Αν το σύστημα είναι σωστό δεν έχει λόγο να μην φτάσει.Ο Κος Lukas και οποιοσδήποτε άλλος, καλά κάνουν και ακούν από πικάπ.Αν είχαν το ίδιο μεράκι και για μια συνολικά σωστή ψηφιακή λύση, ιδίων ή και περισσότερων χρημάτων με την αναλογική τους πηγή, το αποτέλεσμα θα ήταν εντελώς διαφορετικο.Μερικοί νομίζουν ότι το cd το βάζεις στην πρίζα και παίζει, ενώ με το πικαπ τους, ασχολούνται μια ολόκληρη ζωή.Τι αποτέλεσμα περιμένουν ετσι;Μετά τους φταίει το cd.......ερωτημά μου είναι αν αυτή
η ανωτερότητα φτάνει ως τα αυτιά μας
Το ''εχθροπραξίες'' ήταν γενικό δεν το ανέφερα για εσένα Φουσέ.
Σε προηγούμενο post μου είπα ξεκάθαρα οτί απο τεχνικής και θεωρητικής
άποψης το CD είναι ανώτερο, το θέμα μου - ερωτημά μου είναι αν αυτή
η ανωτερότητα φτάνει ως τα αυτιά μας.
Aυτό, άστο καλύτερα...Φυσικά και φθάνει σε όλων τα αυτιά, αλλά δεν εκτιμάται από όλους. Η αντίληψη της πραγματικότητας είναι προσόν που δεν έχουν όλοι.
Φυσικά και φθάνει σε όλων τα αυτιά, αλλά δεν εκτιμάται από όλους. Η αντίληψη της πραγματικότητας είναι προσόν που δεν έχουν όλοι.
.....
........
αλλά δεν μπορώ να πιστέψω οτί δεν σε
ενδιαφέρει πιο ακούγεται καλύτερα.
Μια και λέμε τεχνικό επίπεδο, έχεις δει απλό ημίτονο 10KHz ηχογραφημένο σε
CD από οθόνη παλμογράφου να δεις σε τι ωραίο ψευδοτριγωνικό παλμό
μετατρέπεται?
Φυσικά και φθάνει σε όλων τα αυτιά, αλλά δεν εκτιμάται από όλους. Η αντίληψη της πραγματικότητας είναι προσόν που δεν έχουν όλοι.
Κύριε Διακογιάννη, ακόμα μια φορά: ναι! σκασίλα μου για τις μετρήσεις!!Κε Στεφανίδη, απευθύνομαι πρώτα σ´εσάς γιατί εσείς είστε ο έμπειρος επαγγελματίας.
Οσοι έχουν παρόμοια άποψη με τήν δικιά σας και είναι ερασιτέχνες συγχωρούνται λογω άγνοιας, ακαταλογιστου, "κακών" επιρροών.
ΣΧΟΛΙΟ : Οταν εγινε συζήτηση παλαιότερα για ηχεία συγκεκριμμένα για τήν τεχνολογική τους εξέλιξη, σαν σίφουνας σπεύσατε να υποστηρίξετε τήν τεχνολογική ανωτερότητα τών soundlab (που εμπορεύεστε) που συνεπάγεται αναμφιβόλως οτι ασπασθήκατε και τίς μετρήσεις τών "ταλαντούχων" μηχανικών τής εταιρείας και ΖΗΤΩ! οι μετρήσεις - εδώ προφανώς βολεύουν οι μετρήσεις !
Τώρα σε αυτό το θέμα, ΣΚΑΣΙΛΑ ΣΑΣ για τίς μετρήσεις - πάλι γιατί έτσι σας βολεύει και νομίζετε οτι ισχυροποιεί τον λόγο σας , διότι επιχειρήματα δέν υπάρχουν.
Χωρίς καμμιά ειρωνία θα πρέπει να σας τονίσω οτι, αν θέλετε να σας πάρουν "κάποτε" στα σοβαρά (οχι σάν ανθρωπο , αλλά σάν επαγγελματία και γνώστη) θα πρέπει να υιοθετήσετε τα ιδια μέτρα και τα ιδια σταθμά, ανεξάρτητα αν σας βολεύουν ή οχι κατά περίπτωση.
Θα σε ικανοποιούσε αν σου έλεγα ότι έχω ακούσει απ' ευθείας από την ψηφιακή και αναλογική πηγή των ίδιων έργων σε ηχογραφήσεις σε στούντιο;;Συμφωνώ απολύτως.Επιπλέον θα ήταν καλό να μας πει ο Κος Lukas τι ψηφιακή πηγή χρησιμοποιεί για να καταλάβουμε γιατί είναι τόσο απόλυτος/
Αγαπητέ MACMOD, το cd μπορεί να είναι τεχνολογικά πιο μπροστά από το lp, ΑΛΛΑ ακόμη βρίσκεται, συγκριτκά με το lp, σε πρωτόγονο στάδιο!!!Το ''εχθροπραξίες'' ήταν γενικό δεν το ανέφερα για εσένα Φουσέ.
Σε προηγούμενο post μου είπα ξεκάθαρα οτί απο τεχνικής και θεωρητικής
άποψης το CD είναι ανώτερο, το θέμα μου - ερωτημά μου είναι αν αυτή
η ανωτερότητα φτάνει ως τα αυτιά μας. Καλά κάνεις και είσαι κατσαβιδάκιας
είμαι και εγώ και μάλιστα με βούλα αλλά δεν μπορώ να πιστέψω οτί δεν σε
ενδιαφέρει πιο ακούγεται καλύτερα.
Εχω να πω ειναι το εξης: οι υποστηριχτες του πικαπ εχουμε στην κατοχη μας και απο τα δυο μεσα αναπαραγωγης και συνηθως με παρα πολυ καλα μηχανηματα.
Να τα χαίρεστε!
Δηλαδη πρωσωπικα εχω και καλο πικαπ και καλο cd. Απο αυτα τα δυο μηχανηματα λοιπον ξεχωριζω και με διαφορα το πικαπ και ειμαι απολυτος σε αυτο.
Να το χαίρεσαι ακόμα περισσότερο!
Οι πολεμιοι του ηχου του πικαπ ομως εχω παρατηρησει οτι εχουν στο συστημα τους μονο cd player και αναθεμα εαν εχουν ποτε ακουσει στο συστημα τους ενα καλο συστημα βινυλιου.
Ανάθεμα ...ανάθεμα!.....
Βρε που τους είδες τους "πολέμιους" ; Αυτοί που ονομάζεις "πολέμιοι" είναι άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει με πικάπ και τουλάχιστον συναισθηματικά είναι δεμένοι με αυτό.
Ετσι λοιπον βγαζουν συμπερασματα επειδη ετσι γουσταρουν απλα τεχνοκρατικα και επειδη ετσι τους ειπαν κι ετσι νομιζουν.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να γουστάρει και να λέει ότι γουστάρει κι ότι νομίζει. Δεν γράφουμε paper εδώ πέρα.
Το πικαπ θελετε δεν θελετε διαθετει αυτη την στιγμη την καλυτερη ποιοτητα αναπαραγωγης μουσικης. Αλλα βεβαια το τοπικ αυτο δεν αφορα αλλη μια κοντρα μεταξυ των δυο μεσων ετσι δεν ειναι. Νομιζω οτι εχει εξαντληθει εδω και ετη.
Όχι μόνο χρειάζεται, επιβάλλεται.Δηλαδή πως θα ξέρω τι σύγκριση έκανες;Μπορεί να άκουσες ένα cd από ένα player των 200 ευρώ και ένα πικάπ των 20000 ευρώ.Τοι θεωρείς σωστό;Μήπως θεωρείς σωστό να στήνεις μια ολόκληρη ζωή ένα σύστημα με βάση την αναλογική σου πηγή και μετά από χρόνια ενασχόλησης να β'άζεις ένα cd να παίξει και να λες ότι δεν παίζει καλά;Προχειρότητες, εύκολα συμπεράσματα και αφορισμοί.Κανείς δεν λεει ότι το πικαπ δεν παιζει καλά.Σημασία έχει ολόκληρο το σύστημα και αν ασχοληθήκαμε όσο πρέπει και με τα δύο μέσα.Θα σε ικανοποιούσε αν σου έλεγα ότι έχω ακούσει απ' ευθείας από την ψηφιακή και αναλογική πηγή των ίδιων έργων σε ηχογραφήσεις σε στούντιο;;
Δεν νομίζω να χρειαστεί να σου πω από τί transport και DAC ακούω. Λ.Σ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.