Club D300 !!!

Απάντηση: Re: Club D300 !!!

ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΡΙΠΗΣ 7.3 ΚΑΡΕ/ΔΕΥΤ. ΧΩΡΙΣ ΤΟ GRIP!

Ταχύτητες ριπής κατά σειρά (από 6 και πάνω):

1. Χωρίς το grip:
6+ καρέ το δευτερόλεπτο, μέχρι 100 καρέ η κάθε ριπή!

στο mode Ch.

2. Χωρίς το grip:
7.3 καρέ/δευτ. για ριπές μέχρι 9 καρέ η κάθε ριπή!

Φτιάχνεις ένα custom menu πχ στη θέση C και επιλέγεις τα παρακάτω:
- Bracketing/flash -> Ε5 Auto bracketing set -> flash only
E6 Auto bracketing (Mode M) -> flash only
- F controls -> F4 Assign FUNC. Button -> FUNC. Button Press -> Bracketing Burst
FUNC. Button + Dials-> αλλάζεις -> Auto bracketing

-Βγαίνεις από το μενού, κρατάς πατημένο το κουμπί Fn ( βρίσκεται στο μπροστινό μέρος ), περιστρέφεις τον κύριο επιλογέα δεξιόστροφα μέχρι να επιλέξεις 9F.
-Άλλαξε σε mode S και είσαι έτοιμος!

Τώρα όταν κρατάς πατημένο το Fn κουμπί, θα έχεις 7.3 καρέ/δευτ. για ριπές μέχρι 9 καρέ η κάθε μία!

(Tον τρόπο για τα 7.3 καρέ /δευτ. τον βρήκα στο φόρουμ του www.dsluser.co.uk και συγκεκριμένα εδώ: http://www.dslruser.co.uk/forum/viewthread.php?forum_id=6&thread_id=7265
Αυτός μιλάει για 8 καρέ/δευτ. αλλά τα μέτρησα με ακρίβεια (με την κυματομορφή του ήχου) και είναι 7.3. Καθόλου λίγα με την στάνταρ μπαταρία βεβαίως!!! :smile: )

3. Xωρίς το grip:
8 καρέ το δευτερόλεπτο για ριπές μέχρι 100 καρέ η κάθε ριπή.

Με χρήση του τροφοδοτικό ρεύματος που περιλαμβάνεται, στο mode Ch.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και battery pack τρίτης εταιρίας πιο οικονομικό ίσως από το grip.

4. Mε το grip:
8 καρέ το δευτερόλεπτο για ριπές μέχρι 100 καρέ η κάθε ριπή.

στο mode Ch.

Συγνώμη παιδιά, αλλά πότε και πού έχετε χρησιμοποιήσει και πόσες φορές τις ριπές των μηχανών σας;

Προσωπικά το χρησιμοποιώ στις παρελάσεις, στα γήπεδα (πήγα 2-3 φορές) και σε περάσματα αυτοκινήτων.

Re: Απάντηση: Re: Club D300 !!!

Συγνώμη παιδιά, αλλά πότε και πού έχετε χρησιμοποιήσει και πόσες φορές τις ριπές των μηχανών σας;

Προσωπικά το χρησιμοποιώ στις παρελάσεις, στα γήπεδα (πήγα 2-3 φορές) και σε περάσματα αυτοκινήτων.

Εγώ προσωπικά καμία, αλλά έχω πειστεί πλέον πως είναι ο μόνος τρόπος να τραβήξω αεροπλάνα με την D60.

Είναι στα άμεσα σχέδια μου να το δοκιμάσω.

Re: Απάντηση: Re: Club D300 !!!

Άλλες χρήσεις: στη θάλασσα όταν σκάει το κύμα στα βράχια, την αυθόρμητη έκφραση ενός πιτσιρικά σε συγχρονισμό με ένα γεγονός, την έκπληξη ενός ενήλικα που του έκαναν πλάκα, όταν ποζάρει ένα μοντέλο (ακόμα και μια φίλη) στα μέσα μιας κίνησης για να αποφευχθεί να βγεί "στημένη", σε ένα χορευτικό σώου για να πιάσεις την πιο θεαματική στάση, σε ένα σπορ γεγονός πχ στο γήπεδο για να πετύχεις την πιο ενδιαφέρουσα στιγμή, σε φωτογράφηση υψηλής ταχύτητας στο studio... κλπ κλπ φαντασία να' χεις! :smile:

Βασικά δεν θυμάμαι να έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τη 40D σε ριπή.... Την 350D ναι, αλλά 2-3 φορές.
Περιέργως αυτό με τη μεγαλύτερη (πρόσκαιρη και για πολύ λίγα καρέ) ταχύτητα ριπής σε bracketing την έχει και η Kodak P880: κανονικά η ριπή της είναι 1.25 fps, αλλά σε bracketing πιάνει 2 fps. Τώρα πώς γίνεται αυτό θα σας γελάσω.

