COMPACT DISK.ΠΕΡΑΣΑΝΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ.

Re: Απάντηση: COMPACT DISK.ΠΕΡΑΣΑΝΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ.

Θεωρώ το CD την πιο πετυχημένη τεχνολογία στον ήχο τα τελευταία 25 χρόνια.

Συμφωνω. Απολυτα πετυχημενη τεχνολογια, αφου καταφερε να ριξει το κοστος και να γεμισει τα ταμεια των δισκογραφικων, αφου ξαναπουλησαν ολα τα εργα στο "νεο φορματ":grinning-smiley-043

ΥΓ Αυτο το 42 να το βρεις σε καποια στιγμη να του βαλουμε χερι -bye-

Και θα το ξανακάνουν...
Γι αυτό χρειάζονται ένα νέο φορμάτ.

Δεν βαριέστε.
Καλά κάνουν γι' αυτούς και καλό κάνουν και σε μας.
Χωρίς αυτά (τα τεχνολογικά) εμείς σαν μεγάλα παιδιά που είμαστε... με τι θα παίζαμε, ε??

Πάντως εμάς τους γεροξούρες δείχνουν να μας έχουν αφοδευμένους...
Όλα τα λεφτά στα νειάτα, στα αίποντς και μουπουθρή.
Εκεί είναι πλέον η κονόμα...

Και θα το ξανακάνουν...

Μετά από την ξεφτίλα που θέλουν 1 ευρώ για κάθε κομμάτι που θα κατεβάσεις νόμιμα σε mp3 τι άλλο θέλεις για να αισχροκερδίσουν; :flipout:

Δεν θα διαφωνήσω ότι τις περισσότερες φορές μας κλέβουν!
Αλλά επαναλαμβάνω αυτό που έλεγα και παραπάνω:
«Πότε θα αποφασίσουν να μας δώσουν hi rez υλικό ?»

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω… όταν ξέρουν ότι είμαστε μ@@@@ες και θα τα σκάσουμε για τον καλό ήχο γιατί δεν υπάρχει προσφορά?

Εντάξει, ίσως υπάρχουν μπόλικοι 200γρ/180γρ δίσκοι και κάμποσοι 45rpm και ίσως διαφορά jap pressings. Και ακόμα καλύτερα σίγουρά υπάρχουν δισκογραφικές εταιρίες που ξέρουν τι σημαίνει ήχος.

Αλλά γιατί δεν μπορούν να δώσουν στο κοινό υλικό σε υψηλή ανάλυση?
Μήπως δεν θέλουν?
Μήπως περιμένουν να μας το σερβίρουν σιγά-σιγά και ακριβά?

Υπάρχουν φόρμα που υπερτερούν του CD.
Και σταδιακά ελπίζω να μας δώσουν τη χαρά να μετατρέψουν masters σε αυτά τα φορμα.
…. θα περιμένω

εχετε δικιο παιδες.. με αυτην την λογικη κανει ενα Album σε Mp3 πανω κατω οσο κ σε CD.. γιατι να μη το χω χειροπιαστω να το νιωσω οτι αγορασα μουσικη?

Απάντηση: Re: Απάντηση: COMPACT DISK.ΠΕΡΑΣΑΝΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ.

Συμφωνω. Απολυτα πετυχημενη τεχνολογια, αφου καταφερε να ριξει το κοστος και να γεμισει τα ταμεια των δισκογραφικων, αφου ξαναπουλησαν ολα τα εργα στο "νεο φορματ":grinning-smiley-043

Φυσικά και ναι!
Για το κέρδος γίνεται ή όλη ιστορία. Κατάφεραν να πουλήσουν φτηνά player και στην κουτσή Μαρία (όχι την άσχημη, την άλλη) που δεν θα αγόραζε ποτέ πικάπ και που την έβγαζε με κασέτες παλιά. Μαζί με τον βασιλικό όμως πότισαν και την γλάστρα. Όπως είπα, τον ήχο που πήρα από το cd42, ήθελα πολλά χρήματα για να τον πάρω αναλογικά και δεν μπορούσα να επενδύσω ταυτόχρονα και στα δύο φορμα. Το Cd ήταν το μέλλον, τέλος! Άσε η ταλαιπωρία με τα βινύλια, μη λερωθούν μη στραβώσουν, μη τα γρατσουνίσει χαλασμένη βελόνα, μη φορτιστούν με στατικό. Στο τέλος φόρτωσα εγώ και :7SFGSFG:

Απλά αν περίμεναν μια δεκαετία, το φορμά του red book θα ήταν σίγουρα καλύτερο, τουλάχιστον 20bit/48k . Νομίζω όμως ότι εκεί γύρω στις αρχές της δεκαετίας του 80 τα κλασικά συστήματα με πικάπ έπαψαν να φέρνουν μεγάλα κέρδη. Η κασέτα έπαιζε ήδη πολύ καλά και η αγορά κινδύνευε να αλωθεί από τα μινι με κασετόφωνο και τις αντιγραμμένες κασέτες.

Έτσι έχωσαν το cd άρον άρον στο παιχνίδι και για μία δεκαπενταετία εξασφάλισαν μεγάλες πωλήσεις μηχανών και δίσκων cd μέχρι να αρχίσει να τους απασχολεί η αντιγραφή εκ νέου. Μετά ήρθαν τα νέα φορμά, αλλά ο κόσμος, το 99% του κόσμου, δεν έχει κανένα λόγο να πάει σε κάτι μεγαλύτερης ανάλυσης από το cd. Και τα φορμά αυτά βάλτωσαν καθώς η βιομηχανία δεν βλέπει σοβαρά κέρδη από εκεί και δεν τα εξελίσσει.

