Copland CTA 405 problem... :(

Καλημερα. Ειναι λογικο ο 405 να μην οδηγει τα ηχεια αυτα! Δεν ειναι και η πρωτη φορα που συμβαινει και θα ελεγα μαλλον αναμενομενο. Ο 405 ετσι για τα τυπικα εχει καποια ταξη Α οχι ολα τα 50 βαττ! Καλη η λυση σου tzimisce για λαμπα προ και δυνατο τρανζιστορ τελικος. Ακουσε τα οπωσδηποτε στο σπιτι σου.Καλη συνεχεια φιλε...

Να επισημάνω ότι ο φιλαράκ δεν είναι γρουσούζης, απλά είπε τα αυτονόητα.

Φίλε παρότι φαίνεσαι έμπλεος εμπειριών στο χαι -φαι, υπέπεσες στο κλασσικό λάθος, ίσως από τον ενθουσιαμό σου για το ηχείο, όταν το έψαχνες με τον Νάσο.

Πρώτα βλέπουμε το χώρο μας, τι ηχείο μπορεί να τον 'φορτίσει' και μετά τι ενισχυτικό θα οδηγήσει το ηχείο.

Και η δικά μου σύσταση είναι να δοκιμάσεις καλή υλοποίηση τάξης D, κατά προτίμηση ice power. Με ποσό γύρω στο χιλιάρικο μπορείς να αποκτήσεις μέχρι και 600 εξαιρετικής ποιότητος βατ / 8 Ω και να καθαρίσεις δια παντός. Με έναν καλό λαμπάτο προ (και με λαμπάτη ανόρθωση - υπάρχει πάμφθηνος από την Dared) θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα. Μπορείς να στείλεις ΠΜ στον Βασίλη Τσαντουλή που οδηγούσε τα ML Summit με αντίστοιχο συνδυασμό για τις εντυπώσεις του.

Λοιπόν... Επειδή όλα πρέπει να λέγονται, και τα κακά αλλά και τα καλά...

Κατ' αρχάς θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον άνθρωπο που πρακτικά συνεργάζομαι στο στήσιμο του στερεοφωνικού μου για τον επαγγελματισμό του.
Το Σαββάτο το μεσημέρι τον πήρα τηλέφωνο και τον ενημέρωσα για το θέμα.
Επειδή έτρεχε για δουλειές δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε πολύ ώρα.
Την Κυριακή με πήρε τηλέφωνο για να με καθησυχάσει και να κλείσουμε ραντεβού για να έρθει να δει το μηχάνημα αν έχει κάποιο πρόβλημα.
Εχθές το βράδυ, κατά τις 10 η ώρα ήρθε και ακούσαμε μαζί τον ενισχυτή και καταλήξαμε στο ότι απλά τα ηχεία αδειάζουν τον ενισχυτή μου.
Το Σαββάτο θα πάρει 2-3 διαφορετικά κομμάτια και θα έρθει σπίτι να τα ακούσουμε μαζί και να καταλήξω.
Το πιό βασικό είναι αυτό που μου είπε.
"Θεώρησε ότι έχεις αγοράσει από εμένα σαν προκαταβολή για οποιοδήποτε σύστημα θέλεις. Μη σε νοιάζει τι θα τα κάνω εγώ."
Παιδιά sorry αν ακούγεται σαν διαφήμιση αλλά νοιώθω υποχρεωμένος να πω ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ στον Δημήτρη τον Σισίκη που ανάλογο επαγγελματία δεν έχω δεί πουθενά αλλού! :worshippy:
Και κάλτσες να αποφασίσει να πουλάει εγώ από αυτόν θα αγοράζω. :)

δεν μπωρεις να βαλεις ενα τελικο στον ολοκληρωμενο?
να κανεις διενυσχιση με εναν τελικο κοπλαντ.
ο τελικος μου ειναι υβριδικος αν τον βρεισ μεταχ. ακουσετων για εμενα ειναι απο τα καλυτερα κοματια του κοπλαντ.

Από τη στιγμή που μου δίνεται η πιθανότητα να πάρω ένα άλλο μηχάνημα μάλλον θα πάω στο πιό μεγάλο κομμάτι της Copland.
Thanks πάντος. :)

Γνωρίζοντας τα ηχεία σου καλά (το είχα γράψει παλαιότερα και στο Νάσο, όταν έψαχνε ηχεία) μάλλον ένα τρανζίστορ τύπου Hegel, Symphonic, Audia Flight θα σε φτάσουν εκεί που θέλεις.
Χροιές σε χαμηλές εντάσεις, δύναμη χωρίς την απώλεια των χροιών και την ησυχία σε υψηλές εντάσεις.