Συνήθως η ριπή μου είναι χειροκίνητη. Απανωτά κλικ όπου κρίνω.

Απανωτά κλικ όπου κρίνω.

Mια απο τα ιδια. Ακομα και σε street photography. Λιγες φορες εχω χρησιμοποιησει το continuous low αλλα thats about it. Βεβαια οτι εχεις καλο ειναι γιατι ποτε δεν ξερεις.

Την έχω χρησιμοποιήσει για να δω πως δουλέυει και μόνο.
Για τη χρήση που κάνω εγώ μου είναι μάλλον περιττή αυτή η δυνατότητα.

Αλλά μάλλον πουλάει για αυτό και διαφημίζεται η ταχύτητα ριπής σε όλες τις μηχανές.

Tο πιο ωραίο στην παραπάνω "πατέντα", είναι ότι δεν αλλάζεις καν mode, βρίσκεσαι στην μονή ρίψη "mode S" και αν το χρειαστείς, όπως ακριβώς πιάνεις την κάμερα, πατάς και κρατάς πατημένο από το μπροστινό μέρος το Fn με το ένα δάχτυλο και πλέον βγάζει ριπές 7.3!!! (Εννοείται ότι οι υπόλοιπες ρυθμίσες δεν εμποδίζουν τη γρήγορη λήψη).

Υ.Γ Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει τo continuous mode ριπής της D70 (~3fps) σε ακραίο βαθμό, μέχρι που τίναξε τα πέταλα η μηχανή... αλλά για ειδική περίπτωση (όχι για τις παραπάνω περιπτώσεις) τότε πήρα καπάκι την D70s και συνέχισα για λίγο ακόμα... περισσότερα γι' αυτό εν καιρό.

Λοιπόν επειδή αυτό το "μηχανή για άντρες" του Σωτήρη το βρήκα πολύ διασκεδαστικό, και για να μην ρυπάνω τα λοιπά νήματα, θα πω εδώ πως μου θύμησε ένα διαφημιστικό της Exakta 66, του μεσαίου φορμά, η οποία διαφημιζόταν ως "μηχανή για άντρες" ("Sechs x Sechs für Männer").

Εδώ που τα λέμε, οι Exakta ήταν όντως μηχανές για άντρες.
Πχ ο James Stewart, στο Rear Window του Χίτσκοκ, Exakta (μάλλον τη Varex V) κρατάει. Με τον θρυλικό Kilfitt Kilar 400/5.6

rear2.jpg

Ορίστε μηχανή για άντρες!

(σημειωτέον έχω την Varex VX, οπότε....)

Το είχαν πιάσει το νόημα...
Καλή ιδέα για θέαση της συγκεκριμένης ταινίας, (μια που ψάχνω για κλασικές τελευταία)...

Υ.Γ Αφού έχεις τη Varex, εντάξει... :flipout:

πόσο θα κόστιζε 2ο χέρι μια D300 και πού να ψαχτώ? ebay?

a) Αγγελιες σε αναλογα φόρουμ (κυρίως dpgr.gr)
b) Ιντερνετομαγαζα. (ρισκο οτι δεν βλέπεις την κατάσταση του προιόντος και βασιζεσαι κυριως στην αξιοπιστία του καταστήματος)
γ) Μια βόλτα στο κεντρο στα γνωστά καταστήματα.

ευχαριστώ Γιώργιο, πόσα λεφτά να υπολογίζω για 2ο χέρι?

Φαντάζομαι εξαρτάται από την κατάσταση της μηχανής, το πόσο ανάγκη έχει ο κατοχός της να εισπράξει κάποια χρήματα και από πιθανά αξεσουάρ που την συνοδεύουν..

Δεν εχω προσωπική εικόνα, αλλά εχε σαν δεδομενο οτι το σώμα καινουργιο παιζει στην Αθηνα μετρητοις στο χιλιαρικο ή λιγο παραπάνω

Απο ebay παιζει 750-850 για μηχανες σαν καινουριες με λιγοτερα απο 1000 κλικς και με μικρα αξεσουαρ καποιες φορες(εξτρα μπαταρια, καρτες μνημης).

ευχαριστώ Γιώργιο, πόσα λεφτά να υπολογίζω για 2ο χέρι?

Αν ενδιαφέρεσαι για ποιότητα εικόνας, καλό είναι να προτιμήσεις την d90 (έχουν ίδια ποιότητα εικόνας). Αν´θέλεις τα άλλα στοιχεία της μηχανής το ξανασυζητούμε.

ευχαριστώ για τα μηνυματα σας, όντως μόνο ποιότητα εικόνας με ενδιαφέρει.
Παράξενο μου φαίνεται να έχει την ίδια με την D90! Θα κατεβάσω μερικά samples να χαζέψω..