Clearaudio Turntables.

Ευχαριστώ guevedo για την απάντηση που μου έδωσες απλώς είχα αυτην την απορία.

Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα με τα phonostage που αναρτήθηκε προηγουμένως ότι θα πρέπει να έχουν τη διπλάσια τιμή από ένα πλατό βραχίωνα.Αυτό δεν είναι απόλυτο δεν ξέρω αν θυμάστε αγαπητοί συμφορουμήτες ότι για κάποια περίοδο στον ΗΧΟ είχανε το phono sutherland ph 3d τιμή γύρω στα 900 ευρώ και το είχανε δοκιμάσει με το linn sondek lp 12 se τιμή γύρω στις 10.000 ευρώ.Σχολιο λέγανε ότι το PHD είναι μια πραγματική ευκαιρία phonostage,μιας και αντάγωνιζεται ευθέως αρκετά ακριβότερες προτάσεις του είδους.Ηευελιξία στον τομέα των ρυθμίσεων ,η πλήρης απομόνωση από το δίκτυο ηλεκτροδότησης και τα εντυπωσιακά ηχητικά αποτελέσματα το κατατάσσουν μεταξύ των πρώτων.ΤΕΥΧΟΣ 424.

Δε νομίζω ότι είπαμε πουθενά για διπλάσια τιμή. Απλά ότι καλό θα είναι να είναι καλύτερο το phono από το πικάπ. Και αυτό φυσικά είναι γενίκευση. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ένα καλό πικάπ μπορεί να έχει πολύ περισσότερα να δώσει από αυτά που παίρνουμε με ένα μέτριο συγκριτικά phono.

Και αυτά με την ευκαιρεία της αντιπαράθεσης που έγινε ανάμεσα στο Ρ3 και το Concept. Είναι νομίζω προφανές ότι άλλη κατηγορία phono μπορεί να δώσει τα μέγιστα με ένα Ρ3 και άλλη κατηγορία με ένα concept. Φυσικά και αυτό είναι γενίκευση.
Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Ουσιαστικά ότι για να κάνουμε σύγκριση, θα πρέπει το σύστημά μας να είναι πάνω και από τα δύο πικάπ ώστε να πάρουμε και από τα δύο τα μέγιστα

Δέν έχω κάν εξωτερικό phono :HTEHETH63:

Kι αυτό δε λέει κάτι... Το ενσωματωμένο phono του McIntosh C22 είναι ό,τι καλύτερο έχω ακούσει μέχρι στιγμής :)

Eίναι commemorative edition βέβαια, αλλά φαντάζομαι και το απλό δεν θα είναι μακρυά...:music-smiley-005:

Και αυτά με την ευκαιρεία της αντιπαράθεσης που έγινε ανάμεσα στο Ρ3 και το Concept.

Αν αναφέρεσαι στο δικό μου ποστ, δεν συνέκρινα το P3 με το Concept, αλλά με το Emotion.

Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Ουσιαστικά ότι για να κάνουμε σύγκριση, θα πρέπει το σύστημά μας να είναι πάνω και από τα δύο πικάπ ώστε να πάρουμε και από τα δύο τα μέγιστα

Οταν ενα phono ειναι "καλυτερο"απο ενα πικαπ(με τον βραχιωνα και την κεφαλη του) ισως εκθεσει καποιες αδυναμιες του πικαπ εφοσον βεβαια το υπολοιπο συστημα ειναι ανταξιο.Ομως μπορουμε να πουμε οτι με αυτο τον τροπο παιρνουμε το μεγιστο απο το πικαπ.

Απο την αλλη,ενα πικαπ που ειναι "καλυτερο" απο το phono στο ιδιο συστημα,πιθανον να μην αξιοποιηθει στο μεγιστο.

Ενας επιτυχημενος συνδιασμος στα λογικα πλαισια ειναι η σοφοτερη επιλογη.Αν το phono ταιριαζει ηλεκτρικα σωστα με την κεφαλη,οι πιθανοτητες καλου ηχου ειναι μεγαλες.

Λιγος πειραματισμος θα βοηθησει πολυ.

Πιστευω οτι ενα πραγματικα καλο phono ειναι καλυτερο απο ενα πραγματικα καλο πικαπ.

Last edited:
Εγώ πάντως έχω εντυπωσιαστεί με το πάθος που τα παιδιά υποστηρίζουν την τεχνική και ηχητική ανωτερότητα των πικάπ αυτών...

Θα ήθελα λοιπόν αν είναι δυνατόν να ακούσω από κοντά μερικά σετάπ με Clearaudio, θα προτιμούσα σε σπίτι κάποιου φίλου από δω, παρά στον αντιπρόσωπο (ένας λόγος είναι ότι δεν με ενδιαφέρει η αγορά πικάπ τουλάχιστον όχι άμεσα αφού έχω ήδη δύο σχετικά καλά πικάπ).

