Re: Απάντηση: Re: COMPACT DISK.ΠΕΡΑΣΑΝΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ.
Οι δυνατότητες και τα όρια, είναι συγκεκριμένα.
Μερικές σκόρπιες σκέψεις χωρίς απαραίτητα να είναι και σωστές. (brainstorm)
Βασικά πρέπει να πάρεις τα πράγματα από τη σειρά και να σκεφτείς το κάθε player σαν ξεχωριστό σύστημα που παράγει μουσική.
Αυτό αποτελείται από το κομμάτι που κάνει την ανάγνωση, το κομμάτι που κάνει την αποκωδικοποίηση και το κομμάτι που στηρίζει την όλη κατασκευή.
Έτσι στο πικάπ έχουμε με τη σειρά Κεφαλή -> Phono Stage -> Ανάρτηση (ή μάζα).
Στο CD έχουμε transport -> DAC -> Ανάρτηση.
Οι εταιρίες που φτιάχνουν τα cd βασίζονται πάνω σε 5-6 transport τα οποία είναι της τάξης των 100 ευρώ κατά μέσο όρο (και είμαι και πολύ χουβαρδάς).
Η όλη δουλειά παίζει στο DAC όπου από ότι φαίνεται η επιστήμη ακόμη εξελίσεται. Τρανή απόδειξη το Zoran που ταρακούνησε τα νερά τελευταία.
Όσον αφορά την ανάρτηση δεν νομίζω να μπορεί κανείς να συγκρίνει τις αναρτήσεις που έχει ένα μέσο πικάπ με τις αναρτήσεις που έχει ένα μέσο CD.
Τώρα που θέλω να καταλήξω...
Το κόστος για να φτιάξεις ένα CD περιλαμβάνει royalties, τηλεχειρισμούς, ευκολίες, πολλά μηχανικώς κινούμενα μέρη, περισσότερες εξόδους (Οπτικές, coaxial, αναλογικές κλπ) και άλλα πραγματάκια που πρακτικά στο τέλος τα πληρώνει ο καταναλωτής άσχετα αν τα χρησιμοποιήσει ή όχι. Άπαξ και το αγόρασες για να επέμβεις στην αλυσίδα θα πρέπει να δώσεις τα λεφτά που ήδη έχεις δώσει + τις αλλαγές που θέλεις να κάνεις.
Dac π.χ. μπορείς να βάλεις. Δεν θα σου αφαιρέσουν από την τιμή του CD το DAC του επειδή εσύ δεν θα το χρησιμοποιήσεις όμως!
Από εκεί και πέρα, γούστα είναι αυτά και δεν μπορεί κανείς να σε πείσει με στεγνά νούμερα ότι κάτι ακούγεται καλύτερα από κάτι άλλο και να πας να το αγοράσεις.
Είναι σαν να προσπαθείς να πείσεις εμένα να μου αρέσει ο πατσάς επειδή κάνει καλό στο στομάχι!
Και το μουρουνέλαιο είναι πολύ καλό αντικειμενικά αλλά δεν νομίζω ότι το έχεις βάλει στην καθημερινή διατροφή σου.