Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

Re: Απάντηση: Re: Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

Στα περί hardaware,συμφωνώ,θέλει το ψάξιμο μου όπως και οτιδήποτε άλλο.
Στα περί εννοιών όμως τι προσοχή να θέλει;
Στο buffering έχουμε καταλήξει,ορισμός για αναπαραγωγή απ' την RAM και τέλος.
Το dithering δεν το χρειαζόμαστε,εκτός κι αν ηχογραφούμε κι επεξεργαζόμαστε μουσική.
Το native playback είναι η αναλλοίωτη αναπαραγωγή του αρχείου,δεν υπάρχει κάτι σκοτεινό εδώ,ASIO και τελειώσαμε.
Το upsampling ιδανικά πρέπει να είναι παντού off,το αρχείο πρέπει να παίζεται στην αρχική του μορφή.

Δεν βλέπω κάπου δυσκολία ή παρανόηση,τα έχουμε πει εκατοντάδες φορές.....

+1 για τα DAW's...

Αυτά ακριβώς που λες!

Αλλά το ότι τα γνωρίζεις εσύ κι εγώ και το ότι τα έχουμε πει χιλιάδες φορές δεν λέει κάτι. Υπάρχει κόσμος που δεν τα γνωρίζει και γι αυτόν τον λόγο αυτό το νήμα είναι εξαιρετικό.

Εγώ πάλι βλέπω οτι τελικά δεν τρομάζει το computer audio εμάς τους χαιφιντελάδες αλλα εμείς οι ίδιοι...

Ξεκίνησε ένα νήμα με στόχο να αποτελέσει έναν οδηγό για τον ψαρρωμένο η φοβισμένο χομπίστα που θέλει αλλα δεν μπορεί να κατλάβει κάποια πράγματα ενώ ψιλοφοβάται να μπλέξει και καταλήξαμε να αναλύπουμε βαθιά τεχνικα θέματα και υλοποιήσεις ικανές για ψηφιακό studio mastering...

Eλάτε στην θέση αυτού του ανθρώπου. Εγώθα είχα εγκαταλείψει την ανάγνωση εδώ και πολλά posts και θα άκουγα τώρα τα cd μου ανακουφισμένος έστω και γλυκόπικρα..

Δεν χρειάζεται να γινόμαστε υπερβολικοί και ακραίοι όσον αφορά τις απαιτήσεις μας και ως συνήθως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

-Ένα λάπτοπ ή νέττοπ (που βολεύουν λόγω μεγέθους) με λογικά specs (ακόμα και μία core2duo cpu πενταετίας αρκεί) με usb2 θύρα αρκεί.
-Χρείάζεται τουλάχιστον 4gb Ram ιδανικά 8.
-Άν υπάρχει frewire ή thunderbolt θύρα και ντάκ ικανό να τισ αξιοποιήσει σωστά είναι προτιμητέες χωρίς αυτό να σημαίνει οτι η USB2 δέν είναι υπερεπαρκής.
-Αν και ο SSD σκληρός βολεύει λόγω ταχύτητας δεν είναι απαραίτητος και δεν επηρρεάζει τον ήχο, απλά ξεκινάει η αναπαραγωγή αστραπιαία, τίποτα άλλο.
-Το λογσμικό αναπαραγωγής επηρρεάζει πού το αποτέλεσμα και μπορεί να αποτελεί σημαντική αναβάθμιση ενος computer based συστήματος.
-Το pc είναι μια χαρά αλλα ειδικά μετο foobar όπως και γενικότερα τα pc είναι πολύ μεγαλύτερος μπελάς softwarre-ικά να στηθούν.
-Το mac χωρίς να είναι απαραίτητο είναι πολύ πιό έυκολο (σχεδόν στείο) να στηθεί και να παίξει σωστά και γενικά παίζει καλά πολύ ευκολότερα ενω συνηθως έχει και πολύ καλύτερο υλισμικό (ποικοιλία θυρών κλπ...) και γιαυτό συστήνεται και άς κοστίζει..