Αν κάποιοι θέλουν και μπορούν θα χαιρόμουν πολύ...

Ευχαριστώ!

Χρήστος

Φιλαράκι που έβαλες το θέμα..να ξέρεις τα παρακάτω
Οταν η Linn -η Thorens-η pink triangle - η Jyro Michell -η micro sheiki-η denon- η nakamichi-o verdier ακόμα και η Rega εβγαζαν πικάπ..................... τότε
η clear audio αυτό το super market πικάπ δεν ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝ
αν σου λέει κάτι έχει καλώς γιατί δεν είσαι fashion hi-end victim
αν οχι...
θα το καταλάβεις στο μέλλον

Εγώ πάντως έχω εντυπωσιαστεί με το πάθος που τα παιδιά υποστηρίζουν την τεχνική και ηχητική ανωτερότητα των πικάπ αυτών...

Θα ήθελα λοιπόν αν είναι δυνατόν να ακούσω από κοντά μερικά σετάπ με Clearaudio, θα προτιμούσα σε σπίτι κάποιου φίλου από δω, παρά στον αντιπρόσωπο (ένας λόγος είναι ότι δεν με ενδιαφέρει η αγορά πικάπ τουλάχιστον όχι άμεσα αφού έχω ήδη δύο σχετικά καλά πικάπ).

Αν κάποιοι θέλουν και μπορούν θα χαιρόμουν πολύ...

Ευχαριστώ!

Χρήστος
να παραθέσω και γω ένα παράδειγμα.Σε δίσκο της Aretha Franklin του 1992 υπάρχει ένα ντουέτο αρκετά δύσκολο όπου η φωνή του συνοδού καλύπτει τη φωνή της Aretha,(αν θυμάμαι καλά το 2ο της 1ης πλευράς,δίσκος αγορασμένος από παζάρι),το μόνο που ξεχώριζε ανεκτά τις φωνές σ αυτό το κακογραμμένο τραγούδι ήταν το Pink Tr export,PT too,και το Anniversary.Πάντως το champion είναι ισάξιο σ άλλους τομείς και το after sale servise ασύγκριτα καλύτερο απ όσα έχουν περάσει απ το χώρο μου.Στο συγκριτικό τεστ (του συγκεκριμένου δίσκου) ήταν και ένα Well Tempered,Lp 12,champion,linn axis,heybrook και ένα tecknics sl 1200

Δεν μου αρέσουν καθόλου. Όπου έχω ακούσει δεν ...με τίποτα.
Είναι μέσα στη προσωπική μαύρη λίστα . Εμπλοκή του ακροατή μηδέν.
Δεν είναι βέβαια η γλυκερή τους κατάσταση χειρότερη από τους χειρουργημένους με τα esoteric αλλά ένα ξύλινο πικαπάκι των 70´ς έχει περισσότερη ψυχή.:grandpa:

Οταν η Linn -η Thorens-η pink triangle - η Jyro Michell -η micro sheiki-η denon- η nakamichi-o verdier ακόμα και η Rega εβγαζαν πικάπ..................... τότε
αν οχι...

Ώπα Ώπα πε παιδιά..
Με όλο τον σεβασμό για τους παλαιότερους και αξιολογότατους κατασκευαστές.

Είναι επιχείρήματα του τύπου "όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες εσείς ζούσατε στα δεντρά" αρκετά έγκυρα και αξιόπιστα ώστε να σχολιάζουμε υποτιμητικά καταξιωμένους κατασκευαστές, να απειλούμε και να προειδοποιούμε κάποιον μην καν πάει να πάει να πάει να ακούσει τις υλοποιήσεις τους μην τυχόν του αρέσουν γιατι θα το μετανιώσει;

Kανείς δεν είπε οτι οι Γερμανοί βρήκαν το φάρμακο του καρκίνου.
Ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων που τους προτιμά φανατικά όμως δείχνει οτι σίγουρα έχουν κάτι να πούν.

Με την ίδια λογική η Νacamichi σήμερα φτιάχνει φούρνους μικροκυμμάτων, η micro Seiki και η Pink Triangle έχουν κλείσει και τα Thorens είναι πια made In China δηλαδη τι σημαίνουν όλα αυτά, οτι οι κατασκευαστές αυτοί είναι-ήταν αποτυχημένοι η απατεώνες;..

Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε..

Last edited:
............???????????????..........μπραβο στους κινεζους τοτε :laugh:

Πετρο,τετοιες δηλωσεις στην αγορα δεν δειχνουν καλη εικονα......................

Last edited:
αν οχι...

Αυτο το super market πικαπ τυχαινει να ειναι απο τα πρωτα σε πωλησεις στον κοσμο και δινει τεχνογνωσια σε πολλους αλλους κατασκευαστες. Πρεπει να ειναι παρα πολλοι οι κουφοι τελικα σε αυτο τον πλανητη για να την εμπιστευονται (και δεν μιλαμε για consumer αλλα για premium κατασκευαστη) και η mcintosh - marantz - unison και αλλες που δεν μου ερχονται στο μυαλο που την εμπιστευτηκαν στην κατασκευη των πικαπ τους. Ελεος πια, οχι αλλο καρβουνο. Υπαρχει μια λεξη κλειδι που καποιοι την ξεχνανε...ΕΞΕΛΙΞΗ.

Υπαρχει μια λεξη κλειδι που καποιοι την ξεχνανε...ΕΞΕΛΙΞΗ.

Σωστο αυτο......καποιοι ειναι στο 127+ χρονο της ζωης και εξελιξης τους Γιαννη,και δεχονται κτυπηματα κατω απο την μεση(τυπου "made in China") απο εμας;;;;; Εσυ ειδικοτερα θα επρεπε να ξερεις τι γινεται στον χωρο ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ τους κατασκευαστες.Αν τωρα λογω marketing,καποιοι ειμαστε επιλεκτικοι στο ποιους "κατονομαζουμε" και πως,ειναι αλλο θεμα.

Λες "απο τις πρωτες σε πωλησεις"......ποτε;τωρα; τον 21 ο αιωνα ;
Μηπως γνωριζεις τοτε ποια εταιρεια πουλησε τα περισσοτερα πικαπ στον κοσμο μεχρι σημερα;Η μηπως οι αγοραστες των πικαπ της ηταν κατ'επιλογην παλι κουφοι;

Σωστο αυτο......καποιοι ειναι στο 127+ χρονο της ζωης και εξελιξης τους Γιαννη,και δεχονται κτυπηματα κατω απο την μεση(τυπου "made in China") απο εμας;;;;; Εσυ ειδικοτερα θα επρεπε να ξερεις τι γινεται στον χωρο ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ τους κατασκευαστες.Αν τωρα λογω marketing,καποιοι ειμαστε επιλεκτικοι στο ποιους "κατονομαζουμε" και πως,ειναι αλλο θεμα.

Λες "απο τις πρωτες σε πωλησεις"......ποτε;τωρα; τον 21 ο αιωνα ;
Μηπως γνωριζεις τοτε ποια εταιρεια πουλησε τα περισσοτερα πικαπ στον κοσμο μεχρι σημερα;Η μηπως οι αγοραστες των πικαπ της ηταν κατ'επιλογην παλι κουφοι;

Μιλησα εγω για Κινα? Οσο για την εξελιξη που μους λες για πες μου απο αυτες τις εταιριες μια νεα πατεντα, κατι που να δειχνει την εξελιξη τους? Να ξεκινησω να λεω για την clearaudio? Οσο για τον 21ο αιωνα μην ξεχνας οτι τα καλυτερα ηχοσυστηματα ever κατασκευαζονται τωρα, και οτι πιο κοντα στο πραγματικο γεγονος τωρα εχει επιτευχθει! Πριν απο 20 χρονια που υπηρχε ο καλος ηχος? Ελαχιστες εξαιρεσεις και δεν λεω για λαμπατα, αλλα για ηχεια, πικαπ, cd player, solid state...

Και τα porsche εχουν χροοονια εξελιξης αλλα τρωνε πολλα δευτερα πισω απο τα ταπεινα nissan...
Evolution, is the word οσο και να μην μας αρεσει.

Last edited:
Garrard,Thorens,AR,Micro seiki,SME,Ortofon,audiocraft,SAEC,STAX,Fidelity research,Fons,Linn,ARISTON,Pink Triangle.................

Οκ και τι κανουν αυτα σημερα, συγκριτικα με πιο συγχρονες και φθηνοτερες κατασκευες? Μηπως παιζουν καλυτερα?
Η ortofon εξελιχθηκε αγαπητε, παρουσιασε νεα πραγματα. Αν ηταν οπως τα λες θα εμενε στο παρελθον χωρις καμια αναβαθμιση. Η sme το ιδιο.

Αν αυτο ηταν το κριτηριο ενος καλου αυτοκινητου ....................

Οταν μιλαμε για συγκριτικο σπορ αυτοκινητων και στην μεση μπαινει ο παραγοντας value/money δυστυχως ειναι κριτιριο.

Τελος παντων ο καθενας κανει οπως του αρεσει. Σε καμια περιπτωση ομως δεν μπορουμε να αγνοησουμε ειται σε καποιους αρεσει ειται οχι, οτι η clearaudio αυτη την στιγμη ειναι μια απο τις εταιριες που κρατουν γερα τα πικαπ στο προσκυνιο και σε θεμα παρουσιασης νεας τεχνολογιας μακραν η πρωτη. Ο ηχος της ειναι κατι που κρινεται απο τον κοσμο, και ευτυχως μεχρι στιγμης παγκοσμιως καλα κρινεται...