COMPACT DISK.ΠΕΡΑΣΑΝΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ.

Άντε πάλι...
Η ψηφιακή πηγή μου έχει κόστος 2.400 .
Η αναλογική μου περίπου το μισό μαζί με την κεφαλή.
Ε, ρε παιδιά, πιο πολύ μου αρέσει ο ήχος της αναλογικής μου πηγής. Μου ακούγεται πιό φυσικός. Το CD δεν έχει καταφέρει να μου μεταφέρει συναίσθημα ακόμη. Όταν όμως είμαι με φίλους και θέλω να ακούω μουσική στο background δεν βάζω βινύλιο!
Τόσο δύσκολο είναι να τα ξεχωρίσετε πια;

Γενικα προτιμω το cd ειναι λιγα τα βινυλιακα συστηματα που μου αρεσαν.
Αλλα ετσι και αλλιως τo cd ειναι απαραιτητο απο τη στιγμη που ουτε η μιση διαθεσιμη μουσικη δεν υπαρχει σε βινυλιο. Τοσο απλα.

Γενικα προτιμω το cd ειναι λιγα τα βινυλιακα συστηματα που μου αρεσαν.
Αλλα ετσι και αλλιως τo cd ειναι απαραιτητο απο τη στιγμη που ουτε η μιση διαθεσιμη μουσικη δεν υπαρχει σε βινυλιο. Τοσο απλα.
Εσυ που θα μου πας δεν θα μου ξεφυγεις ετσι ευκολα!!!:Banane0:

Καθαρά από περιέργεια θέλω να μου πείτε τα 10 τελευταία LP που ακούσατε και είναι καλύτερα από τα αντίστοιχα cds , όσον αφορά την ποιότητα αναπαραγωγής.
Θα ξαναρωτήσω μήπως και απαντήσετε οι βινύλιακιδες.
Αν τα 10 σας φαίνονται πολλά, γράψτε λιγότερα :music-smiley-004:

Μαρεσει η κόντρα που γίνεται μεταξύ όσον υποστηρίζουν το μεν και το δε. Και εξηγώ:

Την ίδια κόντρα κάνω χρόνια τώρα σπίτι μου, μόνος μου :-)

Βελτιώνω την μια πηγή, και όταν βλέπω ότι υποσκελίζει την δεύτερη σε κάποιο τομέα…
προσπαθώ να βελτιώσω αυτό τον τομέα και στην άλλη συσκευή….

Κατά αυτό τον τρόπο προσπαθώ να αποκτήσω καλύτερο ήχο ανεξάρτητα του μέσου αναπαραγωγής.

Φυσικά ακόμα καλύτερα είναι να έχεις τουλάχιστο δυο αναλογικές πυγές και δύο ψηφιακές. Ώστε να παρατηρείς τις ελλείψεις σε κάθε τομέα και τις πιθανές βελτιώσεις.

Έτσι λοιπόν όταν ένα συγκεκριμένο αγαπημένο μου άλμπουμ το έχω (ας πούμε) σε:
2-3 δίσκους διαφορετικής κοπής
2-3 ψηφιακά μέσα

Εκεί είναι που πραγματικά αρχίζω και εγώ να τσακώναμε μόνος μου :-) Αχ αυτή η πυγή ακούγετε καλύτερα από εδώ. Μμμμ… αλλά το μπάσο είναι καλύτερο εκεί…. Ναι αλλά η τάδε κοπή είναι καλύτερη…

Φίλτατοι, μην το κουράζουμε… όλοι μας έχουμε μουσική σε πολλά φορμα. Ανάλογα με την εκτέλεση/μορφή της μουσικής διαλέγουμε και τη μέθοδο αναπαραγωγής. Δεν υπάρχει τέλος στην αναζήτηση αυτή. Όλα τα φορμά έχουν τα υπέρ και τα κατά τους.

Re: Απάντηση: COMPACT DISK.ΠΕΡΑΣΑΝΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ.

Όχι μόνο χρειάζεται, επιβάλλεται.Δηλαδή πως θα ξέρω τι σύγκριση έκανες;Μπορεί να άκουσες ένα cd από ένα player των 200 ευρώ και ένα πικάπ των 20000 ευρώ.Τοι θεωρείς σωστό;Μήπως θεωρείς σωστό να στήνεις μια ολόκληρη ζωή ένα σύστημα με βάση την αναλογική σου πηγή και μετά από χρόνια ενασχόλησης να β'άζεις ένα cd να παίξει και να λες ότι δεν παίζει καλά;Προχειρότητες, εύκολα συμπεράσματα και αφορισμοί.Κανείς δεν λεει ότι το πικαπ δεν παιζει καλά.Σημασία έχει ολόκληρο το σύστημα και αν ασχοληθήκαμε όσο πρέπει και με τα δύο μέσα.
Εσύ τί λες δεν ασχολήθηκα ή δεν ασχολούμε; Λες να περίμενα εσένα να μου το πεις!!!
Μάλλον δεν ξέρεις με ποιον μιλάς.
Για πες μας τις εμπειρίες σου ζωντανής ακουστικής μουσικής και με τί ακούς. Λ.Σ.

