Copland CTA 405 problem... :(

Γειά σας παιδιά! Εγώ δεν είχα την ιδιαίτερη σωστή θέση ακρόασης και σε συνδιασμό με το...δέντρο του Μιχάλη,δεν μπορώ να έχω και την όποια άποψη,είτε θετική,είτε αρνητική! Αυτο που μπορώ να πώ είναι πως...ξεμεσιάστηκα,αφού το demo μου που πήγα στον Μιχάλη,ξεπερνάει τα 40 κιλάκια...:slapface: Μιχάλη,δεν τον πειράζω τον ενισχυτή! Το μόνο που θα καταφέρω,θάναι να του ''χαλάσω'' την ουδετερότητα του και αυτό δεν είναι στους στόχους μου! Θέλω το όλο ''παιχνίδι'' να γίνεται με την πηγή,την προενίσχυση και το χαρακτήρα του ηχείου....Είδες πως άλλαξαν όλα οταν αλλάξαμε προενισχυτή... Στις εντάσεις που ακούς και με δεδομένο πως θέλεις λαμπάτο μηχάνημα ( αλλο αν δεν συμφωνώ,γνωμες ειναι αυτές...),νομίζω πως ο συνδιασμός των μονοκαναλων θα ''σπρώξει'' καλύτερα τα ηχεία σου,αφού το τωρινό σου ενισχυτικό δεν το βλέπω...''ζωηρό''....Μιχάλη,να σημειώσω εδω,γιατι ίσως να μην το ξέρεις,πως η τάξη D,δεν κλιπάρει ποτέ! Απλά όταν φτάσει στην ισχύ που μπορεί να δώσει,δεν ανεβαίνει άλλο η εντασή του!Τόσο απλά! Ουτε παραμορφώσεις,ουτε τίποτα! Ενας ήχος παραμόρφωσης που ακούσαμε κάποια στιγμή σε μεγάλη ένταση,δεν ήταν απο τον ενισχυτή,αλλά τα ήχεία έφτασαν στο όριό τους....
Λάκη,σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Θα έχεις σύντομα, τη δυνατότητα να απολαύσεις και έναν τελικό σαν αυτόν που θέλεις,το ...δικό σου!
:drummer:

:2thumb22sup: :SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Copland CTA 405 problem... :(

Αυτός που άκουσε ο Μιχάλης,σαν demo θα πουληθεί 4000e με ενδεικτική τιμή λιανικής τα 5900e. Αν τον πάρει συνφορουμίτης,πάμε στα 3500e.Είναι παρόμοιος με αυτόν που φαίνεται στο blog μου,με την διαφορά πως έχει ανεμιστηράκι για ψύξη και ακριβέστερα VUmeters.Κατά τα άλλα είναι ίδιος ακριβώς.(στην τιμή αυτή,δεν τον κουβαλάω παιδιά,η μέση μου γμτ:violent-smiley-030:)

γιαννη τα AD φοραη η τα HG;

Τα AD με κάποιες μικροεπεμβάσεις. Τα HG δεν τα βγάζω ακόμα,είμαι σε διαδικασία δοκιμών ακόμα,αλλά υπολογίζω γύρω στα τέλη Φλεβάρη να είμαι έτοιμος για έναν ολοκληρομένο....

Απάντηση: Re: Copland CTA 405 problem... :(

O Burmester ήρθε στο σπίτι μου πιό πολύ για να ακούσουμε και κάποιον πιό ακριβό με τα ATC. Παίζει νομίζω λίγο παραπάνω από τα 12.000 .
Για τον ενισχυτή του AudioJ δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά νομίζω κάπου στα 6;
Γιάννη αν κάνω λάθος διόρθωσέ με. :)

Πράγματι, με τον Burmester ζωγράφισε. Όσο για την παραμόρφωση, δεν το ήξερα. :)

Θα δω τι θα γίνει, κατ' αρχάς χαλάρωσα και δεν τρελαίνομαι να αλλάξω μηχάνημα προς το παρόν.
Αργότερα με βλέπω με λαμπάτο pro και τα δύο μονομπλόκια της Copland στα 2x250.
Το Σαββάτο μάλλον θα έχω αυτό το setup σπίτι μαζί με έναν raw power ενισχυτή της vincent... Είδωμεν. :)

Μιχάλη..