Αυτά τα ολίγα απο την δική μου πείρα. Ούτε πύργοι τέρατα που έτσι κιαλλιώς σε σαλόνι δέν μπαίνουν, ούτε ρυθμίσεις βασισμένες σε σούτρες των sufi, ούτε σκληροίδίσκοι απο κβαντικούς μικροκρυστάλους.. Ότι παραπάνω μπορεί να βοηθάει λιγάκι αλλα δεν αποτελεί κριτήριο ποιοτικής αναπαραγωγής.

Αυτά τα ολίγα απο εμένα.

Καλή σας μέρα.

Re: Απάντηση: Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

Σωτήρη μάλλον δεν διάβασες καλά ή το πέρασες βιαστικά..... Οι 4 ssd που φοράει μέσα το tower (corsair 124gb) κάνουν πάνω από 400 ευρώ... Συν τις 4 8άρες ram τον 3 ΤΒ δίσκο τον i7 2600k επεξεργαστή που έχει 320 δολάρια το 700άρι τροφοδοτικό και άλλα πολλά.

Πετάτε μια τιμή 700-900 ευρώ και το σχόλιο πως ο τάδε ή ο δίνα είναι μ@λ@κ@ς και δεν κάνετε ούτε τον κόπο να διαβάσετε το κείμενο....:fahne90:
και πιο συκεκριμενα
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.345975
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.522937
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.558354
http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=6670
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.320252
http://www.skroutz.gr/c/30/psu-trofodotika.html?from=catspan&keyphrase=thermaltake+700
1600+κουτι αρεσκειας σου.

που βγαινουν τα 3000+ που το πουλανε αυτοι
ετσι για να μην μας πιανεις απ την μουρη πρωινιατικο.κατι ξερουμε κι εμεις οι ελληναρες.:fahne90:

To τρέξατε πολύ παλικάρια, να δω αν σας προλάβω.
Σήμερα είναι Κυριακή και ακούμε LA Woman απο το πρωί, παραφράζοντας τον ποιητή!

Tεσπα...
...αμφισβητήσεων συνέχεια (το υποσχέθηκα :ADFADF1:), σε όσα γράφτηκαν στις τελευταίες σελίδες.

@farflung
Επιδιώκοντας το πιο ήσυχο background τι μας ενοχλεί περισσότερο? Το ήσυχο pc/dac ή ο δίσκος που σβουρνάει?
Ποιος απο τους δύο θορύβους είναι υψηλότερα? Καθόλου σίγουρος δεν είμαι ότι όλοι οι δίσκοι είναι αρκούντως ήσυχοι.

@Sonus
1) Γιατί f/w δίσκους? Οκ στρημάρεις συνεχόμενα... και με την usb που στέλνει πακέτα τα data πιο είναι το πρόβλημα? Είδες ποτέ να μπαφεριάζουν τα τραγούδια ή κάποιο πρόβλημα?
2) Γιατί δεν μπορούμε μέσα σε 20 λεπτά να τεστάρουμε f/w vs usb? Γιατί όχι στον ίδιο χρόνο δίκτυο vs hdd/ssd στη usb και καλώδια? Αυτό έμεινε ξεκάρφωτο!

@Sok
Γιατί asio και όχι wasapi? Γιατί όχι τον codec ενός mac ή ενός media player?

@all
Mιας και ο αρχικός δεκάλογος, αποδεικνύεται, σιγά-σιγά, απλά 10 τίτλοι που περιγράφουν πάρα πάρα πολύ περισσότερους παράγοντες (ατέλειωτη η λίστα!) και η δοκιμή τους μοιάζει ανέφικτη...

πως ρε παιδιά αποφασίσατε εσείς??? :ADFADF1:

Εμείς οι ίδιοι δε λέμε?: "δοκιμάζουμε και μετά αποφασίζουμε"
Εν τέλει, τι βαθμό τυχαιότητας είχε το όλο εγχείρημα?

