Cosmote Multiroom

Τελικά με το 13888 θα συνεννοηθούμε γιατί στο κατάστημα δεν είχαν. Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια .

Λοιπόν να σας πω την τελική Μ εμπειρία με το multiroom. Μου ζήτησαν 45 ευρώ τουλάχιστον για την εγκατάσταση. Όπως σας είπα πήρα ένα lnb έκανα την αλλαγή εγώ αλλά δεν πρόσεξα στην τοποθέτηση. Πχ τα CosmoteSport έπαιζαν αλλά τα ελληνικά δεν έπαιζαν. Οπότε έχανα έναν δορυφόρο (από ότι μου είπαν αυτοί τουλάχιστον). Το κούνησα λίγο και έπιασε σήμα αλλα ήταν κοντά στο 50%. Έπαιζαν όλα κανονικά αλλά Μ είπαν σε περίπτωση κακοκαιρίας ίσως είχα πρόβλημα. Έστειλαν αυτοί έναν τεχνικό και έκανε ξανά στόχευση του lnb δωρεάν. Δηλαδή ο τεχνικός ήρθε για τ σήμα γενικα και όχι για το multiroom. Επίσης να πω πως τους δέκτες τους έχω στο ίδιο δυκτιο και τους έχω συνδέσει ασύρματα με τον ασύρματο resciver που προτείνουν αυτοί.

Καλησπέρα έχω πάρει 2 αποδικοποιητές με το multiroom ενώ έχω vdsl 30Mbps σε δικτυο ethernet ο Μaster αποδικοποιητης έχει 3 switch μέχρι το router και ο slave 1 μέχρι το router μου μπλοκάρουν συνέχεια και δεν παίζει κανείς.Μου κολάει και το internet φταίνε τα switch?Όταν είχα μόνο τον master δεν είχα κανένα πρόβλημα πρίν το κάνω multiroom και το internet μέχρι το τελευταίο access point πήγαινε μέχρι και 29 Mbps τί μπορει να φταίει τραβάνε τόσο πολλά δεδομένα φταίνε τα switch,θέλουν σταθερή ip τι να κάνω ;

Όταν λες σ μπλοκάρουν ? Βγάζει τ μήνυμα για το multiroom ? Δεν μου τρώει το ίντερνετ εμένα πάντως και δεν εξηγείται να σου κολλάει το ΝΕΤ, μήπως τα switch σου δεν είναι της προκοπής ?

Στης 23 / 11 / 2018 ηρθε ο τεχνικος ανεβηκε στην ταρατσα κατεβασε δευτερο καλωδιο κατω στο υπογειο , σε υπογειο μενω , το συνδεσε στο δεκτη που μου στειλανε στο σαλονι μετα πηρε τα δυο power plug που αγορασα απο καταστημα γερμανος 52,90 τα εβαλε ενα μεσα στο ρουτερ και το ενωσε στον πρωτο δεκτη που ειχα στο δωματο και μετα στο σαλονι σε 10 λεπτα συχρονισαν , μετα απο αυτο επαιζαν κανονικα αλλο καναλι στο σαλονι αλλο καναλι στο δωματιο . Ο τεχνικος μου ειπε να μην κλεινουμε τους δεκτες πρεπει να συχρονιζουν ; ισχυει κατι τετιο θελω να πω ; οτι να τους εχω ανοιχτους ; . Ο Τεχνικος μου πηρε 55 ευρω .

Στης 23 / 11 / 2018 ηρθε ο τεχνικος ανεβηκε στην ταρατσα κατεβασε δευτερο καλωδιο κατω στο υπογειο , σε υπογειο μενω , το συνδεσε στο δεκτη που μου στειλανε στο σαλονι μετα πηρε τα δυο power plug που αγορασα απο καταστημα γερμανος 52,90 τα εβαλε ενα μεσα στο ρουτερ και το ενωσε στον πρωτο δεκτη που ειχα στο δωματο και μετα στο σαλονι σε 10 λεπτα συχρονισαν , μετα απο αυτο επαιζαν κανονικα αλλο καναλι στο σαλονι αλλο καναλι στο δωματιο . Ο τεχνικος μου ειπε να μην κλεινουμε τους δεκτες πρεπει να συχρονιζουν ; ισχυει κατι τετιο θελω να πω ; οτι να τους εχω ανοιχτους ; . Ο Τεχνικος μου πηρε 55 ευρω .
Οι δέκτες ανά τακτά χρονικά διαστήματα επικοινωνούν. Αν ο ένας δεν βρει τον άλλον στον δυκτιο δεν θα έχεις τηλεόραση .

Ναι κανει αρκεί να έχεις τους απλούς δέκτες χωρίς σκληρό δίσκο που χρειάζονται απο ένα καλώδιο.

