσαι ανέφερα οτι ακουγοντας ncore και bryston άρχισα να σκέφτομαι pass labs :P

Απάντηση: Re: Απάντηση: Class D

Ποια ειναι τα νεα D ?

Μηπως εννοεις τον nc400 ? Γιατι αυτον τον ειχα φτιαξει το 2012.

Ε,σχετικά νέα είναι (και το βιντεάκι κάπου τότε το ανέβασα )
Θα μου πεις,εδώ υπήρξαν εταιρίες που πρόλαβαν και πήγαν σε class D και τώρα επέστρεψαν σε πάλι ΑΒ,οπότε πάσο.

Πάντως η βαθμολογία,ταξινόμηση,κλπ δεν είναι κι εύκολη.Όπως σε οτιδήποτε άλλο εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός.

Απάντηση: Re: Class D

Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι μας αποφεύγουμε να ταξινομήσουμε με βαθμολογία -αστεράκια ή κατηγορία τα μηχανήματα , μεταξύ μας τώρα, πόσο λάθος να κάνουμε;( και αυτό χωρίς δόλο). Εμείς δεν τα τσεπώνουμε από εταιρίες που κατά το συμφέρον τους βαθμολογούν!Εντάξει με την υποκειμενική κρίση μας αλλά είναι δυνατόν να ακούσουμε τόσα πολλά μηχανάκια;χρειάζεται μία κατάταξη ιδιαίτερα για κάποιους που ζούνε επαρχία!
Πχ κάποιος έγραψε στο φόρουμ οτι ο crown xls 1502 δεν παίζει(σε ήχο) καλύτερα από έναν τελικό του χιλιάρικου.Άλλος γνωστός μου-μη βαράς Θανάση- σε πηγαδάκια μάλλον τα Nc400 παίζουν κοντά στον brystol 4bb ε δε μπορεί κάπου τους κατατάσσουμε.

Η βαθμολογία με αστεράκια ,από εμάς,είναι μάλλον μια παγίδα Η περιγραφή των υπέρ και των κατά στα όσα έχουμε ακούσει ,ίσως βοηθούν περισσότερο .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Class D

Πάντως η βαθμολογία,ταξινόμηση,κλπ δεν είναι κι εύκολη.Όπως σε οτιδήποτε άλλο εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός.

Για να μην παρεξηγηθώ Σωκράτη, αναφέρομαι μόνο στην ποιότητα του ήχου αποκλειστικά!

Last edited by a moderator:

Και φυσικά, δεν πρέπει να συγκρίνουμε ντιουικα με έτοιμα προϊόντα. Πχ. Bryson με nc400.

BTW, εμένα ο nc400 μου άρεσε συνολικά μερισσοτερο απο τον bryston 4bsst (το πρώτο μοντέλο).
Γούστα ειναι αυτά !

Last edited:
Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο.
Πρώτα απο ολα η σύγκριση ειναι άκυρη απο την στιγμή που δεν μπορούμε να τα βάλουμε σε καποια κατηγορία τιμής.

Οποτε το 1600 των ncore μαλλον με κάτι αντίστοιχο ντιούικο θα επρεπε να συγκριθεί κι εκεί ο ανταγωνισμός ειναι όντως σοβαρός.
Αλλιώς πρέπει να συγκρίνουμε την εμπορική υλοποίηση,της Nad πχ με τα 4.5k με αντίστοιχο οπου κι εκεί τα πράγματα θα ηταν σκληρά αφού υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.

Ειδικα τα nc 400 όμως αν κατάλαβα καλά δεν είναι το ντιουικο προϊόν. Εξι κολλήσεις και είκοσι βίδες σε προκατ κουτί να διαμορφώσουν την τιμή στα 1700; Βέβαια παραγγελνεις σήμερα και ακούς μετα απο ενα μήνα. Μέχρι να έρθουν τα κουτιά...

Είναι ντιούικα και για την συγκεκριμένη κοινότητα τα προορίζει η hypex,το αναφέρει ρητά.
Το οτι ειναι εύκολο δεν λέει τιποτα,υπαρχουν άλλα ντιούικα projects πολύ ευκολότερα.

Αλήθεια,ξανά ρώτησα,από εγγυήσεις πως πάνε;
1600 είναι σοβαρό ποσό...

Από ότι πήρε το μάτι μου κάποια τα αντικατέστησε η hypex γιατί είχαν προβλήματα .
Βέβαια αυτό δεν επέχει τη θέση της εγγύησης ,αν και υποθέτω ότι καλύπτεται από τη σχετική νομοθεσία της Ε.Ε

Κι αν τα κολλήσεις ανάποδα και πάρει φωτιά η Καλαμαρια :FSGSFGS4: σε καλύπτει η εγγύηση της Hypex ?
Μπορεί να ειναι εύκολη η συναρμολόγηση, αλλα για κάποιο μη έμπειρο μπορεί να ειναι μέχρι και επικίνδυνη.

Μην ξεχνάμε ότι το τροφοδοτικό διαρρέεται απο 220 volt και απαιτούνται αυστηροί κανόνες ασφαλείας.

Καλύπτεται απο διετή εγγύηση καλής λειτουργείας ?

Νομίζω η διαφορά ντιουικου με έτοιμου ειναι ξεκάθαρη !

Last edited:
...το πρόβλημα λύνεται αν το πας απλά σε έναν ηλεκτρονικό για συναρμολόγηση, αν και δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι πιο δύσκολο από το να συναρμολογήσεις ένα pc π.χ.

Η λογική της εταιρείας είναι αν δεν μπορείς να το φτιάξεις μην το αγοράσεις ή τέλος πάντων δώσε έξω να στο φτιάξουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί την ψέγουμε. Το πουλάει ξεκάθαρα σε κιτ προς συναρμολόγηση.