Και προκύπτει και το άλλο... πόσο σίγουροι είμαστε ότι το transport μας παίζει σωστά...?
[computer = το 20% της πηγής μας ή οποία είναι το 30% του συστήματός μας, το οποίο είναι το 50% αυτού που ακούμε (τα νούμερα ενδεικτικά)]
Και απο την άλλη πόσο αξία έχουν οι διαφορές όταν μιλάμε τελικά για ένα μικρό μέρος του 3-4% αυτού που ακούμε?
Αν δίναμε i2s απο κάποιο media player πόση διαφορά θα έκανε (και να μνημονεύσω εδώ τον Πέτρο (totsipaki) και την άποψη ότι ο νέος στο κουρμπέτι θα είχε επιστρέψει στα cd ή στο media player ή στα mp3 του... πράγμα που μου συνέβαινε συχνά όλο αυτό το διάστημα... επειδή δεν ήταν καθόλου εύκολο να χωνέψω αυτά που διάβαζα!

Μήπως τελικά οι ευκολίες, η απουσία προβλημάτων στην αναπαραγωγή και η προσωπική διάθεση του καθενός μας να ασχοληθεί με αυτόν το κυκεώνα επιλογών και ρυθμίσεων... τελικά υπερτερούν όλων των άλλων (που τελικά απ’ότι κατάλαβα δεν έχουν ποτέ ελεγχθεί σοβαρά και συστηματικά?)

Eγώ απλά βλέπω διαβάζοντας το νήμα οτι και πάλι το μυαλό μας και όχι αυτό που ακούμε σε τελική ανάλυση μας κάνουν υστερικούς και τελειμανείς και χάνουμε την ουσία.
Άν το computer audio ηταν τόοσο πολύπλοκη διαδικασία (όχι πως δεν είναι κάπως αλλα ήμαρτον) ούτε εγώ θα ασχολιόμουν όπως και πολοί άλλοι.

Last edited:

Μήπως τελικά οι ευκολίες, η απουσία προβλημάτων στην αναπαραγωγή και η προσωπική διάθεση του καθενός μας να ασχοληθεί με αυτόν το κυκεώνα επιλογών και ρυθμίσεων... τελικά υπερτερούν όλων των άλλων (που τελικά απ’ότι κατάλαβα δεν έχουν ποτέ ελεγχθεί σοβαρά και συστηματικά?)

Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να περπατήσει το πράγμα.. Και πάλι όμως να δείς που όταν θα έχει απλοποιηθεί ακόμα περισσότερο ωριμάζοντας κάτι θα βρούμε εμείς οι "τρελοί" να βασανιζόμαστε..

Οπότε Πέτρο το συμπέρασμα, για σένα, ποιο είναι?

ότι βολεύει τον καθένα και πάμε παρακάτω?
και πως θα συμβουλέψουμε ένα παλικάρι που θα ρωτήσει αύριο...
"εχω ένα ενισχυτή και δυό ηχεία... πως να παίξω τη μουσική μου?"

με τη δική μας βολή θα ακούει ο άνθρωπος? :nounder:

Οπότε Πέτρο το συμπέρασμα, για σένα, ποιο είναι?

ότι βολεύει τον καθένα και πάμε παρακάτω?
και πως θα συμβουλέψουμε ένα παλικάρι που θα ρωτήσει αύριο...
"εχω ένα ενισχυτή και δυό ηχεία... πως να παίξω τη μουσική μου?"

με τη δική μας βολή θα ακούει ο άνθρωπος? :nounder:

Νίκο όταν θά υπαρξει <συνταγή> για τό <ιδανικό> υπολογιστη -τρανσπορτ ,περιμένω τή σχετική ενημέρωση
Όσον αφορά τή <συμβουλή> πού θά έδινα σέ κάποιον πού θά έμπαινε γιά πρώτη φορά στά συγκεκριμένα <χωράφια> θα ήταν νά <εξερευνησει> τό χώρο αρχίζοντας μέ ενα φτηνό λαπτόπ καί έπειτα μέ βάση τίς εμπειρίες του καί τίς ανάγκες του νά αποφάσιζε ο ίδιος
Τό ζητούμενο είναι νά ακούμε τή μουσικούλα μας καί όχι ssd-hdd-μνημες -κάρτες ήχου κλπ,κλπ
Νά θέσω ένα <ακραίο> ερώτημα ,με 80 ευρω στή τσέπη ,προτιμάς καλο usb καλώδιο η ένα ssd δίσκο;