Εχω ακουσει συστηματα που το αναλογικο μεσο παιζει καλυτερα απο το ψηφιακο. Εχω ακουσει αλλα που το cd παιζει καλυτερα. Στο δικο μου συστημα μου αρεσει πιο πολυ το cd ( η συζυγος προτιμα το πικ απ).
Η σύζυγος έχει δίκιο, σαν θυλικό έχει σίγουρα καλύτερο αφτί από ένα αρσενικό.
Εξήγησε τους λόγους για τους οποίους σου αρέσει περισσότερο το cd και τους λόγου της συζύγου που προτιμά το lp. Λ.Σ.

Η σύζυγος έχει δίκιο, σαν θυλικό έχει σίγουρα καλύτερο αφτί από ένα αρσενικό.

Συγνώμη, αλλά εδώ δεν μιλάμε για απόκριση συχνότητας, όπου ίσως οι γυναίκες έχουν κάποιο πλεονέκτημα.

Μιλάμε ουσιαστικά για "εκπαίδευση" του αφτιού, η οποία είναι ανεξάρτητη γένους. Και κατά ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό, μιλάμε για υποκειμενικά κριτήρια, οπότε όλα τα παραπάνω ουσιαστικά δεν μπορούν να αποδείξουν τίποτα. -bye-

Συγνώμη, αλλά εδώ δεν μιλάμε για απόκριση συχνότητας, όπου ίσως οι γυναίκες έχουν κάποιο πλεονέκτημα.

Οι γυναίκες δεν ακούνε καλύτερα συχνοτικά αλλά ακούν τις χροιές καλύτερα από τους άντρες. ;)

Μελέτες έχουν γίνει, μόνο που δεν θυμάμαι που τις διάβαζα.
Ακούγονται πολύ λογικές οπότε δεν είχα λόγο να το ξεψαχνίσω.
Απ' αρχής κόσμου ο άντρας νοιαζόνταν για τη θέση από όπου ακούγονταν κάποιος ήχος όταν πήγαινε για κυνήγι.
Οι γυναίκες, όντας άοπλες και αδύναμες, βασιζόντουσαν στο να καταλάβουν αν κάποιο ζώο έχει επιθετικές διαθέσεις ή όχι (κάτι το οποίο δεν τον πολυένοιαζε τον άντρα όταν έβγαινε για κυνήγι), το οποίο το καταλαβαίνεις από τη χροιά.

Πρακτικά, οι άντρες καταλαβαίνουν καλύτερα εστίαση και στερεοφωνία, ενώ οι γυναίκες χροιές.

Ένας άντρας προτιμά τα ATC, ενώ μια γυναίκα τα Chario, για παράδειγμα...

Μελέτες έχουν γίνει, μόνο που δεν θυμάμαι που τις διάβαζα.
Ακούγονται πολύ λογικές οπότε δεν είχα λόγο να το ξεψαχνίσω.
Απ' αρχής κόσμου ο άντρας νοιαζόνταν για τη θέση από όπου ακούγονταν κάποιος ήχος όταν πήγαινε για κυνήγι.
Οι γυναίκες, όντας άοπλες και αδύναμες, βασιζόντουσαν στο να καταλάβουν αν κάποιο ζώο έχει επιθετικές διαθέσεις ή όχι (κάτι το οποίο δεν τον πολυένοιαζε τον άντρα όταν έβγαινε για κυνήγι), το οποίο το καταλαβαίνεις από τη χροιά.

Εχουν και κάτι χροιές τ΄άτιμα τα λιοντάρια!

Εχουν και κάτι χροιές τ´άτιμα τα λιοντάρια!

Τη μία ακούς τις χροιές...
Την άλλη σου αρέσει το ροζουλί πικάπ (δεν είπες τη γνώμη σου για το ροζουλί Zu όμως)...
Ανησυχώ γιατί κάνουμε και τις ίδιες παρέες...
Λες στα γεράματα να ψαχνόμαστε; Άπαπαπα! Άμα έρθεις για τυφλή δοκιμή ανοιχτά θα τα έχω τα φώτα!!! :flipout:

Τη μία ακούς τις χροιές...
Την άλλη σου αρέσει το ροζουλί πικάπ (δεν είπες τη γνώμη σου για το ροζουλί Zu όμως)...
Ανησυχώ γιατί κάνουμε και τις ίδιες παρέες...
Λες στα γεράματα να ψαχνόμαστε; Άπαπαπα! Άμα έρθεις για τυφλή δοκιμή ανοιχτά θα τα έχω τα φώτα!!! :flipout:

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Θα ξαναρωτήσω μήπως και απαντήσετε οι βινύλιακιδες.
Αν τα 10 σας φαίνονται πολλά, γράψτε λιγότερα :music-smiley-004:

1) EAGLES: HELL FREEZES OVER
2) STEVIE RAY VAUGHAN: COULDN'T STAND THE WEATHER
3) NORAH JONES : NOT TOO LATE
4) DIRE STRAITS : BROTHERS IN ARMS
5) Children of Sanchez by Chuck Mangione
6) Hugh Masakela: STIMELA
7) THE BEST OF DIANA KRALL
8) CAFE BLUE: PATRICIA BARBER
9) NIRVANA : UNPLUGED IN NEW YORK
10) FRED SIMON: REMEMBER THE RIVER

Re: Απάντηση: COMPACT DISK.ΠΕΡΑΣΑΝΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ.

Κύριε Διακογιάννη, ακόμα μια φορά: ναι! σκασίλα μου για τις μετρήσεις!!
Όσο για τα Soundlab που αναφέρεις, σε άλλη συζήτηση, που τις είδες τις μετρήσεις;; Μάλλον τις ονειρεύτηκες.
Για βάλε κανένα απόσπασμα από τα όσα ανάφερα σε εκείνη τη συζήτηση για να μας αποδείξεις τα όσα [ψέματα] λες.
Θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι πάνω από όλα και πρώτα από όλα είμαι "ερασιτέχνης" με όλη τη σημασία αυτής της πανέμορφης λέξης.
Ενοχλήσε γιατί εκφράζω τις απόψεις μου!!! Εγώ δεν ενοχλούμε καν από τα ψέματά σας.
Δεν ασπάζομαι ποτέ καμία μέτρηση. Είμαι ενάντια στις μετρήσεις σαν αυτοσκοπός. Εμπιστεύομαι τα έμπειρα αφτιά μου.
Αυτό που είναι πιο κοντά στον ήχο μιας αίθουσας συναυλιών αυτό θεωρώ και το πλέον σωστό. Και όταν ένα σύστημα το πλησιάζει, αυτό το θεωρώ και ως το πλέον σωστό. Δικαίωμά μου. Άποψή μου.
Εσύ ποιες εμπειρίες έχεις; Σίγουρα καμία από ζωντανή μουσική, για να μιλάς έτσι. Και φυσικά δεν έχεις ιδέα το τί σημαίνει ένας δημοκρατικός διάλογος.
Για πες μας εσύ ποιος είσαι που κρίνεις τους άλλους και τους χαρακτηρίζεις ως 'ερασιτέχνες' και τους 'συγχωρείς' και τους θεωρείς ότι έχουν 'άγνοια' και το 'ακαταλόγιστο'!!!!!!!!!
Ποιος είσαι ρε φίλε. Λ.Σ.

Μετά απο τήν ανάγνωση του μηνύματός σας ΤΙ μπορεί να πεί κανείς !
Οταν ασπάζεστε τήν (και καλά) τεχνολογική πρωτοπορία των "μοναδικών" -περίπου- ηχείων panel soundlab, σαν φυσιολογικός νούς δέν θα ασπάζεστε και ολες εκείνες τίς μετρήσεις τών κακόμοιρων μηχανικών πισω απο αυτά ?
Πώς νομίζετε οτι τα τελειοποίησαν με τα "μέντα - μέντα" ή κοιτάζωντας τα αστέρια?
Αν δεν το καταλάβατε, ελπίζω να το καταλάβετε τώρα, πώς ουδόλως με απασχόλησε στο μήνυμα μου το αν ακούγεται καλύτερα το βινύλιο ή το CD.
Εκείνο που με απασχόλησε και έθιξα ήταν το σκεπτικό σας που αλλάζει κατά περίπτωση οπως -πιθανά- βολεύει τίς εμπορικές δραστηριότητες σας.
Αυτό κύριε Στεφανίδη μπορεί να το καταλάβει κι ένα παιδάκι.

Σχετικά με τον τρόπο σας, τι να πώ? Δεν χρειάζεται να πώ τίποτα.
Ευτυχώς και τα γραπτά μένουν για να μάς θυμίζουν με ποιούς έχουμε να κάνουμε.
Θα πρέπει που και πού να θυμάστε οτι δικαιώματα και απόψεις έχουν και άλλοι κοινοι θνητοί, αυτό λέγεται δημοκρατικός διάλογος και οχι ο απότομος και κατά τήν άποψη μου εγωπαθής τρόπος σας
Οι ερασιτέχνες που ασπάζονται ανευ ερευνας τήν "ΣΚΑΣΙΛΑ σας για τίς μετρήσεις" και τον κόπο τόσων τεχνικών, θέματα που ουσιαστικά είναι υπεύθυνα τοσο για το βινύλιο οσο και για το CD αλλά και για τα πάντα, έχουν το ακαταλόγιστο λόγω αγνοιας και στήν χειρότερη περίπτωση διότι συναναστρέφονται παράγοντες σαν τήν αφεντιά σας.

Και τέλος στήν ερώτηση σας " ποιός είσαι ρε φίλε?" , απαντώ : Ακόμα ενας
ερασιτέχνης που δέν πείσατε και δεν πρόκειται να πείσετε

Κε Στεφανίδη , μπορώ κι εγώ να σάν απευθυνθώ με μαγκιές και να εναλάσσω πρώτο ενικό και πρώτο πληθυντικό δια τίς εντυπώσεις, ομως δέν το κάνω γιατί σέβομαι κυρίως τον χώρο.