Θα ενημερώσω τον Δημήτρη και θα δω αν μπορεί να έχει κάποια κομμάτια από αυτά που αναφέρεις. Βέβαια δεν θέλω να ανέβω πάρα πολύ ψηλά σε κόστος. Κάποια περίπου στα 4.000 παίζουν από αυτά;

Καλώς ήρθες στο… club της πραγματικότητας και όχι της θεωρίας και των manuals. :-)

The hard way βέβαια...
Ίσως είμαι πολύ "ευαισθητούλης" με τα μηχανήματά μου και για αυτό την πάτησα. Ο ενισχυτής από τότε που τον αγόρασα δεν έχει παίξει σε υψηλές στάθμες για να μην καταπονηθεί. Τώρα που ήθελα να δω πως παίζει τα βρήκε σκούρα. :(

Καλημερα. Ειναι λογικο ο 405 να μην οδηγει τα ηχεια αυτα! Δεν ειναι και η πρωτη φορα που συμβαινει και θα ελεγα μαλλον αναμενομενο. Ο 405 ετσι για τα τυπικα εχει καποια ταξη Α οχι ολα τα 50 βαττ! Καλη η λυση σου tzimisce για λαμπα προ και δυνατο τρανζιστορ τελικος. Ακουσε τα οπωσδηποτε στο σπιτι σου.Καλη συνεχεια φιλε...

Ευχαριστώ φίλε.
Btw πιστεύεις εσύ που υποθέτω ότι τον έχεις ακούσει, ότι ο pro - τελικός της Copland έχει τη δύναμη να τα κουνήσει;
Από θέμα ποιότητας ήχου και ηχοχρωμάτων λάμπας πως τα πάει το σετάκι;
Πάντος ο Δημήτρης είναι κάθετος στα Copland (αν και αυτός έχει Mark Levinson) :p

Γιατί με βλέπω με Burmester στο τέλος; :flipout:

καλα βρε τζιμ, με 150 ωρες, τοσο διαφανο ηχειο νομιζεις οτι θα παιζει καλα?:flipout:

και μαλιστα χωρις να του εχεις δωσει εντασεις? :flipout::flipout:

κανε αυτο που σου ειπα με το ρυθμιστικο της εντασης στο 1/2 + και βαλτου 150 ωρες ακομα τουλαχιστον.

και βαλε το ενα ηχειο αναποδα οπως σου ειπα για να μην ξεκουφενεις το κοσμο.
κανε τα αυτα και μετα αρχισε να αγχωνεσαι...-bye-

ΥΓ αν πραγματι φταιει ο συνδιασμος θα το δεις αφου κανεις αυτο που σου ειπα.
μπορει να εχουν δικιο οι αλλοι αλλα εσυ θα πληρωσεις σε χρημα αδικα αν εχω δικιο

Να επισημάνω ότι ο φιλαράκ δεν είναι γρουσούζης, απλά είπε τα αυτονόητα.

Ω, μα πλάκα κάνουμε, δεν τίθεται τέτοιο θέμα, πιστεύω ότι όλοι το κατάλαβαν. :)
Αλίμονο, δεν είμαι τέτοιος τύπος που θα πεί κάποια βλακεία τέτοιου μεγέθους.

Φίλε παρότι φαίνεσαι έμπλεος εμπειριών στο χαι -φαι, υπέπεσες στο κλασσικό λάθος, ίσως από τον ενθουσιαμό σου για το ηχείο, όταν το έψαχνες με τον Νάσο.

Ο ενισχυτής με αυτά τα ηχεία σε χαμηλές στάθμες "ζωγραφίζει".
Λίγες φορές έχω ανατριχιάσει ακούγοντας μουσική και αυτό το setup μου έχει προσφέρει τις περισσότερες.

Πρώτα βλέπουμε το χώρο μας, τι ηχείο μπορεί να τον 'φορτίσει' και μετά τι ενισχυτικό θα οδηγήσει το ηχείο.

Το ξέρω, πήγα λίγο ανάποδα.
Στην επιλογή του ηχείου δεν έπεσα έξω. Πιστεύω ότι είναι το καλύτερο ηχείο που θα μπορούσε να μπεί στον χώρο μου ανεξαρτήτου τιμής.
Αν βέβαια δεν με "ανατριχιάσει" κανένας άλλος ενισχυτής, θα αρκεστώ σε χαμηλές στάθμες με αυτόν και βλέπουμε.