Αυτή τή στιγμή ακούω μέ ένα <ξεπεράσμενο> ψηφιακό,δηλαδη με λαπτοπ 6 ετων με Τ8300 -hdd 500gb-squeezebox duet -Sonic Frontiers SFD2 mk-2,τό νεωτερο μέρος του ψηφιακου ειναι 6 ετων,το dac του 1996

Last edited:
και πιο συκεκριμενα
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.345975
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.522937
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.558354
http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=6670
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.320252
http://www.skroutz.gr/c/30/psu-trofodotika.html?from=catspan&keyphrase=thermaltake+700
1600+κουτι αρεσκειας σου.

που βγαινουν τα 3000+ που το πουλανε αυτοι
ετσι για να μην μας πιανεις απ την μουρη πρωινιατικο.κατι ξερουμε κι εμεις οι ελληναρες.:fahne90:

Case: Hush 2 Acoustic Case (available in white or black) with 60 ευρώ
NesteQ ASM Xzero 700W semi-fanless PSU. 170 ευρώ
Motherboard: Asus P8Z68 Deluxe, featuring Intel Z68 chip set, one LGA1155 socket for Intel Core i7/i5 series processors, four DDR3 DIMM sockets supporting up to 32GB of system memory, two PCIe x16 (or two PCIe x8), one PCIe x16 (x4 mode), two PCie x1 and two 130ευρώ
PCI expansion slots, four SATA 6GB/s connectors, two SATA 3GB/s connectors, two USB 3 ports and up to 12 USB 2 ports, two VIA Firewire 400 ports, three-port Texas Instruments Firewire card.
Processor: Intel Core i7 2600k clocked at its standard 3.4GHz. 260 ευρώ
Cooling: Large copper/aluminium heatpipe CPU cooler.
System RAM: 32GB DDR3 1333MHz fast memory. της corsair εχει περί τα 330 ευρώ
Hard drive: four Corsair Force 3 solid state drives (120GB program drive, 240GB audio program drive, 240GB sample drive, 240GB backup drive), external Lacie USB 3, 2TB backup/song archive drive. 1150 ευρώ
Graphics card: ATI HD6670 Ultimate triple-head graphics, equipped with Dual Link DVI, HDMI, Display Port and Display Port 1.2, capable of displaying ultra-high resolutions of up to 2560 x 1600 pixels. 60 ευρώ
Optical drive: 20x DVD-RW Writer.
Installed operating system: Windows 7 Ultimate 64-bit.

2000 ευρώ περίπου βγαίνει με τις αναγραφόμενες τιμές αλλά χωρίς κάποια που δεν έχω βάλει όπως τα optical drive τος ανεμιστήρες και κάποια άλλα αμελητέου κόστους. Βέβαια πρέπει να πολογίσουμε και την τιμή των windows αφού στην περίπτωση του περιοδικού σίγουρα δεν θα τα πρότειναν σπασμένα! Τέλος υπάρχει και ένα μικρός κόστος συναρμολόγησης.

Ε.... εντάξει δεν πιάνει τα 2460 ευρώ που λέει το άρθρο αλλά πιάνει τα 2200 με τα windows σπασμένα. Οπότε όπως βλέπεις δεν λέει πουθενά για 3000 ευρώ και όπως καταλαβαίνεις η τιμή που γράφει ισχύει.

Για άλλη μια φορά Ελληνάρας.

ήδη δοκίμασα Πέτρο!
Αν το ζητούμενο είναι αποκλειστικά η αναπαραγωγή μουσικής (όχι η ταχύτητα/θόρυβος/ίσως και οι θερμοκρασίες του pc, θα προτιμούσα ένα ακόμα δίσκο να έχω περισσότερο χώρο αποθήκευσης ;-)
(όπως καταλαβαίνεις δεν διαπίστωσα καμία διαφορά στο σύστημά μου μεταξύ καλωδίων και δίσκων - αλλά πάλι δεν είναι απόλυτες αυτές οι δοκιμές, σε αυτό δε λέω κουβέντα)

ps Συμφωνούμε απόλυτα στο θέμα της συνταγής, αλλά και του οικονομικού λάπτοπ για αρχή! Μετά το πάμε σε φίλο με pc/mac τούμπανο για σύγκριση και αποφασίζουμε ανάλογα!

Απάντηση: Re: Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

Case: Hush 2 Acoustic Case (available in white or black) with 60 ευρώ
NesteQ ASM Xzero 700W semi-fanless PSU. 170 ευρώ
Motherboard: Asus P8Z68 Deluxe, featuring Intel Z68 chip set, one LGA1155 socket for Intel Core i7/i5 series processors, four DDR3 DIMM sockets supporting up to 32GB of system memory, two PCIe x16 (or two PCIe x8), one PCIe x16 (x4 mode), two PCie x1 and two 130ευρώ
PCI expansion slots, four SATA 6GB/s connectors, two SATA 3GB/s connectors, two USB 3 ports and up to 12 USB 2 ports, two VIA Firewire 400 ports, three-port Texas Instruments Firewire card.
Processor: Intel Core i7 2600k clocked at its standard 3.4GHz. 260 ευρώ
Cooling: Large copper/aluminium heatpipe CPU cooler.
System RAM: 32GB DDR3 1333MHz fast memory. της corsair εχει περί τα 330 ευρώ
Hard drive: four Corsair Force 3 solid state drives (120GB program drive, 240GB audio program drive, 240GB sample drive, 240GB backup drive), external Lacie USB 3, 2TB backup/song archive drive. 1150 ευρώ
Graphics card: ATI HD6670 Ultimate triple-head graphics, equipped with Dual Link DVI, HDMI, Display Port and Display Port 1.2, capable of displaying ultra-high resolutions of up to 2560 x 1600 pixels. 60 ευρώ
Optical drive: 20x DVD-RW Writer.
Installed operating system: Windows 7 Ultimate 64-bit.

2000 ευρώ περίπου βγαίνει με τις αναγραφόμενες τιμές αλλά χωρίς κάποια που δεν έχω βάλει όπως τα optical drive τος ανεμιστήρες και κάποια άλλα αμελητέου κόστους. Βέβαια πρέπει να πολογίσουμε και την τιμή των windows αφού στην περίπτωση του περιοδικού σίγουρα δεν θα τα πρότειναν σπασμένα! Τέλος υπάρχει και ένα μικρός κόστος συναρμολόγησης.

Ε.... εντάξει δεν πιάνει τα 2460 ευρώ που λέει το άρθρο αλλά πιάνει τα 2200 με τα windows σπασμένα. Οπότε όπως βλέπεις δεν λέει πουθενά για 3000 ευρώ και όπως καταλαβαίνεις η τιμή που γράφει ισχύει.

Για άλλη μια φορά Ελληνάρας.

"Inta Audio i7 Ultimate PC as reviewed, £2649"

(Λίρες Αγγλίας λέει,3150 ευρώ δηλαδή και με τις τιμές των εξαρτημάτων να είναι τουλάχιστον 20-30% κάτω στο Ηνωμένο Βασίλειο,το ξέρω από πρώτο χέρι κι εγώ από κει τα πήρα εκτός του κουτιού που στάθηκα τυχερός και βρήκα εδώ ένα από τα 500 Pure που παράχθηκαν.)