Για τον λόγο αυτό, την στασιμότητα δηλαδή του ψηφιακού φορμά,στην σκιά των cd ξαναγεννήθηκε μια μικρή βιομηχανία βινυλίου για τους λίγους που το είχαν ανάγκη.

Ναι, εσένα περίμενα τόσα χρόνια....:flipout:

Η πλακέτα του dac που έχεις στα χέρια σου από που νομίζεις ξηλώθηκε;:HTEHETH63:

Το 42 τώρα το χαίρεται ένας φίλος:ADFADF1:

-bye-

Η δική μου γνώμη είναι το cd ως μέσο, με έκανε να έχω πολύ περισσότερη μουσική στο σπίτι μου.
Κάποτε που αγοράζαμε δίσκους, έπρεπε να επιλέξουμε ανάμεσα σε πολλούς και να πάρουμε έναν. Αργότερα με τα cds τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα . . αν έχεις φίλους με το ίδιο πάθος (μουσική) και μπορείς να δανείζεσαι...
Εκτός αυτού αναβάθμισε τα μέτρια συστήματα ήχου, είναι φορητό, χρειάζεται λιγότερο χώρο και γενικά είναι πιο εύχρηστο.
Άσε που το να διαλέγεις track άμεσα και το remote το έκανε πιο φιλικό.

Τώρα ποιος "μάζεψε το χρήμα" είναι άλλο θέμα, αλλά δεν είμαστε και χαμένοι από την υπόθεση αυτή (imo)

Η δική μου γνώμη είναι το cd ως μέσο, με έκανε να έχω πολύ περισσότερη μουσική στο σπίτι μου.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αν και το avatar σου και το όνομά σου... Τέσπα... :flipout:

Το CD έφερε την ευκολία στη χρήση και την ανταλλαγή στους χρήστες.
Ένα CD το δίνεις σε ένα φίλο σου να το ακούσει πολύ πιό εύκολα από έναν δίσκο.
Αυτή τη δυνατότητα σου την έδινε παλιά η κασέτα όπου πιτσιρικάδες ανταλλάσσαμε κασέτες σαν τρελοί.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το πικάπ έχασε την αίγλη του. Όπως είπα και σε άλλο μήνυμα, άλλες φορές γουστάρω να ακούω από πικάπ και άλλες από cd.
Με το βινύλιο κάνεις έρωτα. Με το CD ξεπέτα. -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: COMPACT DISK.ΠΕΡΑΣΑΝΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αν και το avatar σου και το όνομά σου... Τέσπα... :flipout:

...
:flipout: Πετυχημένο !! :flipout::flipout:

Εμ; Ο Pai Mei (Bak Mei - White eyebrow) που χρησιμοποιείς είναι σύμφωνα με τη γενιά των Nam Anh (γνώστης του συστήματος του "Νυχιού του Αετού" το οποίο του δίδαξαν οι Manchu).
Πρόδωσε τη δυναστεία Ming και λέγεται ότι είναι από τους βασικούς υπεύθυνους της σφαγής του βασικού μοναστηριού (Shaolinshi - του νεαρού δάσους αν θυμάμαι καλά).

Υποθέτω ότι απλά σου άρεσε ο ασπροφρύδης λόγω του Kill Bill;

Και παρέμεινε ΑΚΡΙΒΩΣ όπως την πρώτη μέρα...16 bits / 44.1 khz / 22.05 KHz freq.response limit
Κρίμα......

Και θα το ξανακάνουν...
Γι'αυτό καλά κάνω και είμαι πιστός στο βινύλιο. Ακούω τη μουσική μου χωρίς να ανησυχώ για τα φορμά και να αγχόνομαι.
Χάριν του cd είναι σα να ζώ 40 χρόνια πίσω και να ψωνίζω τα αριστουργήματα εκείνης της εποχής, σήμερα, και ας με θεωρούν καθυστερημένο, ηλίθιο κλπ αυτοί που μου πουλούν τους θησαυρούς τους. Ποιος τελικά είναι ηλίθιος και κορόιδο;;;;;; Λ.Σ.

Και παρέμεινε ΑΚΡΙΒΩΣ όπως την πρώτη μέρα...16 bits / 44.1 khz / 22.05 KHz freq.response limit
Κρίμα......

Τα CD έχουν πεπερασμένο όγκο δεδομένων (650ΜΒ - 700MB). Όσο και να τα στουμπώσεις δεν...

Η ευκολία του να διαλέγεις τρακ με το ρεμοτ είναι όντως μια πραγματική ευκολία γενικά γι'αυτούς που δεν θέλουν να ακούν μουσική, που βαριούνται και δεν μπορούν να κάτσουν στον κώλο τους και να ακούσουν ένα ολόκληρο κομμάτι μουσικής και πηγαίνουν από τρακ σε τρακ. Λ.Σ.

Ειλικρινά ψάχνω να βρω δικαιολογία για να 'χώσω' φράγκα για ακριβό cd-player...Οκ..έχω ακούσει καλά μηχανάκια..(esoteric-burmaster-emmlabs-meridian-pathos) αλλά πάντα κάνω πίσω...Γενικά συμφωνώ μ' αυτό που είχε πει κάποτε ο πρόεδρος...Τα ψηφιακά ΔΕΝ έχουν μεγάλες διαφορές...Ένα player των 5000Ε άντε να παίζει 5%-10% καλύτερα από ένα των 500Ε...