Και η δικά μου σύσταση είναι να δοκιμάσεις καλή υλοποίηση τάξης D, κατά προτίμηση ice power. Με ποσό γύρω στο χιλιάρικο μπορείς να αποκτήσεις μέχρι και 600 εξαιρετικής ποιότητος βατ / 8 Ω και να καθαρίσεις δια παντός. Με έναν καλό λαμπάτο προ (και με λαμπάτη ανόρθωση - υπάρχει πάμφθηνος από την Dared) θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα. Μπορείς να στείλεις ΠΜ στον Βασίλη Τσαντουλή που οδηγούσε τα ML Summit με αντίστοιχο συνδυασμό για τις εντυπώσεις του.

Αν δεν τα πουλάει το παλικάρι που αγοράζω τα μηχανήματά μου, δεν αγοράζω. :flipout:
Πείτε με κολλημένο, αλλά όπως ακριβώς δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αγοράσω προϊόν της Denon λόγω αντιμετώπισης από την αντιπροσωπεία έτσι αγοράζω μηχανήματα μόνο από τον Δημήτρη γιατί απλά νοιώθω ότι έρχεται ένας φίλος στο σπίτι μου για να βελτιώσουμε το στερεοφωνικό μου.
Άσε που τον έχω βάλει να κόβει βόλτες αυτή την εβδομάδα και να μαζεύει ενισχυτές από όλες τις αντιπροσωπείες για να τους φέρει σπίτι μου το Σαββάτο. :flipout:

Re: Απάντηση: Copland CTA 405 problem... :(

ΥΓ αν πραγματι φταιει ο συνδιασμος θα το δεις αφου κανεις αυτο που σου ειπα.
μπορει να εχουν δικιο οι αλλοι αλλα εσυ θα πληρωσεις σε χρημα αδικα αν εχω δικιο

Κάθε απόγευμα που πάω τα βάζω και παίζουν έτσι...
Αν δεν έχεις όμως δίκιο να ξέρεις ότι θα σου στείλω τα έξοδα του διαζυγίου μου! :flipout:
Θα δείξει. Ελπιζω ότι δεν τους κάνω κακό, ούτος ή άλλος δεν το πάω σε σημείο που να παραμορφώνει πολύ, το πάω εκεί που αρχίζει να ακούγεται λίγη παραμόρφωση. Πάντος ο ενισχυτής ζεματάει όταν παίζει έτσι, οπότε μάλλον απλά του ρουφάνε το μεδούλι... -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Copland CTA 405 problem... :(

Κάθε απόγευμα που πάω τα βάζω και παίζουν έτσι...
Αν δεν έχεις όμως δίκιο να ξέρεις ότι θα σου στείλω τα έξοδα του διαζυγίου μου! :flipout:
Θα δείξει. Ελπιζω ότι δεν τους κάνω κακό, ούτος ή άλλος δεν το πάω σε σημείο που να παραμορφώνει πολύ, το πάω εκεί που αρχίζει να ακούγεται λίγη παραμόρφωση. Πάντος ο ενισχυτής ζεματάει όταν παίζει έτσι, οπότε μάλλον απλά του ρουφάνε το μεδούλι... -bye-

αν βαλεις τα ηχεια αντικρυστα με το ενα συνδεδεμενο αναποδα, μολις που θα ακουγεται οποτε θα γλυτωσω τα εξοδα του διαζυγιου :flipout:

τωρα για το μεδουλι, χλωμο!
η κτ88 ειναι τσαμπουκαλου λαμπα :violent-smiley-030:

σε τετοιες εντασεις ακομα και ηλεκτροστατικα μπορει να οδηγησει με 50 βατ, ποσο μαλλον τα atc.
η αδυναμια οδηγησης θα φανει στα μπασα κατ αρχη.
αλλα τι μπασα να σου βγαλει αυτο το ηχειο οταν η αναρτηση του κωνου δεν εχει κουνηθει ακομα?

οταν εστρωνα τα αμπυ, χρειαστηκα 400 ωρες για να αρχισουν να παιζουν και μαλιστα σε δυνατες εντασεις!

μεχρι τις μισες ωρες ηταν σαν να εσκιζες χαρτι και να ακουγοταν λασπη.
μετα τις 250 αρχισαν να ανοιγουν και επιασαν οκ στις 500!!

και ηταν ευκολο ηχειο απλα το φοστεξ, ηθελε ωρες.
οι κωνοι σου ειναι δυσκολοι, ισως λοιπον να χρειαζεσαι πολλες ωρες

Re: Απάντηση: Copland CTA 405 problem... :(

και ηταν ευκολο ηχειο απλα το φοστεξ, ηθελε ωρες.
οι κωνοι σου ειναι δυσκολοι, ισως λοιπον να χρειαζεσαι πολλες ωρες

Ε, μέχρι το Σαββάτο θα έχουν παίξει άλλες 50 - 60 ώρες. Θα δείξει... :)

O Σισηκης ειναι απλα κορυφη!!!!
Αυτος με εμπασε στα κολπα!

Και εσένα σε κατέστρεψε; Λες να κάνουμε fan club τελικά; :flipout:

Ε, μέχρι το Σαββάτο θα έχουν παίξει άλλες 50 - 60 ώρες.

:flipout::flipout::flipout:

σε εχει πιασει μανια και θες να πληρωσεις ε?

νομιζω οτι ψαχνεις αλλοθι για να παρεις προ και τελικο ή κανω λαθος? -bye-

Ε, μέχρι το Σαββάτο θα έχουν παίξει άλλες 50 - 60 ώρες. Θα δείξει... :)

Και εσένα σε κατέστρεψε; Λες να κάνουμε fan club τελικά; :flipout:

Αddicted by Disik?xaxaxaxax

Οπως το λες, απο αυτον πηρα το πρωτο μου συστημα!!!

Πηγα ο κακομοιρης να παρω ενα καλο ηχειακι και μου ηρθε σπιτι με ακτικραδασμικα και καλωδια Nordost!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Copland CTA 405 problem... :(

νομιζω οτι ψαχνεις αλλοθι για να παρεις προ και τελικο ή κανω λαθος? -bye-

(ωχ μας πήρανε χαμπάρι)

Εχμ...
Από τη στιγμή που τα λεφτά μου δεν τα χάνω, αν πάρω τον χαρακτήρα της Copland με έναν pro - τελικό στα 2x125 watt που αργότερα γίνεται bridged με έναν ίδιο και καταλήγω σε 2x250 ποιοτικά watt γιατί όχι;
Τσιμπάω σε κανα χρόνο και ένα ζευγάρι μαγκνεπάνια και ησυχάζω (που λέει ο λόγος)...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Copland CTA 405 problem... :(

Αddicted by Disik?xaxaxaxax

Οπως το λες, απο αυτον πηρα το πρωτο μου συστημα!!!

Θα τον έχω σπίτι το Σαββάτο...
Άμα θέλεις να περάσεις για καφέ και ακροάσεις ευπρόσδεκτος. :)
Μένω πολύ κοντά στο μαγαζί του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Copland CTA 405 problem... :(

Θα τον έχω σπίτι το Σαββάτο...
Άμα θέλεις να περάσεις για καφέ και ακροάσεις ευπρόσδεκτος. :)
Μένω πολύ κοντά στο μαγαζί του.

Kασταμονης?:)

Δυστυχως Σαββατο θα ειμαι εκτος Αθηνων για δουλειες αλλα επειδη και εγω μενω σχετικα κοντα (Κυμης-τερμα πανω) κανονιζουμε ακροαση στανταρ.

Για τον Δημητρη ισχυουν οσα λετε. Ειναι πολυ καλος μου φιλος και συνεργατης! Ο copland ζεσταινεται με οτι ηχειο και να παιξει οποτε μην σε ανησυχει αυτο. Τωρα για τα χρηματα τους τα copland ειναι κορυφαια αλλα αν μιλαμε για burmester διακτινιζομαστε. Ειναι σε αλλο επιπεδο απο ολες τις πλευρες και φυσικα κοστιζουν πολυ!!! Αυτοπροσκαλουμαι σε ακροαση φιλε αν με δεχεσαι! Αν ειναι και ο Σισικης ακομα καλυτερα.

Απάντηση: Re: Copland CTA 405 problem... :(

Για τον Δημητρη ισχυουν οσα λετε. Ειναι πολυ καλος μου φιλος και συνεργατης! Ο copland ζεσταινεται με οτι ηχειο και να παιξει οποτε μην σε ανησυχει αυτο. Τωρα για τα χρηματα τους τα copland ειναι κορυφαια αλλα αν μιλαμε για burmester διακτινιζομαστε. Ειναι σε αλλο επιπεδο απο ολες τις πλευρες και φυσικα κοστιζουν πολυ!!! Αυτοπροσκαλουμαι σε ακροαση φιλε αν με δεχεσαι! Αν ειναι και ο Σισικης ακομα καλυτερα.

Burmester ολοκληρωμένο άκουσα πρόσφατα στα 6000 κι απλά για μένα δεν έπαιζε.Σ' αυτά τα χρήματα καλύτερα τα Copland.

Με είχε εντυπωσιάσει κάποτε ο μεγάλος ολοκληρωμένος (12000) παίζοντας με ακριβά Aerial (20 T).

Last edited:
Που και πως επαιζε? Σε αυτον τον χωρο δεν μπορεις ετσι απλα να λες για οτιδηποτε ειναι αυτο οτι δεν παιζει. Παιζουν παρα πολλα ρολο. Τωρα για τα copland τοποθετηθηκα πριν. Παντως εως τωρα δεν εχω ακουσει burmester που δεν παιζει...