Crescendo and Diminuendo in Blue

πάντως εγώ δεν δέχομαι να μπορεί να παίρνει την όποια δόξα το παιδί του ρνρ που το είπανε πανκ

σιγά τη δόξα βρε αρχηγέ. μήπως ξέρεις να μου πείς έναν που "φτιάχτηκε"; ίσα ίσα που,προς τιμήν τους, πολλοί ήταν του ενός άλμπουμ ή του ενός single. όταν δεν είχαν τίποτα άλλο να πούν, το βούλωναν.
μην ανοίξω τώρα το στόμα μου για κάτι άλλα παληκάρια -bye-

τώρα που το σκέφτομαι, αυτό που στην ουσία δεν συγχωρώ στον Bowie, είναι ότι κατέστρεψε το καλύτερο ρ'ν'ρ άλμπουμ όλων των εποχών. Το Raw Power. Aνέλαβε, ο ερίφης, να κάνει την παραγωγή γιατί ο Ιγκουάνας ήταν κομμάτια.

Απάντηση: Re: Crescendo and Diminuendo in Blue

Κι εγω του ωδείου ειμαι... Δυστυχώς ομως, η Τέχνη(όχι στην κλάσσικη, παντού) δεν πάει πάντα by the book. Φαντάζεστε πώς ένιωθε ο σεβαστός για την εποχή του Salieri όταν έβλεπε ένα κ***παιδο, ονόματι Mozart, να γραφει συμφωνίες πριν τα 10 του;

Για την progressive δεν μπορω να μιλήσω γιατι ακροθιγώς την ξέρω μόνο(...και αν). Η punk ομως σίγουρα δεν εχει μονο "αλήτες"... πχ Joy Division, Siouxsie, οι Cure στα πρώτα τους χρόνια κλπ.

Ιδέες , μπορεί να έχεις πολλές . Αν δεν έχεις την τεχνική δυνατότητα να τις εκφράσεις , τι γίνεται ;
Τεχνική δυνατότητα μπορείς να έχεις περίσσεια. Αν δεν έχεις ιδέες τι γίνεται ;

τώρα που το σκέφτομαι, αυτό που στην ουσία δεν συγχωρώ στον Bowie, είναι ότι κατέστρεψε το καλύτερο ρ'ν'ρ άλμπουμ όλων των εποχών. Το Raw Power. Aνέλαβε, ο ερίφης, να κάνει την παραγωγή γιατί ο Ιγκουάνας ήταν κομμάτια.

κάτι κολλήματα που έχεις κι εσύ . Ο άνθρωπος κυκλοφόρησε τουλάχιστον 12-13 δίσκους με τον χειρότερο να παίρνει αυστηρά **** κι εσένα σε πειράζει η παραγωγή του Raw Power.

On seconds thoughts , this is probably what I really like about you . An esthete of disagreement. -bye-

Κι εγω του ωδείου ειμαι... Δυστυχώς ομως, η Τέχνη(όχι στην κλάσσικη, παντού) δεν πάει πάντα by the book. Φαντάζεστε πώς ένιωθε ο σεβαστός για την εποχή του Salieri όταν έβλεπε ένα κ***παιδο, ονόματι Mozart, να γραφει συμφωνίες πριν τα 10 του;

Για την progressive δεν μπορω να μιλήσω γιατι ακροθιγώς την ξέρω μόνο(...και αν). Η punk ομως σίγουρα δεν εχει μονο "αλήτες"... πχ Joy Division, Siouxsie, οι Cure στα πρώτα τους χρόνια κλπ.

μα δεν υπάρχει βιβλίο, τουλάχιστον ένα...
Και αν πάμε πίσω, το βίβλίο, ποιός το έγραψε?
Προφανώς δεν προϋπήρχε...

εγώ εννοούσα και εννοώ άλλο.
Πρώτα μαθαίνεις το βιβλίο και μετά γνωρίζοντας, κάνεις την τέχνη ή προσθέτεις το δικό σου.
Όταν δεν γνωρίζεις τίποτα δεν μπορείς να αγνοήσεις τα πάντα και να πασάρεις το δικό σου. Το πανκ ήταν μαρκετίστικο προϊόν 100% πολύ περισσότερο ξεδιάντροπο από την μουσική βιομηχανία.
Θα δεχτώ ίσως την ποστ πανκ σαν κάτι υγιές που ξεπήδσε από αυτό, αλλά όχι το ίδιο που ήταν per se άρνηση.
Άρνηση χωρίς να ξέρεις τι απαρνιέσαι.
Αυτοί δεν ήξεραν μουσική γιά να την αρνηθούν.
Εδώ είναι καταγεγραμμένα, οτι δεν ήξεραν πως πιάνουν τα όργανα και οι παραγωγάντζες τους έλεγαν "who cares..."

Και να πάμε στον mozart...
Το παληκάρι ήξερε τα πάντα, σπουδαγμένος ήταν, δεν έκανε κάποια επανάσταση αρνητική. Θετική έκανε...

Διαφωνώ ριζικά για τα ωδεία και τα σχετικά.
Εδώ και κάποιο καιρό έχω εμπλακεί και παιχτικά με το θέμα και πρέπει να ομολογήσω πως η άποψη που είχα πάντα έχει ενισχυθεί. Μιλάμε για μπετόν πλέον.

