Class D

Όχι στα ψηφιακά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, για τελικούς όμως είναι ταμάμ και πάλι όχι για όλους τους τελικούς αλλά για class d είναι must.

Κι όμως,σε πολλα ακριβά που βλέπω πάνε παραδοσιακά,πάνε τα φαράντ σύννεφο.
(και δικαίως από άποψη τιμής,εκεί δεν υπάρχει (ή δεν θα έπρεπε να υπάρχει) περιορισμός,ασε που κάπως πρέπει να πείσουν και τον κοσμο που εχει συνηθίσει σε δάση πυκνωτών )

Από πολύ ακριβές μέχρι κινέζικα modules με 5 ευρώ.
Όρεξη να έχεις να ψάχνεις.

Ευχαριστώ για τις απάντησης,
Ελπίζω το νήμα να μην κατάληξη σε class D Vs ..... αλλά σε ένα εγκυκλοπαιδικό γύρο από την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Ναι xls. Έχω ακούσει φίλε Σάββα και αρκετά ακριβά μηχανήματα σε φίλους κ.λ.π. και πραγματικά δεν διέκρινα τέτοια ακουστή διαφορά που να δικαιολογεί την τεράστια διαφορά χρημάτων.. Η τσέπη και τα γούστα του καθενός πάντως είναι απολύτως σεβαστό θέμα...

Μπορείς να αναφέρεις με τη προενισχυτή παίζεις. Εδώ ο τύπος αναφέρει κάποιο θέμα με την τάση στο 4:19, ισχύει ?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Class D

Ελπίζω το νήμα να μην κατάληξη σε class D Vs ..... αλλά σε ένα εγκυκλοπαιδικό γύρο από την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Έχεις δίκιο, γι αυτό και κάνω και μία διευκρίνηση.

Το ότι απέκτησα πρόσφατα τους συγκεκριμένους ncore, δεν σημαίνει πως τους θεωρώ τους μοναδικούς που θα επέλεγα.

Έχω καταλήξει, για παράδειγμα, πως εξίσου (ίσως και περισσότερο) ευχαριστημένος θα ήμουν με έναν τελικό με τα 500άρια modules της Holton Precision Audio που είναι class AB, ή με έναν Perreaux P350 που είναι επίσης ΑΒ.

Αλλά ο μεν πρώτος θέλει ντιούϊκες δεξιότητες που δεν διαθέτω στο ελάχιστο.

Φανταστείτε πως τις 5 κολλήσεις ανά κανάλι στα ncore, 3 στα XLR και 2 στις μπόρνες τις έκανε ο SavvasX (και τον ευχαριστώ δημόσια για αυτό).

Χώρια που φτάνει τα διόμισι περίπου χιλιάρικα.

Ο δε Perreaux βρίσκεται μόνο μεταχειρισμένος, πολύ δύσκολα (μιλάμε για μηχάνημα που λίγοι θα δώσουν) και ξεφεύγει αρκετά σε τιμή

10kHz7v4-8ohms.JPG

Συγχαρητήρια στον Έκτορα, συγγραφικός.
Η μόνη μου απάντηση, η εικόνα που επισυνάπτω.
Ημίτονο 10kHz σε πλάτος εξόδου 10Vrms ενισχυτή class D μεσαίας κατηγορίας τιμής.
Κανονικότατη ενδοδιαμόρφωση, λόγω της ατελούς καταστολής του pwm από το
φίλτρο εξόδου. Χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο?

image_3275.jpg

2η εικόνα, ίδιες συνθήκες, δλδ ίδια συχνότητα, ίδιο πλάτος. Το μόνο που
αλλάζει είναι η κατηγορία τιμής του ενισχυτή, διπλάσια τιμή.