άρα δεν αλλάζεις άμεσα ενισχυτή...

ο λαμπάτος και το μονομπλόκια πόσο πάνε???

Re: Απάντηση: Re: Copland CTA 405 problem... :(

Μιχάλη..

άρα δεν αλλάζεις άμεσα ενισχυτή...

ο λαμπάτος και το μονομπλόκια πόσο πάνε???

Ούτος ή άλλος στέγνωσα και θέλω να κάνω πρώτα κάτι με το ρεύμα μου που τελικά δημιουργεί αρκετό πρόβλημα...
Ο Pro παίζει κάπου στα 2.150 και ο τελικός στα 2.350 (ή το αντίθετο).
Το καλό είναι ότι μπορώ να τους πάρω έναν έναν...

Κάποια στιγμή βέβαια, μιας και θα ανέβω εκεί, θα ακούσω και τα supercharger πριν αποφασίσω. Καιρό έχουμε, δεν αγχωνόμαστε. :)

Πολύ καλημέρα. :)
Το Σαββάτο ήταν πολύ εποικοδομητικό για όλους όσους ήταν εκεί.
Συγκεκριμένα είμασταν (σε σειρά άφιξης):
Εγώ, ο Σισίκης, ο Λάκης (Λάκης), ο Θοδωρής (swetedy), και ο Γιάννης (AudioJ).

Επισημαίνω ότι η ακρόαση δεν ήταν καλή λόγω του ότι το δεξί ηχείο πήγε μισό μέτρο πιό πίσω και είχε και ένα τεράστιο χριστουγενιάτικο δέντρο μπροστά του!
Οπότε μόνο δύο άτομα είχαν μία ελάχιστη εντύπωση της στερεοφωνικής εικόνας (εγώ και ο Λάκης).

Σαν πηγές χρησιμοποιήσαμε τα CD Copland 823, το καινούργιο Burmester (δεν θυμάμαι μοντέλο απλά κόστος, 4200 περίπου) και το Digital...

Για ρεύμα χρησιμοποιήθηκαν καλώδια της Nordost (Vishnu) και πολύμπριζο της Isotek (Orion).

Για Interconnect χρησιμοποιήθηκαν τα δικά μου Heimdall, ένα unbalanced και ένα Balanced Fray.

Καλώδια ηχείων δεν αλλάξαμε οπότε έμειναν τα Heimdall.

Για ενισχυτές είχαμε τον Copland CTA 405 (2x50), τον προενισχυτή - τελικό της Copland CTA 305 - CTA 520 (2x125), τον Burmester 032 (2x150) και τον τελικό του Γιάννη, 2x350 αν θυμάμαι καλά...

Το πως έπαιξε το Digital το είπα σε άλλο thread. Απλά έπαιξε πάρα πολύ καλά για τα λεφτά του. Οπότε πάμε παρακάτω...

Τα ATC ρούφηξαν κυριολεκτικά τους δύο Copland με χαρακτηριστική άνεση (ο 2x125 έκλεινε τα ρελέ όταν ανεβαίναμε σε στάθμες γιατί τα έβρισκε σκούρα).
Λίγο πιό δύσκολα (ε, καλά μην φανταστείς και πολύ πιό δύσκολα) ρούφηξαν τον Burmester!
Ο μόνος που άντεξε χωρίς να παραπονεθεί παρά μόνο στο τέρμα ήταν ο ενισχυτής του Γιάννη! :grinning-smiley-043

Και πάμε τώρα στο παρασύνθημα...
Χωρίς να λάβουμε υπόψιν το κόστος, και καθαρά αντικειμενικά σαν ήχο έχουμε:
Αν σου αρέσει ο τρανζιστοράτος ήχος
1) Burmester
2) AudioJ
3) Copland (προ - τελικός)
4) Copland 405