Αν ομως κάποια στιγμή θες να πάρεις έστω ένα απο τους δυο δέκτες με σκληρό δίσκο τότε θα χρειαστείς προς το σπίτι τρία καλώδια να κατέβουν τότε σε αυτή την περίπτωση θα θες τετραπλή έξοδο στο LNB και όχι διπλή.

Άρα θα πάρω quad lnb ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Αν και δεν ξέρω τι θα κάνω ενώ τα έχω όλα έτοιμα ακόμα και το λνβ να αγοράσω το πρωί στον ΟΤΕ μου λέγανε 25 να έρθω μόνο ο τεχνικός αφού τα έχεις έτοιμα όλα και το βράδυ που αποφάσισα να ξεκινήσω την διαδικασία να έρθει μου ζήτησαν 45 ... Θα πάω σε κάποιο κατάστημα να βγάλω άκρη

Άρα θα πάρω quad lnb ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Αν και δεν ξέρω τι θα κάνω ενώ τα έχω όλα έτοιμα ακόμα και το λνβ να αγοράσω το πρωί στον ΟΤΕ μου λέγανε 25 να έρθω μόνο ο τεχνικός αφού τα έχεις έτοιμα όλα και το βράδυ που αποφάσισα να ξεκινήσω την διαδικασία να έρθει μου ζήτησαν 45 ... Θα πάω σε κάποιο κατάστημα να βγάλω άκρη
Βάλτο μόνος σ... Και αν χάσεις την στόχευση τότε κάλεσε τεχνικό που θα έρθει μόνος του... Διάβασε παραπάνω που έχω γράψει ένα ποστ να δεις

αυτο σκεφτηκα αλλα συμφωνα με τον οτε χρεωνομαι 25 για να στοχευσει ( δεν με ενολχει μεχρι 25 δινω ) και κανει να ερθει ο τεχνικος 1-10 ημερες... οποτε για αυτο το φοβηθηκα αλλα μαλλον θα το κανω μονος μου

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να μην κουνηθεί καθόλου το πιάτο και να αποτυπώσεις στο μυαλό σου την στροφή που έχει το ήδη υπάρχον LNB που είναι σφιγμένο πάνω στο πιάτο. Η στροφή που κάνει το παλιό και οι αποστάσεις μπρος και πίσω στο λαιμό σε σχέση με τον σφικτήρα θα πρέπει να είναι ιδίες ακριβώς όταν βάλεις το καινούργιο από την στιγμή που δεν έχεις όργανο να μετρήσεις.

Σας ευχαριστω τοσο πολυ ολους για την βοηθεια σας θα το δοκιμασω απο εβδομαδα :music-smiley-005:

YΓ: Μεχρι και ο υπαλληλος στο 13888 μου ειπε να κανω μια προσπαθεια εφοσον το πιατο εχει σωστη θεση.
YΓ: επιλογες lnb https://www.e-shop.gr/maclean-mctv-591-satellite-converter-quad-red-point-p-PER.534097 Η https://www.e-smarteck.gr/LNB-QSL4-QUAD-EDISION ?

αυτο σκεφτηκα αλλα συμφωνα με τον οτε χρεωνομαι 25 για να στοχευσει ( δεν με ενολχει μεχρι 25 δινω ) και κανει να ερθει ο τεχνικος 1-10 ημερες... οποτε για αυτο το φοβηθηκα αλλα μαλλον θα το κανω μονος μου

Καλά εσύ θα κάνεις ότι δεν ξέρεις τι φταιει. Μην πας και τους πεις ότι έκανες μόνος σ την εγκατάσταση κτλ...
Εγώ τα είχα καταφέρει σχεδόν. Η ισχύς σήματος νομίζω ήταν 70-75% και μετά που ήρθε ο τεχνικός πήγε στο 90%. Αν χάσεις το σήμα δηλαδή πες τους έχασες το σήμα και δεν ξέρει τι φταίει.

Τα καταφερα και το εβαλα μονος μου πανευκολο το ματι παιδια καντε το αφοβα εχει γραμμες το ματι και η βαση οπου αν κρατησεις που ητανε με το παλιο ματι το βαζεις και εισαι ετοιμος. Δεν μου πηρε παραπανω απο 5 λεπτα ολο αυτο ( και πολλα λεω ) Ευχαριστω πολυ :D Ευχαριστω τον καθενα ξεχωριστα για την βοηθεια :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Cosmote Multiroom

Τα καταφερα και το εβαλα μονος μου πανευκολο το ματι παιδια καντε το αφοβα εχει γραμμες το ματι και η βαση οπου αν κρατησεις που ητανε με το παλιο ματι το βαζεις και εισαι ετοιμος. Δεν μου πηρε παραπανω απο 5 λεπτα ολο αυτο ( και πολλα λεω ) Ευχαριστω πολυ :D Ευχαριστω τον καθενα ξεχωριστα για την βοηθεια :BDGBGDB55:

:a0210: