Class D

Κι εγώ κάποτε πήγαινα σινεμά 3 φορές την εβδομάδα. Και συμφωνώ με το Δημήτρη ότι η μέθεξη της αίθουσας δε συγκρίνεται με τίποτα. Αλλά... πρέπει να υπάρχει η αίθουσα. Στη Λάρισα πλέον δεν υπάρχει σινεμά, ή μάλλον υπάρχει ένα αλλά με τις ταινίες που φέρνει είναι σα να μην υπάρχει (έπαιζε έπι 6 εβδομάδες το Sing, ελεος δηλαδή). Στη Γερμανία όπου ζω οι ταινίες είναι όλες σχεδόν μεταγλωττισμένες, με τι καρδιά να πας να κάτσεις στην αίθουσα; Οπότε η Plasma μου είναι η μόνη λύση πλέον.

Παλιά πριν 30 χρόνια κάθε Σαββατοκύριακο το περνούσα σε σινεμά ,η αλήθεια είναι πως κι εγώ παραείμαι 'ιδιότροπος' σε μουσική ή ταινία θέλω να την απολαμβάνω μόνος μου-που και που από τη συγκίνηση μου φεύγει και κανένα δάκρυ ή ανατριχιάζω -είμαι ευαίσθητος ώρες ώρες τί να κάνουμε;:2thumb22sup:
Βρε καλά κάνει ο Θεόδωρος εγώ τον καταλαβαίνω.

Last edited:
Δοκιμαστηκε σημερα ο crown 1500 , ευχαριστώ τον Στέργιο που προσφέρθηκε να τον φερει και φυσικα για την παρεα.:ADFADF1::music-smiley-005::music-smiley-005: Προσωπικά για μενα καπου εδω τελειωνει το θεμα οδηγησης. Ως προενισχυτες χρησιμοποιηθηκαν οι marantz pm11s1 και dr dac 3. Καλυτερο αποτελεσμα με τα περισσοτερα volt του dr dac 3. Ηχος γεματος ισσοροπημενος χωρις σκληραδα , στεγνοτητα και λοιπες high end ορολογιες. Τα ηχεια που εγινε η δοκιμή ειναι τα jamo concert 11 με αναβαθμισμένα κροσσοβερ και μοναδες χαμηλων.

Με την σειρά μου να ευχαριστήσω και εγώ τον Στέργιο. Αφού ακούσανε με τον Αγγελο μετά πέρασαν από εδω βάλαμε τον crown και ακούσαμε στερεο μουσική αλλά και ταινιες σε πολυκαναλο και πολύ απλά ξεφτίλισε τον rotel χωρίς να ιδρώσει. Εμένα προσωπικά με ανησυχούσε και το αν θα υπάρξει βόμβος ή γενικότερα θόρυβος συνδέοντας τον με rca στις pre out του A/VR....απόλυτη σιγή.... τώρα μένει να ακούσω και τον 1502 που έχει και setting για 0.75v sensitivity και θα ματσαρει καλύτερα με τις άθλιες pre out των receiver. Στέργιο χάρηκα για την αληθινή γνωριμία, ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα!

Δοκιμαστηκε σημερα ο crown 1500 , ευχαριστώ τον Στέργιο που προσφέρθηκε να τον φερει και φυσικα για την παρεα.:ADFADF1::music-smiley-005::music-smiley-005: Προσωπικά για μενα καπου εδω τελειωνει το θεμα οδηγησης. Ως προενισχυτες χρησιμοποιηθηκαν οι marantz pm11s1 και dr dac 3. Καλυτερο αποτελεσμα με τα περισσοτερα volt του dr dac 3. Ηχος γεματος ισσοροπημενος χωρις σκληραδα , στεγνοτητα και λοιπες high end ορολογιες. Τα ηχεια που εγινε η δοκιμή ειναι τα jamo concert 11 με αναβαθμισμένα κροσσοβερ και μοναδες χαμηλων.

Αγγελε ,δε μας είπες όμως που κατέληξες και επίσης ποιό άκουσμα προτιμάς δηλαδή του crown ή του ncore ?

Αγγελε ,δε μας είπες όμως που κατέληξες και επίσης ποιό άκουσμα προτιμάς δηλαδή του crown ή του ncore ?

Άνετα αγοράζω τον crown με αυτο που άκουσα. Τωρα σε συγκριση με τους ncore δεν μπορω να πω με σιγουριά γιατί δοκιμάστηκαν με αλλον προενισχυτη, pass labs x 2.5 και το dac teac ud 503. Οι ncore ειχαν απιστευτο έλεγχο αλλα o crown ειχε παλι πολύ καλο ελεγχο και κατα την γνωμη μου πιο γεμάτο χαμηλό. Για να είμαστε σωστοι πρεπει να γινει συγκριτικό με ιδιο προενισχυτη και πηγή.

Πολύ σωστά το θέτεις Αγγελε ,γιατί το μόνο κοινό σημείο μεταξύ των δύο ακροάσεων ήταν τα ηχεία .
Αν όλα τα υπόλοιπα ήταν διαφορετικά δε μπορεί να βγεί συμπέρασμα

Ευχαριστώ κι εγώ για την ωραία παρέα παίδες! Παρ' όλη την κούραση πέρασα σούπερ!
Δε θέλω να μιλήσω για το πως παίζει ο class d, ένας λόγος που ήθελα να τον "πάω βόλτα" είναι φυσικά για να ακούσουν και τα παιδιά που τους ενδιέφερε η ακρόαση στο σύστημα τους αλλά και να ακούσω εγώ τον ενισχυτή σε άλλα συστήματα.

Στην πρώτη στάση στον hunter ήπιαμε καφεδάκι και βάλαμε τα concert 11 να παίξουν. Πανέμορφο ηχείο. Και με τις αλλαγές που του έκανε νομίζω ότι "μεγάλωσε" πολύ ο ήχος του (είχα ακούσει παλιότερα το απλό σε άλλο χώρο).
Σε πρώτη φάση με τον marantz μου άρεσε ο ήχος που άκουγα, σε απαιτητικά κομμάτια κλασσικής όμως τα φαινόμενα υποοδήγησης ήταν παραπάνω από προφανή.
Η προσθήκη του crown στον marantz έδωσε άλλη πνοή στο σύστημα και ειλικρινά προσπάθησα να εντοπίσω κάτι άσχημο στον ήχο που άκουγα σε σχέση με τον σκέτο marantz...τίποτα...(μπορεί να είμαι και κουφάλογο, δε ξέρω).
Μετά βάλαμε εκείνο το θαυμάσιο αλλά χεριασμένο κακάσχημο ντακάκι dr dac3 το οποίο με εξέπληξε ευχάριστα! Ακόμα και στην αίσθηση βάθους σκηνής διέπρεψε!
Το προτίμησα από το συνδυασμό marantz-crown (μάλλον λόγω volt εξόδου, 1.8 ο μαραντζ, 4 το dr.dac).
Αν σιάξεις καλώδια από rca σε balanced μπορεί να πάρεις ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.
Ο hunter τρελλοκομείο, γνώρισα και την χαϊεντού μαμά που δε μας άφηνε να φύγουμε ακούγοντας piazzola! Πολύ θετικά vibes στο hunterόσπιτο!
Φίλε hunter βγάλε σέντρα τις μαραντζιές, κράτα τα ηχεία και για την οδήγηση....ξέρεις πια.

Μετά στον φίλο teddy743 περάσαμε σούπερ, ευχαριστώ και για το πράσινο μουχλιασμένο ουϊσκυ! :ADFADF1:
Από ήχο δε μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν κάναμε εκτεταμένο "πριν και μετά", αλλά από εικόνα ο φίλος Θόδωρος βρήκε μάλλον τον crown των προβολέων! χαχαχα
Από τα φτωχά μου αυτάκια πάντως ταίριαξε ο κραουνάκης με το ανκόρι (ωραίο κεντρικό παρεπιπτόντως).

Χάρηκα πολύ για τη χθεσινή μου βόλτα, άντε με το καλό να κάνουμε και άλλες συναντήσεις, ακόμα δεν έχω ακούσει ανκόρια σε στέρεο ο απαράδεχτος!

Ευχαριστώ κι εγώ για την ωραία παρέα παίδες! Παρ' όλη την κούραση πέρασα σούπερ!
Δε θέλω να μιλήσω για το πως παίζει ο class d, ένας λόγος που ήθελα να τον "πάω βόλτα" είναι φυσικά για να ακούσουν και τα παιδιά που τους ενδιέφερε η ακρόαση στο σύστημα τους αλλά και να ακούσω εγώ τον ενισχυτή σε άλλα συστήματα.

Στην πρώτη στάση στον hunter ήπιαμε καφεδάκι και βάλαμε τα concert 11 να παίξουν. Πανέμορφο ηχείο. Και με τις αλλαγές που του έκανε νομίζω ότι "μεγάλωσε" πολύ ο ήχος του (είχα ακούσει παλιότερα το απλό σε άλλο χώρο).
Σε πρώτη φάση με τον marantz μου άρεσε ο ήχος που άκουγα, σε απαιτητικά κομμάτια κλασσικής όμως τα φαινόμενα υποοδήγησης ήταν παραπάνω από προφανή.
Η προσθήκη του crown στον marantz έδωσε άλλη πνοή στο σύστημα και ειλικρινά προσπάθησα να εντοπίσω κάτι άσχημο στον ήχο που άκουγα σε σχέση με τον σκέτο marantz...τίποτα...(μπορεί να είμαι και κουφάλογο, δε ξέρω).
Μετά βάλαμε εκείνο το θαυμάσιο αλλά χεριασμένο κακάσχημο ντακάκι dr dac3 το οποίο με εξέπληξε ευχάριστα! Ακόμα και στην αίσθηση βάθους σκηνής διέπρεψε!
Το προτίμησα από το συνδυασμό marantz-crown (μάλλον λόγω volt εξόδου, 1.8 ο μαραντζ, 4 το dr.dac).
Αν σιάξεις καλώδια από rca σε balanced μπορεί να πάρεις ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.
Ο hunter τρελλοκομείο, γνώρισα και την χαϊεντού μαμά που δε μας άφηνε να φύγουμε ακούγοντας piazzola! Πολύ θετικά vibes στο hunterόσπιτο!
Φίλε hunter βγάλε σέντρα τις μαραντζιές, κράτα τα ηχεία και για την οδήγηση....ξέρεις πια.

Μετά στον φίλο teddy743 περάσαμε σούπερ, ευχαριστώ και για το πράσινο μουχλιασμένο ουϊσκυ! :ADFADF1:
Από ήχο δε μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν κάναμε εκτεταμένο "πριν και μετά", αλλά από εικόνα ο φίλος Θόδωρος βρήκε μάλλον τον crown των προβολέων! χαχαχα
Από τα φτωχά μου αυτάκια πάντως ταίριαξε ο κραουνάκης με το ανκόρι (ωραίο κεντρικό παρεπιπτόντως).

Χάρηκα πολύ για τη χθεσινή μου βόλτα, άντε με το καλό να κάνουμε και άλλες συναντήσεις, ακόμα δεν έχω ακούσει ανκόρια σε στέρεο ο απαράδεχτος!

Κάνε ρε μια ανάλυση. Τα ηχεία ποιά είναι. Ο κραουνάκης ποιός είναι. Αντε με το τσιγκέλι θα στα βγάζουμε. Ξέχασα... Καλημέραααα!!!

Α ρε μπαγάσες μόνο εγώ έλειπα! Αλλά ξέρω γιατί δεν με φωνάζετε όπως λέει και ο Θοδωρής βάζω συνέχεια όλο εκείνα τα δύσκολα τα κλασσικά και δεν μου βγάζεις καλή κουβέντα ούτε με το τσιγκέλι πολύ γρουσούζης!
Άντε μπράβο από ότι φαίνεται ο Κραουνάκης θα σώσει πολύ κόσμο με δύσκολα φορτία χωρίς να κοστίσει ένα σπίτι! Περιμένω την επόμενη συνάντηση και υπόσχομαι ότι μόνο θα ακούω χωρίς να μιλάω και θα πίνω εκείνο το μπαγιάτικο στο πράσινο μπουκάλι!!!