Ω ναι, βγάζω το καπέλο στον Γιάννη που έριξε τις προκαταλήψεις της κλάσης D. Ο ενισχυτής πράγματι παίζει για τα λεφτά του.
Εξάλου για να πάρεις τα γκάζια του, δέχεσαι να χάσεις κάτι από την ποιότητα του Burmester που στην τελική έχει την διπλάσια τιμή χωρίς να έχει τα γκάζια του! Αν ο Γιάννης δουλέψει τις μεσαίες του ενισχυτή του πιό καλά θα έχουμε σίγουρα ένα best buy στην κατηγορία τιμής του.
Βέβαια με τον pro της Copland δεν έδεσε το γλυκό με τίποτα, οπότε τον ακούσαμε με προενισχυτή τον Burmester.

Πάμε τώρα από την ανάποδη...
Αν σου αρέσει ο λαμπάτος ήχος:
1) Copland 405
2) Copland (προ - τελικός)
3) Burmester
4) AudioJ

Τα συμπεράσματα ήταν πολλά και δεν ξέρω αν τα θυμάμαι όλα αυτή τη στιγμή, θα επανέλθω και με φωτογραφίες αύριο ούτος ή άλλος...

1) Οι ενισχυτές κλάσης D σίγουρα αξίζουν να ακουστούν
2) Τα ATC είναι αδηφάγα όταν θέλεις εντάσεις αλλά... και με 50άρη ενισχυτή οδηγούνται κανονικότατα, με έλεγχο και χωρίς να χάσεις κάτι από τον χαρακτήρα του ενισχυτή! Ναι μεν ξεμπέρδεψαν τα μπάσα με τους μεγάλους ενισχυτές αλλά αυτό είναι καθαρά γνώρισμα του τρανζίστορ και όχι έλειψη ισχύος. Άσε που στο τέλος της ημέρας ξεμπέρδεψαν με τη προσθήκη αντικραδασμικών στον ενισχυτή χωρίς να πάω σε τρανζίστορ.
3) Το CD της Burmester με τον ενισχυτή της Burmester είναι η νύχτα με τη μέρα με το Copland (καλά, έχει και το διπλάσιο κόστος)...
4) Θέλω να ακούσω το Burmester σε ΑΒ με το ARIA της Micromega στον ενισχυτή μου!!! :(
5) Όταν φτάσεις στο επίπεδο που είμαι τώρα πρέπει να δώσεις ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑ λεφτά για να πας ένα σκαλοπάτι παραπάνω! :(
6) Από τη στιγμή που τα ATC τσιτώθηκαν παίζουν καλύτερα ακόμη και με το κοπλαντάκι μου! (Ναι, μάλλον παίζει ρόλο και το στρώσιμο που ακόμη θέλουν).
7) Όποιος θέλει εκωφαντικές στάθμες ας κάτσει μακρυά από τα ATC. Ακόμη και με τον 350άρη στο τέρμα δεν έφτασαν στις στάθμες που περίμενα. Με τα Klipsch με 150άρη ενισχυτή ο σκύλος στο υπόγειο γαύγιζε. Με τα ATC ήταν χαλαρός και άνετος...
8) Όποιος θέλει ξεκούραστο ήχο, ας πάει να ακούσει και τα ATC πριν αγοράσει ηχείο! Στις στάθμες που ακούσαμε κανείς δεν κουράστηκε να πεί να χαμηλώσουμε (ούτε ο σκύλος).
9) Που να χτυπιέσαι, τα 40άρια δεν θα σου δώσουν το μπάσο που θα σε τινάξει από τον καναπέ. Απλά θα σε πάρουν από το αυτί και θα σου πουν "Αυτό το ντουπ που άκουσες ξεκινάει τώρα με νι, έχει μετά ένα τ, στο καπάκι ένα ου και τελειώνει σε π. Ο ηχολήπτης έχει τονίσει λίγο το τ."
10) Στην ερώτηση "Τι ακούει ο Μιχάλης με τα ATC και τον Copland" η απάντηση είναι "Τον ενισχυτή του".

