Copland CTA 405 problem... :(

Kασταμονης?:)

Δυστυχως Σαββατο θα ειμαι εκτος Αθηνων για δουλειες αλλα επειδη και εγω μενω σχετικα κοντα (Κυμης-τερμα πανω) κανονιζουμε ακροαση στανταρ.

Περίπου... Πολύ κοντά στην Παπανικολή, από τη μεριά της Νέας Ιωνίας είμαι, στο ύψος του Δημήτρη.
Βέβαια μπορώ μόνο Σαββάτα πρωί γιατί μόνο τότε λείπει το νεαρότερο μέλος της οικογένειας.

Για τον Δημητρη ισχυουν οσα λετε. Ειναι πολυ καλος μου φιλος και συνεργατης! Ο copland ζεσταινεται με οτι ηχειο και να παιξει οποτε μην σε ανησυχει αυτο. Τωρα για τα χρηματα τους τα copland ειναι κορυφαια αλλα αν μιλαμε για burmester διακτινιζομαστε. Ειναι σε αλλο επιπεδο απο ολες τις πλευρες και φυσικα κοστιζουν πολυ!!! Αυτοπροσκαλουμαι σε ακροαση φιλε αν με δεχεσαι! Αν ειναι και ο Σισικης ακομα καλυτερα.

Δημήτρης και ξερό ψωμί... Λες να το κάνουμε τελικά το fan club; :flipout:
Φυσικά και είσαι ευπρόσδεκτος!
Βέβαια το ένα ηχείο αυτή τη στιγμή είναι κρυμένο πίσω από ένα τεράστιο χριστουγενιάτικο δέντρο και εκτός θέσης, αλλά αυτό που ακούω ακόμη και έτσι με κάνει να μη θέλω με ΤΙΠΟΤΑ να τα αλλάξω!
Η φράση "Ρίξτα στην τύχη όπου και νάναι και θα παίξουν" ισχύει 100% για αυτά τα ηχεία τελικά (ακούς Στέργιο; )!

Απάντηση: Re: Copland CTA 405 problem... :(

Που και πως επαιζε? Σε αυτον τον χωρο δεν μπορεις ετσι απλα να λες για οτιδηποτε ειναι αυτο οτι δεν παιζει. Παιζουν παρα πολλα ρολο. Τωρα για τα copland τοποθετηθηκα πριν. Παντως εως τωρα δεν εχω ακουσει burmester που δεν παιζει...

Σπίτι μου με πολύ καλά συνοδά.Ο συγχωρεμένος o YBA DT D(τον έδωσα και πήρα άλλον γι αυτό κι άκουγα διάφορα),περίπου στα μισά χρήματα όταν ήταν καινούργιος,τον ξεπερνούσε με χαρακτηριιστική άνεση σ' όλους τους τομείς...

tzimisce η γνωμη μου ειναι να πας σε 200watt και να αποφυγης δυο γεφυρωμενους ενισχυτες.

ομολογω παντως οτι και εγω σε καντεμιασα και αναρωτιομουν τι ακους με τοσο αναισθητο ηχειο και τοσα λιγα watt.:flipout:

Φίλε
Tzimisce , λόγω απουσίας από την οθόνη δεν σου εξήγησα περί του να ανοίξεις τους ορίζοντες ακροάσεων σου, αλλά από ότι βλέπω είσαι σε καλό δρόμο, με αυτό που κανονίζεις το Σάββατο κάνεις ακριβώς αυτό. Έτσι θα "φέρεις δικαιοσύνη" στα ηχεια σου δοκιμάζοντας περισσοτερους του 1 ενισχυτές. Συνέχισε έτσι και θα βρεις το ποθούμενο, αφού έχεις και καλό dealer.

tzimisce η γνωμη μου ειναι να πας σε 200watt και να αποφυγης δυο γεφυρωμενους ενισχυτες.

Τα ηχεία λένε ότι παίζουν από 50 - 300 Watt RMS. Για αυτό πιστεύω ότι ο 125άρης θα τα κουνήσει. Αν πάλι δω ότι θέλω και άλλο (υπάρχει περίπτωση να μην το δω; ) βλέπουμε. :)

ομολογω παντως οτι και εγω σε καντεμιασα και αναρωτιομουν τι ακους με τοσο αναισθητο ηχειο και τοσα λιγα watt.:flipout:

Με φάγατε βρε! :flipout:
Να σου πω την αλήθεια, σε χαμηλές στάθμες παίζουν ονειρεμένα.
Σίγουρα ΔΕΝ είναι για rock καταστάσεις (ενώ με τα παλιά μου ηχεία ήταν) αλλά παίζουν καλά. :)

Φίλε
Tzimisce , λόγω απουσίας από την οθόνη δεν σου εξήγησα περί του να ανοίξεις τους ορίζοντες ακροάσεων σου, αλλά από ότι βλέπω είσαι σε καλό δρόμο, με αυτό που κανονίζεις το Σάββατο κάνεις ακριβώς αυτό. Έτσι θα "φέρεις δικαιοσύνη" στα ηχεια σου δοκιμάζοντας περισσοτερους του 1 ενισχυτές. Συνέχισε έτσι και θα βρεις το ποθούμενο, αφού έχεις και καλό dealer.

Ευχαριστώ φίλε ΚΟΨ, σίγουρα κάπου θα καταλήξω το Σαββάτο...
Ίσως να είναι και ο ενισχυτής που έχω ήδη και να το πάρω απόφαση ότι θα κλιπάρει ψηλά, ίσως και να ακούσω κάτι καλύτερο από αυτό που ακούω τώρα.
Το ταξείδι είναι που αξίζει όμως τελικά. :)

Δεν γνωρίζω για τα ηχεία σου αλλά αντίστοιχα ρουφήχτρες θεωρούνται τα B&W σειρά 8. Το 805 λοιπόν που το γνωρίζω αρκετά καλά αν θυμάμαι καλά δίνει max ενίσχυση 150W. Η μοναδική φορά που τα άκουσα πραγματικά να κελαηδάνε ήταν με έναν ενισχυτή 2Χ150 που διπλασίαζε στα 4, τριπλασίαζε στα 2 και ο κατασκευαστής υποστήριζε ότι κατέβαινε στο 1 Ohm.

Από εκείνη μου την εμπειρία άρχισα να αντιλαμβάνομαι τι κάνει σε ένα ηχείο η σωστή "μπόλικη" οδήγηση. Αν έχεις τον χρόνο και τη διάθεση κάνε μια "υπερβολή" στις δοκιμές σου. Βάλε στα ηχεία σου ένα θηρίο απλά για να δεις πως παίζουν σωστά οδηγούμενα. Μετά θεωρώ ότι θα είσαι στην καλύτερη κατάσταση για να εξάγεις συμπεράσματα.

Μπορώ να δοκιμάσω τα πάντα στα ηχεία μου... Μέχρι και τερατώδεις mark levinson...
Το θέμα είναι να μην ακούσω κάτι που δεν πρόκειται να αγοράσω ποτέ... :)

δεν ειναι μονο οι σταθμες.

βαλτους ενα τερας που λεει και ο dionisp και τοτε θα καταλαβης πραγματικα πως πρεπη να παιζουν τα ηχεια σου.

με ηχεια παρομοιας ευαισθησιας με τα δικα σου εχω 2x260 στα μεσουψηλα και 2χ400 στα γουφερ.

αμα η οδηγηση ερθη εκει που πρεπη τοτε θα ερθουν και οι χροιες;.
(clopyright morfeas).

In other words, για το 98% των ηχείων εκεί έξω, there is no such thing as "too much power".
Το 2% που μένει αφορά ηχεία που έχουν σχεδιαστεί να παίζουν με 0.95 watt (και βγάλε) για να πιάσουν καλό...PRaT.

με ηχεια παρομοιας ευαισθησιας με τα δικα σου εχω 2x260 στα μεσουψηλα και 2χ400 στα γουφερ.

Χμμμ χμμμ χμμμ...
Βρε λες να κρατήσω τον 405 για μεσουψηλά και να χώσω τον τελικό της copland για τα χαμηλά; :chinscratch:

Χμμμ χμμμ χμμμ...
Βρε λες να κρατήσω τον 405 για μεσουψηλά και να χώσω τον τελικό της copland για τα χαμηλά; :chinscratch:

οχι ειναι λιγα τα watt.

ασε που δεν ειναι ευκολο να δουλεψη.

εγω εχω προ με 4 εξοδους και τελικους με gain.

να παρης ενα μεγαλο τελικο και αν πας σε λαμπα να φροντισης ο τελικος σου να εχη μεγαλη αντισταση εξοδου.

Εσένα σου αρέσει τελικά να μου γκρεμίζεις τα όνειρα...

Join AvClub they said...
You will meet the world they said...

:flipout:
στην περίπτωση σου ταιριάζει ανεπiφύλακτα ο musical fidelity 550k http://www.musicalfidelity.com/products/supercharger/index.html τον άκουσα και δεν μπορώ ακόμη να συνέλθω,συνδέθηκε με εναν mf xt-100 σε ηχεία proac response d-28 και όλοι βρεθήκαμε σε άλλη διάσταση,νομίζω αξίζει να τον δοκιμάσεις και μάλιστα προτείνεται κατόπιν δοκιμής

καλυτερα να σου τα γκρεμισω εγω παρα η πραγματικοτητα.

Τώωωωρα; Η πραγματικότητα με προσγείωσε για τα καλά... :)
Πάμε για άλλα. :ADFADF1:

με τον cta 405 μεσοψιλα και τον τελικο (2*125)νομιζω θα τα παει μια χαρα.

Θα δω αν γίνεται κάτι τέτοιο και θα το δοκιμάσω και αυτό. :)

στην περίπτωση σου ταιριάζει ανεπiφύλακτα ο musical fidelity 550k

Το σκέφτηκα και αυτό και μάλιστα ρώτησα τιμή εχθές...
Αλλά 4800 δεν είναι κάπως πολλά; Άμα είναι να φτάσω στα 8.000 κρατώντας τον ενισχυτή μου νομίζω ότι έχω πολλές επιλογές.

Ρε τζιμάκο δεν κοιτάς και τον electrocompaniet?

Ακόμη δεν ξέρω τι θα έρθει σπίτι μου το Σαββάτο...
Δεν θέλω να ακούσω και πάρα πολλούς γιατί θα χάσω τη μπάλα. :)