Πολύ καλημέρα.

Το Σαββάτο ήταν πολύ εποικοδομητικό για όλους όσους ήταν εκεί.
Συγκεκριμένα είμασταν (σε σειρά άφιξης):
Εγώ, ο Σισίκης, ο Λάκης (Λάκης), ο Θοδωρής (swetedy), και ο Γιάννης (AudioJ).
Επισημαίνω ότι η ακρόαση δεν ήταν καλή λόγω του ότι το δεξί ηχείο πήγε μισό μέτρο πιό πίσω και είχε και ένα τεράστιο χριστουγενιάτικο δέντρο μπροστά του!
Οπότε μόνο δύο άτομα είχαν μία ελάχιστη εντύπωση της στερεοφωνικής εικόνας (εγώ και ο Λάκης).
Σαν πηγές χρησιμοποιήσαμε τα CD Copland 823, το καινούργιο Burmester (δεν θυμάμαι μοντέλο απλά κόστος, 4200 περίπου) και το Digital...
Για ρεύμα χρησιμοποιήθηκαν καλώδια της Nordost (Vishnu) και πολύμπριζο της Isotek (Orion).
Για Interconnect χρησιμοποιήθηκαν τα δικά μου Heimdall, ένα unbalanced και ένα Balanced Fray.
Καλώδια ηχείων δεν αλλάξαμε οπότε έμειναν τα Heimdall.
Για ενισχυτές είχαμε τον Copland CTA 405 (2x50), τον προενισχυτή - τελικό της Copland CTA 305 - CTA 520 (2x125), τον Burmester 032 (2x150) και τον τελικό του Γιάννη, 2x350 αν θυμάμαι καλά...
Το πως έπαιξε το Digital το είπα σε άλλο thread. Απλά έπαιξε
πάρα πολύ καλά για τα λεφτά του. Οπότε πάμε παρακάτω...
Τα ATC ρούφηξαν κυριολεκτικά τους δύο Copland με χαρακτηριστική άνεση (ο 2x125 έκλεινε τα ρελέ όταν ανεβαίναμε σε στάθμες γιατί τα έβρισκε σκούρα).
Λίγο πιό δύσκολα (ε, καλά μην φανταστείς και πολύ πιό δύσκολα) ρούφηξαν τον Burmester!
Ο μόνος που άντεξε χωρίς να παραπονεθεί παρά μόνο στο τέρμα ήταν ο ενισχυτής του Γιάννη!
Και πάμε τώρα στο παρασύνθημα...
Χωρίς να λάβουμε υπόψιν το κόστος, και καθαρά αντικειμενικά σαν ήχο έχουμε:
Αν σου αρέσει ο τρανζιστοράτος ήχος
1) Burmester
2) AudioJ
3) Copland (προ - τελικός)
4) Copland 405
Ω ναι, βγάζω το καπέλο στον Γιάννη που έριξε τις προκαταλήψεις της κλάσης D. Ο ενισχυτής πράγματι παίζει για τα λεφτά του.
Εξάλου για να πάρεις τα γκάζια του, δέχεσαι να χάσεις κάτι από την ποιότητα του Burmester που στην τελική έχει την διπλάσια τιμή χωρίς να έχει τα γκάζια του! Αν ο Γιάννης δουλέψει τις μεσαίες του ενισχυτή του πιό καλά θα έχουμε σίγουρα ένα best buy στην κατηγορία τιμής του.
Βέβαια με τον pro της Copland δεν έδεσε το γλυκό με τίποτα, οπότε τον ακούσαμε με προενισχυτή τον Burmester.
Πάμε τώρα από την ανάποδη...
Αν σου αρέσει ο λαμπάτος ήχος:
1) Copland 405
2) Copland (προ - τελικός)
3) Burmester
4) AudioJ
Τα συμπεράσματα ήταν πολλά και δεν ξέρω αν τα θυμάμαι όλα αυτή τη στιγμή, θα επανέλθω και με φωτογραφίες αύριο ούτος ή άλλος...
1) Οι ενισχυτές κλάσης D σίγουρα αξίζουν να ακουστούν
2) Τα ATC είναι αδηφάγα όταν θέλεις εντάσεις αλλά... και με 50άρη ενισχυτή οδηγούνται κανονικότατα, με έλεγχο και χωρίς να χάσεις κάτι από τον χαρακτήρα του ενισχυτή! Ναι μεν ξεμπέρδεψαν τα μπάσα με τους μεγάλους ενισχυτές αλλά αυτό είναι καθαρά γνώρισμα του τρανζίστορ και όχι έλειψη ισχύος. Άσε που στο τέλος της ημέρας ξεμπέρδεψαν με τη προσθήκη αντικραδασμικών στον ενισχυτή χωρίς να πάω σε τρανζίστορ.
3) Το CD της Burmester με τον ενισχυτή της Burmester είναι η νύχτα με τη μέρα με το Copland (καλά, έχει και το διπλάσιο κόστος)...
4) Θέλω να ακούσω το Burmester σε ΑΒ με το ARIA της Micromega στον ενισχυτή μου!!!

5) Όταν φτάσεις στο επίπεδο που είμαι τώρα πρέπει να δώσεις ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑ λεφτά για να πας ένα σκαλοπάτι παραπάνω!

6) Από τη στιγμή που τα ATC τσιτώθηκαν παίζουν καλύτερα ακόμη και με το κοπλαντάκι μου! (Ναι, μάλλον παίζει ρόλο και το στρώσιμο που ακόμη θέλουν).
7) Όποιος θέλει εκωφαντικές στάθμες ας κάτσει μακρυά από τα ATC. Ακόμη και με τον 350άρη στο τέρμα δεν έφτασαν στις στάθμες που περίμενα. Με τα Klipsch με 150άρη ενισχυτή ο σκύλος στο υπόγειο γαύγιζε. Με τα ATC ήταν χαλαρός και άνετος...
8) Όποιος θέλει ξεκούραστο ήχο, ας πάει να ακούσει και τα ATC πριν αγοράσει ηχείο! Στις στάθμες που ακούσαμε κανείς δεν κουράστηκε να πεί να χαμηλώσουμε (ούτε ο σκύλος).
9) Που να χτυπιέσαι, τα 40άρια δεν θα σου δώσουν το μπάσο που θα σε τινάξει από τον καναπέ. Απλά θα σε πάρουν από το αυτί και θα σου πουν "Αυτό το ντουπ που άκουσες ξεκινάει τώρα με νι, έχει μετά ένα τ, στο καπάκι ένα ου και τελειώνει σε π. Ο ηχολήπτης έχει τονίσει λίγο το τ."
10) Στην ερώτηση "Τι ακούει ο Μιχάλης με τα ATC και τον Copland" η απάντηση είναι "Τον ενισχυτή του".
Κατά τις 3:30 το διαλύσαμε γιατί έπρεπε να κατέβω Πατήσια να πάρω τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Οπότε είχαμε αρκετό χρόνο για να παίξουμε.
Όταν γύρισα βέβαια βρήκα τον διευθυντή της ΔΕΗ έξω από το σπίτι ο οποίος μου έσφιξε το χέρι με δάκρυα στα μάτια και μου έδωσε μία τιμητική πλάκα υπό τους ήχους της κρατικής συμφωνικής ορχήστρας.
Τον κάλεσα σπίτι και τσιμπήσαμε για μεζεδάκι τα νεφρά του Γιάννη AudioJ που βρήκα στο χαλάκι της εξώπορτας...