Κατά τις 3:30 το διαλύσαμε γιατί έπρεπε να κατέβω Πατήσια να πάρω τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Οπότε είχαμε αρκετό χρόνο για να παίξουμε.
Όταν γύρισα βέβαια βρήκα τον διευθυντή της ΔΕΗ έξω από το σπίτι ο οποίος μου έσφιξε το χέρι με δάκρυα στα μάτια και μου έδωσε μία τιμητική πλάκα υπό τους ήχους της κρατικής συμφωνικής ορχήστρας.
Τον κάλεσα σπίτι και τσιμπήσαμε για μεζεδάκι τα νεφρά του Γιάννη AudioJ που βρήκα στο χαλάκι της εξώπορτας...

Φίλε μου, έχεις καταπληκτικό χιούμορ.Έχω πεθάνει στα γέλια..:flipout:

Καλή επιτυχία σου εύχομαι στην αναζήτησή σου.

Δεν μπορώ να φανταστώ τα 50ρια τί θα θέλουνε για να παίξουνε όπως πρέπει εάν τα πάρει κανείς παθητικά...:guitarist:

Δεν ήταν τα νεφρά του Γιάννη AudioJ και το ξέρεις. Κάτι άλλο βρήκες στο χαλάκι αλλά μέχρι να του τα επιστρέψεις, δεν πρέπει να το μάθει κανένας. Για καλο και για κακό ζύγιστα πριν του τα επιστρέψεις γιατί μετά θα σου λέει ότι ήταν μεγαλύτερα, Το έχω πάθει κι εγώ με κάτι χαϊενταδες αλλά όχι με νεφρά αλλα με μασέλες .

Φίλε μου, έχεις καταπληκτικό χιούμορ.Έχω πεθάνει στα γέλια..:flipout:

Καλή επιτυχία σου εύχομαι στην αναζήτησή σου.

Δεν μπορώ να φανταστώ τα 50ρια τί θα θέλουνε για να παίξουνε όπως πρέπει εάν τα πάρει κανείς παθητικά...:guitarist:

τα πενηνταρια ειναι πιο ευκολα.

Δεν ήταν τα νεφρά του Γιάννη AudioJ και το ξέρεις. Κάτι άλλο βρήκες στο χαλάκι αλλά μέχρι να του τα επιστρέψεις, δεν πρέπει να το μάθει κανένας. Για καλο και για κακό ζύγιστα πριν του τα επιστρέψεις γιατί μετά θα σου λέει ότι ήταν μεγαλύτερα, Το έχω πάθει κι εγώ με κάτι χαϊενταδες αλλά όχι με νεφρά αλλα με μασέλες .

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::BDGBDGB53:

Re: Απάντηση: Copland CTA 405 problem... :(

Με φοβίζεις. Τι προσέφερα δηλαδή για μεζέ στον διευθυντή της ΔΕΗ; :ernaehrung004:

Όσο για τα 50άρια, τα ίδια είναι. Ίδια απόκριση, ίδια βύθιση, ίδια db ευαισθησία.
Απλά υποθέτω ότι ανεβαίνουν πιό πολύ σε στάθμες και σίγουρα έχουν πιό πολύ μπάσο. :)

Και οι απαραίτητες φωτογραφίες... :)

Εδώ το στήσιμο πριν έρθει οτιδήποτε... Διακρίνεται το 823, ο 405 και το μπλεσκατούλι σε τιμητική θέση!

1.jpg

Μετά ήρθε ο Δημήτρης και έφερε τους άλλους Copland, τον ενισχυτή Burmester και το cd της Burmester...

2.jpg

Και εδώ χάθηκε η μπάλααααα.
Ήρθε ο Γιάννης με το τέρας και έκλεισε το σαλόνι! :flipout:
Τα καλώδια τα βλέπετε και περνάνε έτσι γιατί τα συνδέσαμε κατευθείαν στη μπρίζα που έρχεται από τον πίνακα ειδικά για το στερεοφωνικό και λόγω καναπέ κατέληξε στην αντίθετη πλευρά. :(

3.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Copland CTA 405 problem... :(

Όσο για τα 50άρια, τα ίδια είναι. Ίδια απόκριση, ίδια βύθιση, ίδια db ευαισθησία.
Απλά υποθέτω ότι ανεβαίνουν πιό πολύ σε στάθμες και σίγουρα έχουν πιό πολύ μπάσο. :)

Τα 50άρια έχουν κάτι που δεν περιγράφεται μόνο με τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά δυστυχώς κοστίζουν πολύ περισσότερα χρήματα. Τα απολαμβάνεις όμως μια ζωή οποτε πλέον μιλάμε για επένδυση.

