Conclave

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    15

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
15,717
Λιβαδειά
Conclave.jpg

Poster-EN | Poster-GR

Σκηνοθεσία: Έντβαρντ Μπέργκερ

Πρωταγωνιστούν: Ρέιφ Φάινς, Στάνλεϊ Τούτσι, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Τζον Λίθγκοου, Σέρτζιο Καστελίτο

Διάρκεια ταινίας: 120' λεπτά

Σινεμά: 7 Νοεμβρίου 2024

Imdb

oscar-award.png

• Διασκευασμένο Σενάριο

Υπόθεση:
"Ο καρδινάλιος Λόρενς έχει αναλάβει να ηγηθεί ενός από τα πιο μυστικά και αρχαία γεγονότα του κόσμου,
επιλέγοντας έναν νέο Πάπα. Μόλις συγκεντρωθούν οι ισχυρότεροι ηγέτες της Καθολικής Εκκλησίας από
όλο τον κόσμο και είναι κλεισμένοι στις αίθουσες του Βατικανού, ο Λόρενς βρίσκεται στο επίκεντρο μιας
συνωμοσίας και ανακαλύπτει ένα μυστικό που θα μπορούσε να κλονίσει τα ίδια τα θεμέλια της Εκκλησίας."

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Conclave - Official Trailer [HD] - Only In Theaters November
Focus Features

Last edited:
  • Like
Reactions: leonkoum
Ακόμα παίζεται (και πάει και καλά..) αλλά κυκλοφορισε σήμερα και και το digital …

(Μερικές φορές κάποια πράγματα δεν τα καταλαβαίνω….)

Ακόμα παίζεται (και πάει και καλά..) αλλά κυκλοφορισε σήμερα και και το digital …

(Μερικές φορές κάποια πράγματα δεν τα καταλαβαίνω….)

Παλαιολιθικες ηλιθιες πρακτικες της διανομης για να το εξηγησω οσο πιο απλα μπορω.

Εντάξει, καλό. Πολύ καλή ερμηνεία ο Fiennes αλλά και οι υπόλοιποι ηθοποιοί. Το σενάριο δεν μας λέει και τίποτα καινούργιο: γνωστές δολοπλοκίες, συμφέροντα , παρεούλες ακριβώς όπως και στην πολιτική. Και εδώ είναι ακόμα περισσότερο έντονο γιατί μιλάμε για αξίωμα που θα κατέχεις μέχρι να πεθάνεις, όχι κάθε 4 χρόνια. Πολύ καλή σκηνοθεσία δίνοντας στον θεατή λίγο λίγο από το "μυστικό" με αποτέλεσμα να μπαίνει στην διαδικασία ο θεατής να μαντέψει μόνος του το μυστικό (το οποίο δεν πρόκειται να το βρει). Γιατί; Διότι είναι παρατραβηγμένο. Πολύ παρατραβηγμένο.

Ψήφισα Καλή για τους ηθοποιούς και την καλή σκηνοθεσία. Στιβαρό, με ανατροπές, καλούς επαγγελματίες ηθοποιούς, αλλά...τίποτα σπουδαίο. Και εντελώς προβλέψιμο. Σε μια σκηνή πέφτει η ατάκα "νιώθω σα να είμαι σε συνέδριο αμερικανικού κόμματος" και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα: Αν αφαιρέσεις τα ράσα, την τοποθεσία και αλλάξεις τα ονόματα με αμερικάνικα, θα μπορούσε να είναι μια ταινία για την επιλογή του επόμενου υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ. Καμία στιγμή δεν αισθάνεσαι ότι βλέπεις κληρικούς που επιλέγουν τον πνευματικό τους ηγέτη με βάση, εν μέρει έστω, θεολογικά και εκκλησιαστικά κριτήρια. Το βλέπεις και το ξεχνάς.

Ψήφισα Καλή για τους ηθοποιούς και την καλή σκηνοθεσία. Στιβαρό, με ανατροπές, καλούς επαγγελματίες ηθοποιούς, αλλά...τίποτα σπουδαίο. Και εντελώς προβλέψιμο. Σε μια σκηνή πέφτει η ατάκα "νιώθω σα να είμαι σε συνέδριο αμερικανικού κόμματος" και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα: Αν αφαιρέσεις τα ράσα, την τοποθεσία και αλλάξεις τα ονόματα με αμερικάνικα, θα μπορούσε να είναι μια ταινία για την επιλογή του επόμενου υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ. Καμία στιγμή δεν αισθάνεσαι ότι βλέπεις κληρικούς που επιλέγουν τον πνευματικό τους ηγέτη με βάση, εν μέρει έστω, θεολογικά και εκκλησιαστικά κριτήρια. Το βλέπεις και το ξεχνάς

Χωρίς να την έχω δει ακόμα, μήπως αυτή είναι ακριβώς η πραγματικότητα ;; Και πάντα αυτή ήταν.... Πολιτικοί με ράσα

Έχει να κάνει με το φυλετικό χρωμόσωμα που έδωσε ο θεός στον εκλεγμένο Πάπα, και την διαφορετικότητα..

• Like
Reactions: protrudi
Έχει να κάνει με το φυλετικό χρωμόσωμα που έδωσε ο θεός στον εκλεγμένο Πάπα, και την διαφορετικότητα..

Τιποτα απο αυτα δεν εχει να κανει.

Εχει να κανει με τον μυστικο κοσμο του Βατικανου και την διαδικασια εκλογης νεου Παπα.

Τα υπολοιπα προτεινω να τα δει ο καθενας με την ματια του μακρυα απο των αλλων την ματια.

Χαριν στον Ρειν Φαις υπηρχε καποιο ελαχιστο ιχνος ενδιαφεροντος, που ηταν αρκετο
για να την δω μεχρι το εξωπραγματικο τελος. Συμπερασμα: Εχασα τον χρονο μου.
Επιεικως μετρια μονο χαριν στον πρωταγωνιστη.

Αν και το θέμα δεν με ιντριγκάρει και το σενάριο δεν λέει τελικά και πολλά (το τέλος, προβλέψιμο), η πολύ καλή σκηνοθεσία (είχε μερικά πλανα πανέμορφα), το εντυπωσιακό sound design (ειδικά για τέτοιου είδους ταινία) και οι καλές ερμηνείες με έκαναν να την απολαύσω .

Γιατί σβήστηκαν τα τελευταία μου post και με ποια δικαιολογία? Επίσης θα ήθελα να ξέρω και ποιος τα διέγραψε. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος θίγεται εδώ μέσα για ότι γραφώ. Και θέλω απάντηση δημόσια όχι με μήνυμα.

Ταινία γεμάτη με ηθικολογικά σχόλια και κατηγορίες σε υποψήφιους για τον θρόνο μέχρι
που φτάνουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο με μια τεράστια ανατροπή με ένα ανύποπτο περιστατικό και αλλαγή των γεγονότων που αλλάζει τελείως την κατεύθυνση των πραγμάτων μέχρι που ο θεατής ανακαλύπτει ότι ο νεοεκλεγμένος Πάπας είναι gay.

Δηλαδή ποιον ενόχλησε αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα?

Last edited by a moderator:
Ταινία γεμάτη με ηθικολογικά σχόλια και κατηγορίες σε υποψήφιους για τον θρόνο μέχρι που φτάνουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο με μια τεράστια ανατροπή με ένα ανύποπτο περιστατικό και αλλαγή των γεγονότων που αλλάζει τελείως την κατεύθυνση των πραγμάτων μέχρι που ο θεατής ανακαλύπτει ότι ο νεοεκλεγμένος Πάπας είναι gay.

Δηλαδή ποιον ενόχλησε αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα?
δεν το εσβησα εγω, δεν με ενοχλησε αλλα ΔΕΝ ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα (της ταινιας).
Παμε αλλη μια φορα, ΔΕΝ ειναι gay. Στο εξηγησαμε, τι ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβεις;

δεν το εσβησα εγω, δεν με ενοχλησε αλλα ΔΕΝ ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα (της ταινιας). Παμε αλλη μια φορα, ΔΕΝ ειναι gay. Στο εξηγησαμε, τι ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβεις;
Δεν κατηγόρησα εσένα αλλά
αν ήξερες τι είναι το φυλετικό χρωμόσωμα του Πάπα που αναφέρεται στο τέλος τις ταινίας αν την ειδές, θα ήξερες ότι είναι τα χρωμοσώματα που συμμετέχουν στον καθορισμό του φύλου. ΧΧ είναι το θηλυκό και ΥΧ είναι το αρσενικό. Του Πάπα δεν ήταν ΥΧ να γίνει το θέμα στο τέλος τις ταινίας. Και αν ειδές κάπου στο βάθος τον Πάπα θα καταλάβαινες για τι πράγμα μιλώ.

Από το post σου όμως κρατώ ότι ένα Μέλος Σωματείου έχει πρόσβαση και μπορεί να διαγράψει αθόρυβα και αβασάνιστα ξένα post.

Και δεν θέλω διάλογο εδώ, θέλω επίσημη απάντηση.