Αυτή τή στιγμή ακούω μέ ένα <ξεπεράσμενο> ψηφιακό,δηλαδη με λαπτοπ 6 ετων με Τ8300 -hdd 500gb-squeezebox duet -Sonic Frontiers SFD2 mk-2,τό νεωτερο μέρος του ψηφιακου ειναι 6 ετων,το dac του 1996

κανόνισε να κάνεις καμιά μ@κ@κια να δώσεις το dac αναφοράς που έχεις για να πάρεις κανένα που να παίζει dsd και λοιπές βλακείες :twoguns:

"Inta Audio i7 Ultimate PC as reviewed, £2649"

(Λίρες Αγγλίας λέει,3150 ευρώ δηλαδή και με τις τιμές των εξαρτημάτων να είναι τουλάχιστον 20-30% κάτω στο Ηνωμένο Βασίλειο,το ξέρω από πρώτο χέρι κι εγώ από κει τα πήρα εκτός του κουτιού που στάθηκα τυχερός και βρήκα εδώ ένα από τα 500 Pure που παράχθηκαν.)

Σωστός!

Τότε εγώ είμαι Ελληνάρας! :fahne90:

Νικόλα... με τις ερωτήσεις σου "οδηγείς" στο να βρεθεί το ένα ιδανικό σεταπ...
Για μένα δεν υπάρχει μια συνταγή, ένας δρόμος.
Οπως επιλέγουμε το υπόλοιπο σετάπ, έτσι επιλέγουμε και το CA.
Εννοώ πως πρέπει να το δούμε σαν ένα ανεξάρτητο υποσύστημα από μόνο του.

Για παράδειγμα, ρωτάς γιατί φαιργουαιρ δίσκους;
Γιατί αν έχω usb dac, καλό είναι ο usb controller να μην έχει άλλη διεργασία πάνω του.
Και αν πάλι ρωτήσεις γιατί, IMHO πιστεύω γιατί το όλο κόνσεπτ κινείται γύρω από το πώς θα κάνουμε απρόσκοπτα αναπαραγωγή.
Το κάνουμε ελευθερώνοντας όσο περισσότερους πόρους συστήματος.
Δατς γουαι.

Επανέρχομαι λοιπόν στο αρχικό μου σκεπτικό... κάποιος δεν έχει firewire.
Ή κάποιος έχει ήδη μεγάλη συλλογή usb hdds.. Σιγά μην ρίξει πάλι λ7.
Θα ακολουθήσει λοιπόν άλλο δρόμο.
Σωστός θα είναι όμως και πάλι.
Διότι όπως είπανε και άλλα παιδιά, φτάνουμε να ψάχνουμε ψύλλο στ ' άχυρα για βελτίωση... Πολσο; 5-10%;
Εδώ χολαίνουμε σε πολύ σοβαρότερα θέματα στα σεταπ μας (οι περισσότεροι) που αν καταπιαστούμε με αυτά μπορεί να έχουμε και πάνω από 30% βελτίωση...

ΙΜΗΟ, σε κάποιον νέο θα πρότεινα 2-3 πεπατημένες αξιόπιστες λύσεις (καμία αχέση με γούστο ή βολή) και για ότι παραπάνω θα το άφηνα στην προσωπική του κρίση και διάθεση. Ένα σωστό ξεκίνημα θα το έχει παλντως.

Νίκο όταν θά υπαρξει <συνταγή> για τό <ιδανικό> υπολογιστη -τρανσπορτ ,περιμένω τή σχετική ενημέρωση
Όσον αφορά τή <συμβουλή> πού θά έδινα σέ κάποιον πού θά έμπαινε γιά πρώτη φορά στά συγκεκριμένα <χωράφια> θα ήταν νά <εξερευνησει> τό χώρο αρχίζοντας μέ ενα φτηνό λαπτόπ καί έπειτα μέ βάση τίς εμπειρίες του καί τίς ανάγκες του νά αποφάσιζε ο ίδιος
Τό ζητούμενο είναι νά ακούμε τή μουσικούλα μας καί όχι ssd-hdd-μνημες -κάρτες ήχου κλπ,κλπ
Νά θέσω ένα <ακραίο> ερώτημα ,με 80 ευρω στή τσέπη ,προτιμάς καλο usb καλώδιο η ένα ssd δίσκο;

SSD με τα μπούνια.
Θα βελτιώσει την overall απόκριση,θα είναι τάφος από θόρυβο κι αυτά είναι χειροπιαστά κόντρα στην αμφιβόλου αποτελεσματικότητας αλλαγή του καλωδίου.
Κι αν ωφελήσει και ηχητικά,ακόμα καλύτερα!