Υπάρχουν Κραουνάκηδες πολλών ειδών,βάλτε το "Ενα τραγούδι δικό μου " να δείτε την μεσαία.

Αν και σωστά ειπώθηκε για τα συμπεράσματα χωρις ίδια μηχανάκια,μου κάνει εντύπωση το πιο γεμάτο χαμηλο του C που αναφέρθηκε.

Αν κάνετε λίγο υπομονή σε min 1 max 2 μήνες λογικά θα έχω τον δεύτερο ncore και έναν crown xls 1502....αν μπορεί ο Θανάσης να φέρει τον pass θα μπορεί να γίνει ένα A/B της προκοπής και μάλιστα θα βάλω και κουβέρτα μπροστά και δεν θα ξέρει κάνεις αν παίζει ο crown ή οι ncore....και ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του. ΑΝ πάλι έχετε όρεξη για γενικό κουβάλημα το κάνουμε και αυτό το Σ/Κ. εγώ βάζω το σπίτι + μια κασερόπιτα στο φούρνο....

Re: Απάντηση: Class D

Υπάρχουν Κραουνάκηδες πολλών ειδών,βάλτε το "Ενα τραγούδι δικό μου " να δείτε την μεσαία.

Αν και σωστά ειπώθηκε για τα συμπεράσματα χωρις ίδια μηχανάκια,μου κάνει εντύπωση το πιο γεμάτο χαμηλο του C που αναφέρθηκε.

Πιο γεμάτο χαμηλό συνήθως σημαίνει μικρότερο DF δηλαδή λιγότερο έλεγχο.

Αλλά τη στιγμή που οι δυο ενισχυτές έχουν πάνω τους buffers τα οποία είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, μπορεί άνετα η διαφορά να προκύπτει από εκεί.

Στέργιο σαν να μου φαίνεται ότι έχεις βαλθεί να καταστρέψεις την high end κοινότητα εκεί πάνω :p . Μην παίρνετε crown δεν φτάνουν για όλους :drool:

Στέργιο σαν να μου φαίνεται ότι έχεις βαλθεί να καταστρέψεις την high end κοινότητα εκεί πάνω :p . Μην παίρνετε crown δεν φτάνουν για όλους :drool:

Δεν θέλει να καταστρέψει κανέναν ο άνθρωπος :flipout: Φτάνουν για όλους και μπορούν να τους πάρουν όλοι και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Για να ρίξω λίγο το επίπεδο...αν κάποιος μπορεί να κάνει τον ίδιο χρόνο σε μια πίστα με μια Ferrari και με ένα Nissan GTR τοτε μπορεί να πάρει το nissan και να έχει αντίστοιχες επιδόσεις.....αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να πάρει κάποιος την Ferrari αλλά κάποιος που δεν χαλαλίζει τόσα χρήματα για το πρεστίζ της υπόθεσης μπορεί να είναι αντίστοιχα ευχαριστημένος. Μακάρι τα μηχανήματα να ρθουν στα ίσα πάνω κάτω...

Αλλά, είπαμε, το ultimate A/B δεν έχει γίνει ακόμα.....όταν είμαι έτοιμος και αν κάποιος χρειαστεί οτιδήποτε, κουβαλάω ότι θέλετε όπου θέλετε ή βάζω το σπίτι για μας λυθούν όλες οι απορίες once and for all.

Κάνε ρε μια ανάλυση. Τα ηχεία ποιά είναι. Ο κραουνάκης ποιός είναι. Αντε με το τσιγκέλι θα στα βγάζουμε. Ξέχασα... Καλημέραααα!!!

ηχεία: jamo concert 11
κραουνάκης: crown xls 1500

μεραααααααααααααα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

όταν λέω "κραουνάκη" δεν εννοώ "κραουνάκη"

χαχαχαχαχ

Ντροπή σας,την πάτησα κι εγω με τους κώδικες σας!
Αίσχος!