Τα ωδεία είναι μια χαρά για να πάρεις σωστές βάσεις. Απλά όπως και σε όλα τα πράγματα που χρειάζεται διδασκαλία-παιδεία, πάντα ελοχεύει ο κίνδυνος του ευνουχισμού.

Ναι η γνώση σου ανοίγει πεδία αλλά πολλές φορές μπορεί να σε εγκλωβίσει.

Το στοιχείο που κάνει μοναδικούς κάποιους ανθρώπους δεν είναι οι σπουδές τους αλλά κυρίως η προσωπικότητα τους και κάποιες εξωτερικές συγκυρίες.

Βαριέμαι τρελά τους τεχνικά άρτιους αυτοσχεδιασμούς και τις επιδείξεις.
Για αυτό σιχαίνομαι τα δεινοσαυρικά των 70ς.

Μία νότα κατάλληλα τοποθετημένη μπορεί να είναι σφήνα στην καρδιά.

Καλή η θεωρία που κάνω αλλά και μια παθιασμένη ''ΦΑΣΟΛΑ-ΔΑ'' μπορεί να σε στείλει αδιάβαστο.:flipout:

Τα ωδεία είναι μια χαρά για να πάρεις σωστές βάσεις. Απλά όπως και σε όλα τα πράγματα που χρειάζεται διδασκαλία-παιδεία, πάντα ελοχεύει ο κίνδυνος του ευνουχισμού.

ώπα ....
νάτο

σε ποιό ωδείο πήγαν οι sex pistols γιά να πάρουν βάσεις , λέμε τώρα...
στου Φακανά...?:grinning-smiley-043

f33836t69vp.jpg
f43227dz5c6.jpg

c85091rj7bo.jpg
f00364bv73v.jpg

What amazing pairs !!!

Δημήτρη Ν., συμφωνώ και προσθέτω "Κι αν εχεις ιδέες και τεχνική αρτιότητα και το παρακάνεις;" Εν ολίγοις, αυτή είναι η εντύπωσή μου απο την prog.

supersonic, όντως η ορθή σειρά των πραγμάτων είναι αυτή. Αλλα τι είναι ορθό στην Τέχνη; Μάλλον η Τέχνη αποστρέφεται την ορθότητα. H punk δεν ειναι αντίδραση στην Μουσική, αλλά στην πολυλογία της prog. Οσο για τον Mozart, η προηγούμενη αναφορά μου ειναι για την περίοδο της ζωής του που δεν είχε ιδιαίτερες γνωσεις μουσικής.

Τελος, η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου είχε πει "ορισμένοι γραφουν μουσική με μια νότα, άλλοι γραφουν χίλιες και δεν ειναι μουσική". Αυτή κι αν ειναι των ωδείων...

Δημήτρη Ν., συμφωνώ και προσθέτω "Κι αν εχεις ιδέες και τεχνική αρτιότητα και το παρακάνεις;" Εν ολίγοις, αυτή είναι η εντύπωσή μου απο την prog.

supersonic, όντως η ορθή σειρά των πραγμάτων είναι αυτή. Αλλα τι είναι ορθό στην Τέχνη; Μάλλον η Τέχνη αποστρέφεται την ορθότητα. H punk δεν ειναι αντίδραση στην Μουσική, αλλά στην πολυλογία της prog. Οσο για τον Mozart, η προηγούμενη αναφορά μου ειναι για την περίοδο της ζωής του που δεν είχε ιδιαίτερες γνωσεις μουσικής.

Τελος, η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου είχε πει "ορισμένοι γραφουν μουσική με μια νότα, άλλοι γραφουν χίλιες και δεν ειναι μουσική". Αυτή κι αν ειναι των ωδείων...

Θα θεωρούσα ότι τα ερωτήματα μου επιδέχονται αντικειμενικών απαντήσεων , ενώ το δικό σου , υποκειμενικών . Αλλά ίσως και να γίνομαι υποκειμενικός :flipout:

καλά....
πες μας τώρα ότι οι sex pistols γράψανε μουσική με μιά νότα και εγώ θα δεχτώ ότι οι genesis που γράψανε με 1000 μας κοροϊδέψανε....-bye-

καλά....
πες μας τώρα ότι οι sex pistols γράψανε μουσική με μιά νότα και εγώ θα δεχτώ ότι οι genesis που γράψανε με 1000 μας κοροϊδέψανε....-bye-

Γραψανε ενα αλμπουμ, αλλα τι αλμπουμ...

Re: Απάντηση: Re: Crescendo and Diminuendo in Blue

Θα θεωρούσα ότι τα ερωτήματα μου επιδέχονται αντικειμενικών απαντήσεων , ενώ το δικό σου , υποκειμενικών . Αλλά ίσως και να γίνομαι υποκειμενικός :flipout:

Χεχε... Πάντως το music/non-music δεν κρίνεται με το πόση αρμονία και αντίστιξη εχει ;)

καλά....

Δεν είπα για τους pistols... Απλά μια γενική αρχή ανέφερα. Ισχύει και για κλασσικούρια -bye-

πάρτε και έναν δεινόσαυρο....

41YYPKM5VYL._SL500_AA240_.jpg

δεν ήταν ανατρεπτικός ο δίσκος αυτός ?