Last edited:
Τα πενηντάρια κοστίζουν τα τριπλάσια λεφτά αλλά είναι άλλης κατηγορίας ηχείο!
Αφού τσιμπήσω κανένα λαμπάτο τέρας που να μπορεί να οδηγήσει τα 40άρια με βλέπω για αυτά αν και υπάρχει και ένα πρόβλημα μεγέθους σε αυτή την περίπτωση. :(
Έχω την εντύπωση πως τα 50άρια είναι οι διάδοχοι των 70;

Απάντηση: Re: Copland CTA 405 problem... :(

Τα πενηντάρια κοστίζουν τα τριπλάσια λεφτά αλλά είναι άλλης κατηγορίας ηχείο!
Αφού τσιμπήσω κανένα λαμπάτο τέρας που να μπορεί να οδηγήσει τα 40άρια με βλέπω για αυτά αν και υπάρχει και ένα πρόβλημα μεγέθους σε αυτή την περίπτωση. :(
Έχω την εντύπωση πως τα 50άρια είναι οι διάδοχοι των 70;

Οχι τα 70αρια ήταν "επετειακά".Δεν ξέρω άν συνεχίζεται η κανονική παραγωγή τους.Νομίζω όχι.

Να σου πω την αλήθεια το δεξί ακόμα το ψάχνω...
Το Σαββάτο κάποιος παλιοχαρακτήρας νόμιζε ότι το είδε κάποια στιγμή αλλά του κάκου.

Πάντως εάν βγεις στην αγορά για τελικούς μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις και τα μονομπλόκ Xindak 8800MNE στην λίστα σου.Τα έχω ακούσει με Dynaudio δαπέδου 4ohm, τα οποία από ότι λένε δεν είναι εύκολα και παίζανε μητροπολίτες...

Ψυχραιμία και υπομονή.Στρώστα πρώτα και βλέπεις μετά πώς θα μπεις στον χορό..-bye-

Στέργιο, δεν νομίζω να κάνανε συγκριτικό για άμεση αγορά.Προφανώς θέλανε να δούνε τί παίρνουνε με περισσότερο ρεύμα και watts.Καλά κάνανε.Ευτυχώς που υπάρχουνε και πρόθυμοι άνθρωποι να βοηθήσουν για εξαγωγή συμπερασμάτων.Χωρίς ουσιαστικές εμπειρίες δεν μαθαίνεις.Καλή και η θεωρία αλλά από μόνη της δεν..

Πάντως εάν βγεις στην αγορά για τελικούς μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις και τα μονομπλόκ Xindak 8800MNE στην λίστα σου.Τα έχω ακούσει με Dynaudio δαπέδου 4ohm, τα οποία από ότι λένε δεν είναι εύκολα και παίζανε μητροπολίτες...

Ψυχραιμία και υπομονή.Στρώστα πρώτα και βλέπεις μετά πώς θα μπεις στον χορό..-bye-

Στέργιο, δεν νομίζω να κάνανε συγκριτικό για άμεση αγορά.Προφανώς θέλανε να δούνε τί παίρνουνε με περισσότερο ρεύμα και watts.Καλά κάνανε.Ευτυχώς που υπάρχουνε και πρόθυμοι άνθρωποι να βοηθήσουν για εξαγωγή συμπερασμάτων.Χωρίς ουσιαστικές εμπειρίες δεν μαθαίνεις.Καλή και η θεωρία αλλά από μόνη της δεν..
Καλα με αυτα που συμβαινουν σημερα με τους παπαδες καλο ειναι να μην λεμε οτι το ταδε μηχανημα παιζει παπαδες γιατι μονο δυσφημηση θα ειναι:slapface: