COMPACT DISK.ΠΕΡΑΣΑΝΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ.

Re: Απάντηση: COMPACT DISK.ΠΕΡΑΣΑΝΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ.

Καληνύχτα, έχουμε την τυφλή δοκιμή καλωδίων ρεύματος αύριο και πρέπει να να πάω να ξεκουραστώ.

Επ! Σε τσάκωσα! Ακόμα στο Internet είσαι αχαΐρευτε; Σε 9 ώρες πρέπει να είσαι σπίτι μου! Άντε! Δε θα έχεις σηκωμό! Και μετά θα νυστάζεις! :flipout:

Mε απλό Linear Interpolation η ανακατασκευή ενός σήματος 20ΚΗz θα μπορούσε να μοιάζει με τριγωνο.

Τα μοντέρνα DACs κάνουν χρήση του DSP IIR filtering οπότε τα ημίτονα ανακατασκευάζονται πλήρως.

Οποιος θέλει να δει τα δικά μου τα ημίτονα, μόνο με ραντεβού .

Απάντηση: Re: Απάντηση: COMPACT DISK.ΠΕΡΑΣΑΝΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ.

Επ! Σε τσάκωσα! Ακόμα στο Internet είσαι αχαΐρευτε; Σε 9 ώρες πρέπει να είσαι σπίτι μου! Άντε! Δε θα έχεις σηκωμό! Και μετά θα νυστάζεις! :flipout:

Πάω για ύπνο , καληνύχτα γιατί έχουμε αγώνα αύριο. :SFGSFGSF:

Πάντως εμένα μου άρεσε το ημίτονο που είδα από το Copland και μόνο τριγωνικό δεν ήταν...

Οποιος θέλει να δει τα δικά μου τα ημίτονα, μόνο με ραντεβού .

Τα δικά μου ημίτονα τα βλέπετε αβάδιστα, αβίαστα αβασάνιστα στο χώρο σας...
Μα τι λες; :ADFADF1:

Πολλά έχουν βρεθεί πρώτα στην πράξη και στη συνέχεια βρέθηκαν οι θεωρίες
που έδωσαν εξήγηση. Ύπνο τώρα έχουμε αγώνα άυριο!

Απάντηση: Re: Απάντηση: COMPACT DISK.ΠΕΡΑΣΑΝΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ.

Πάντως εμένα μου άρεσε το ημίτονο που είδα από το Copland και μόνο τριγωνικό δεν ήταν...
Τα δικά μου ημίτονα τα βλέπετε αβάδιστα, αβίαστα αβασάνιστα στο χώρο σας...
Μα τι λες; :ADFADF1:

Τα ημίτονά σου ήταν όντως τελεια με μια ελάχιστη πτώση στάθμης πάνω από τα 18KΗz της τάξης του 0,7-1,0 dB σε φορτίο 10KΩ//200pF.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: COMPACT DISK.ΠΕΡΑΣΑΝΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ.

Τα ημίτονά σου ήταν όντως τελεια με μια ελάχιστη πτώση στάθμης πάνω από τα 18KΗz της τάξης του 0,7-1,0 dB σε φορτίο 10KΩ//200pF.

Κατάλαβες γιατί τα Nordost μου κάθισαν καλά; ;)
Αν σκεφτείς ότι μετρήσαμε με cd που πέρασε από το interconnect και μετά πήραμε το ημίτονο από την έξοδο του ενισχυτή μια χαρά με κόβω... :Banane0:

Πέραν αυτού που αναφέρεις, μέτρησα και το CD σαν stand alone με dummy load 10KΩ/200pF με χρήση των ειδικών probes που έχω φτιάξει γι αυτό το σκοπό. Δεν φταίω εγώ αν μιλούσες εκείνη τη στιγμή στο τηλέφωνο.
Tα Nordost πάντως είναι ταχύτητα καλώδια, αλλά δεν ταιριάζουν σε όλα τα συστήματα.

Last edited:

Δεν φταίω εγώ αν μιλούσες εκείνη τη στιγμή στο τηλέφωνο.

Παρέγγελνα τα πεϊνιρλί; :ADFADF1:

Tα Nordost πάντως είναι ταχύτητα καλώδια, αλλά δεν ταιριάζουν σε όλα τα συστήματα.

Σωστόστ! Αν το σύστημα είναι ευφωνικό ψηλά με τα nordost ξύνει σαν τρανζιστοράκι και σου στέλνει και τη σκηνή στο γείτονα! Στα παλιά ηχεία μου τα i/c The First της VDH έπαιζαν απίστευτα καλύτερα από τα Valhalla της Nordost π.χ.!

Busoni, δεν είπε κανείς να ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε, απλά η πράξη
απέχει πολλές φορές από την θεωρία!

H πράξη πάντα απέχει από την θεωρία, αλλά ποτέ δεν καταρρίπτει την θεωρία. Και μην μου πειτε για πειράματα που καταρρίπτουν θεωρήματα κι άλλα τετοια... Αυτα συνήθως συμβαίνουν σε θεωρίες ανοιχτές και υπο έρευνα(τετοια ειναι και η θεωρία πίσω από το DSD...). Στο θεώρημα του Nyquist στηρίζεται όλη η ψηφιακη τεχνολογια. Είναι τόσο πολλές οι εφαρμογές που αν είχε ελλείψεις μοιραία θα φαινόταν. Τώρα θα μου πείτε "τι το θέλουμε τότε το DSD και την PCM στα 24/96kHz ή τα 24/192kHz" αν τα 44.1k μας είναι αρκετά... Τα θέλουμε γιατι δεν ακούμε μόνο ημίτονα.

Επισης έχετε υπόψη σας οτι το VRDS είναι παραπάνω από 10 ετών και η ψηφιακή τεχνολογία προχώρησε αρκετά από την εποχή του.

Έχω ξαναπεί στην παρούσα συζήτηση οτί η διαμόρφωση PCM είναι αρχαία και
συγκεκριμένα υπάρχει σαν θεωρία απο το 1928! (οχι βέβαια για χρήση σε
συστήματα αναπαραγωγής μουσικής). Οι προδιαγραφές του ''κόκκινου βιβλίου''
δημιουργήθηκαν σε μία εποχή που η ψηφιακή τεχνολογία για αναπαραγωγή
μουσικής ήταν στα σπάργανα και έτσι προσδιορίστηκαν. Απο τότε έχουμε
προχωρήσει πολύ, δεν βλέπω τον λόγω γιατί να ασχολούμαστε ακόμα με αυτό
το πολύ ξεπερασμένο φορμάτ, ενώ υπάρχουν άλλα πολύ υποσχόμενα και όχι
μόνο, νέα πρότυπα όπως το DSD.

προχωρήσει πολύ, δεν βλέπω τον λόγo γιατί να ασχολούμαστε ακόμα με αυτό
το πολύ ξεπερασμένο φορμάτ
, ενώ υπάρχουν άλλα πολύ υποσχόμενα και όχι

Γιατί οι δίσκοι σε DSD είναι περιορισμένοι, πολύ ακριβοί και όχι στα γούστα μου.

προχωρήσει πολύ, δεν βλέπω τον λόγω γιατί να ασχολούμαστε ακόμα με αυτό
το πολύ ξεπερασμένο φορμάτ, ενώ υπάρχουν άλλα πολύ υποσχόμενα και όχι

Επειδή έχω την υποψία πως συνδέετε το PCM με το μήκος λέξης και τη δειγματοληψία του CD, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μη συγχέετε αυτά τα δύο μεγέθη με τη διαμόρφωση του σήματος. Το γεγονός πως οι Sony - Philips επέλεξαν τη διαμόρφωση DSD για να κωδικοποιήσουν ένα φορμά 24bit/96KHz, δεν σημαίνει πως το PCM είναι παρωχημένο, αλλ' απλώς διαφορετικό. Εάν έχουμε στη διάθεσή μας ανάλογης χωρητικότητας αποθηκευτικό μέσο, γραμμή μεταφοράς με το ανάλογο εύρος ζώνης, και τον κατάλληλο μετατροπέα, μπορούμε κάλλιστα να κωδικοποιήσουμε ακόμη και σήμα 256bit/100ΜHz, είτε με PCM, είτε με DSD είτε με οιασδήποτε άλλης μορφής διαμόρφωση.

Καλή η παρατήρηση! Τα όποια σχόλια μου για το CD βασίζονται αποκλειστικά
και μόνο στις προδιαγραφές του όπως ορίζονται από το ''Red Book''.