Class D

Το τελικό σου setup τελικά ποιό είναι (ή θα είναι); Crown μπροστά , ncore κεντρικό και ένα crown ακόμη για πίσω;

Προς το παρόν καλά είναι. Κάτσε να το χωνέψει.
Μπορεί να πάρει ακόμα ενα crown για τα surround, να γεφυρώσει αυτον για το κεντρικό και να πάρει ενα ncore και balanced δικαναλο προ με htpassthrough να σπρώχνει τα ncore πιο σωστα.

Απάντηση: Re: Class D

Κι εγώ κάποτε πήγαινα σινεμά 3 φορές την εβδομάδα. Και συμφωνώ με το Δημήτρη ότι η μέθεξη της αίθουσας δε συγκρίνεται με τίποτα. Αλλά... πρέπει να υπάρχει η αίθουσα. Στη Λάρισα πλέον δεν υπάρχει σινεμά, ή μάλλον υπάρχει ένα αλλά με τις ταινίες που φέρνει είναι σα να μην υπάρχει (έπαιζε έπι 6 εβδομάδες το Sing, ελεος δηλαδή). Στη Γερμανία όπου ζω οι ταινίες είναι όλες σχεδόν μεταγλωττισμένες, με τι καρδιά να πας να κάτσεις στην αίθουσα; Οπότε η Plasma μου είναι η μόνη λύση πλέον.

Ετσι...ετσι...
Αλλα προσωπικα περισσοτερο με πειραζουν/ενοχλουν τα κακομαθημενα τσογλανια!

Αποψε θα εχουμε - ή ΔΕΝ θα εχουμε - εξελιξεις στα ενισχυτικα! Οσοι ξερουν...καταλαβαν!

Last edited:
Ναι,αλλά να καταλάβουμε και οι υπόλοιποι!

Last edited:
Αν λες για τότε,οκ.
Περιμένουμε και δημοσίως λοιπόν όταν με το καλό!

Δημοσιως οχι, αφου προκειται για "προσωπικο" θεμα! Πουθενα αλλου ΔΕΝ εμφανιζεται...

Δημοσιως οχι, αφου προκειται για "προσωπικο" θεμα! Πουθενα αλλου ΔΕΝ εμφανιζεται...

Για το προσωπικό,δεκτό,εννοείται.
Για το ναι ή όχι των εξελίξεων και μόνο!

Re: Απάντηση: Re: Class D

Οχι Μάκη δεν τον πουλώ
Αλλά θα υπάρξει μέσα στην εβδομάδα ελπίζω <ανταπόκριση> για κάποιον κλάσης D
Ξέρεις ότι αστειεύομαι ...Όπως και να έχει καλό είναι να ακούμε τα πάντα .
Αλλά με κάποιους συγκεκριμένους κανόνες ώστε να μπορούμε όσο μπορούμε να προσεγγίζουμε το σωστό η το λάθος .

Βαγγέλη διατυπώνω δημόσια την απειλή
Θά έρθουμε με φορτηγάκι μεταφορικής ,3-4 γεροδεμένοι και θα πούμε στη γυναίκα σου ότι ήρθαμε να πάρουμε τον γνωστό μπουφέ ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Class D

Ξέρεις ότι αστειεύομαι ...Όπως και να έχει καλό είναι να ακούμε τα πάντα .
Αλλά με κάποιους συγκεκριμένους κανόνες ώστε να μπορούμε όσο μπορούμε να προσεγγίζουμε το σωστό η το λάθος .

Μάκη ,προσπαθούμε -κατά το δυνατόν- να έχουμε ίδιες συνθήκες ακρόασης .
Καλά κάνεις και αστειεύεσαι ,αυτο έλειπε να μη κάνουμε και λίγο καλαμπούρι

Πάντως για home theater καταστάσεις class D και ξερό ψωμί ! Συμφέρει ασυζητητί και σε σχέση με τα βατ-αμπέρ και καλύτερη ηχητική ποιότητα σε σχέσει με τα ενισχυτικά στάδια ενός AV.
Σε δικάναλο σύστημα όμως πρέπει να μαζευτούμε μερικοί με τα αντίστοιχα μηχανάκια και να συγκρίνουμε με ενισχυτές του χιλιάρικου,των 2000 και φεύγα για να βγάλουμε αξιόπιστα συμπεράσματα ,αλλιώς δεν βλέπω να ησυχάζουμε γρήγορα.
Μην ξεχνάμε πως ένας crown XLS-2502 κοστίζει σαν έναν ncore400

Last edited:
Προς το παρόν καλά είναι. Κάτσε να το χωνέψει.
Μπορεί να πάρει ακόμα ενα crown για τα surround, να γεφυρώσει αυτον για το κεντρικό και να πάρει ενα ncore και balanced δικαναλο προ με htpassthrough να σπρώχνει τα ncore πιο σωστα.

Έτσι ακριβώς. Αυτό που θα με ενδιέφερε πολύ είναι όταν με το καλό έχουμε στα χέρια μας ζεύγος ncore, έναν crown και τον pass..ή κάτι αντίστοιχο.....και με όλους τους υπόλοιπους κρίκους της αλυσίδας ίδιους να σταθώ πίσω από μια κουρτίνα και να δω θα μου αρέσει παραπάνω. Ο Νικητής θα μπει στα δεξί αριστερό και ο άλλος στο κεντρικό, εστι θα μπορέσω να έχω ht με μπόλικη οδήγηση...αλλά ταυτόχρονα....και λόγω ποιοτικού προ...θα μπορέσω να ξεφύγω από το να ακούω μουσικουλα από τον a/vreceiver. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο για κάποιον που θέλει και τα δυο αλλά δεν έχει την οικονομική άνεση να έχει dedicated χώρο και για τα δυο.

Βαγγέλη διατυπώνω δημόσια την απειλή
Θά έρθουμε με φορτηγάκι μεταφορικής ,3-4 γεροδεμένοι και θα πούμε στη γυναίκα σου ότι ήρθαμε να πάρουμε τον γνωστό μπουφέ ....

Ελατε, και τα τσιπρα, κεμπαπια, ακομη και τα... διοδια δικα μου:Banane0: Αλλά μαλλον θα λυθει "διαφορετικα" το θεμα που, ωστοσο αναβαλλεται για αυριο!

To Σαββατο άκουσα τον 1502 με teac ud503 αλλά και pass x 2.5 (ευγενική χορηγία του Θανάση...επίσης ευχαριστώ τον Άγγελο και τον Θανάση για την υπομονή τους και την βοήθεια με τις συνδέσεις) και το αποτέλεσμα ήταν μαγικό και με τα δυο. Επειδή είχα στην διάθεση μου το 503 και τον pass, άκουσα τον crown στα 1,4v (τώρα ακούω μέσω av receiver στην ρύθμιση 0.775).

ο pass μου ακούστηκε καλύτερος στα φωνητικά (ακουγόντουσαν πιο γλυκά)....το ίδιο και στις χαμηλές ειδικά σε ακουστικά κομμάτια. Σε pop και ηλεκτρονική μουσική το teac είχε πολύ λίγα πράγματα να ζηλέψει από τον pass. Επίσης οι όχι τόσο καλές ηχογραφήσεις ακούγονταν καλύτερα με τον pass. Στις καλές ηχογραφήσεις υπήρχε διαφορά μεν υπέρ του pass αλλά δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογεί το exta κόστος (μιλάω υποκειμενικά και με κριτήριο το βάθος της τσέπης μου). Σε έναν ιδανικό κόσμο θα ήθελα να έχω και τα δυο μηχανάκια.

Η δε ρύθμιση στα 0.775V του καινούργιου crown xxx2 είναι λουκούμι για όσους έχουν 1V
στην pre out! (...για μας τους homecinemaτσιδες μιλάω)

Έχει τόσο μεγάλη διαφορά στις ταινίες το ,0775? Πάντως το 503 έχει rca in και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για passthrough στον τελικό είτε στα 0db ή ακόμα και με +6db. Καλή μαγκιά αυτό...

George η ρυθμιση 0.775 ήταν για μενα πραγματικα σωτήρια. Το λεω επειδη ακουσα το προηγουμενο σ/κ τον 1500 που δεν την ειχε. Στις ταινιες, οταν μπαίνει μουσικη στα L/R η διαφορα ειναι μεγαλη...στην σκετη μουσικη δε η διαφορα είναι η μερα με την νυχτα....ειναι στην 0.775 ρυθμιση που καταλαβαινεις τον ελεγχο για τον οποιο ολοι μιλουν (αν εχεις av/receiver με 1V στην pre.....και ειδικά αν ακους και μουσικη ετσι προχωρα με κλειστα ματια....αν δεν σου αρεσει το αποτελεσμα στον αγοραζω εγω τον xxx2) :flipout:

οσο για το teac εχεις δικιο....πραγματικά πολυ βολική συσκευή!