η συμβουλή που έχω να δώσω σε κάποιον που θέλει άυλη πηγή στο ηχοσυστημα του

έχεις ένα budget 1000 ευρω?
οκ πάρε ένα dac με 1000 ευρω , και επειδή θεωρώ ότι για να μπει εδώ μέσα να ρωτήσει με υπολογιστή μπήκε , αν δεν είναι κανένα χρεπι pentium3 με 256Mb και win98 ότι πιο σύγχρονο είναι άριστο για να τρέχει ένα foobar με ks streaming

Απάντηση: Re: Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

Νικόλα... με τις ερωτήσεις σου "οδηγείς" στο να βρεθεί το ένα ιδανικό σεταπ...
Για μένα δεν υπάρχει μια συνταγή, ένας δρόμος.
Οπως επιλέγουμε το υπόλοιπο σετάπ, έτσι επιλέγουμε και το CA.
Εννοώ πως πρέπει να το δούμε σαν ένα ανεξάρτητο υποσύστημα από μόνο του.

Για παράδειγμα, ρωτάς γιατί φαιργουαιρ δίσκους;
Γιατί αν έχω usb dac, καλό είναι ο usb controller να μην έχει άλλη διεργασία πάνω του.
Και αν πάλι ρωτήσεις γιατί, IMHO πιστεύω γιατί το όλο κόνσεπτ κινείται γύρω από το πώς θα κάνουμε απρόσκοπτα αναπαραγωγή.
Το κάνουμε ελευθερώνοντας όσο περισσότερους πόρους συστήματος.
Δατς γουαι.

Επανέρχομαι λοιπόν στο αρχικό μου σκεπτικό... κάποιος δεν έχει firewire.
Ή κάποιος έχει ήδη μεγάλη συλλογή usb hdds.. Σιγά μην ρίξει πάλι λ7.
Θα ακολουθήσει λοιπόν άλλο δρόμο.
Σωστός θα είναι όμως και πάλι.
Διότι όπως είπανε και άλλα παιδιά, φτάνουμε να ψάχνουμε ψύλλο στ ' άχυρα για βελτίωση... Πολσο; 5-10%;
Εδώ χολαίνουμε σε πολύ σοβαρότερα θέματα στα σεταπ μας (οι περισσότεροι) που αν καταπιαστούμε με αυτά μπορεί να έχουμε και πάνω από 30% βελτίωση...

ΙΜΗΟ, σε κάποιον νέο θα πρότεινα 2-3 πεπατημένες αξιόπιστες λύσεις (καμία αχέση με γούστο ή βολή) και για ότι παραπάνω θα το άφηνα στην προσωπική του κρίση και διάθεση. Ένα σωστό ξεκίνημα θα το έχει παλντως.

Η προσθήκη θύρας firewire σε ένα PC κάνει 10-20 ευρώ.
(Γατάκι Μακάκια..)

Έγραφα χωρίς να έχω δεί την απάντηση του κ. Νικολαιδη.
Με καλύπτει απόλυτα.

Η προσθήκη θύρας firewire σε ένα PC κάνει 10-29
(Γατάκι Μακάκια..)

Είδες το δέντρο και χάνεις το δάσος ρε γατάκι!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Computer Audio - Θεωρία και Πράξη.

Είδες το δέντρο και χάνεις το δάσος ρε γατάκι!

Αφού στα υπόλοιπα λέμε τα ίδια βρε.
Απλώς τα Windows είναι πολύ πιο ευέλικτα και future-proof στο να προσθέσει κανείς αργότερα ότι θέλει.