View attachment 138458

Συγχαρητήρια στον Έκτορα, συγγραφικός.
Η μόνη μου απάντηση, η εικόνα που επισυνάπτω.
Ημίτονο 10kHz σε πλάτος εξόδου 10Vrms ενισχυτή class D μεσαίας κατηγορίας τιμής.
Κανονικότατη ενδοδιαμόρφωση, λόγω της ατελούς καταστολής του pwm από το
φίλτρο εξόδου. Χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο?

Ναι, το όνομα του ενισχυτή.

Ναι, το όνομα του ενισχυτή.

Ο σκοπός μου δεν είναι η πιθανή δυσφήμιση του οποιουδήποτε προιόντος ή της τάξης λειτουργίας.
Η εικόνες μπήκαν ως στοιχεία ως ένα μέρος της εργαστηριακής συμπεριφοράς της εν'λόγω τάξης
λειτουργίας.

Εγω δεν θα ρωτήσω όνομα μιας που πιστεύω πως καλα κανεις και δεν το λες.
Αλλα θα ρωτήσω τιμές κι οχι κατηγορίες (έστω στο περίπου) για καλύτερη εικονα.
Μιλάμε για χιλιαρικο και διχίλιαρο αντίστοιχα ή για πιο ψηλά;

Ο σκοπός μου δεν είναι η πιθανή δυσφήμιση του οποιουδήποτε προιόντος ή της τάξης λειτουργίας.
Η εικόνες μπήκαν ως στοιχεία ως ένα μέρος της εργαστηριακής συμπεριφοράς της εν'λόγω τάξης
λειτουργίας.

Έστω.

Το όνομα του αρχείου της πρώτης εικόνας μου έδωσε πάντως στοιχεία.

Αν θεωρείς έναν class d κόστους 100 δολλαρίων ανά κανάλι "μεσαίας κατηγορίας τιμής", τι να πω...

Και μάλιστα κατασκευασμένο πριν 8 χρόνια (αιωνιότητα για την εξέλιξη των class d) για απαιτήσεις HT και μάλιστα για surround.

Οπότε μπορώ με ασφάλεια να συμπεράνω πως η δεύτερη πρόταση της απάντησής σου αντιφάσκει με το δεύτερο μισό της πρώτης.

Πολύ καλή δουλειά Έκτορα, να κάτι τέτοια post διαβάζαμε και είχαμε βγάλει την Class D εκτός δοκιμής. Απλώς προσπεράστε.

Σάββα η άποψη άλλαξε όταν ακούσαμε κάποιες υλοποιήσεις ,όπως αυτή του Εκτόρα Κάποιες πολύ παλιότερες μάλλον καλά κάναμε και φεύγαμε με χίλια

Είπαμε να μιλάμε με στοιχεία,αν ειναι όπως τα λένε τα παιδιά δεν κάνουμε τιποτα...
Ο σκοπός ειναι να βγει άκρη,είπαμε,δεν χρειάζονται χαρακώματα,το πως θα κάνουμε σωστά και οικονομικά μια δουλειά ειναι το θέμα.

Τα τεχνικά ειναι οχι απλως καλοδεχούμενα αλλα απαραίτητα (ειδικά οταν μερικοί-μερικοί ψάχνονται να πετάξουν κι οτι εχει απομείνει απο παθητικό κρος μεσα στο ηχείο τους αλλα θα πρέπει να ταιριάξουν τα πάντα! )

Η πρώτη μου επαφή με Class D μου άφησε πικρή γεύση. Τα ICEPower ASP1000 ούτε τα δικά μου, ούτε του Στέργιου τα Magnepan κούνησαν. Τελείως άψηχα μου φάνηκαν με σοβαρή έλλειψη στην κάτω περιοχή. Από τότε έχει κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι. Τους τελευταίους μήνες έχουν πληθύνει τα Class D modules που όμως αρκούνται στα λίγα watt (50, 100 άντε λίγο κάτω από 200)

Θα βάλω και έναν ακόμη παρανομαστή στην υπόθεση: την αξιοπιστία αυτών των ενισχυτικών σταδίων. Δεν επιδέχονται εύκολα επεμβάσεις σε περίπτωση βλάβης. Οπότε θα πρέπει να εμπιστευτούμε ότι ο κατασκευαστής έχει προνοήσει και σ' αυτή την περίπτωση.
Π.χ. έχω διαβάσει πολλά θετικά για τα Sonora (Coldamp), η πατάτα όμως που έχει κάνει ο τύπος με τα παλμοτροφοδοτικά του στο Diyaudio με έβαλε σε σκέψεις.

Γιατί καλά όλα αυτά, αν γίνει όμως μια στραβή ;
Γιατί με τα Α και Α/Β η διάγνωση είναι απείρως πιο εύκολη και η αντικατάσταση το ίδιο.

Επειδή οικονομικά δεν με πέρνουν πια οι δοκιμές, κατάληξα ν' αφήσω να κυλήσει αρκετό διάστημα μέχρι ν' αποφασίσω να κάνω βήμα αγοράς, ακόμη και μετά από καλή ακουστική εντύπωση

Έστω.

Το όνομα του αρχείου της πρώτης εικόνας μου έδωσε πάντως στοιχεία.

Αν θεωρείς έναν class d κόστους 100 δολλαρίων ανά κανάλι "μεσαίας κατηγορίας τιμής", τι να πω...

Και μάλιστα κατασκευασμένο πριν 8 χρόνια (αιωνιότητα για την εξέλιξη των class d) για απαιτήσεις HT και μάλιστα για surround.

Οπότε μπορώ με ασφάλεια να συμπεράνω πως η δεύτερη πρόταση της απάντησής σου αντιφάσκει με το δεύτερο μισό της πρώτης.

Kαμία αντίφαση, είπα ως στοιχεία και γιά ένα μέρος εργαστηριακής συμπεριφοράς. Σε προηγούμενο ποστ, είπα επίσης οτί ποτέ δεν θεώρησα
άχρηστη αυτή την τάξη λειτουργίας ή τα προιόντα που πηγάζουν από αυτή. Είπα ξεκάθαρα όμως ότι απευθύνονται σε πολύ συγκεκριμένες
εφαρμογές. Καλές και κακές υλοποιήσεις υπάρχουν έτσι και αλλιώς γιά κάθε τάξη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι και ως πανάκια,
ούτε θεοποιώ τπτ. Καλή η εξέλιξη και ασφαλώς θα υπάρξει πολλή ακόμα, αλλά προς το παρόν, κανένας από τους εκπροσώπους της δεν
με έχει πείσει, τουλάχιστον γιά τα δικά μου κριτήρια.

Re: Απάντηση: Class D

Σάββα η άποψη άλλαξε όταν ακούσαμε κάποιες υλοποιήσεις ,όπως αυτή του Εκτόρα Κάποιες πολύ παλιότερες μάλλον καλά κάναμε και φεύγαμε με χίλια

Επειδή έχω πλήρη επίγνωση το πως ακούγονται οι συγκεκριμένες υλοποιήσεις .
Προκαλώ τους συντονιστές να αλλάξουν τα ενισχυτικά τους επειδή αλλάξατε άποψη και δεύτερον συνάντηση και ακρόαση .

Απάντηση: Re: Class D

Η πρώτη μου επαφή με Class D μου άφησε πικρή γεύση. Τα ICEPower ASP1000 ούτε τα δικά μου, ούτε του Στέργιου τα Magnepan κούνησαν. Τελείως άψηχα μου φάνηκαν με σοβαρή έλλειψη στην κάτω περιοχή. Από τότε έχει κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι. Τους τελευταίους μήνες έχουν πληθύνει τα Class D modules που όμως αρκούνται στα λίγα watt (50, 100 άντε λίγο κάτω από 200)

Θα βάλω και έναν ακόμη παρανομαστή στην υπόθεση: την αξιοπιστία αυτών των ενισχυτικών σταδίων. Δεν επιδέχονται εύκολα επεμβάσεις σε περίπτωση βλάβης. Οπότε θα πρέπει να εμπιστευτούμε ότι ο κατασκευαστής έχει προνοήσει και σ' αυτή την περίπτωση.
Π.χ. έχω διαβάσει πολλά θετικά για τα Sonora (Coldamp), η πατάτα όμως που έχει κάνει ο τύπος με τα παλμοτροφοδοτικά του στο Diyaudio με έβαλε σε σκέψεις.

Γιατί καλά όλα αυτά, αν γίνει όμως μια στραβή ;
Γιατί με τα Α και Α/Β η διάγνωση είναι απείρως πιο εύκολη και η αντικατάσταση το ίδιο.

Επειδή οικονομικά δεν με πέρνουν πια οι δοκιμές, κατάληξα ν' αφήσω να κυλήσει αρκετό διάστημα μέχρι ν' αποφασίσω να κάνω βήμα αγοράς, ακόμη και μετά από καλή ακουστική εντύπωση

Γενικά θεωρούνται αξιόπιστοι, ειδικά αν πρόκειται γιά σοβαρές υλοποιήσεις κάποιου κόστους.
Αλλά αν μου επιτρέπεις μιά παρατήρηση, εγώ κάνω τεχνική κουβέντα περισσότερο και παραθέτω είτε θεωρητικά είτε πρακτικά στοιχεία και δεν απονθάρρυνα γενικά
κανέναν από καμία δοκιμή. Σε προσωπικό επίπεδο τώρα, εγώ τους έχω αποκλείσει, δεν μου κάνουν, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, αν αλλάξει κάτι στο μέλλον
σχετικά με αυτούς (πιθανό) και μετά από δοκιμή, τότε δεν θα έχω το παραμικρό πρόβλημα ίσως να χρησιμοποιήσω κάποιον.

Μπορείς να αναφέρεις με τη προενισχυτή παίζεις. Εδώ ο τύπος αναφέρει κάποιο θέμα με την τάση στο 4:19, ισχύει ?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Οι καθαροι προενισχυτες δεν πρεπει να εχουν κανενα θεμα, το θεμα με τον θορυβο προκυπτει απο την χρηση av receiver με χαμηλο βολταζ στις pre out.

Η καινουργια σειρα της crown μπορει να εχει μεν αυτη την νεα ρυθμιση χαμηλου input voltage αλλα ρισκαρεις να ακους ενα ελαφρυ θορυβο απο τα ηχεια που οδηγει ο crown. Δεν εχω προσωπικη εμπειρια αλλα διαβασα online για περιπτωσεις που υπηρχε θεμα κυριως με AV receivers της Yamaha (που δυστυχως ειναι και ο δικος μου). Σκοπευω να κανω την δοκιμη ο ιδιος συντομα με τον xls 1502 παντως....μολις εχω νεοτερα θα αναφερω αμεσως...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Class D

Επειδή έχω πλήρη επίγνωση το πως ακούγονται οι συγκεκριμένες υλοποιήσεις .
Προκαλώ τους συντονιστές να αλλάξουν τα ενισχυτικά τους επειδή αλλάξατε άποψη και δεύτερον συνάντηση και ακρόαση .

Αν δεν κάνω λάθος έγραψα ότι αλλάξαμε άποψη σε σχέση με προηγούμενα ακούσματα που είχαμε με ενισχυτές αυτής της κατηγορίας
Αυτό σημαίνει ότι υπήρξε σημαντική βελτίωση ,αν δε κάνω λάθος
Προσωπικά έγραψα την πρώτη εντύπωση μου για τους ncore με την ευκαιρία της ακρόασης του συστήματος του Εκτορα ,αλλά τόνισα ότι θα εκφέρω άποψη όταν θα τους ακούσω στο χώρο μου