Compact με καλες βραδινες ληψεις

VALERIOS

New member
7 November 2007
69
Παιδια δωστε μου τα φωτα σας, αν και εχω διαβασει αρκετα εως παρα πολλα threads kai posts για τις συγκεκριμενες μου επιλογες ειπα να ρωτησω αυτους που εχουν κανει και οπτικη συγκριση των μοντελων γιατι τεχνικα εχω καταλαβει τις δυνατωτητες τις καθε μιας.!
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ για τα εξης μοντελα:
CANON IXUS 980
CANON G10
Samsung NV24HD,NV100HD
Fuji FinePix F100 fd
PANASONIC TZ5(7ΠΛΕΩΝ)
PANASONIC LΧ3

Ενδιφερομαι για μια οσο το δυνατων compact μηχανη.Δεν θα με εξηπηρετουσε dSLR
αυτη τη στιγμη!θελω οσο το δυνατων καλητερη λυση σε βραδυνη χρηση γιατι την ημερα πανω κατο καλες ειναι ολες οι παραπανω!

Βασικα μαλλων αναμεσα στις δυο πανασονικ ειμαι απλος ηθελα να μαθω αν οντως υπαρχει η μεγαλη διαφορα στο ματι ,οπτικα δηλαδη,στις φωτογραφιες μεταξυ τους.
Με χαλαει λιγο(πολυ δηλαδη) το ζουμ στην λχ3.Στην ΤΖ παλι δεν μου πολυαρεσει οτι δεν εχεις των ελεχω τις ΛΧ(manual control).ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΩ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΔΙΑΦΟΡΕΣ!ΓΙΑ ΤΙΣ samsung ΑΠΡΟΣΜΕΝΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΕΣ.
Η lx3 ειναι καλητερη απο την g10?
ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΩ ΟΠΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΝΩΣ Φ2 ΜΕ ΕΝΑΝ Φ3.3 ,στην πρωκειμενη των δυο ΠΑΝΑΣΟΝΙΚ?ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ?
Ευχαριστω εκ των πρωτερων παιδια!!!

Re: Compact με καλες βραδυνες λυψης

Νομίζω πως η Lx3 , και λόγο αισθητήρα που βγάζει λιγότερο θόρυβο (εξαιτίας μεγέθους και λιγότερων megapixels) , αλλά και του F:2.0-2.8 φακού, είναι η καλύτερη επίλογη για νυχτερινές, μιας και θα σου επιτρέπει να τραβάς και σε χαμηλότερα iso, σε σχέση με τις υπόλοιπες. Το zoom της είναι όντως πολύ μικρό, αλλά από την άλλη, δεν ξέρω καμία άλλη compact που να έχει 24mm με F:2.0.

Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει compact που να τα κάνει όλα.

Βέβαια όλα τα παραπάνω ισχύουν στην περίπτωση που θες να τραβάς νυχτερινές χωρίς την χρήση τριπόδου. Αν χρησιμοποιείς τρίποδο αλλάζει το πράγμα. :)

Τι θες να πεις δηλαδη πως αλλαζει?θελω και χωρις τριποδο αλλα και με, βεβαια!
Η ΤΖ7 ΕΧΕΙ 25μμ 12ζοομ(τελειο),πρως εκει τεινω αλλα με προιπωθεση να μην ειναι τεραστια διαφωρα σε ποιοτητα φωτο!επειδη εχω φ2.8 στην ολυμπους c70zoom και θεωρω τις βραδινες τις μετριες θελω να σιγουρευτω οτι οι πανασονικ θα ειναι εστω λιγο καλυτερες!και τεινω στο να παραλειψω το φ2.0 τις ΛΧ3,για χαρη τις ΤΖ (εστω και 5,δεν θα ελεγα οχι και στην7)αλλα μονο και μονο στην περιπτωση που δεν θα εχουν αισθητες διαφορες σε ποιοτητα οπτικα πχ.μεγαλη διαφορα σε κοκο-θωρηβο,θωλαδες.
Ειδαλλως ΛΧ3 μονοδρομος!!!αληθεια για την G10 τι γνωμη εχεις?

η κορυφαία ως τώρα στα 1600 Iso ήταν η FUJI F31, νίκαγε και την LX3. Σε λίγο θα κυκλοφορήσει ο διάδοχός της η F200 η οποία στα ψηλά δειχνει ακόμα καλύτερη.

Τι θες να πεις δηλαδη πως αλλαζει?θελω και χωρις τριποδο αλλα και με, βεβαια!
Η ΤΖ7 ΕΧΕΙ 25μμ 12ζοομ(τελειο),πρως εκει τεινω αλλα με προιπωθεση να μην ειναι τεραστια διαφωρα σε ποιοτητα φωτο!επειδη εχω φ2.8 στην ολυμπους c70zoom και θεωρω τις βραδινες τις μετριες θελω να σιγουρευτω οτι οι πανασονικ θα ειναι εστω λιγο καλυτερες!και τεινω στο να παραλειψω το φ2.0 τις ΛΧ3,για χαρη τις ΤΖ (εστω και 5,δεν θα ελεγα οχι και στην7)αλλα μονο και μονο στην περιπτωση που δεν θα εχουν αισθητες διαφορες σε ποιοτητα οπτικα πχ.μεγαλη διαφορα σε κοκο-θωρηβο,θωλαδες.
Ειδαλλως ΛΧ3 μονοδρομος!!!αληθεια για την G10 τι γνωμη εχεις?

lens rulez!!!

Πρόσεξε... έχουμε μια μηχανή με ζουμ 24-60 2.0-2.8 και μια άλλη πιο φθηνή με φακό 25-300. Πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωση ο φακός της δεύτερης να προσεγγίζει έστω την ποιότητα του φακού της πρώτης; Και μάλιστα να είναι και πιο φθηνή η μηχανή;

Η 7070 έδινε εξαιρετικές φωτογραφίες πάνω σε τρίποδο. Αν δεν πήρες καλές νυχτερινές φωτογραφίες δεν φταίει η μηχανή (με το συμπάθειο). Αν δεν πήρες καλές φωτογραφίες με την 7070, μάλλον δεν θα πάρεις καλές φωτογραφίες και με τις δυο PANASONIC.

Re: Compact με καλες βραδυνες ληψης

lens rulez!!!

Πρόσεξε... έχουμε μια μηχανή με ζουμ 24-60 2.0-2.8 και μια άλλη πιο φθηνή με φακό 25-300. Πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωση ο φακός της δεύτερης να προσεγγίζει έστω την ποιότητα του φακού της πρώτης; Και μάλιστα να είναι και πιο φθηνή η μηχανή;

Η 7070 έδινε εξαιρετικές φωτογραφίες πάνω σε τρίποδο. Αν δεν πήρες καλές νυχτερινές φωτογραφίες δεν φταίει η μηχανή (με το συμπάθειο). Αν δεν πήρες καλές φωτογραφίες με την 7070, μάλλον δεν θα πάρεις καλές φωτογραφίες και με τις δυο PANASONIC.

Εγω δεν λεω οτι δεν πηρα καλες απλος ειπα οτι για μενα προσωπικα ηταν μετριες με τα σημερινα δεδωμενα(το 2005 που την ειχα αγωρασει).Ασε που ειναι και υπερευαισθητη σε νυχτερινες με προσωπα(δεν εχει σταθεροποιητη)!
Α και κατι αλλο τωρα που το παρατηρησα,την C70 ZOOM εχω,
οχι την μεγαλη C7070 που λες.
Δηλαδη με αυτο το σκεπτικο η ολυμπους μου φ2.8 ειναι καλυτερη απο την ΤΖ7 που ειναι φ3.3?

Παντος με τοσα χρηματα που κοστιζει η λχ3(430ευρο) η ΤΖ7(ΛΕΝΕ ΓΙΑ 400 ΕΥΡΟΠΟΥΛΑ) θα επρεπε να εχουν καλυτερη αποδωση συγκρινωντας παντα με την κλιμακα των κομπακτ ετσι!Γιατι την ''C70'' δεν μπορεις να την συγκρινεις με τις προαναφερθεντες (no stabillizator,iso 400, 38mm).Το πολυ πολυ να συγκριθει με τις κομπακτ του 170αρικου αντε 200αρικου.τη σωζουν παντος τα φοβερα χρωματα που αποδιδει,πραγματικα πολυ ρεαλιστικα. και 2ων ο τιμιος αισθητηρας φ2.8-4.8
Παντος ευχαριστο που τοποθετιθηκες!Θεωριτικα, συμφωνουμε στην ποιοτητα το φακου για τις 2 πανασονικ αλλα αν αυτη η διαφορα δεν αποτυπωνεται σε τοσο μεγαλο βαθμο φωτογραφικα!
Επισης με προβληματισε ενα σχολιο ενος στο dpreview που ελεγε οτι στο ματι αυτη η διαφορα δεν ειναι αισθητη και οτι στη ποιοτητα των φωτο ειναι πανομοιωτηπες και ειπα να το ψαξω πριν αποφασισω.
Με αυτο το σκεπτικο καλυτερα να επενδισω στην πιο φτηνη που συν τις αλλης θα εχει και ενα πολυ καλο ΖΟΥΜ και καλυτερο βιντεο(καλοδεχουμενο οχι και απαραιτητο).

Μπορεις να μου πεις λιγο την διαφωρα που την παρατηρεις(οπτικα,φωτογραφικα)?

Μακαρι ''yiannakas'' να ειναι ετσι. Αλλα αυτα λεγαν και για την φ60 και μετα για την φ100 αλλα ξερεις το αποτελεσμα!

Last edited:
Αν θέλεις νυχτερινές φωτογραφίες τοπίου, τότε χρειάζεσαι iso 50/100/200 το πολύ και τρίποδο. Η μηχανή πρέπει να έχει χειροκίνητες ρυθμίσεις και καλή φωτομέτρηση. Επίσης ο φακός της να μην έχει μεγάλες παραμορφώσεις, διότι δύσκολα έρχονται στα σωστά τους τα σκοτεινά πλάνα.

Αν θέλεις να φωτογραφίζεις κίνηση το βράδυ, π.χ. νυχτερινά πορτρέτα, τότε δεν χρειάζεσαι κόμπακτ.

Αν θέλεις φωτογράφηση με φλας, είναι άλλη περίπτωση.

Ο φωτεινός φακός, με μεγάλα διαφράγματα (π.χ. 2,0 ή 2,8) μπορεί να δείχνει καλύτερος συνήθως από έναν με λιγότερο μεγάλα διαφράγματα (π.χ. 3,3 -6.3), όμως αυτό δεν είναι απόλυτο. Ειδικά στις SLR υπάρχουν φακοί λιγότερο φωτεινοί και καλύτεροι οπτικά. Π.χ. οι 50άρηδες 1,4 είναι καλύτεροι για γενική χρήση από τους 1,2.

Η LX3 δίνει αυτό το εφέ του ευργώνιου φακού και φυσικά τη διαφορά στο κάδρο 16/9, 3/2, 4/3 που δεν την έχει άλλη μηχανή.

Η ΤΖ είναι μηχανές γενικής χρήσης.

Βλάση μάλλον για την C-70zoom λέει ο φίλος μας, καμία σχέση με την 7070.

Re: Απάντηση: Compact με καλες βραδινες ληψεις

η κορυφαία ως τώρα στα 1600 Iso ήταν η FUJI F31, νίκαγε και την LX3. Σε λίγο θα κυκλοφορήσει ο διάδοχός της η F200 η οποία στα ψηλά δειχνει ακόμα καλύτερη.

Την εχει την Fujifilm FinePix F200 EXR στο eBay ετοιμοπαραδοτη στα 500$ (ακριβουτσικη μου φενεται)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Compact με καλες βραδινες ληψεις

Ακόμα δεν έχει αρχίσει επίσημα η διάθεσή της....-bye-

Mαλλον Ελλαδα,οπως παντα!
ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΙΑΠΟΝΙΑ.!.
ΒΛΑΣΙΔΗ λες να ειναι καλυτερη απο την LUMIX LX3 στα σκοτεινα πλανα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Compact με καλες βραδινες ληψεις

Mαλλον Ελλαδα,οπως παντα!
ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΙΑΠΟΝΙΑ.!.
ΒΛΑΣΙΔΗ λες να ειναι καλυτερη απο την LUMIX LX3 στα σκοτεινα πλανα?

ποιός ξέρει; Μόνο αν τις βάλουμε δίπλα δίπλα θα μάθουμε. LX3 έχουμε αρκετές (5-6 στο φόρουμ). FUJI μπορεί να πάρει ο Γιαννάκας επομένως ... τότε θα μάθουμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Compact με καλες βραδινες ληψεις

FUJI μπορεί να πάρει ο Γιαννάκας επομένως ... τότε θα μάθουμε.

όχι, γιατι δεν βάζουν 720p βίντεο στην F200.

πρέπει να βρώ την κατάλληλη κόμπακτ με 720p βίντεο, ευρυγώνιο φακό και καλό σταθεροποιητή....
προσπαθω να βιντεογραφήσω τις καταβάσεις με τα σκι στον παρνασσό και το βίντεο της fuji F31 με απογοητεύει.

Last edited:
Κρατάτε καλύτερα μικρό καλάθι για την F200. Στα δείγματα που ανέβασε σήμερα το dpreview, μέχρι και τα 400iso δείχνει να τα πάει γενικώς καλά, αν και ακόμη και στα 400 φαίνεται η απώλεια λεπτομέρειας από την αποθορυβοποίηση. Στα 800 και 1600, έχει φύγει πολύ μεγάλο μέρος της πληροφορίας, βέβαια ο θόρυβος δείχνει λεπτόκοκκος και όχι ενοχλητικά "ψηφιακός". Σίγουρα όχι για μεγάλες εκτυπώσεις πάντως.

Εάν λάβουμε υπόψη πως ο φακός ξεκινά από ενάμισυ στοπ πιο αργός από τον f2 φακό της LX3, είναι σαφές πως η F200 μάλλον δεν είναι ο πρωταθλητής lowlight compact που ίσως αναμένατε.

ενώ ψάχνουμε τον πρωταθλητή στα υψηλά iso, βρήκα τον πρωταθλητή στο 720p βίντεο! Είδα δείγματα απο την sony T-500 και δεν πίστευα ότι ήταν απο κόμπακτ.... απείρως καλύτερη ποιότητα απο το 720p της πανασονικ.

Φιλε valerie οπως βλεπουμε στα review που εχουν βγει για την f200 ,απλα μιλαμε για την καλυτερη compact που εχει βγει στο θεμα φωτογραφιας.Καθαριζει ανετα και την G10 της canon και lx3 της panasonic,(που δεν ειναι και compact)τι αλλο να πουμε..
Aρα πας σε αυτη εαν θες ποιοτητα φωτογραφιας και 5χ ζοομ.
Εαν θες video πανω απο vga αναλυση,πας σε αλλα πραματα..
Αντε να δουμε ποτε θα ερθει,,,

Στο θεμα θορυβου μαλλον θες να πεις και οχι στο θεμα φωτογραφιας.

Αν θες ενημερωσε και εμας για αυτα τα review που βρισκεις γιατι δεν βρισκω κατι αναλογο.
μονο στο cnet βρηκα και εδω που οπως λεει προς το τελος ειναι..ναι μεν..αλλα.

http://kimletkeman.blogspot.com/2009/02/fuji-f200exr-at-1600-iso.html